Sarajevo ili Zeljeznicar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Re87

#1 Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by Re87 »

Zanima me jer nisam iz Sarajeva koliki dio grada navija za Sarajevo a koliki za Zelju. Znam da je to sigurno nemoguce znati ali otprilike po vasem misljenju i koji su dijelovi grada pretezno za Sarajevo a koji za Zelju, zna li se to?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by mIRCerka »

u dijete, prvi post i belaj :D otici ce ti tema u helac prije kraja prve stranice...al evo da ti odgovorim...otprilike ti je 50:50, s tim da ce ti svaki manijak reci NAS JE 50 puta vise, isto ko sto ce hordas reci NAS JE 100 puta vise :D

Iako mi je nick crven, ja sam plave boje :D
dva.morica

#3 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by dva.morica »

sad ce se javit herbion i reci da je 30 30 30 :-D naime,treba da znas da za olimpik navija bar 20 000 simpatizera koji ce puniti njihovo brazilsko zdanje od stadiona :-D
a sada bez zajebancije, zeljinih simpatizera je negdje oko par hiljada, a grad ima 400 000 stanovnika. ostatak stanovnika voli i zivi za FCS do groba!!!
Re87

#4 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by Re87 »

haha nije mi cilj da nekoga provociram sa ovim pitanjem :lol: , nego samo nako me zanima, valjda ima neko ko je neutralan sto ce mi dati neki odgovor hahaha :-D
mIRCerka

#5 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by mIRCerka »

evo re, vidis kako maleni (pitari) odgovaraju....
dva.morica wrote:sad ce se javit herbion i reci da je 30 30 30 :-D naime,treba da znas da za olimpik navija bar 20 000 simpatizera koji ce puniti njihovo brazilsko zdanje od stadiona :-D
a sada bez zajebancije, zeljinih simpatizera je negdje oko par hiljada, a grad ima 400 000 stanovnika. ostatak stanovnika voli i zivi za FCS do groba!!!
pusti njega, on pojma nema, nas plavih ima 30ak hiljada...njih jedva 10 :D
:sax:
Peppers

#6 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by Peppers »

Ne postoje navijaci Sarajeva. Postoje oni koji navijaju za Zelju i oni koji navijaju protiv Zelje. Ljesevo ti je mjesto koje je jezgro tih koji navijaju protiv Zelje.
mIRCerka

#7 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by mIRCerka »

re87, ovako zbore pametni ljudi :D
Peppers wrote:Ne postoje navijaci Sarajeva. Postoje oni koji navijaju za Zelju i oni koji navijaju protiv Zelje. Ljesevo ti je mjesto koje je jezgro tih koji navijaju protiv Zelje.

shalu na stranu, osim religije i sdp sda price, najljuce rasprave su na ovu temu...
Re87

#8 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by Re87 »

haha negdje cam citao neki clanak sa nekim od bivsi vodja iz Horde Zla kako govori da je prije rata Alipasino Polje i Cengic Vila bili uglavnom za FK Sarajevo, istina?
cikcanga

#9 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by cikcanga »

1.Sarajevo je grad i vecina Sarajlija ne poznaje klub pod imenom "Sarajevo"
2.Taj klub,nakoji ti aludiras poznat je pod nazivom "Torpedo"
3.Taj klub,"Torpedo",nema navijace,nego samo simpatizere,koji su profesionalni navijaci Galatasaraya i reprezentacije Turske

Nadam se da sam ti dao odgovor na pitanje,mada je ovo povrsno opisano jer ima tu jos stvari sto se ticu "Torpeda" kao sto je cinjenica da su parazitski klub,tj.nemaju stadiona i ono sto nazivaju stadionom je Klub uspio napuniti,a njanje(znat ces na koga mislim) nisu.
Fordas

#10 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by Fordas »

:lol: :lol: :lol:
U stvari 'armija' navijaca zelja dolazi iz Hrasnice, S.Kolonije, Butmira, Reljeva, Brijesca, Lukavice.... a jako malo iz urbanog dijela grada.

A zivjeti u Sarajevu a ne navijati za tim koji nosi ime grada je tragedija, i od toga pocinje vecina njihovih problema 8-)
Fratris

#11 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by Fratris »

Dzaba vama svima prepirke kad su i Slavija i SAŠK stariji od oba kluba. :lol:
cikcanga

#12 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by cikcanga »

Re87 wrote:haha negdje cam citao neki clanak sa nekim od bivsi vodja iz Horde Zla kako govori da je prije rata Alipasino Polje i Cengic Vila bili uglavnom za FK Sarajevo, istina?
To su gnusne lazikojima nastoje "mrzitelji" Kluba obmaniti omladinu.

Ne daj se omladino!
HAVANA

#13 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by HAVANA »

Re87 wrote:haha negdje cam citao neki clanak sa nekim od bivsi vodja iz Horde Zla kako govori da je prije rata Alipasino Polje i Cengic Vila bili uglavnom za FK Sarajevo, istina?

