Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#126 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by Šeherzada »

South Blue Mama wrote:
Sve je ovo tacno,
Ali hajd' ti meni objasni sta da ja kazem svojoj djevojcici:
zasto ona ne moze imati 5 novih Bratz ili Barby?
zasto ove godine nismo bili na moru, a rade joj oba roditelja i fakticki ih je zeljna?
zasto njen tata koji je bolestan ne smije na operaciju? operisao bi ga hirurg koji se trese kao Agadir, pa jal pukovnik jal pokojnik - u ovom slucaju 100%invalid
zasto njene nanne i dede jedva sastavljaju kraj sa krajem a u ono neko vriijeme koje non-stop spominju su vrijedno radili i privrjedivali?

I NECU VISE DA NABRAJAM BOJIM SE DA KOGA NE UBIJEM KOLIKO SHIZIM
Treba otici svako ko ima iole dobru shansu, ko zeli sebi i svojoj djeci dobro a ne boji se postenog rada
Ja nisam govorila o odlasku ikoga.Svak ide gdje mu je bolje.Mozda sam i ja bila vani ali sam se vratila jer mi sve ovo nedostaje.Ja mozda i govorim tako zato sto imam dobru platu ali na zalost,sve je manje dobrih lata ovdje
shalaedin

#127 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by shalaedin »

edin_Basket wrote:Sve cesce razmisljam da odem odavde. svaki dan neka nova razocarenja, nove gluposti. Kriminal, droga, ubistva...milion razloga da se čovjek zapita sta radi ovdje. Ovakav grad me steze, gusi. Da je sada 2007 godina, ne bih pisao ovaj post, ne bih razmisljao na ovaj nacin, ne bih polagano pocinjao da mrzim jedan dio Sarajeva-neke ljude ovdje.

Ne znam sta da kazem vise. Iako se javlja mrznja u meni, ljubav prema ovom gradu i svakoj njegovoj ulici nikad nece nestati. Ovdje sam rodjen, proveo svoje djetinjsto, ovdje je moja porodica, ali ovdje se javljaju nenormalni problemi. Ne znam sta da vise napisem, ne znam sta da vise mislim, mozda ima neko drugo mjesto, malo i mirno, mjesto gdje bi se moglo ZIVJETI
Mislis li da tamo gdje ces poci nema ovakvih problema... svudgje ih ima... mozda cak i gorih. Samo je problem kod nas sto nema materijalnog blagostanja a duhovnog ima kud i kamo.
NKVD

#128 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by NKVD »

Uvijek sam podržavao a sada i nagovaram drage prijatelje na odlazak iz grada i države!!!

Zašto, onda, ja ne idem - već čujem pitanje? E, pa ja sam se "snašao", imao veliku sreću da mi se krvnički rad isplatio mnogostruko pa sebi mogu KUPITI kakav takav život. Dakle, treba mi kamara para da porodici nadomjestim sve ono što Sarajevo i Bosna nema a novci mogu kupiti. To me, donekle, čini mirnim i drži u Sarajevo.

Ali, ako je tvoj život u Sarajevu ispod granice dostojanstva (ma koliko ona bila varijabla i klizila prema dolje) i ne vidiš šansu za napredak u dogledno vrijeme - bježi čim prije!

Jer znam, onaj ko je otišao na vrijeme i kome se grad nije ZGADIO za sva vremena, on će se u njega kad tad vratiti sa školom, kapitalom i sporemnošću da ga zajedno razvijamo. U protivnom, imamo još jedan socijalni slučaj, nekadašnjeg perspektivnog a sada izmrcvarenog i frustriranog sugrađana.

Odgovaranja prijatelja i rodbine od odlaska u inostranstvo, gdje se može puno lakše živjeti dostojanstveno - ne govorim o ničemu spektakularnom - je veoma SEBIČAN i kratkovidan projekat. Iz mnogo različitih a podjednako valjanih razloga koji, svi do jednoga, proizilaze iz našeg smrdljivog, prokletog karaktera gubitnika.

