Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
duboka_misao

#501 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by duboka_misao »

sodom wrote:Joj što ne mogu ovih što glume neke ljepotice :D :zzzz:
nemoj tako djevojka je skromna, ona sebe nikad ne predstavlja u super svjetlu kontam jel to ono OSRAM night vision?
Bellica

#502 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

Ljepota se ne moze glumiti.
nineinchnails

#503 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by nineinchnails »

Bellica wrote:

:lol: :thumbup:
karanana

#504 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by karanana »

Bellica wrote:

:thumbup:
Mascherano

#505 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Mascherano »

Bellica wrote:
Mascherano wrote:
Bellica wrote:Eto vidis,meni neki policajac na forumu rece da ovaj zna voziti, za razliku od mene jer sam zensko-predpostavljam da je na to mislio! A ja za manje od godinu predjem 10000km, nekad se desi da prodjem kroz hrasno vise puta nego jedna trolejbuska linija. A sada,policija me zaustavlja jako cesto,zasto pojma nemam,valjda redovne kontrole. Srecom radari i kamere me jos nisu "uhvatili" :)

Tebi je neki policajac napisao da ne znas voziti, jer je prethodno procitao sta si sve pisala... a ne zato sto si zensko. Ti si umislila da te neko zaustavlja, jer si ti neka ljepotica... Elem, dok se jos malo ustelis za volanom, dok steknes rutinu i sigurnost, tad ce te i manje zaustavljati.
A kako neki policajac zna da ja ne znam voziti???? Mozda je samnom svaki dan kad vozim. Ni u jednom momentu nisam sebe predstavila kao ljepoticu, naprotiv, nikada sebe ne predstavljam u nekom super svjetlu. A sto se tice zaustavljanja, navela sam to jer mi je smetalo, ranije, vise ne. Postalo mi je svejedno, ionako mi samo uzmu vozacku i saobracajnu, malo ispituju i puste me kad hvala Bogu ne pravim greske. U svakom slucaju izbjegavam policajce koji imaju upaljena kratka svjetla i vezani su, taj ce me zaustaviti 100% i ne samo mene nego vecinu. Ne bih da dalje pisem o policiji, imala bih, ali ipak... Mozda neces vjerovati, ali ja policajce postujem, (ne zasluzuju, ali ipak), imam i rodjaka policajaca, ali to ne koristim, postujem policajce jer su POLICAJCI, trebali bi imati neki autoritet i neke ovlasti, ali nazalost nemaju, rade tako sto pisu kazne onima koji se parkiraju na trotoar i zaustavljaju ljude radi redovne kontrole.
Vozim dvije godine, za sebe ne kazem da sam super vozac, ali odgovorno tvrdim da postujem saobracajne znakove i odredbe, mozda ne vozim kao neko ko ima vise iskustva,ali dok ne pravim probleme, udese i sl. tvrdit cu da dobro vozim, a policajce koji me zaustavljaju i dalje cu da postujem i da govorim da me zaustavljaju radi redovne kontrole. Sta mislis, da je policajac zaustavio nekog sredovjecnog covjeka koji je upravo izgubio posao i pitao ga "da li su vam upaljena duga ili kratka svjetla?" Pa kad kazes kratka on trazi da upalis duga pa opet kratka,mislis da bi taj mirno sjedio kao ja i radio ono sto mi trazi,upali ovo ugasi ono.

Ma OK, vidim ja da si ti fina djevojka i uzoran građanin. Da su svi k'o ti, ovo bi bio najmirniji grad na svijetu i znam da ti nije lako kad te neko pegla zbog gluposti. Vjerovatno vozis toliko sporo da policajci skontaju lijepo zensko za volanom i onda hoce malo da se druze s tobom, pa te zaustavljaju. To je krajnje neprofesionalno, ali toga je uvijek bilo i bice. Mozda sam te i ja nekad zaustavio na Otoci, ali sigurno ne iz gore navedenog razloga. Ja sam malo profesionalniji po tom pitanju. :mrgreen:
Bellica

#506 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

Mascherano

Dobro onda, hajde,neka ti bude. Hvala na lijepim rijecima, nisam to ocekivala od jednog policajca :) Ne vozim sporo, ali mi je auto nekako zensko, mislim vecinom ga zene voze pa shvate da sam zensko, ali to vise nije bitno. U ostalom nisu samo policajci neprofesionalni. A o mojoj ljepoti ne zelim diskutovati, neki su me vec pogresno shvatili, a oni koji me poznaju i policajci koji me zaustavljaju znaju kakva sam :) Vidim ja da si ti profesionalac svaka cast. Da su svi policajci kao ti sve bi bilo puno bolje.
respo

#507 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by respo »

Bellica wrote: Da su svi policajci kao ti sve bi bilo puno bolje.
HAHAHA :) ti pravo lakovjerna :D :-)
Bellica

#508 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

respo wrote:
Moze biti,covjek kaze da je profesionalan pa mu vjerujem na rijec iako on meni nije, ali nema veze nisam zlopamtilo.Ipak je on policajac.
Super Hik

#509 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Super Hik »

Bellica wrote:
respo wrote:
Moze biti,covjek kaze da je profesionalan pa mu vjerujem na rijec iako on meni nije, ali nema veze nisam zlopamtilo.Ipak je on policajac.
Ma to se on tebi nabacuje, policajci su to, švaleri po defultu.

