Hvala unaprijed
Sarajevo - Izmir ?
Moderator: anex
-
Pilo
#1 Sarajevo - Izmir ?
Pozdrav putnicima!! Da li neko ima kakvo iskustvo ili informaciju kako najjeftinije stici do Izmira i nazad (aviokompanija, cijene i sl.)
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
-
Strpljiva
#2 Re: Sarajevo - Izmir ?
Direktnog leta nema.
Avionom do Istanbula i onda tamo možeš uzeti kartu do Izmira. Letovi su svakih 2-3 sata. Cijena karte u prosjeku 75-100 lira (kurs je gortovo identičan sa BAM). Možeš prosurfati netom i naći dosta jeftinije letove i u principu ti saobraćaju dva puta dnevno. Sada u zavisnosti u koliko sati ćeš sletiti u Istanbul i da li ti se čeka - možeš proći jeftinije. Let traje 45 minuta.
Autobus je 40 lira. Stoji činjenica da su jako moderni i udobni (imaš čak i svoj mini TV, doručak i kafu), ali vožnja traje 9 sati (noću).
Sada ti vidi šta ti više odgovara.
Avionom do Istanbula i onda tamo možeš uzeti kartu do Izmira. Letovi su svakih 2-3 sata. Cijena karte u prosjeku 75-100 lira (kurs je gortovo identičan sa BAM). Možeš prosurfati netom i naći dosta jeftinije letove i u principu ti saobraćaju dva puta dnevno. Sada u zavisnosti u koliko sati ćeš sletiti u Istanbul i da li ti se čeka - možeš proći jeftinije. Let traje 45 minuta.
Autobus je 40 lira. Stoji činjenica da su jako moderni i udobni (imaš čak i svoj mini TV, doručak i kafu), ali vožnja traje 9 sati (noću).
Sada ti vidi šta ti više odgovara.
-
Pilo
#3 Re: Sarajevo - Izmir ?
Bas ti hvala na informacijama!
Gledala sam malo cijene avio karata iz Sarajeva do Izmira preko Istanbula, i najjeftinije su oko 330 EUR kada se rezervise odavde... mozda je onda isplatnije kupiti kartu u Istanbulu za Izmir, kako si i ti predlozila... Budem jos prosurfala
) A autobusom se bas dugo vozi
Hvala u svakom slucaju!
Gledala sam malo cijene avio karata iz Sarajeva do Izmira preko Istanbula, i najjeftinije su oko 330 EUR kada se rezervise odavde... mozda je onda isplatnije kupiti kartu u Istanbulu za Izmir, kako si i ti predlozila... Budem jos prosurfala
Hvala u svakom slucaju!
- dadoka84
#4 Re: Sarajevo - Izmir ?
Ja imam tamo neke rodbine sa kojom smo davno izgubili kontakt. Da nema mozda neki forum ili nesto slicno.
- malosutra81
#5 Re: Sarajevo - Izmir ?
osim THYa imas i njihov Pegasus airlines, moze se naci jako jeftina karta ist-izmir, pogotovo ako dosta ranije rezervises..
-
ibizza
#6 Re: Sarajevo - Izmir ?
I mene ovo zanimadadoka84 wrote:Ja imam tamo neke rodbine sa kojom smo davno izgubili kontakt. Da nema mozda neki forum ili nesto slicno.
-
Pilo
#7 Re: Sarajevo - Izmir ?
malosutra81 wrote:osim THYa imas i njihov Pegasus airlines, moze se naci jako jeftina karta ist-izmir, pogotovo ako dosta ranije rezervises..
Upravo sam gledala cijene karata Pegasus-a, i upravu si, cijena karte Ist-Izm-Ist je jeftinija.. hm, samo, jel znas jel moguce izvrsiti online rezervaciju, a da se karta kupi po dolasku na aerodrom Istanbul?
-
Strpljiva
#8 Re: Sarajevo - Izmir ?
Ako nemaš svoju, posluži se nečijom karticom pa plati odmah. Dosta ti je jednostavnije obaviti to sada, nego da se mučiš kada dođeš na aerodrom.Pilo wrote:malosutra81 wrote:osim THYa imas i njihov Pegasus airlines, moze se naci jako jeftina karta ist-izmir, pogotovo ako dosta ranije rezervises..
Upravo sam gledala cijene karata Pegasus-a, i upravu si, cijena karte Ist-Izm-Ist je jeftinija.. hm, samo, jel znas jel moguce izvrsiti online rezervaciju, a da se karta kupi po dolasku na aerodrom Istanbul?
- budva
#9 Re: Sarajevo - Izmir ?
i mene bi interesovaloibizza wrote:I mene ovo zanimadadoka84 wrote:Ja imam tamo neke rodbine sa kojom smo davno izgubili kontakt. Da nema mozda neki forum ili nesto slicno.