Zato, ako si slab i nezadovoljan - otiđi na vrijeme i vrati se jači. A, ako se ne vratiš, nikom ništa - jedan manje nezadovoljan u gradu!
d2

#129 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by d2 »

sinoc je sve receno o ovom gradu ...
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 08:08, edited 2 times in total.
Bosanac_21

#131 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by Bosanac_21 »

Zalosno je i to sto nasi kukaju na svakom cosku, a i dalje zive - nisu pomrli. Imamo npr. u rs, iz koje sam zasad, ljude koji zive po tudjim kucama, sto su mislili da ce rs ostati ona "ideja" koju su zamislili, a ni ne pomisljaju da odu iz ove zemlje - zive u sto puta goroj okolini nego najveci prosjaci po FBiH. :roll:

To je zalosno, da nakon svega sto smo pretrpili, opet gledamo najlakse rjesenje. Sutra kad bi bilo stani pani da se izadje na ulice za promjenu, vecina nas to nebi ucinila, to je realnost :x
edin_Basket

#132 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by edin_Basket »

d2 wrote:sinoc je sve receno o ovom gradu ...
sta???
malinamala

#133 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by malinamala »

DaysleepeR wrote:
malinamala wrote:... u ovoj našoj divnoj Bosni....
ježim se na ovaj epitet jer je tako lažan, neiskren i licemjeran...

:x
Mene baš briga što se ti ježiš, ja tako mislim :-D i to je moje pravo.Pravo da pozitivno mislim, radim .....
Zar je biti pozitivan počelo da izaziva takve reakcije?
malinamala

#134 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by malinamala »

Ne razmišljamo mnogo o malim pozitivnim stvarima koje možemo uraditi svaki dan, npr propustimo ljude kojima se stvarno žuri dok čekamo u redovima, nasmijemo se klijentima i ljubazno im objasnimo ono zbog čega su kod nas,prestanemo ogovarati sve i svakoga,prešutimo ponekad iako mislimo da smo u pravu, dignemo glas ako je slabiji napadnut, proputujemo malo svijetom da možemo porediti, i ono što je pozitivno pokušamo prenijeti ovdje gdje živimo.......
ahuseino

#135 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by ahuseino »

malinamala wrote:Ne razmišljamo mnogo o malim pozitivnim stvarima koje možemo uraditi svaki dan, npr propustimo ljude kojima se stvarno žuri dok čekamo u redovima, nasmijemo se klijentima i ljubazno im objasnimo ono zbog čega su kod nas,prestanemo ogovarati sve i svakoga,prešutimo ponekad iako mislimo da smo u pravu, dignemo glas ako je slabiji napadnut, proputujemo malo svijetom da možemo porediti, i ono što je pozitivno pokušamo prenijeti ovdje gdje živimo.......

Toliko rijechi a nista nisi rekla... :-D
uvjek dobar gost

#136 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by uvjek dobar gost »

..... Šta je grad Sarajevo danas.... nekom dobro dođe za špacirung, drugim je sredstvo ličnog bogaćenja, trećima je sredstvo za ostvarenje nekih politika... no mislim da je evidentno na svakom koraku da se podobni iživljavaju nad gradom, možda ne zato što to vole već zato što ni sami ne znaju drugačije ili ne umiju brate dragi. Dok peti sve gledaju kroz emocije i patetiku... prisjećajući se nekih drugih vremena i nafaka...

Sva javna preduzeća ovog proljeća su pokazala svoje slabosti, sva su ona mahom čupana od stečaja novcima iz budžeta kantona Sarajevo bez da je iko odgovarao za nerad i javašluk, za zloupotrebu položaja i donošenje štetnih ugovora. Grad zbog tih stvari gubi toliko da će se posljedice osjećati decenijama, da ne spominjem koliko budžeta ide u saniranje klizišta recimo izazvanih divljom gradnjom koja se naknadno legalizira ... da ne spominjem priču staru godinu dana o maloljetničkoj delikveniciji , treba li navoditi sve crnjake oko GRAS-a, vodovoda, Sarajevo GAS-a, PARK-a, RAD-a... šta je sa sportskim klubovima koji rade u gradu i kantonu... dva proslavljena (nekad davno) premijerligaša smo što nisu u stečaju.... !

