da. vala bas.Cherry-Cherry wrote:najjači su mi likovi, koji zastupaju ničim utemeljeno mišljenje, da bošnjaci, srbi i hrvati veze nemaju jedni s drugima. ko misli drugačije, on je četnik.
Sarajevo, Jugoslavija
-
vivace
#426 Re: Sarajevo, Jugoslavija
- Opetja033
#427 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Da li ti smatras da je ista stvar tvrditi kako Bosnjaci, Srbi i Hrvati nemaju nista zajednicko i tvrditi kako su Bosnjaci najvecim dijelom potomci islamiziranih Srba?Cherry-Cherry wrote:najjači su mi likovi, koji zastupaju ni na čemu utemeljeno mišljenje, da bošnjaci, srbi i hrvati veze nemaju jedni s drugima. ko misli drugačije, on je četnik.
Kako samo nisko podmecete.
-
EminaSA
#428 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Ko je to uopste rekao? Bosnjaci su mjesavina Slavena i balkanskih starosjedilaca, to je svima jasno. Problem je sto ovdje ima cetnika koji tvrde da su Bosnjaci, onako kao narod, svi nastali od Srba. A najogavnije je sto ovi jugonostalgicari ih podrzavaju u tome.EminaSA wrote: Ma Bošnjaci su došli sa letećim tanjirima u Bosnu dokaz tome su piramide koje su Egipćani naučili od njih da grade![]()
![]()
tugo i žalosti šta sve nećeš čuti
![]()
Pa se ipak pitaju zasto ljudi povezuju Jugoslaviju sa Velikom Srbijom? Pa to je upravo zbog takvih kao oni.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#429 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Smeta nam pseudoistorija i istorijski apsurdiBatoS wrote: Smeta li ti to?
Stanovnici BIH islamske vjerosipovjesti, Bošnjaci, Muslimani, Bošnjani. Slovenskog porijekla asimilirali islamsku vjeru dolaskom Otomanske imperije na ove prostore, porijeklom su nekad bili hrišćani - pravoslavci, katolici i pripadnici crkve Bosanske.BatoS wrote:Pa reci nam ko su Bosnjaci?
Je li ti tesko da budes iskren?
- Liga Rojalista
#430 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Šta si ti miki po nacionalnosti ako nije tajna?miki.ba wrote:Znaš da ja nisam Bošnjak, negirate i vi moju naciju dok ja vašu ne negiram pa nikom ništa, na to moraš biti spreman u forumskoj raspravi.BatoS wrote:Vidis li da si ti i svi jugonostalgicari na ovoj temi udruzeni sa saloncima u negiranju Bosnjaka?miki.ba wrote:Bogati od kad su cetnici i jugonostalgicari jedno te isto?
Smeta li ti to?
-
Mr. Brightside
#431 Re: Sarajevo, Jugoslavija
@Opetja033, svaka čast 
- Opetja033
#432 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Evo da potpisem - uz dodatak da su dobrim dijelom i starosjedioci od prije dolaska Slavena.Lajavikrelac wrote:Smeta nam pseudoistorija i istorijski apsurdiBatoS wrote: Smeta li ti to?
Stanovnici BIH islamske vjerosipovjesti, Bošnjaci, Muslimani, Bošnjani. Slovenskog porijekla asimilirali islamsku vjeru dolaskom Otomanske imperije na ove prostore, porijeklom su nekad bili hrišćani - pravoslavci, katolici i pripadnici crkve Bosanske.BatoS wrote:Pa reci nam ko su Bosnjaci?
Je li ti tesko da budes iskren?
P.S. To vazi i za Srbe i Hrvate takodje, da ne bude kako tvrdim da samo Bosnjaci polazu pravo na ovu drzavu.
-
BatoS
#433 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Slavenskog porijekla? U kojem procentu, ako mislis na genetsko/krvno porijeklo?Lajavikrelac wrote:Stanovnici BIH islamske vjerosipovjesti, Bošnjaci, Muslimani, Bošnjani. Slovenskog porijekla
U kojem procentu su Srbi slavenskog porijekla?
Znas li to?
-
miki.ba
#434 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Kako mi odgovara.Liga Rojalista wrote: Šta si ti miki po nacionalnosti ako nije tajna?
- славянин
#435 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Cek jel ti to mislis da je postojalo konkretno pleme (Hrvati,Srbi i eventualno Bosnjaci) koji su jednog dana odlucili da im nije lijepo tamo gdje su zivili i svi kolektivno su se odlucili na seobu i pritome su ta plemena uspjela da preotmu zemlju od Rima i uniste Ilire jer su to bila velika plemena sposobna da odjednom nasele velike prostore.....Ko ovdje uopce govori o nacionalnostima? Ja spominjem plemena - srpsko i hrvatsko. Hoces li mi navesti ime jednog jebenog historicara koji tvrdi da su Bosnjaci najvecim dijelom potomci islamiziranih Srba?
