@babo Atif
Lahko vam je bilo praviti temelje za 80-te kad ste imali temelje iz 60-tih. Probaj nesto napraviti u poslijeratnom periodu. Fakat mi pici po zivcima ova prica tipa "ovo danas nije Sarajevo". Dajte ljudi saberite se, kako ce Sarajevo danas biti isto kao ono 80-tih ili bilo kojih drugih. Slazem se da nam je grad pun papaka svih vrsta i podvrsta, tesko je sa njiima i to znam. Ali necu da odbacujem svoj grad zbog "par" trulih jabuka. Doci ce i nase vrijeme, nece doci samo (znam) treba za njega raditi.
E,babo...onaj ko voli Sarajevo niti moze niti hoce da ga odbaci.To rade oni koji ga nikad nisu ni znali ni voljeli !
Kazes:"par trulih jabuka".
Kakav PAR jadan ne bio ?
Citas li crnu hroniku,gledas li sta se u Sarajevu gradi i KO gradi ? Nicu velelepna zdanja,a mnogi jos (pomalo kradomice od stida)idu po hranu u javne kuhinje.
Zaziru ljudi jedni od drugih po tramvajima, pred stubistima...nikad se ne zna hoce li neki #urceviti maloljetnik isukati noz,poceti da te davi ili spaljuje.Moze mu se !
I djecu sortiraju u redove...pod razlicite krovove...otimaju im bezbrizno djetinjstvo (i Deda Mraza

)...jad i bijeda
Sve ovo nema nikakve veze sa mukotrpnim poslijeratnim periodom.
Ovo je rezultat bijednog stanja DUHA nametnutog od onih kojima je rat bio finansijski i stalezni bingo...jackpot !
A grad neka trune...neka se vraca u davno doba kad je bio samo kasaba.