Pamtim legendarnu izjavu jednog policajca." Da nisam u uniformi nikad nebi mogao naći nešto sa strane, pa koja bi me vako krezavog" :lol: :lol: :lol:
Bellica

#510 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

Super Hik

Iskreno se nadam da to nije slucaj kod mene. Ali ipak predpostavljam da ti znas bolje od mene pa cu ti vjerovati. A izjava je za 10 :)
Haris.ba

#511 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Haris.ba »

Idu izmjene zakona o saobraćaju. Pored svih sitnica kojih su se sjetili najjače mi je uvođenje kazne za prekoračenje ograničenja od 50 u naselju odmah od 10 km/h pa naviše. Znači nema više one fore 20 km/h od ograničenja. Dobar dio dana kad nije špica moglo se laganini guslati po gradu 70 na sat u petoj npr. Što i nije neka velika brzina za glavnu džadu, a donosi najmanju potrošnju goriva. I što je najvjerovatnije - podešavaju se kamere na 61, umjesto sada na 81(tj, ograničenje + 11 km/h).
Koliko se samo zaradilo na brzini na tim kamerama, pa sad će se pored tih kamera prolaziti 40 na sat.

P.S.
Nabavili su tri mobilne kamere, tako da ako ništa neće više moći cijenjeni čuvari nesigurnosti odokativno procjenjivati brzinu. Već će biti snimljeno i automatski ispisana brzina. E druga je stvar kako još doskočiti da uprkost tome slučajno ne zaborave kazniti neke (jer mogu pobrisati snimak). Jedina utjeha je da oni što projure 120 km/h i više se sada biti uslikani i nema više bježanja.
Zejnil

#512 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Zejnil »

Baš me zanima kada će policija prestati da toleriše parkirana auta ispred ugostiteljskih objekata koji krše zakon i pored postavljenih znakova za zabrane zaustavljanja i parkiranja. Nije problem samo u tome, nego je problem šta se dešava sa ulicama i zelenim površinama. Pogledajte samo na Dobrinji šta se desilo od ulice gdje se i škola nalazi. Prvo ne možete proći ulicom kako treba, a drugo uništeni su trotoari zelene površine nema, a ko će to platiti na kraju. Najsmješnije je kada policija stoji na toj dotičnoj ulici i zaustavlja druge ljude jer tobože prave prekršaje izbjegavajući parkirana auta i pješake koji nemaju kuda da hodaju jer je na pločniku parkirano auto. To je dobrinjski jad, a da ne govorim za Ilidžu, grad i druge lokacije gdje se ovo isto dešava. Sramota, a to će sve narod platiti kao i dosada.
stochar

#513 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by stochar »

prije nego se ukljucim (jer i mene nerviraju opisani) treba neke stvari pojasniti:

SELJAK - radišan pošten čovjek koji živi na selu i živi od obrađivanja zemlje i uzgoja stoke

sve ovo sto se opisuje ne spada u definiciju seljaka, vec davno definisan' pojam na ovim prostorima:

PAPAK!
Zejnil

#514 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Zejnil »

stochar wrote:prije nego se ukljucim (jer i mene nerviraju opisani) treba neke stvari pojasniti:

SELJAK - radišan pošten čovjek koji živi na selu i živi od obrađivanja zemlje i uzgoja stoke

sve ovo sto se opisuje ne spada u definiciju seljaka, vec davno definisan' pojam na ovim prostorima:

PAPAK!
:thumbup:
chuchumbamayumbe

#515 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by chuchumbamayumbe »

stochar wrote:prije nego se ukljucim (jer i mene nerviraju opisani) treba neke stvari pojasniti:

PAPAK!
Ili SELjACINA.
trinitrotoluol

#516 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by trinitrotoluol »

Haris.ba wrote:Idu izmjene zakona o saobraćaju. Pored svih sitnica kojih su se sjetili najjače mi je uvođenje kazne za prekoračenje ograničenja od 50 u naselju odmah od 10 km/h pa naviše. Znači nema više one fore 20 km/h od ograničenja. Dobar dio dana kad nije špica moglo se laganini guslati po gradu 70 na sat u petoj npr. Što i nije neka velika brzina za glavnu džadu, a donosi najmanju potrošnju goriva. I što je najvjerovatnije - podešavaju se kamere na 61, umjesto sada na 81(tj, ograničenje + 11 km/h).
Koliko se samo zaradilo na brzini na tim kamerama, pa sad će se pored tih kamera prolaziti 40 na sat.