- Cherry-Cherry
#436 Re: Sarajevo, Jugoslavija
a kako to da bošnjaci govore jezikom, koji je jedan od slavenskih jezika, ako nisu većinom slaveni ? kako manjina može nametnuti jezik većini ? većina (neslavenska) je bila maloumna ? 
- Domaci izdajnik
#437 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Nijedan narod na Balkanu nije 100% slovenskog porijekla da se razumijemo. Pod genetsko porijeklo svi smo većim djelom kavkazci, a dokaz slovenskih gena su svijetla put, i svijetla kosa i oči a toga ima kod svih vjera i nacija jesam u pravu?BatoS wrote:Slavenskog porijekla? U kojem procentu, ako mislis na genetsko/krvno porijeklo?
U kojem procentu su Srbi slavenskog porijekla?
- славянин
#438 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Cudno je i to da je najveca koncentracija bogumila bila u drugoj Slavenskoj drzavi (Bugarskoj). Ocito su Bugari Bosnjaci samo to ne znaju.Cherry-Cherry wrote:a kako to da bošnjaci govore jezikom, koji je jedan od slavenskih jezika, ako nisu većinom slaveni ? kako manjina može nametnuti jezik većini ? većina (neslavenska) je bila maloumna ?
- Opetja033
#439 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Po vecini historicara nije postojalo bosnjacko pleme vec se po pitanju slavenskog naseljavanja danasnje BiH govori o slavenskoj masi. Covjece pa naravno da je postojalo srpsko i hrvatsko pleme, to spominju svi historijski izvori i po tom pitanju postoji jebeni koncenzus medju historicarima, o cemu ti pricas.славянин wrote:Cek jel ti to mislis da je postojalo konkretno pleme (Hrvati,Srbi i eventualno Bosnjaci) koji su jednog dana odlucili da im nije lijepo tamo gdje su zivili i svi kolektivno su se odlucili na seobu i pritome su ta plemena uspjela da preotmu zemlju od Rima i uniste Ilire jer su to bila velika plemena sposobna da odjednom nasele velike prostore.....Ko ovdje uopce govori o nacionalnostima? Ja spominjem plemena - srpsko i hrvatsko. Hoces li mi navesti ime jednog jebenog historicara koji tvrdi da su Bosnjaci najvecim dijelom potomci islamiziranih Srba?ili ipak je ta seoba trajala skoro 400 godina i Slaveni su prakticno karakterisani kao jednina... sve dok se nisu naselili na odredjene prostore i zivili tu neko vrijeme i poceli da formiraju nacije kao nesto razlicito od mnozine i tako dalje se granalo dok se nije doslo do danasnjih nacinalnosti...
Navedi mi ime jednog historicara koji negira postojanje srpskog i hrvatskog plemena?
-
BatoS
#440 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Ne, nego upravo suprotno. Slaveni na Balkani su bili podijeljeni na vise destina plemena nakon cega je doslo do njihove medjusobne asimilacije i asimilacije starosjedioca nakon cega smo dobili danasnjih 7 juznoslavenskih naroda.славянин wrote: ili ipak je ta seoba trajala skoro 400 godina i Slaveni su prakticno karakterisani kao jednina... sve dok se nisu naselili na odredjene prostore i zivili tu neko vrijeme i poceli da formiraju nacije kao nesto razlicito od mnozine i tako dalje se granalo dok se nije doslo do danasnjih nacinalnosti...![]()
Last edited by BatoS on 02/06/2013 21:02, edited 1 time in total.
- Mister Yes
#441 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Jugosloveni? Ime je manje bitno.BatoS wrote:A koji je to isti narod?Mister Yes wrote:A realno isti narod, sa istim jezikom kojeg su religije podijelile na 3 dijela.
Naravno da ima. Eno Kusturica na primjer.BatoS wrote:Pitao sam te ima li medju Srbima posrbljenih Bosnjaka?
- Opetja033
#442 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Koji historijski izvor spominje jugoslovenski narod prije osnivanja te drzave? Pricati o Jugoslovenima u tom kontekstu je isto kao i pricati o Sovjetima.Mister Yes wrote:Jugosloveni? Ime je manje bitno.BatoS wrote:A koji je to isti narod?Mister Yes wrote:A realno isti narod, sa istim jezikom kojeg su religije podijelile na 3 dijela.