Naime ima li iko podatak koliko je ljudi dobilo otkaze recimo po opštinama, u gradskom vijeću ili u kantonu zbog probijanja rokova izgradnje objekata, zbog nedovođenja terena u pred izgradbeno stanje, koliko ih je otpušteno zbog zloupotrebe položaja , zbog korupcije ili mita... koliko ih je dobilo otkaz radi primanja para za izdavanje građevinskih i drugih dozvola, koliko je gradskih činovnika zaplatilo zbog svog nerada, ili koliko je dajdžića otpušteno radi štetnih ugovora koje su sklapali dok su bili na važnoj poziciji u nekom od javnih preduzeća.. ...?

Pomoću Vam ja... niti jedna osoba nije dobila otkaz a grad grca u problemima skupa sa kantonom... ovdje ne brojimo one što su šminkerski otpušteni da bi postali vlasnici univerziteta, da bi postali ambasadori ili neke druge džiđe...!

I jeste Sarajevo zbog podobnih, korumpiranih, lažljivih, lažnih, promiskuitetnih, nekompetentnih, opskurnih, bahatih i kakvih sve ne hoće na kraju izgubiti svoj duh, svoju snagu i nestati će..., mada ovo jeste grad za koji se vrijedi boriti !
stolac-SARAJEVO

#137 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by stolac-SARAJEVO »

Sarajevo je grad koji se kao i svaki drugi grad na svijetu mijenja.
Sarajevo nije isto kao prije rata.Isto tako Sarajevo iz '99 nije isto kao Sarajevo danas.
Govorim vam onako kakvo ja vidim svojim ocima...ocima jednog mladica koji danas ima 21 godinu i cijeli svoj zivot,cak i rat sam proveo ovdje(ovo STOLAC u nicku je radi toga sto sam tamo rodjen i i proveo prvih par sedmica zivota tamo).
Sarajevo i dalje ima svoju dusu,svoju furku koja zivi u nama mladjoj SARAJEVSKOJ raji...Sarajevo ima svoju buducnost.
Price mojih staraca koji govore o tome kako su ljudi iz Beograda ili Zagreba bili inpresionirani Sarajevom prije rata su price koje ja danas slusam i dozivljavam od novih generacija Zagrepcana i Beogradjana,mojih prijatelja, kada dodju u ovaj grad.
Je li mi lijepo u ovom gradu?Jeste.
Moze li bolje?Moze.
Ljudi koji su u ratu dosli u Sarajevo su prije bacali smece kroz prozor,plasili se tramvaja a danas se vecina tih ljudi navikla na grad...na zivot u Sarajevu.
Kriminal,ubistva,narkomanija su stvari kojih je sigurno bilo i prije rata (naravno ne u ovolikoj mjeri) i stvari koje postoje i u drugim gradovima a samo su odraz jednog cjelokupnog sistema koji nema veze sa Sarajevom vec sa politikom,siromastvom,nezaposlenoscu.
Pa ljudi moji i ono Sarajevo iz '80-tih nije nastalo preko noci,nego su ga stvarale generacije i generacije od 1945 pa nadalje.
Shvatam ja i vas starije koji kazete da ovaj grad nije ono sto je bio nekad prije rata.Zivjeli ste u periodu kad je ovaj grad bio centar svijeta i onda preko noci je sve to nestalo,dosao je rat a sad ga opet treba graditi iz temelja.Shvatam ja da vi i kada kazete da ovaj grad nije isti kao prije rata, ustvari vise zalite za vasom mladoscu,danima spokoja i srece koji se nece vratiti.

