Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

FreakyStyley

#1 Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by FreakyStyley »

Ponukan ovim koncertom Nine Badric odlucih da otvorim ovu temu, da vidim sta raja misli o ovome. Vec duze vrijeme najvece dvorane u Sarajevu pune "zvijezde" poput Nine Badric, Zeljka Samardzica, Dzenana Loncarevica (mislim jebiga :? , ko je on uopste), zatim neke trecerazredne bugarske ili rumunske satro velike, svjetske zvijezde (Inna) itd, itd. Ruku na srce, sve je ovo smece i to su ljudi koji nastupaju po kafanama i klubovima, a ovdje se predstavljaju kao dive, zvijezde, "koncerti desetljeca, godine" i slicne gluposti.

Zanima me, dakle, zasto gutamo sve onako kako nam je servirano. Je li uzrok toga manjak koncertnih desavanja ili nesto drugo? Zasto je Sarajevo jedini veci grad na balkanu gdje ovakvi, prakticno anonimusi pune dvorane i uzimaju kes, a ne mogu nigdje drugo?

Jel dovoljno da se neka wannabe zvijezda iz susjednih,a i komsijskih drzava pojavi 2-3 puta na TV-u izjavi kako je "ocaran Sarajevom", "rajom" i "cevapima" i tako jeftinim frazama kupi javnost ?

Na kraju, evo sta najdrazi klix kaze o Nini Badric: "Mi se volimo odavno i javno, poručila je večeras publici jedna od najboljih hrvatskih pjevačica svih vremena, Nina Badrić, na sjajnom koncertu u Sarajevu." Ko da je Pavaroti jebote, ne hrvatska inacica turbofolka, plitkih tekstova i lakih nota by Tonci Huljic.
Logovan

#2 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by Logovan »

Biće svega i svačega na ovoj temi... :oops:
Better Man

#3 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by Better Man »

Već sam rekao i ponoviću da je Sarajevo glede koncerata, jedna velika selendra i ostajem pri toj tvrdnji! Sve dok nam se pod spektakl podavljivali koncerti Nine Badriž, Severine, Željka Joksimovića i Samardžića, Halida Bešlića, Olivera Dragojevića i sličnih biće tako! Kad se u Sarajevu desi koncer istinske zvijezde (Iron Maiden, Nick Cave, Mark Lanegan, Dinosaut Jr., Pearl Jam, Metallica, Santana, Eric Clapton, Bob Dylan, Soundgarden, Mudhoney itd.), ali ne olinjale ili nakve kvazi zvijezde iz Rumunije ili podvala tipa Beyonce, Britney Spears, Rihanna i sl.
JasminHurić

#4 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by JasminHurić »

Kad u Sarajevu bude 20 000 ljudi koji će platiti po 80-100 KM za koncert, biće i zvijezda.
agnostic_front

#5 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by agnostic_front »

Zato što narod hoće da sluša "zvijezde" poput Nine Bardić, Željka Samardžića, Dženana Lončarevića, te trećerazredne bugarske ili rumunske šatro velike zvijezde.
FreakyStyley

#6 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by FreakyStyley »

Sve ja to kontam. Samo me interesuje sto su ti likovi samo ovdje zvijezde i nigdje drugo? U cemu je stvar? Jesmo li manje imuni na marketing i uvlakacke, kliseizirane izjave "estradnih zvijezda" od drugih, pa padamo na to ?
Sjecam se bilborda tipa: Dzenan Loncarevic koncert zivota, desetljeca, ne znam ni ja sta je vec pisalo, po Sarajevu citavom. Pitam se ko je Dzenan Loncarevic pobogu ? Sta sam propustio? Naravno odrzi koncert, puna Skenderija, nakon toga procitam prvi veci solisticki koncert u zivotu, sviro covere frajer. :? Evo, po klixu Nina Badric je diva. Vjerovatno je onaj deda Zeljko Samardzic umjetnik.
S tog me aspekta interesuje ovaj fenomen gdje bez ikakvog rasudjivanja gutamo sto nam se servira? Sta je krivo za to?
agnostic_front

#7 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by agnostic_front »

Pa ne prihvatamo svi. Neko prihvata, neko ne.