P.S.
Nabavili su tri mobilne kamere, tako da ako ništa neće više moći cijenjeni čuvari nesigurnosti odokativno procjenjivati brzinu. Već će biti snimljeno i automatski ispisana brzina. E druga je stvar kako još doskočiti da uprkost tome slučajno ne zaborave kazniti neke (jer mogu pobrisati snimak). Jedina utjeha je da oni što projure 120 km/h i više se sada biti uslikani i nema više bježanja.
Kod nas definitivno neces trebati auto koje ima vise od tri brzine :lol: . Nisam nikakav trkac ali stvarno je smjesno da na glavnoj dzadi kroz Sarajevo moras voziti 50 :shock: i jos ako stvarno nastimaju radare na 61 raja ce raditi samo da puni kantonalni budzet :? Ovo ce u praksi znaciti: krenes s parkinga prva, kuplung druga i vozi do Ilidze :lol:
Vragolan

#517 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Vragolan »

trinitrotoluol wrote:
Haris.ba wrote:Idu izmjene zakona o saobraćaju. Pored svih sitnica kojih su se sjetili najjače mi je uvođenje kazne za prekoračenje ograničenja od 50 u naselju odmah od 10 km/h pa naviše. Znači nema više one fore 20 km/h od ograničenja. Dobar dio dana kad nije špica moglo se laganini guslati po gradu 70 na sat u petoj npr. Što i nije neka velika brzina za glavnu džadu, a donosi najmanju potrošnju goriva. I što je najvjerovatnije - podešavaju se kamere na 61, umjesto sada na 81(tj, ograničenje + 11 km/h).

P.S.
Kod nas definitivno neces trebati auto koje ima vise od tri brzine :lol: . Nisam nikakav trkac ali stvarno je smjesno da na glavnoj dzadi kroz Sarajevo moras voziti 50 :shock: i jos ako stvarno nastimaju radare na 61 raja ce raditi samo da puni kantonalni budzet :? Ovo ce u praksi znaciti: krenes s parkinga prva, kuplung druga i vozi do Ilidze :lol:
sta ces recesija, valja nekako puniti budzet kada vec privreda to ne radi
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#518 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Truba »

ja nemam auto

ali me fascinira ljubav ljudi prema četverotočkašu pa ih parkiraju pred sami ulaz kafića

mislim da bi bila dobra ideja otvoriti kafić u kvartu u koji bi se ulazilo autom
i samo otvoriš prozor i donese ti konobar piće...

nema potrebe da izlaze iz auta :roll: :roll: :roll:
zonbirile

#519 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by zonbirile »

P.S.
----------------------------------------------------------------------
po novom učešće u saobraćajnoj nezgodi od 1000-5000Km,kao da smo Monako.
Neelix

#520 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

neka je, i trebali su uduplat tu cifru. pa ce pazit cobani kako voze, i vozit ce po pravilima.
Zejnil

#521 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Zejnil »

A gdje se može naći obavijest za izmjenu zakona
madner

#522 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by madner »

Zar se ono nisi nabio u covjeka? Dakle kriv bio?
I sad bi platio 5000 KM. :roll:
Neelix

#523 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

jesam, platio bih, sta cu. ima tome 6 godina menscini, otad vozim opreznije, naucio se pameti.
zonbirile

#524 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by zonbirile »

Neelix wrote:neka je, i trebali su uduplat tu cifru. pa ce pazit cobani kako voze, i vozit ce po pravilima.
----------------------------
nije uduplano,nego udesetostručeno
chuchumbamayumbe

#525 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by chuchumbamayumbe »

Nekad prosle godine, na Dobrinji.
Drzim razmak, upali se zuto, ja lagano na kocnicu, a cica ispred mene se ukopa u mjestu, dobih skije (cenat ulja na cesti od auta, autobusa), i pravac u lolu ispred sebe.
Neka Corsa iz 84-85.
Jbga, kriv sam, stete na Corsi, bubam, 50km.
Kod mene isto tako.
Neki cicha vozio, pitam ga hoces li da se dogovorimo ili policija?
On meni, nista dogovaranje, samo policija.
Ja u nudio 3 puta vise od stete.
Dodje rijamu, gledaju se, nije im jasno...pa onda uzese izjavu od njega, pa od mene, ono, u autu.
Kazu mi ovo ce te kostati oko 350km (bubam sada, ne sjecam se tacno koliko), vozacka na 6 mjeseci, tackice, folovi-golovi. Pitaju me sto se niste dogovorili? Rekoh im cica nije htio.
I ljudi se gledaju, ono, ja kultura, normala, nazad sjedalice od djece, vide nisam kloshar.
Napisase mi ljudi, koliko se sjecam, 50km kazne, nekakva glupost, ne znam ni ja kako ali se izvukoh da nisam mogao bolje. Naravno, bez ikakvog moljakanja i podmicivanja. Svaka im cast.
A bio sam spreman da platim kaznu i ode vozacka, sta cu, zakon je zakon.
E sada, ako me zbog istog ovakvog udesa ceka 1000-5000 kazne, pa zar nije to besmisleno!?!?!?!
Ne kontam!?
Locked