Ja ga hebem ko je na čengić vili navijao za sarajevo. :D
Fudbal ne volim a želju obožavam :D čudnovato :-)
mIRCerka

#14 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by mIRCerka »

cikcanga wrote:1.Sarajevo je grad i vecina Sarajlija ne poznaje klub pod imenom "Sarajevo"
2.Taj klub,nakoji ti aludiras poznat je pod nazivom "Torpedo"
3.Taj klub,"Torpedo",nema navijace,nego samo simpatizere,koji su profesionalni navijaci Galatasaraya i reprezentacije Turske

Nadam se da sam ti dao odgovor na pitanje,mada je ovo povrsno opisano jer ima tu jos stvari sto se ticu "Torpeda" kao sto je cinjenica da su parazitski klub,tj.nemaju stadiona i ono sto nazivaju stadionom je Klub uspio napuniti,a njanje(znat ces na koga mislim) nisu.
sve si pametno rekao, ali cu te zamoliti da ne koristis nadimak njanje...na ovom forumu su oni maleni, njanje i njanjajevo kao termini nisu dobrodosli.
Hvala.
cikcanga

#15 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by cikcanga »

Fordas wrote::lol: :lol: :lol:
U stvari 'armija' navijaca zelja dolazi iz Hrasnice, S.Kolonije, Butmira, Reljeva, Brijesca, Lukavice.... a jako malo iz urbanog dijela grada.

A zivjeti u Sarajevu a ne navijati za tim koji nosi ime grada je tragedija, i od toga pocinje vecina njihovih problema 8-)
A gle cuda Klub je sasvim slucajno prije osnovan od "Torpeda".
Peppers

#16 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by Peppers »

Fordas wrote:A zivjeti u Sarajevu a ne navijati za tim koji nosi ime grada je tragedija
Evo Fordas je to jako lijepo objasnio. Nakon Drugog svjetskog rata i nakon ovog posljednjeg u Sarajevo se masovno naseljavalo ruralno stanovnistvo koje je kao vid asimilacije u novoj sredini pocelo da simpatise klub koji nosi ime grada u koji su dosli. Medjutim bez obzira na te njihove teznje, autohtono sarajevsko stanovnistvo nikako nije prihvatalo te novopridosle doseljenike. To je mnogo smetalo tim doseljenicima i oni su to ispoljavali kroz mrznju prema autohtonom gradskom klubu, FK Zeljeznicaru. Odatle ti i potice ta podjela na one koji navijaju za Zelju i one koji navijaju protiv Zelje.

Ako ti treba jos nesto objasniti slobodno pitaj, nikakav problem nije ;-)
Fordas

#17 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by Fordas »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kako smjesno! Pa sto bas prema zelji, a nije prema mnogo, mnogo poznatijoj slaviji? ili Sasku??

Opet kazem, zivjeti u Sarajevu a ne navijati za tim koji nosi ime grada je tragedija! Niti jedna filozofija, a koja je mentalnom sklopu komsija jako bitna, tu jednostavno ne pomaze.
BSn

#18 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by BSn »

To ti negdje ovako izgleda:

F.K. Sarajevo - 15%
F.K. Zeljeznicar - 35%
F.K. Slavija - 30%
F.K. Olimpik - 10%
F.K. Vrbanjusa - 5%
F.K. Vratnik - 5%

Jos samo da napomenem: 48% svih svjetskih statistika su izmisljene.
Re87

#19 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by Re87 »

Pa jeli hoces da kazes Peppers da pravi navijaci ili to reci prave Sarajlije navijaju iskljucivo za Zelju, a ako navijaci Zelje zivi oko Grbavice i u blizini grbavice da svi oni ostali nisu sarajlije haha?
M_e_m_o

#20 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by M_e_m_o »

Za Sarajevo navijaju prave sarajlije, gradska raja, dok za Željezničar navijaju došlje

Mislim ako ti kažem da su vođe navijača FK/NK Željezničar sa područja Istočne Bosne i Sandžaka sve će ti se samo kazati

Kad ste već počeli sa provokacijama :mrgreen:
Fordas

#21 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by Fordas »

Ma samo pogledas ovo, skontas koja je godina i sve ti bude jasno

http://www.youtube.com/watch?v=Awxrs6QyIj8

I jos nesto vi zaboravljate da je Sarajevo uvijek igralo na Kosevu, jednom od najvecih stadiona na Balkanu. Da to nije slucajno pokazuju i podaci da je Sarajevo u sezoni 66/7 imalo prosijek od oko 15.000 gledalaca po utakmici. Dakle, govorimo o prosjeku, a u to vrijeme ti isti ljudi bi morali 2x otici na Grbavicu da ispune tu cifru... Mislim, smijesno je o ovome raspravljati
cikcanga

#22 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by cikcanga »

Re87 wrote:Pa jeli hoces da kazes Peppers da pravi navijaci ili to reci prave Sarajlije navijaju iskljucivo za Zelju, a ako navijaci Zelje zivi oko Grbavice i u blizini grbavice da svi oni ostali nisu sarajlije haha?

Ko ti slaga da navijaci Kluba zive samo na Grbavici?

Ti si ocito podlegao propagandi neprijatelja,tj. "mrzitelja" Kluba i simpatiziras manji sarajevski klub.
cikcanga

#23 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by cikcanga »

Fordas wrote:Ma samo pogledas ovo, skontas koja je godina i sve ti bude jasno

http://www.youtube.com/watch?v=Awxrs6QyIj8

I jos nesto vi zaboravljate da je Sarajevo uvijek igralo na Kosevu, jednom od najvecih stadiona na Balkanu. Da to nije slucajno pokazuju i podaci da je Sarajevo u sezoni 66/7 imalo prosijek od oko 15.000 gledalaca po utakmici. Dakle, govorimo o prosjeku, a u to vrijeme ti isti ljudi bi morali 2x otici na Grbavicu da ispune tu cifru... Mislim, smijesno je o ovome raspravljati
Ljubomora je cudo.
Kako se osjecate kao "klub" bez stadiona.
belissima

#24 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by belissima »

Sarajevo,Horde,Bog i carsija!
Hunkar

#25 Re: Sarajevo ili Zeljeznicar

Post by Hunkar »

hrid uber alles :D
Locked