Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
skojotovski

#826 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by skojotovski »

sacekas lolu da dode do krntije i nokautiras ga...
vnm

#827 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by vnm »

prijatelju, moje auto izgleda ko da je staro 20 godina a ne 2, bas zbog takvih likova.

sve sam sutio i trpio do nedavno, kad je jedan papak (doduse ne kod mene u komsiluku) parkirao tik do mene, a mogao je komotno da stane normalno, nego mu mrsko bilo da se ne parkira iz prve, i fino mi parnicu ostavio.
ja bio nesto nervozan taj dan, a kad sam vidio sta je uradio htio me fras strefiti. ja ti uzmem uzmem krpu, pogledam gdje mi nalijezu vrata kad ih otvorim, stavim krpu tu na rub da se ne osteti i fisnem jedno 5 puta vratima punom snagom od njegova.

da ti samo znas kako sam se poslije toga bolje osjecao. nemam obicaj, ali taj dan sam prekipio. vjerovatno ces i ti uskoro. :D
sodom

#828 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by sodom »

vnm wrote:prijatelju, moje auto izgleda ko da je staro 20 godina a ne 2, bas zbog takvih likova.

sve sam sutio i trpio do nedavno, kad je jedan papak (doduse ne kod mene u komsiluku) parkirao tik do mene, a mogao je komotno da stane normalno, nego mu mrsko bilo da se ne parkira iz prve, i fino mi parnicu ostavio.
ja bio nesto nervozan taj dan, a kad sam vidio sta je uradio htio me fras strefiti. ja ti uzmem uzmem krpu, pogledam gdje mi nalijezu vrata kad ih otvorim, stavim krpu tu na rub da se ne osteti i fisnem jedno 5 puta vratima punom snagom od njegova.

da ti samo znas kako sam se poslije toga bolje osjecao. nemam obicaj, ali taj dan sam prekipio. vjerovatno ces i ti uskoro. :D
jel ti imas noge bola? :D
Cholina_Lokica

#829 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Cholina_Lokica »

Wind wrote:Da ne otvaram novu temu...mislim, toliko sam ljut i razocaran da sam morao da se ispraznim ovdje....

Sad sam sisao na parking do auta kad ono jos jedna pranica na vratima...!! Pa dobro vise, sta da covjek radi...imam srecu pa sam nedavno kupio noviji auto (1 god star ali je njemacke pa ja kao nov) i bio je bukvalno bez ijedne packe...evo poslije par mjeseci...ne mogu ga prepoznati....uglavnom su to parnice od susjednih parkiranih automobila, na parkingu. Sad je lola sa golfom 2 otvorio vrata i rasparao mi vrata, a golf...krs neki...i sta sad covjek da radi...da zovem policiju..smjesno, pa nece ni za provalu u auto da dodju, da farbam auto svakih 6 mjeseci...da i ja pocnem udarati susjedna auta...vec razmisnjam o ocajnim potezima da stavljam neku foliju na vrata...ahhhhh

ima li neko pametno rjesenje....
upravo iz ovog razloga i tog sto lola se primakne mom autu da ne mogu ni uci, u mercatoru, hotelu evropi i jos na par mjesta parkiram ukoso, da mjesto i pol zauzmem, pa ko bude imao neopisivu zelju da me uslika kako sam parkirala, slobodno neka me saceka i licno mi se obrati....
krusty

#830 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by krusty »

u ovih zadnjih par dana sam primjetio dosta mladjih cura koje nesto divljaju sa nekim auticima, ne kontam odakle su to pokupile... nesto blicaju sviraju eto ko sad se svi trebaju sklonit da one mogu proci... :-) :-) neku silu prosipaju, ne vjerujem svojim ocima :D

a kad uleti nekom i da joj kaze covjek kako to vozis nece shvatiti sta je uradila, to je najgore...
alibaba_i_30_godina

#831 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by alibaba_i_30_godina »

Dile wrote: upravo iz ovog razloga i tog sto lola se primakne mom autu da ne mogu ni uci, u mercatoru, hotelu evropi i jos na par mjesta parkiram ukoso, da mjesto i pol zauzmem, pa ko bude imao neopisivu zelju da me uslika kako sam parkirala, slobodno neka me saceka i licno mi se obrati....
Zar je parking u hotelu Evropa slobodan, ja sam mislio da je samo za goste hotela?!