Sarajevo je Sarajevo.Nas grad,nasa ljubav i grad koji VRIJEDI.
Sarajevo ce biti sve drugo ce proci ;-)
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#138 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by Šeherzada »

stolac-SARAJEVO wrote: Sarajevo je Sarajevo.Nas grad,nasa ljubav i grad koji VRIJEDI.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
rajvosa60

#139 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by rajvosa60 »

A sto napisati.I ja sam nekoliko puta odlazio i uvijek se vracao.Kad sam u njemu mrzim ga iz dna duse,sto radi SDA,sto radi svih ovih papaka sto se sljegose u njega zahvaljujuci SDA i ostalim nacistickim koaliciomim strankama.Kad odem,patim kao malo dijete i dok se ne vratim ne prestajem.Bozja kazna ili tko ce ga znati.Bio sam i u Beogradu i Zagrebu i tamo je sljegla izvjesna kolicina papaka,sigurno veca nego u Sarajevo.I Beogradjani i Zagrepcani su ogorceni zbog toga.Neznam ali cinimi se da u ova vremena,vremena letecih papaka,najbolje je biti tamo gdje si se rodio,odrastao,stekao familiju......Sad sam u Sarajevu,iz inata,da smetam tornjacima,ne vrijedjam plemenitu pasminu pasa,coporasima,smrdama,plemenskim vodjama,njihovim zaostalim i primitivnim ideologijama....
mihaela

#140 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by mihaela »

Vec 6 godina zivim, radim i studiram u Sarajevu. Inace sam iz Novog Travnika. Ne ponasam se kao papci koje svakodnevno svatko od nas moze vidjeti, a ovaj grad volim vise od icega. Zasto, to ne znam. To je jednostavno tako. Vec od prve godine provedene ovdje uvukao mi se pod kozu i nekoliko puta sam pokusavala da ga doista zamrzim, ali ne ide. Cak i onda, u trenutcima kada mi svega bude dosta i previse, kada mislim da ga mrzim, vec za par sekundi postanem svjesna da ga unatoc svemu volim. Sve rjedje idem doma a i kada odem brojim dane i sate kada cu se vratiti u Sarajevo. Volim ovaj grad, ali mi nikada nije bilo jasno zasto vecina sarajlija koje ja poznajem (a nisu papci) ima neku zatvorenost prema nama koji dolazimo sa strane, iako nam ne mogu prigovoriti ni jednu losu stvar? Zasto se ponasaju prema nama kao da smo niza bica od njih? :sad: :? :zoka:
uvjek dobar gost

#141 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by uvjek dobar gost »

Mihaela hvala na prvom postu baš na ovom podforumu !

Generalizacija i predrasude u kombinaciji sa dekadentnom vlasti su nas dovele do ovdje... obični ljudi gledaju na skoro sve oko sebe kroz prizzmu dembelijske vlasti... kroz ljude koji kao da su rasli na grani ,a onda ih je opila svila i kadifa.. te su skroz poludili... Sarajlije su inače na prvu tvrdi ljudi, njima il se svidiš ili ne svidiš, no kada te zagotive tu su kada je najgore, tu su kada drugih mahom nema. Ja volim ovaj grad, osjećam veliku obavezu prema njemu zbog svega što je prevalio preko glave, osjećam moralnu obavezu da činim stvari za njega, zbog te ljubavi prema gradu piskaram, galamim po ulici, protestvujem, radim mini akcije... svađam se sa ljudima... ma to mora da je ljubav !

Sarajevo je grad za koji se vrijedi boriti !
zrikavac48

#142 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by zrikavac48 »

