Sarajevo i Burberry

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Yoshi

#1 Sarajevo i Burberry

Post by Yoshi »

Tema o kojoj sam htio pisati već mjesecima ali sam bio zauzet poslom!
Najveći modni Mass-effect u zadnjih nekoliko mjeseci bio je Burberry!

Iskreno, nesto najružnije ove godine u modi za mene je bio Burberry. Svaka treća gospođa nosila je Burberry šal oko vrata. Pojavili su se Burberry jakne, šeširi, kišobrani, košulje, novčanici, pantolone pa čak sam vidio BURBERRY BULE sa već pretpostavljate Burberry maramama!
Zar smo stvarno spali da pratimo tako ružno nametnute "trendove". Građani očigledno redovno gledaju Fashion Tv. Ukoliko ne nosiš Burberry, nisi u "trendu". Smiješno! Zato molim građane da se udalje od tog ružnog detalja xD.
S ovim modnim detaljom sam vidio koliko modna industrija ima uticaj na ljudsku psihu - jednostavno rečeno: "Žrtva biznisa i modne mašinerije". :dance:

Image

* Zanima me vaše mišljenje o ovom modnom detalju?
* Jeste li primjetili da ljudi postaju sve više ufuraniji što se tiče mode na našim prostorima?
* Skontaj ti neki zaključak! :-)

PS: Pogledaj kako je ružna slika (smajli koji baca zelenu tekućinu iz usta xD)
frngla

#2 Re: Sarajevo i Burberry

Post by frngla »

nosio bi i ti da mozes :)
yoshi sjashi :)
The Nightwatchman

#3 Re: Sarajevo i Burberry

Post by The Nightwatchman »

jel to emerik na bolovanju?
JThomas

#4 Re: Sarajevo i Burberry

Post by JThomas »

a što je zanimljivo - pravi burberry ti je već nekoliko godina ukinuo te dezene na svojim proizvodima, da bi se distancirao od casual navijačke kulture.
Karen

#5 Re: Sarajevo i Burberry

Post by Karen »

Odjeća više manje,
Ali parfemi :-D obožavam ih :) imala 2, dragi imao isto brit. Parfemi su im odlični :) i budu karirani :D

Od dodataka imam samo mali nesseser za lijekove, sladak je :)
mrtva kokoš

#6 Re: Sarajevo i Burberry

Post by mrtva kokoš »

yahhh teme, covjek od posla nije mogao da razgovara o ovakoj kompleksnoj temi.
izgleda i ti gledas previse te kanale pa ti ovo upada u oci... :roll:
Nakamichi

#7 Re: Sarajevo i Burberry

Post by Nakamichi »

Fakat su im stvari debilne bar ono sto sam kod nas vidio, a tene su im prica za sebe neznam imali i i jedan proizvodzac ( meni poznat ) da ima ruznije modele tena od njih, tene im isto krofne :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#8 Re: Sarajevo i Burberry

Post by ladyblue18 »

:roll: e cime se vi ljudi dragi zamarate. :roll:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 12:05, edited 2 times in total.
stern 2010

#10 Re: Sarajevo i Burberry

Post by stern 2010 »

Ne znam zasto ti to smeta da ljudi kod nas nose Burberry kad u Becu svaka druga zena to isto nosi.Meni se licno Burberry svidja,ne na meni ali na malo ozbiljnijim gospodjama bas izgleda elegantno.Samo je problem sto imamo puno losih kopija ovdje u Sarajevu,pa izgledaju smijesno.
Gospoda Ministarka

#11 Re: Sarajevo i Burberry

Post by Gospoda Ministarka »

Ka vidim svaka druga djevojka u gradu nosi LV ili recimo Fendi torbu :-x :-?
Ja i da je mogu priustiti sigurni je pored ovoliko dupljaka ne bih pronosala po gradu.
Kristijana

#12 Re: Sarajevo i Burberry

Post by Kristijana »

Konacno, dobra tema za raspalit No Logo spiku :D
Tog Burberija uzorka vazda bilo... mozda ga sad ima previse ali koga ba burberiga...