Iskreno ne znam zašto te to toliko zanima, ali najbolje ti je prije nekog takvog koncerta da pitaš ljude koji to namjeravaju posjetiti zašto to rade.
dezurni_ucenik

#8 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by dezurni_ucenik »

Kao sto sam jednom napisao,ljudima je draze dati 200 maraka da odu u BG i ZG na koncert nego iskesirati 50 maraka za Sarajevo.To mi je jedan forumas ovdje i rekao kako mu je "to draze zbog zajebavanja sa rajom na putu za druge drzave".

A kad Zetru i Dom Mladih prestanu puniti Bajage,Kazalista,Valjci,kurci palci,Van Goghovi i ostali CRO/SER otpad ,onda mozemo ocekivati strana imena.A

A i generalno jedan zakljucak : ovdje vecina ljudi slusa domacu muziku .Ovdje je vecini SARS pojam muzike.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/02/2013 22:15, edited 1 time in total.
Bušman

#9 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by Bušman »

Pa sta je problem? Otici u Zagreb ili Beograd na koncert? Meni nije, za vas ne znam. Mene vise brine sto ste svi zapeli za Sarajevo, kada je kultura u pitanju uvijek smo bili selendra...
Arteta

#10 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by Arteta »

Turbofolk nas unistio.
awaken

#11 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by awaken »

FreakyStyley wrote: Jel dovoljno da se neka wannabe zvijezda iz susjednih,a i komsijskih drzava pojavi 2-3 puta na TV-u izjavi kako je "ocaran Sarajevom", "rajom" i "cevapima" i tako jeftinim frazama kupi javnost ?

Koja je razlika između takvih i licemjernog Đure koji otvara koncert riječima: Dobro veĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆe najljepŠŠŠŠŠŠŠŠi grade na svijetu.....mislim, to djeca u vrtiću ne bi "popušila" ali Sarajlije jesu. Dok u gradu svira turbo oni se povukli na forume i pljuju. Tema "prežvakana" milion puta, kad bude potražnje, biće i koncerata.
agnostic_front

#12 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by agnostic_front »

awaken wrote:Tema "prežvakana" milion puta, kad bude potražnje, biće i koncerata.
:thumbup:
Revolver

#13 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by Revolver »

JasminHurić wrote:Kad u Sarajevu bude 20 000 ljudi koji će platiti po 80-100 KM za koncert, biće i zvijezda.
tako jednostavno. nema se šta puno raspravljati.
shin

#14 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by shin »

Ja baš gotovim ove vapaje za velikim koncertima, i puhanje e-kurca koji bi rastao cenat po cenat kako bi muzičke zvijezde dolazile :D
Lakat Jebić

#15 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by Lakat Jebić »

ja bih samo da pratim :D betterman u svom elementu vidim :D
sheilak

#16 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by sheilak »

a je li neko vec spomenuo spektakl? :D
Industrialyzer

#17 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by Industrialyzer »

shin wrote:Ja baš gotovim ove vapaje za velikim koncertima, i puhanje e-kurca koji bi rastao cenat po cenat kako bi muzičke zvijezde dolazile :D

Nema lave ni za nas nista ovih dana :D

Nije problem uvijek u parama (nije samo rock kvalitetna muzika). U Sarajevo se dovode "zvijezde" koje su poprilicno skupe, tipa trecerazredne Inne a za te pare se moze dovesti neka ikona elektronske muzike koja bi napravila party za pamcenje. Evo imamo primjer, Scooter, dosta para ce uzeti a za istu lovu su mogli Prodigy dovesti :thumbup:
cyprus

#18 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by cyprus »

Revolver wrote:
JasminHurić wrote:Kad u Sarajevu bude 20 000 ljudi koji će platiti po 80-100 KM za koncert, biće i zvijezda.
tako jednostavno. nema se šta puno raspravljati.
:thumbup: Dakle, to je to... To je jedini razlog zašto ovdje nema koncerata svjetski poznatih imena, a ne zato što su im Nina Badrić i Aca Lukas pokupili termine :-)
Layne

#19 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by Layne »

Naravno, na koncertima u Zagrebu i Beogradu budu samo raja iz Zagreba i Beograda.
It_is_a_Leclerc

#20 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by It_is_a_Leclerc »

