Ja se znam cesto korisiti onom "...sve ispod Marijonog Dvora nije rajvoSa..."

. Al' to koristim ,namjenski

,cisto kad' zelim zezati raju koja zivi u N.Sarajevu I N.Gradu..kao i kada se radi o raspravama na relaciji Sarajevo vs. Zeljo.
A to da neko nikada nije bio na vrelu bosne,ili Bjelasnici,Igmanu,Jahorini..Hadzicima,Butmiru,Vogosci

,Ilidzi (pa Ilidzu znam skoro pa u ulicu)..e to mi nije jasno nikako.
Jedino takvo nesto bih mogao "opravdati" da se radi o ljudima koji il' nemaju automobil i vozacku,il su onako interesno jako limitirani. Ja trece opravdanje za takvo sta ne vidim,narocito ako neko ima vise od 17,18...20 godina.(il' cak vise

)
Mi ,k'o raja onako,vrlo cesto subotom ili nedjeljom,potrpamo se u dva -tri auta,i zapicimo put Tuzle,Jajca,Gradacca,Travnika,Mostara,Konjica ...i provedemo tamo po cijeli dan. To nam vec postaje neki vid rituala,cim uskladimo termine da smo onako "coporativno" slobodni zapicimo za neki od gradova,gradica,naselja ili planinskih predjela..gotiva prava
p.s a da ne pricam po kakvim sam vrletima bio prateci Sarajevo u ovoj nasoj premijer ligi,da se najezis

..al' sve je to supr,dozivljaj,putovanje ,druzenje..nemaju pojma sta propustaju ljudi koji ne putuju ovom nasom BiH