stolac-SARAJEVO wrote:Sarajevo je grad koji se kao i svaki drugi grad na svijetu mijenja.
Sarajevo nije isto kao prije rata.Isto tako Sarajevo iz '99 nije isto kao Sarajevo danas.
Govorim vam onako kakvo ja vidim svojim ocima...ocima jednog mladica koji danas ima 21 godinu i cijeli svoj zivot,cak i rat sam proveo ovdje(ovo STOLAC u nicku je radi toga sto sam tamo rodjen i i proveo prvih par sedmica zivota tamo).
Sarajevo i dalje ima svoju dusu,svoju furku koja zivi u nama mladjoj SARAJEVSKOJ raji...Sarajevo ima svoju buducnost.
Price mojih staraca koji govore o tome kako su ljudi iz Beograda ili Zagreba bili inpresionirani Sarajevom prije rata su price koje ja danas slusam i dozivljavam od novih generacija Zagrepcana i Beogradjana,mojih prijatelja, kada dodju u ovaj grad.
Je li mi lijepo u ovom gradu?Jeste.
Moze li bolje?Moze.
Ljudi koji su u ratu dosli u Sarajevo su prije bacali smece kroz prozor,plasili se tramvaja a danas se vecina tih ljudi navikla na grad...na zivot u Sarajevu.
Kriminal,ubistva,narkomanija su stvari kojih je sigurno bilo i prije rata (naravno ne u ovolikoj mjeri) i stvari koje postoje i u drugim gradovima a samo su odraz jednog cjelokupnog sistema koji nema veze sa Sarajevom vec sa politikom,siromastvom,nezaposlenoscu.
Pa ljudi moji i ono Sarajevo iz '80-tih nije nastalo preko noci,nego su ga stvarale generacije i generacije od 1945 pa nadalje.
Shvatam ja i vas starije koji kazete da ovaj grad nije ono sto je bio nekad prije rata.Zivjeli ste u periodu kad je ovaj grad bio centar svijeta i onda preko noci je sve to nestalo,dosao je rat a sad ga opet treba graditi iz temelja.Shvatam ja da vi i kada kazete da ovaj grad nije isti kao prije rata, ustvari vise zalite za vasom mladoscu,danima spokoja i srece koji se nece vratiti.

Sarajevo je Sarajevo.Nas grad,nasa ljubav i grad koji VRIJEDI.
Svaki rat je "donosio" nove gradjane u Sarajevu (vjerojatno kao i svuda u svijetu). E pa ti novi stanovnici su se prilagodjavali i za kratko vrijeme integrirali u novoj sredini. Prihvatali pozitivne navike zivljenja u gradu i mijenjali se u pozitivnom smislu. Sve je to bilo tako do ovoga zadnjeg rata. Vecina novih stanovnika ( doseljenih nakon -90te i uglavnom iz ruralnih krajeva) smatra ispravnim i nastoji da svi stanovnici koje su oni zatekli u trenutku svog dolaska treba da se prilagode njihovom nacinu zivljenja i njihovim navikama. Jedno kvalitetno sociolosko istrazivanje bi pokazalo pravu situaciju u gradu Sarajevu, a dobar tim strucnjaka na tom polju nakon dobivenih rezultata mogao uraditi program prilagodjavanja zivljenja u novoj sredini. Ako nije vec kasno za takve promijene.
Evo kratke price kako su Slovenci naselili novo etablirani grad Velenje prilikom gradnje tvornice Gorenje(pocetkom-50tih godina proslog stoljeca).
Prvo su izgradili barake sa stanovima za privremeni boravak stanara.Tu su stanovali radnici Gorenja sa svojim porodicama, a njihovo prilagodjavanje urbanom nacinu zivljenja je pratila komisije za dodijelu stanova. Kluceve za novo izgradjene stanove su dobili oni za koje je komisija utvrdila da su postigli uspjeh u prilagogjavanju. Oni drugi su morali c mijenjati neke svoje navike i cekati novu podijelu stanova. U toj prici bilo je onih koji su vrlo brzo dobili stan, ali bilo je i slucajeva kada se jako dugo cekali, ali se konacno pokazao rezultat njihovog cekanja.
Slovence ne volim ali im moram priznati teemeljitost u radu.
Last edited by zrikavac48 on 11/04/2009 11:28, edited 1 time in total.
zrikavac48

#143 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by zrikavac48 »

mihaela wrote:Vec 6 godina zivim, radim i studiram u Sarajevu. Inace sam iz Novog Travnika. Ne ponasam se kao papci koje svakodnevno svatko od nas moze vidjeti, a ovaj grad volim vise od icega. Zasto, to ne znam. To je jednostavno tako. Vec od prve godine provedene ovdje uvukao mi se pod kozu i nekoliko puta sam pokusavala da ga doista zamrzim, ali ne ide. Cak i onda, u trenutcima kada mi svega bude dosta i previse, kada mislim da ga mrzim, vec za par sekundi postanem svjesna da ga unatoc svemu volim. Sve rjedje idem doma a i kada odem brojim dane i sate kada cu se vratiti u Sarajevo. Volim ovaj grad, ali mi nikada nije bilo jasno zasto vecina sarajlija koje ja poznajem (a nisu papci) ima neku zatvorenost prema nama koji dolazimo sa strane, iako nam ne mogu prigovoriti ni jednu losu stvar? Zasto se ponasaju prema nama kao da smo niza bica od njih? :sad: :? :zoka:

Zbog losih iskustava ili predrasuda .
kEN0

#144 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by kEN0 »

uvjek dobar gost wrote:Mihaela hvala na prvom postu baš na ovom podforumu !

