SARAJEVO JE...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sheilak

#51 Re: SARAJEVO JE...

Post by sheilak »

smijeh i sjeta.

Sarajevo se voli.
sensij

#52 Re: SARAJEVO JE...

Post by sensij »

Zdravo svima
Nova sam na forumu, prvi put se javljam
Sarajevo je.........momentalno najvece selo u Evropi
Svaki grad se voli gdje ti je lijepo i gdje si zadovoljan
sheilak

#53 Re: SARAJEVO JE...

Post by sheilak »

@ sensij

DOBRO DOSLA :)
Topla voda

#54 Re: SARAJEVO JE...

Post by Topla voda »

sensij wrote:Zdravo svima
Nova sam na forumu, prvi put se javljam
Sarajevo je.........momentalno najvece selo u Evropi
Svaki grad se voli gdje ti je lijepo i gdje si zadovoljan
selo s trolejbusom :music:
keks

#55 Re: SARAJEVO JE...

Post by keks »

Zivio sam u velikim metropolama kao sto su Chicago, Dallas, Bologna i vratio se u Sarajevo zato sto je ovde nacin zivota bolji. Treba te malo otici u svijet da vidite kakva je tamo kultura i kakvi su tamo ljudi. Puno smo vrijedniji vjerujte i puno vise brinemo o svom gradu nacinu zivota nego sto to mislite. Nacin zivota kod nas je 100% zdraviji i ugodniji mada i kod nas dolazi potrosacki nacin zivota koji melje ljude. Svo to crnilo koje vam se serivra je planski da bi otisli iz ovog grada ili da bi ga zamrzili....to je i cilj onih koji bi voljeli da ovaj grad nestane. Zapamtite da ovaj grad prkosi citavoj EU. Nigdje necete naci ovako specifican grad koji je uvijek u nekom sukobu prkosu a sve je u njemu "potaman". J este da je ovo mali grad i da ima svojih nedostataka ali to je i car njegova i takav ce i ostati.
uvjek dobar gost

#56 Re: SARAJEVO JE...

Post by uvjek dobar gost »

keks wrote:Zivio sam u velikim metropolama kao sto su Chicago, Dallas, Bologna i vratio se u Sarajevo zato sto je ovde nacin zivota bolji. Treba te malo otici u svijet da vidite kakva je tamo kultura i kakvi su tamo ljudi. Puno smo vrijedniji vjerujte i puno vise brinemo o svom gradu nacinu zivota nego sto to mislite. Nacin zivota kod nas je 100% zdraviji i ugodniji mada i kod nas dolazi potrosacki nacin zivota koji melje ljude. Svo to crnilo koje vam se serivra je planski da bi otisli iz ovog grada ili da bi ga zamrzili....to je i cilj onih koji bi voljeli da ovaj grad nestane. Zapamtite da ovaj grad prkosi citavoj EU. Nigdje necete naci ovako specifican grad koji je uvijek u nekom sukobu prkosu a sve je u njemu "potaman". J este da je ovo mali grad i da ima svojih nedostataka ali to je i car njegova i takav ce i ostati.
čari su jedno a agonija drugo, dođi malo iz tog svijeta i prohodaj po ulicama Sarajeva.. po njegovim nepostojećim trgovima il parkovima... ništa se ne servira planski već se sistematski pljačka grad i njegov budžet, slabo se šta stvarno radi za ovaj grad i njegove stanovnike, istina je čini se dosta na legalizaciji divljih naselja i tamo se asfaltira i uvodi se struja i voda... no otiđimo na Vrelo Bosne il Stojčevac i vidimo svu našu bruku...

Ebe se meni za EU i prkos neki mene zanima da nam u Sarajevu bude ugodno živjeti i da grad u svakom smislu bude grad sa svim svojim karakteristikama... a ne da životarimo u prividu dok se iluminiraju neki objekti da oko nas vlada demokratski mrak...

Naravno nismo svi isti i trebamo diskutovati o ovim i sličnim stvarima.
BHG

#57 Re: SARAJEVO JE...

Post by BHG »

sarajevo je super....ljudi su govna
uvjek dobar gost

#58 Re: SARAJEVO JE...