Koliko se placa?
krusty

#832 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by krusty »

2 KM, iza 23h - 1 KM
alibaba_i_30_godina

#833 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by alibaba_i_30_godina »

krusty wrote:2 KM, iza 23h - 1 KM
Pa ovo nije lose. Obicno parkiram kod trga Austrije, ako nema mjesta u nekoj od 'mojih' ulicica. :mrgreen:

Gdje vi parkirate kad izlazite il' ste u gradu sa autom?!

Mogla bi ovo biti i nova tema. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#834 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Truba »

krusty wrote:u ovih zadnjih par dana sam primjetio dosta mladjih cura koje nesto divljaju sa nekim auticima, ne kontam odakle su to pokupile... nesto blicaju sviraju eto ko sad se svi trebaju sklonit da one mogu proci... :-) :-) neku silu prosipaju, ne vjerujem svojim ocima :D

a kad uleti nekom i da joj kaze covjek kako to vozis nece shvatiti sta je uradila, to je najgore...
ovo sam ja kao pješak primijetio :roll: :roll: :roll: :roll:
Neelix

#835 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

Dile wrote:
Wind wrote:Da ne otvaram novu temu...mislim, toliko sam ljut i razocaran da sam morao da se ispraznim ovdje....

Sad sam sisao na parking do auta kad ono jos jedna pranica na vratima...!! Pa dobro vise, sta da covjek radi...imam srecu pa sam nedavno kupio noviji auto (1 god star ali je njemacke pa ja kao nov) i bio je bukvalno bez ijedne packe...evo poslije par mjeseci...ne mogu ga prepoznati....uglavnom su to parnice od susjednih parkiranih automobila, na parkingu. Sad je lola sa golfom 2 otvorio vrata i rasparao mi vrata, a golf...krs neki...i sta sad covjek da radi...da zovem policiju..smjesno, pa nece ni za provalu u auto da dodju, da farbam auto svakih 6 mjeseci...da i ja pocnem udarati susjedna auta...vec razmisnjam o ocajnim potezima da stavljam neku foliju na vrata...ahhhhh

upravo iz ovog razloga i tog sto lola se primakne mom autu da ne mogu ni uci, u mercatoru, hotelu evropi i jos na par mjesta parkiram ukoso, da mjesto i pol zauzmem, pa ko bude imao neopisivu zelju da me uslika kako sam parkirala, slobodno neka me saceka i licno mi se obrati....
nije auto za svakoga.
Image
krusty

#836 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by krusty »

NeyDan wrote:
Pa ovo nije lose. Obicno parkiram kod trga Austrije, ako nema mjesta u nekoj od 'mojih' ulicica. :mrgreen:

pa s obzirom da ti je na trgu austrije auto izlozeno kao na pladnju onim narkomanima sto obijaju auta, ovo u europi je dzaba onda... mislim ako vec platis parking bolje u garazu...
Gray

#837 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Gray »

NeyDan wrote:

Ja skoro svaki dan parkiram u BBI-u, poslije 20 sati je pola marke, od 16 do 20 jedna marka.
krusty

#838 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by krusty »

nije vise pola marke nakon 20h nego nakon 22h...
zonbirile

#839 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by zonbirile »

za ovu đubrad,koja stalno prosipaju silu po parkingu ima fol,ali na PP,ne ide ovako.Mi smo našeg papka naučili i sada poštuje red na parkingu.
Gray

#840 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Gray »

krusty wrote:nije vise pola marke nakon 20h nego nakon 22h...