Ali, gadjas temom u srijedu. Nasim damama i gospodi vazne su marke, paradiranje... ko su oni? Djeca politicarska, kvazi manekenke, sponzoruse, paradnici iz dijaspore, Deen i raja iz frizeraja? :D Pa, ne paradira se kod nas od juce. Negdje od 1999. se zaostrilo. Predmilenijska groznica. Ufuralo se, a znas zasto? Prosto: kad je propuh u glavi nek' barem modni detalj bude pravi. Ne znaju seljaci da it-ness nije skupa roba nego originalnost. S tugom smo citali izvjesca o ludoj londonskoj ''uradi sam'' modi, o vintage-u, o casual-u, o pokretima protiv krzna, mode, masinerije, globalizma, izrabljivanja jeftine radne snage za Logomaniu isl. Mi, koji ne volimo skupe krpe, znas sta, nismo nista bolji od ufuranih. Zato sto im ne kontriramo. Obuci se po londonski, otkaceno, pa i jeftino, igraj se, i smijat ce ti se, ne samo sminkeraj, nego svi ba. Kod nas je svaka subkultura ( pardon, tragovi subkultura ) usminkana. Pogle danasnje rokere, mnogo brate popeglani. Peru kosu svaki dan :D Pazi se na svaki detalj. Ne meres vidit ni jednu rupu na odjeci, a kamoli original hipija s nedobog cvijecem u kosi kako fura okolo i krsi pravila... Mi smo ufurani u pricu tih osrednjaka, pustamo ih da rade sta hoce. Zatvaramo se u male kruzoke, filozofiramo, i jos, kao da sav belaj nije dovoljan, i sami se foliramo. Necim. Kao, vidi sto sam ja pametan, radim to i to, ja sam nacitaniji, ja sam na boljem faksu bla bla. Kod nas je foliracina veca od zivota, ona je smisao zivota. Pogledaj oko sebe. Prvo vidis svi te nesto podrugljivo, urokljivo, ispod oka gledaju. Pomislis da nije do mene, al jok, brzo skontas da svak svakog tako gleda, odbrambeni mehanizam valjda. Dokle mi pamcenje seze sjecam se nadrkanih profesora, pa teta iz studentskih sluzbi, ljudi u saobracaju, nadrkane tete na salteru, nadrkane tete u granapu, nadrkana nam da prostite i djeca. Ko na poslu nije mobbingovan taj je sam svoj gazda. Tehnicki, cijela zemlja nam je otkinula na kolektivnu drkicu, i opet da prostite, nek komsiji crkne krava - zadovoljava se na tudju/om nevolju/om ( komentari iz crne hronike - glavni su primjer ).

Burberi ti tu porucuje: Ja sam bolji od tebe. Ja znam kako do statusnog simbola, ti ne znas. Ako imas moras da pokazes. I nije samo Burberi simbol nadmoci. Sve je. Prije je bilo ko ima ko nema mob, a danas je ko ima kakvu marku moba i ostrinu slike. Pa, koliko ga je platio. Pa kad i to istrosimo, onda je ko ima 3-4 moba ( valjda ni Brangelini sa sve 6 klincadi ne treba toliko, al eto, SA ''menadzeru'' treba ) pa koliko on potrosi na kartice. I sve po tom principu. Svi pokazuju kako im dobro ide u zivotu 8) jer niko nece priznat da je ogolio, radije ce prvo opljackat postu i probat na kladioni, pa nakon fejsbuk slave ni resetke nisu tako teske...
Sve su to zalosne slike iz male zemlje koja grca pod ljudima koji niti znaju ko su ni zasto su, ni zasto rade ono sto im drugi kazu i to toliko ukorijenjeno, generacijski i toliko tupo da bi bilo smijesno kad ne bi bilo opasno po zivot - drzavni, urbani, duhovni ili onaj goli.

A SA saljeva strah, jer zna se ako se ovdje ne uklopis u masu neko ce te vec uklopit. Cast izuzecima, naravno. Ali, ljudi moji, vece ljudske i odjevne slobode ima po svjetskim zabitima, kod nas cajke diktiraju modu, a dodjoshi i kriminalci ritam ''urbanog zivota''. Kod nas ti je sad Srbija iz devedesetih, imamo sve elemente: uzasna politika, siromastvo, ucjenjuju nas sto vizama sto krizama, slusa se turbo folk, gleda se Big mama haos, klinci (se) ubijaju, kriminal veliki, a sponzoruse obaraju cijenu. I hajde nekako, u Srbiji se i preokrenulo. A kod nas, hoce li? Mi smo ko Burberi uzorak: kako god nas okrenes dodjes na isto. Isti uzor/ak godinama. E, zato mi ovdje furamo samo takve uzorke, jer se bojimo eksperimentisanja, nismo hrabri ni u modi ni u zivotu. Mi smo zatvoreni u skoljku i izgleda da je od wc-a. :skoljka: :cry: :x :run:
Better Man

#13 Re: Sarajevo i Burberry

Post by Better Man »

Yoshi wrote:Tema o kojoj sam htio pisati već mjesecima ali sam bio zauzet poslom!
Najveći modni Mass-effect u zadnjih nekoliko mjeseci bio je Burberry!