Post by uvjek dobar gost »

BHG wrote:sarajevo je super....ljudi su govna
Svakim novim danom ova rečenica sve je tačnija i primjerenija... :dance:
Banksy

#59 Re: SARAJEVO JE...

Post by Banksy »

...moj grad.
arbosan

#60 Re: SARAJEVO JE...

Post by arbosan »

StupskaBitanga wrote:Sarajevo je....... selo
nažalost
Sarajevo je ono sto si Ti
Sarajevo je ono sto sam Ja

Sarajevo je selo za seljake, i grad za gradjane.
Mikado

#61 Re: SARAJEVO JE...

Post by Mikado »

Moj grad
Moj klub
popajic

#62 Re: SARAJEVO JE...

Post by popajic »

Sarajevo je vrsta ljubavi koja se ima prema neposlusnom djetetu.
asocijalno,uhljup,nece u skolu,nesvjesno svojih potencijala koje nepovratno unistava...buntovnik !
Pa se raspucas,razgoropadis,"boga bi ubio" u njemu i onda cujes i druge kako ga kude...i sve se preokrene !
Tvoja hulja skrece sa djeteta na te druge...ko su oni da ga ruze,nemaju pojma kako je pametan,dobar u dusi...jer
ljubav je uvijek pomalo slijepa.
Prema djetetu,pa i prema Sarajevu :kiss:
Alkos

#63 Re: SARAJEVO JE...

Post by Alkos »

Mikado wrote:Moj grad
Moj klub
;-)
in33sa

#64 Re: SARAJEVO JE...

Post by in33sa »

Najnoviji Pazar
Mikado

#65 Re: SARAJEVO JE...

Post by Mikado »

Alkos wrote:
Mikado wrote:Moj grad
Moj klub
;-)
Image
harissarajevo

#66 Re: SARAJEVO JE...

Post by harissarajevo »

sjecanje;grad duhovitosti mirisnih ulica domace ,samo Sarajevu poznate, hrane,prelijepih djevojaka,dobrih utakmica,specijalno derbija,pa kosarka i to je bilo dobro,pa KAKTUS,SLOGA,ROCK,DEDAN,SLAVUJ,DJERDAN,STELEX,KUK,pa burek u BOSNI,buredjik u SAHAT KULI,cevapi MRKVA,PETICA,pace HADJIBAJRIC,u kasne sate oko 2-3 ujutro ustipci sa sirom i kajmakom MOND na Kovacima i RS na higijenskom,pa razni koncerti sto u domu mladih sto u velikoj sali,drotovi sa velikim trbusima na svakom koraku,parkovi puni ruza,travnjaci sa natpisima"NE GAZI TRAVU"djeca igraju lopte u parkovima,grad pun skolaraca,pa hasisari,pankeri,sminkeri,saneri,jalijasi,streberi,sibicari,hej,pa mali cigancici koji obozavaju da imitiraju BRUS LIJA,o umalo zaboravih Ilidza,pa i ona je sastavni dio grada ljeto na Ilidzi u sumarskoj skoli je bilo pravo,kamp naselje za AKCIJASE,joj sto je dolazilo treba sa svih strana bivse YU dalje zamislite desavanja,prvomajski odlasci na VRELO BOSNE ja sta se tu pocuga svega,pa TREBEVIC,VIDIKOVAC,ZICARA,a sto je bilo dobro na PLATOU SKENDERIJE,o februaru 1984 je suvisno govoriti,to treba dozivjeti,bili smo naj sretniji narod na svijetu ima jos puno toga ali i ovo je za sada dosta.
sve ovo su nam unistili sa prokletim ratom,pa poslijeratnim stanjem,to specijalno, nadam se da ce biti jos istomisljenika sa mojom osudom o tome sto pripremaju ovom gradu ti homo-lezbosi,ja mislim da je to vrhunac nestanka onog naseg lijepog i normalnog grada.SARAJEVO, ,"NEMULTIKULTURNO","NECIVILIZOVANO","NETOLERANTNO","NEDEMOKRATSKO",E DOBRO DOSLO U EVROPU?!?!?zali Boze sto se svako poziva na Evropu.za kraj mogu samo reci sledece:
DOSLI DIVLJI,OTJERALI PITOME :run:
ps.nedozvolite da nam grad nestane bar iz sjecanja ako smo ga izgubili u javi.
opaska:uspjeli smo grad sacuvati i odbraniti od agresora cetnickog,a izgleda necemo od agresora homo-lezbejskog sa Evropskim pravima. :run:
popajic

#67 Re: SARAJEVO JE...