Stvarno? Od kada to, nisam ni primjetio :?
krusty

#841 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by krusty »

ima par sedmica

PONEDJELJAK - SUBOTA
Parking po satu 08.00 - 16.00 2,00
Parking po satu 16.00 - 22.00 1,00
Parking po satu 22.00 - 08.00 0,50
NEDJELJA
Parking po satu 08.00 - 22.00 1,00
Parking po satu 22.00 - 08.00 0,50
(ne)forumas

#842 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by (ne)forumas »

apsolutno se slazem sa tobom... parking mjesta su jednostavno preuska, kao da su ocrtana prema yugi ili fici... mislim jasno je meni da na malo mjesta treba stati puno auta, ali sto je preusko preusko je... a i za fotkanje se slazem...
Dile wrote:upravo iz ovog razloga i tog sto lola se primakne mom autu da ne mogu ni uci, u mercatoru, hotelu evropi i jos na par mjesta parkiram ukoso, da mjesto i pol zauzmem, pa ko bude imao neopisivu zelju da me uslika kako sam parkirala, slobodno neka me saceka i licno mi se obrati....
Cholina_Lokica

#843 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Cholina_Lokica »

(ne)forumas wrote:apsolutno se slazem sa tobom... parking mjesta su jednostavno preuska, kao da su ocrtana prema yugi ili fici... mislim jasno je meni da na malo mjesta treba stati puno auta, ali sto je preusko preusko je... a i za fotkanje se slazem...
Dile wrote:upravo iz ovog razloga i tog sto lola se primakne mom autu da ne mogu ni uci, u mercatoru, hotelu evropi i jos na par mjesta parkiram ukoso, da mjesto i pol zauzmem, pa ko bude imao neopisivu zelju da me uslika kako sam parkirala, slobodno neka me saceka i licno mi se obrati....
nisu ona preuska, ja sasvim normalno mogu stati na jedno parking mjesto i funkcionisati normalno... ali kad papak koji staje pored ne zna, onda imamo veliki problem :mrgreen:
Cholina_Lokica

#844 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Cholina_Lokica »

Neelix wrote:
Dile wrote:

nije auto za svakoga.
Image
bas lijepa zivotinja...
Wind

#845 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Wind »

pa...jeste, i parking mjesta su knap, da ne kazem uska, jer su se atomobili zadnjih generacija rasirili....ali opet, to ne opravdava takvo (ne)ponasanje gdje ce kod svakog otvaranja vrata nastradati parkirani pored....

to nije u redu, a boga mi to je i do kucnog odgoja ili ti vaspitanja...sta ti imas od toga sto si mi izgrebao auto???

ne znam jesam li ja lud ili nesto drugo ali umjesto vracanja milo za drago pravljenjem parnice na drugom autu ja sam pokusao ovom metodom...

Image

" Vašom nepažnjom, prilikom parkiranja i otvaranja vrata, uzrokovali ste oštećenje na vratima mojih kola koja su bila parkirana pored vaših. Molim vas da ubuduće pažljivije otvarate vrata kako ne bi oštetili susjedna vozila.

Hvala"

...da pokusam odgojnom metodom uticati na svijest ne svijesnih vozaca... :-)
krusty

#846 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by krusty »

ja cuvam svoje auto i uvijek cu parkirati tako da sto vise smanjim mogucnost da me neki seljak zagrebe... zaboli me neka stvar za ostale

a jos me vise zaboli sto se mozda to nece svidjeti nekom forumasu, kad mi seljak napravi stetu nece mi ovi savjesni forumasi platiti stetu nego ja moram
MAN-lion's coach

#847 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by MAN-lion's coach »

Obložiš vozilo gumom i kada opali stoka onda se ta vrata odbiju od tvoja i udare po njemu... :shock: :-D
Neelix

#848 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

seljaka i medju forumasima. ko bi rek'o? :roll:
metar_drva

#849 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by metar_drva »

krusty wrote:ja cuvam svoje auto i uvijek cu parkirati tako da sto vise smanjim mogucnost da me neki seljak zagrebe... zaboli me neka stvar za ostale
iskazivanje brige za ostale je odlika ljudi koji su naviknuti da žive u urbanoj sredini. neću ništa reći, al možeš i sam zaključiti šta mislim o tebi
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#850 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Admir_1984 »

Meni jos ne dodje ona "kazna", koliko je proslo 14-20 dana :-) :-)
Locked