Iskreno, nesto najružnije ove godine u modi za mene je bio Burberry. Svaka treća gospođa nosila je Burberry šal oko vrata. Pojavili su se Burberry jakne, šeširi, kišobrani, košulje, novčanici, pantolone pa čak sam vidio BURBERRY BULE sa već pretpostavljate Burberry maramama!
Zar smo stvarno spali da pratimo tako ružno nametnute "trendove". Građani očigledno redovno gledaju Fashion Tv. Ukoliko ne nosiš Burberry, nisi u "trendu". Smiješno! Zato molim građane da se udalje od tog ružnog detalja xD.
S ovim modnim detaljom sam vidio koliko modna industrija ima uticaj na ljudsku psihu - jednostavno rečeno: "Žrtva biznisa i modne mašinerije". :dance:

Image

* Zanima me vaše mišljenje o ovom modnom detalju?
* Jeste li primjetili da ljudi postaju sve više ufuraniji što se tiče mode na našim prostorima?
* Skontaj ti neki zaključak! :-)

PS: Pogledaj kako je ružna slika (smajli koji baca zelenu tekućinu iz usta xD)
Moja mama kad vdi ovaj šal zgadi joj se. Ne znam kako ljudi nemaju ukusa i moraju svi nositi šal istog uzorka. Skoro pola Sarajeva ga nosi. A i ne nosili kad u Bezistanu ima na vagone ovog šala, samo što je to čisti šupljak a ne Burberry. Kada bi svaku osobu koja nosi ovaj šal zaustavili da provjerimo dali je Burberry iznenadili bi ste se kad bi vidjeli da 99% je toga šupljak.
bosanski

#14 Re: Sarajevo i Burberry

Post by bosanski »

ja kompletan potez od Titove do čaršije zovem hodajuće nokije
*mima*

#15 Re: Sarajevo i Burberry

Post by *mima* »

Ja teme i kompleksa.
sonnyaon

#16 Re: Sarajevo i Burberry

Post by sonnyaon »

Joj al' me nervira kad ljudi se 'vako preseravaju!!!

Cuj Burberry grozan... ?! a Boga ti sta je dobro? Sergio Tachinni trenerke? Adidas? :-) :shock: Sta li?

Burberry je vec decenijama lider u svijetu po skladnom, jednostavnom i klasicnom dizajnu. :thumbup:

PRAVE i originalne Burberry stvari su izuzetno skupe jer se 90% recimo kosulja, majica sa kragnom itd pravi od najfinijeg PIMA Egipatskog pamuka sa 800 ili vise "konaca" (mjera za kvalitet tkanja i tkanine)

Ovo vam je iz prve ruke od jedne moje drugarice koja radi kao dizajner za njih (konkretno dizajnira mantile)

Recimo ja imam kosulju Burberry , crna sa jedva vidljivim "karo" znakom Burberry-a i napravljena je tkanjem 1500 konaca. Taj pamuk tako izgleda glatko i mekano da bi svak pomislio da je napravljen od svile.

Tu kosulju mi je kupila supruga i platila je 329 Eur. :-)

Istina je da je Burberry poceo da "bjezi" od svog klasicnog i prepoznatljivog dezena "karo", ali evo u ovoj najnovijoj kolekciji Jesen 2010 se opet vraca.

Prema tome, kome se ne svidja Burberry moze na pijacu pa nek kupi Varteksov artikal. Ha Ja ! :sax: :bih:
Last edited by sonnyaon on 13/04/2010 22:41, edited 1 time in total.
ladyblue18

#17 Re: Sarajevo i Burberry

Post by ladyblue18 »

:roll: :-)
beautyfool

#18 Re: Sarajevo i Burberry

Post by beautyfool »

:lol:
Image
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#19 Re: Sarajevo i Burberry

Post by Priorat »

Kristijana wrote:Konacno, dobra tema za raspalit No Logo spiku :D
Tog Burberija uzorka vazda bilo... mozda ga sad ima previse ali koga ba burberiga...