FreakyStyley wrote:Ponukan ovim koncertom Nine Badric odlucih da otvorim ovu temu, da vidim sta raja misli o ovome. Vec duze vrijeme najvece dvorane u Sarajevu pune "zvijezde" poput Nine Badric, Zeljka Samardzica, Dzenana Loncarevica (mislim jebiga :? , ko je on uopste), zatim neke trecerazredne bugarske ili rumunske satro velike, svjetske zvijezde (Inna) itd, itd. Ruku na srce, sve je ovo smece i to su ljudi koji nastupaju po kafanama i klubovima, a ovdje se predstavljaju kao dive, zvijezde, "koncerti desetljeca, godine" i slicne gluposti.

Zanima me, dakle, zasto gutamo sve onako kako nam je servirano. Je li uzrok toga manjak koncertnih desavanja ili nesto drugo? Zasto je Sarajevo jedini veci grad na balkanu gdje ovakvi, prakticno anonimusi pune dvorane i uzimaju kes, a ne mogu nigdje drugo?

Jel dovoljno da se neka wannabe zvijezda iz susjednih,a i komsijskih drzava pojavi 2-3 puta na TV-u izjavi kako je "ocaran Sarajevom", "rajom" i "cevapima" i tako jeftinim frazama kupi javnost ?

Na kraju, evo sta najdrazi klix kaze o Nini Badric: "Mi se volimo odavno i javno, poručila je večeras publici jedna od najboljih hrvatskih pjevačica svih vremena, Nina Badrić, na sjajnom koncertu u Sarajevu." Ko da je Pavaroti jebote, ne hrvatska inacica turbofolka, plitkih tekstova i lakih nota by Tonci Huljic.
Elementarni nedostatak osnovnog pojma... Ne znam jesi li slušao išta od Nine Badrić, ali morao bi - prije nego lupiš ovako nešto i propisno se obrukaš.
NEOPLAN

#21 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by NEOPLAN »

zato sto iole veca zvijezda sa sobom donosi scenografiju koja zauzme pola zetre, i ne isplati se preci toliki put sa svom tom skalamerijom i onda pjevati pred 5-6 hiljada ljudi, a znaju da u Sarajevu ne mogu skupíti 60 hiljada toliko bogatih ljudi koji mogu dati 30-40 eura za kartu za koncert recimo na Kosevu.
maxuz_svratila

#22 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by maxuz_svratila »

Nina Badric trecerazredna turbofolk pevaljka.??? :shock: .........nek sarajlije znaju sta je prava muzika hahaha :-) :lol: :lol: :lol:
sheilak

#23 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by sheilak »

Layne wrote:
Naravno, na koncertima u Zagrebu i Beogradu budu samo raja iz Zagreba i Beograda.
lol

Slažem se sa Laynovom ironijom. :D Ne mislim da je to problem, Sarajevo samo sebi gradi image. E, sad kakav i zašto to je druga stvar. A mozda je u pitanju i problem logističke prirode (smještaj primjerice) i/ili geografski polozaj jer je SA zaista izoliran, poput zamka. :-) Ili nemamo ih čim namamiti, te velike zvijezde. :D U svakom slučaju je šteta jer mi se nekako čini da je SA degradirano na nivo kasabe, barem po ovom pitanju.
maxuz_svratila wrote:
Nina? :D
Saian

#24 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by Saian »

A da se prvo ova pojava shuge rijeshi pa da zovemo ljude da pjevaju, bruka ce puch', ako fasuju kod nas to jebi ga

p.s. podsjeti me ovaj Loncharevich jel, (ne znam ko je coek), jaranici se valjda negdje onaj Shako Polumenta upucavo u intermishn-u kakvog dijaspora hepeninga, a ona mu rekla, covjeche, ljudi lete u svemir, a ti se zoves Shako Polumenta :D (pishno sam se biJo kad sam cuo)

p.p.s. on topic: nemam nista na temu reci
sheilak

#25 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by sheilak »

Saian wrote: a ona mu rekla, covjeche, ljudi lete u svemir, a ti se zoves Shako Polumenta :D (pishno sam se biJo kad sam cuo)

p.p.s. on topic: nemam nista na temu reci

oplakah :lol:
Post Reply