Post by popajic »

@harissarajevo
opaska:uspjeli smo grad sacuvati i odbraniti od agresora cetnickog,a izgleda necemo od agresora homo-lezbejskog sa Evropskim pravima.
Sve u tvom postu stoji osim mozda ove recenice.Jeste Sarajevo odbranjeno od agresije,ali nije od primitivizma i naci-onalizama svih boja.S tim je puuuno teze izaci na kraj nego sa seksualnim preferencama bilo koga.Ovo zadnje spada u ljudske slobode(svidjalo se to nama ili ne!),a nacionalizmi sve slobode guse.Ogromna razlika !
harissarajevo

#68 Re: SARAJEVO JE...

Post by harissarajevo »

popajic wrote:
Sve u tvom postu stoji osim mozda ove recenice.Jeste Sarajevo odbranjeno od agresije,ali nije od primitivizma i naci-onalizama svih boja.S tim je puuuno teze izaci na kraj nego sa seksualnim preferencama bilo koga.Ovo zadnje spada u ljudske slobode(svidjalo se to nama ili ne!),a nacionalizmi sve slobode guse.Ogromna razlika !
:sax: :sax:
da upravu si,nacionalizam i ogromni primitivizam je ono vrlo bolno sto se uselilo u ovaj prelijepi grad,nadam se duboko da ce se to nekako rijesiti,jer Sarajevo je bilo poznato po tome da se nije znalo u raji ko je ko i koje sta,dao bi sve ove godine zivota od 1992 pa na ovamo za samo jedan mjesec dana zivota iz perioda 80'ih godina,vjeruj mi da bi vrijedilo,mogu i 70'te,ha,ha
Šibicar

#69 Re: SARAJEVO JE...

Post by Šibicar »

crni bombarder

#70 Re: SARAJEVO JE...

Post by crni bombarder »

.... u zadnje vrijeme grad frustriranih, zapuštenih i namrgođenih ljudi..... 'umno poremećen, novcem opterećen, tekstilno unakažen, ludilom pregažen, dosadom zaražen, mentalno zasićen, duhovno osakaćen'.......
Topla voda

#71 Re: SARAJEVO JE...

Post by Topla voda »

grad u kojem je najbitnije sa sto manje truda postici sto vise.
grad u kojem je uvijek bilo bolje dobiti tricu ,a ne uciti,nego peticu ,a uciti.
jest on dobio pet,al ja nisam ucio. :D
dobar je ovo grad ,kakvih ima :-D
ljubav_aha

#72 Re: SARAJEVO JE...

Post by ljubav_aha »

SA je "drzava" u drzavi
milivoje

#73 Re: SARAJEVO JE...

Post by milivoje »

'bem li ga...
kako je da je- moje je

i nije me sramota :wink:
ljubav_aha

#74 Re: SARAJEVO JE...

Post by ljubav_aha »

http://www.dailymotion.com/relevance/se ... a_politics

stari grad,dusa sarajeva :)

takodjer je sarajevo vrlo dobro poznato u svijetu kao europski jerusalem
riko-ga

#75 Re: SARAJEVO JE...

Post by riko-ga »

Svi koi kazu da je Sarajevo puno seljaka trebaju ici iz njega isto kao sto je 80% "Sarajlija" to ucinilo 92 godine a ostali "Seljaci" da ga brane i odbranise ga.Da se razumijemo nevolim generalizirati i zbog toga mi je tesko govoriti oko toga ali uzmite jedan primjer.Pogledajte spisak poginulih boraca u Sarajevu i sve ce vam biti jasno.
Post Reply