Generalizacija i predrasude u kombinaciji sa dekadentnom vlasti su nas dovele do ovdje... obični ljudi gledaju na skoro sve oko sebe kroz prizzmu dembelijske vlasti... kroz ljude koji kao da su rasli na grani ,a onda ih je opila svila i kadifa.. te su skroz poludili... Sarajlije su inače na prvu tvrdi ljudi, njima il se svidiš ili ne svidiš, no kada te zagotive tu su kada je najgore, tu su kada drugih mahom nema. Ja volim ovaj grad, osjećam veliku obavezu prema njemu zbog svega što je prevalio preko glave, osjećam moralnu obavezu da činim stvari za njega, zbog te ljubavi prema gradu piskaram, galamim po ulici, protestvujem, radim mini akcije... svađam se sa ljudima... ma to mora da je ljubav !

Sarajevo je grad za koji se vrijedi boriti !
ImageImage Image
atko

#145 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by atko »

Sarajevo ne gubi nista ... samo losa epizoda prepuna losih glumaca ... al to je samo jedan mali komad na vremenskoj osi ...

... to sto smo mi potonuli ... sto nemozemo da doprinesemo duhu ... sto neznamo da ponesemo duh koji Sarajevo ima ... do nas je gospodo ;)

... doci ce neki novi klinc kojima ce duh Sarajeva odlicno stajati ...

I supak Nele kad pjeva o Milanu i Fazili i svoj prljavstini nacionalizma i rata na kraju mu se ipak otme recenica ... "gorio je strasan plamen iznad bosanskih planina" ... e to je duh ... to je neunistivo ... a mi svi smo tek hrana za crve;)
Fordas

#146 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by Fordas »

The Nightwatchman wrote:ja mrzim ovaj grad. imam na to potpuno pravo jer sam tu rođen i ja i svi moji. ali, u isto vrijeme upravo zbog toga imam obavezu da ga uvijek volim makar malo više nego što ga mrzim. ovo je grad koji je davno umro. nema ga više. samo neka blijeda sjećanja koja ne služe ničemu osim zadovoljenju kompleksa koji je stvoren u građanima masovnom i sistematskom dekadencom . pravo sam tuzan. ubija me to. :(
Zanimljivo, isto je govorila moja nana tamo nekad pocetkom pedesetih
stolac-SARAJEVO

#147 Re: Sarajevo...grad koji nestaje, gubi svoj duh i snagu

Post by stolac-SARAJEVO »

[quote="atko"]Sarajevo ne gubi nista ... samo losa epizoda prepuna losih glumaca ... al to je samo jedan mali komad na vremenskoj osi ...

... to sto smo mi potonuli ... sto nemozemo da doprinesemo duhu ... sto neznamo da ponesemo duh koji Sarajevo ima ... do nas je gospodo ;)

... [b]doci ce neki novi klinc kojima ce duh Sarajeva odlicno stajati ...
[/b]
I supak Nele kad pjeva o Milanu i Fazili i svoj prljavstini nacionalizma i rata na kraju mu se ipak otme recenica ... "gorio je strasan plamen iznad [b]bosanskih[/b] planina" ... e to je duh ... to je neunistivo ... a mi svi smo tek hrana za crve;)[/quote]

Tacno tako.Ti klinci,mladja raje je vec tu...zive svoju sarajevsku furku,svoje nadrealiste,svoju zajebanciju...samo treba vremena i prostora da se ta nova snaga pokaze,jer nista ne nastaje preko noci.

Vjerujte mi,duh Sarajeva je neunistiv...ponekad u "ilegali" a ponekad tu,prisutan u zraku,nama u svemu :wink:
Post Reply