Ali, gadjas temom u srijedu. Nasim damama i gospodi vazne su marke, paradiranje... ko su oni? Djeca politicarska, kvazi manekenke, sponzoruse, paradnici iz dijaspore, Deen i raja iz frizeraja? :D Pa, ne paradira se kod nas od juce. Negdje od 1999. se zaostrilo. Predmilenijska groznica. Ufuralo se, a znas zasto? Prosto: kad je propuh u glavi nek' barem modni detalj bude pravi. Ne znaju seljaci da it-ness nije skupa roba nego originalnost. S tugom smo citali izvjesca o ludoj londonskoj ''uradi sam'' modi, o vintage-u, o casual-u, o pokretima protiv krzna, mode, masinerije, globalizma, izrabljivanja jeftine radne snage za Logomaniu isl. Mi, koji ne volimo skupe krpe, znas sta, nismo nista bolji od ufuranih. Zato sto im ne kontriramo. Obuci se po londonski, otkaceno, pa i jeftino, igraj se, i smijat ce ti se, ne samo sminkeraj, nego svi ba. Kod nas je svaka subkultura ( pardon, tragovi subkultura ) usminkana. Pogle danasnje rokere, mnogo brate popeglani. Peru kosu svaki dan :D Pazi se na svaki detalj. Ne meres vidit ni jednu rupu na odjeci, a kamoli original hipija s nedobog cvijecem u kosi kako fura okolo i krsi pravila... Mi smo ufurani u pricu tih osrednjaka, pustamo ih da rade sta hoce. Zatvaramo se u male kruzoke, filozofiramo, i jos, kao da sav belaj nije dovoljan, i sami se foliramo. Necim. Kao, vidi sto sam ja pametan, radim to i to, ja sam nacitaniji, ja sam na boljem faksu bla bla. Kod nas je foliracina veca od zivota, ona je smisao zivota. Pogledaj oko sebe. Prvo vidis svi te nesto podrugljivo, urokljivo, ispod oka gledaju. Pomislis da nije do mene, al jok, brzo skontas da svak svakog tako gleda, odbrambeni mehanizam valjda. Dokle mi pamcenje seze sjecam se nadrkanih profesora, pa teta iz studentskih sluzbi, ljudi u saobracaju, nadrkane tete na salteru, nadrkane tete u granapu, nadrkana nam da prostite i djeca. Ko na poslu nije mobbingovan taj je sam svoj gazda. Tehnicki, cijela zemlja nam je otkinula na kolektivnu drkicu, i opet da prostite, nek komsiji crkne krava - zadovoljava se na tudju/om nevolju/om ( komentari iz crne hronike - glavni su primjer ).

Burberi ti tu porucuje: Ja sam bolji od tebe. Ja znam kako do statusnog simbola, ti ne znas. Ako imas moras da pokazes. I nije samo Burberi simbol nadmoci. Sve je. Prije je bilo ko ima ko nema mob, a danas je ko ima kakvu marku moba i ostrinu slike. Pa, koliko ga je platio. Pa kad i to istrosimo, onda je ko ima 3-4 moba ( valjda ni Brangelini sa sve 6 klincadi ne treba toliko, al eto, SA ''menadzeru'' treba ) pa koliko on potrosi na kartice. I sve po tom principu. Svi pokazuju kako im dobro ide u zivotu 8) jer niko nece priznat da je ogolio, radije ce prvo opljackat postu i probat na kladioni, pa nakon fejsbuk slave ni resetke nisu tako teske...
Sve su to zalosne slike iz male zemlje koja grca pod ljudima koji niti znaju ko su ni zasto su, ni zasto rade ono sto im drugi kazu i to toliko ukorijenjeno, generacijski i toliko tupo da bi bilo smijesno kad ne bi bilo opasno po zivot - drzavni, urbani, duhovni ili onaj goli.

A SA saljeva strah, jer zna se ako se ovdje ne uklopis u masu neko ce te vec uklopit. Cast izuzecima, naravno. Ali, ljudi moji, vece ljudske i odjevne slobode ima po svjetskim zabitima, kod nas cajke diktiraju modu, a dodjoshi i kriminalci ritam ''urbanog zivota''. Kod nas ti je sad Srbija iz devedesetih, imamo sve elemente: uzasna politika, siromastvo, ucjenjuju nas sto vizama sto krizama, slusa se turbo folk, gleda se Big mama haos, klinci (se) ubijaju, kriminal veliki, a sponzoruse obaraju cijenu. I hajde nekako, u Srbiji se i preokrenulo. A kod nas, hoce li? Mi smo ko Burberi uzorak: kako god nas okrenes dodjes na isto. Isti uzor/ak godinama. E, zato mi ovdje furamo samo takve uzorke, jer se bojimo eksperimentisanja, nismo hrabri ni u modi ni u zivotu. Mi smo zatvoreni u skoljku i izgleda da je od wc-a. :skoljka: :cry: :x :run:

veliki Kompliment na NO LOGO spiku!! :thumbup:
Pikaboo

#20 Re: Sarajevo i Burberry

Post by Pikaboo »

Jel to vi ozbiljno raspravljate o ovome?
ladyblue18

#21 Re: Sarajevo i Burberry

Post by ladyblue18 »

Pikaboo wrote:Jel to vi ozbiljno raspravljate o ovome?
Vidis da raspravljaju. :-) :D
Pikaboo

#22 Re: Sarajevo i Burberry

Post by Pikaboo »

Kontam neka zezancija ,a ovo ozbilja :shock:
Ali neka hajde ,sve je za ljude....odoh ja odavde :run:
Post Reply