Historijski izvori biljeze Bosnjake, Hrvate, Srbe. Jugoslovene niko i nikada. Taj narod niti postoji niti je ikada postojao.
- Domaci izdajnik
#443 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Južnoslovenska ideja postoji od početka 19 vijeka ne blebeći!
-
BatoS
#444 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Nauci razliku izmedju jezika i genetike.Cherry-Cherry wrote:a kako to da bošnjaci govore jezikom, koji je jedan od slavenskih jezika, ako nisu većinom slaveni ? kako manjina može nametnuti jezik većini ? većina (neslavenska) je bila maloumna ?![]()
-
EminaSA
#445 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Pa to je sasvim moguce.Cherry-Cherry wrote:a kako to da bošnjaci govore jezikom, koji je jedan od slavenskih jezika, ako nisu većinom slaveni ? kako manjina može nametnuti jezik većini ? većina (neslavenska) je bila maloumna ?
Pitam se samo zasto je to toliko bitno jesmo li vecinom Slaveni ili nesto drugo? Kao sto ne razumijem ove ljude sto kao hoce da dokaze da nemamo nista zajednicko sa Slavenima, isto ne razumijem ove kojima je taaaako bitno u zivotu da smo Slaveni. Mislim, toga jos ima samo u jadnim istocnoevropskim drzavama. Niko u Njemackoj, Norveskoj, Austriji itd ne forsira "germanstvo" toliko koliko Rusi, Srbi, Ukrajinci itd forsiraju slavenstvo. Jer su evoluirali.
-
Truetotrue
#446 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Od pomena na Jugoslaviju covijeku normalnom se povraca. Fuj... Gadluk... Asocira na cetnike, bradonje, jna, bombardovanje, avione, glad, koncentracione logore....itd...fuj
- славянин
#447 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Izbeci te oci malo viseOpetja033 wrote:Po vecini historicara nije postojalo bosnjacko pleme vec se po pitanju slavenskog naseljavanja danasnje BiH govori o slavenskoj masi. Covjece pa naravno da je postojalo srpsko i hrvatsko pleme, to spominju svi historijski izvori i po tom pitanju postoji jebeni koncenzus medju historicarima, o cemu ti pricas.славянин wrote:Cek jel ti to mislis da je postojalo konkretno pleme (Hrvati,Srbi i eventualno Bosnjaci) koji su jednog dana odlucili da im nije lijepo tamo gdje su zivili i svi kolektivno su se odlucili na seobu i pritome su ta plemena uspjela da preotmu zemlju od Rima i uniste Ilire jer su to bila velika plemena sposobna da odjednom nasele velike prostore.....Ko ovdje uopce govori o nacionalnostima? Ja spominjem plemena - srpsko i hrvatsko. Hoces li mi navesti ime jednog jebenog historicara koji tvrdi da su Bosnjaci najvecim dijelom potomci islamiziranih Srba?ili ipak je ta seoba trajala skoro 400 godina i Slaveni su prakticno karakterisani kao jednina... sve dok se nisu naselili na odredjene prostore i zivili tu neko vrijeme i poceli da formiraju nacije kao nesto razlicito od mnozine i tako dalje se granalo dok se nije doslo do danasnjih nacinalnosti...
![]()
Navedi mi ime jednog historicara koji negira postojanje srpskog i hrvatskog plemena?
Historicare ne navodim jer sam ocito nepismen
-
BatoS
#448 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Kako manje bitno? Zar ti nisi Bosnjak?Mister Yes wrote:Jugosloveni? Ime je manje bitno.BatoS wrote:A koji je to isti narod?Mister Yes wrote:A realno isti narod, sa istim jezikom kojeg su religije podijelile na 3 dijela.
- Cherry-Cherry
#449 Re: Sarajevo, Jugoslavija
nauči koristiti logiku.BatoS wrote:Nauci razliku izmedju jezika i genetike.Cherry-Cherry wrote:a kako to da bošnjaci govore jezikom, koji je jedan od slavenskih jezika, ako nisu većinom slaveni ? kako manjina može nametnuti jezik većini ? većina (neslavenska) je bila maloumna ?![]()
kako manjina može nametnuti jezik većini ?
- akcid
#450 Re: Sarajevo, Jugoslavija
Zamoliću moderatore da preusmjere diskusiju sa kleroetničkog prepucavanja na temu: "Sarajevo-Jugoslavija"...jer je očito da protivnici Jugoslavije na svaki mogući način pokušavaju uništiti temu svojim trolanjem...