Ljudi ovo su direktni brojevi telefona sa sefovima smjene u stanicama koji imaju direktnu vezu sa policajcima na terenu koji dok zaprimaju prijavu mogu odmah kontaktirati policajce i slati ih tako da su na licu mjesta max za 5 minuta .Kada god je isla neka prijava na ove brojeve a tice se izvrsenja krivicnih djela koja su u toku ti kriminalci su liseni i privedeni licu pravde.Takodje su na ovakav nacin rjesavani vozaci koji ugrozavaju saobracaj kako vozila tako i pjesaka pisali su im se prekrsajni nalozi a sada su se pocela i vozila oduzimati.Jedno morate znati i zapamtiti na svaki poziv patrola izlazi na lice mjesta bez obzira o kakvom se pozivu radi.Nikad ali bas nikada se nemorate predstavljati.Trebamo maksimalno saradjivati jer smo mi vas servis,servis gradjana i bez vase pomoci mi smo mrtvi i ne efikasni.Mascherano wrote:zonbirile wrote:ne bih da se ponavljam,ali ko je gledao istinitu seriju 911,zna o čemu se radi.Kod nas u ovoj prokletoj zemlji ne postoji broj koji možeš nazvati i završiti stvar.Kada nazoveš,prvo te pitaju odakle zoveš,pa upučuju na pripadajuću PU,pa ti njih zoveš,umjesto da oni sa direktne linije.Kada dobieš pripadajuću,onda te dežurni idiot ispita sve i mrtav hladan da broj inspektora-ko on je kurac filter pa usmjerava stranke,normalno ti moraš zvati novi broj.E sada taj broj je uvijek zauzet,znači minimalno 3 poziva i cca 5minuta razgovora,ko si,odakle zoveš sa kojeg broja i sl.Eto i direktoru i komesaru poziv ne probaju paničnim glasom nazvati broj i tražiti pomoć.
Evo ti direktni brojevi, dakle bez preusmjeravanja poziva:
PS Novi Grad - 474 000
PS Ilidza - 639 000
PS Novo sarajevo - 650 000
PS Centar - 206 000
PS Stari Grad - 532 000
PS Vogosca - 430 000
Saobracajna policija - 215 000
Jedinica za podrsku - 660 280
Ako prijavljujes da si primjetio vozilo koje divlja na cesti, niko te nece pitati ko si, sta si i odakle zoves, nego samo podatke o tom vozilu, njegov pravac kretanja i sl.
VASA POLICIJA SLUZI VAMA!
Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
-
lordi
#176 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
- starii
#177 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
jel ovo neki hotline brojMascherano wrote: Evo ti direktni brojevi, dakle bez preusmjeravanja poziva:
PS Novi Grad - 474 000
PS Ilidza - 639 000
PS Centar - 206 000
PS Stari Grad - 532 000
PS Vogosca - 430 000
**** SLUZI VAMA!
- kockica_kockica
#178 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
kakavdanakneiskustvu wrote:kockica_kockica wrote:
Juce crni golf 3... jurcao je od alipasinog do ciglana... bila bih sokirana da ga je neko uspio zaustaviti... no nije sva sreca ... iza mene je bio tri puta i svaki put mi trubio jer vozim 70 km/h kroz grad, kriva sam trebala sam voziti kao i on 120 km/h... izvinjavam se doticnom ovom prilikom...
idiot,najblaže rečeno,za volanom tog golfa
On sebe smatra dobrim frajerom
- Troll_Happens
#179 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ne samo on nego masa balavica koje svrsavaju na zvuk njegovog motora kad on da gas... joooj pa tek pogled sanerski iz kola sa izbacenom rukom ppk kakvog nema mogu mislit ko da vozi ulicama las vegasa a ne sarajeva hahahakockica_kockica wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:kockica_kockica wrote:
Juce crni golf 3... jurcao je od alipasinog do ciglana... bila bih sokirana da ga je neko uspio zaustaviti... no nije sva sreca ... iza mene je bio tri puta i svaki put mi trubio jer vozim 70 km/h kroz grad, kriva sam trebala sam voziti kao i on 120 km/h... izvinjavam se doticnom ovom prilikom...
On sebe smatra dobrim frajeromi bas mi je juce isao na zivce... jos neki lik pored mene vozi istom brzinom neko vrijeme .. nekako sam imala utisak da on to namjerno radi da divljak malo ohane
![]()
- Neelix
#180 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
to stalno radimkockica_kockica wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:kockica_kockica wrote:
On sebe smatra dobrim frajeromi bas mi je juce isao na zivce... jos neki lik pored mene vozi istom brzinom neko vrijeme .. nekako sam imala utisak da on to namjerno radi da divljak malo ohane
![]()
-
dimu
#181 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ti malo uzmi zakon pa procitaj kad se lice koje je napravilo stetu oslobadja objektivne odgovornosti... ima vise slucajevakakavdanakneiskustvu wrote:
ti udari pješaka vozilom bilo gdje i vidićeš ko će biti proglašen krivim,ti za volanom ili on kao pješak.
tako da, da meni ne daj boze izleti pjesak na mjestu gdje ne smije prelaziti, i ja ga nikako ne uspijem izbjeci i udarim ga, on ce biti kriv s obzirom da je steta nastala iskljucivo radnjom ostecenog, jer je on izletio pred auto na mjestu gdje ne smije, dok sam se ja normalno kretao sa autom
opet se provaljujes sa poznavanjem zakona
-
zonbirile
#182 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
----------------------------------------------------Mascherano wrote:zonbirile wrote:----------------------------------------------------------Mascherano wrote:
PS Novi Grad - 474 000
PS Ilidza - 639 000
PS Centar - 206 000
PS Stari Grad - 532 000
PS Vogosca - 430 000
Ako prijavljujes da si primjetio vozilo koje divlja na cesti, niko te nece pitati ko si, sta si i odakle zoves, nego samo podatke o tom vozilu, njegov pravac kretanja i sl.
TOTALNO NERAZUMIJEVANJE PROBLEMA,JER I sELIMOVIĆ I mILETIĆ SU TVDILI DA ĆEMO IMATI SVOJ ALA 911.Izvini za cap lock,fol je da ja neću da pamtim i prebirem 8 brojeva.Šta bi tek bilo da se u to trebaju uključiti vatrogasci,hitna pomoć,gorska služba spasavanja.Fol je u tome da se uradi najbolje riješenje koje funkcioniše u svijetu,a to je 911.Pa malo dijete u SAD odmah nauče taj broj i to je to odmah ima sve od hitne do vatrogasaca.Pa zamisli scenario djete plače i kaže ,mama na podu leži krvari,pa zar je normala reći da ono/dijete zove hitnu,a kako bi odredili adresu sa koje zove i pronašli ga,pa valjda je to posao policije ,a ne hitne.
Mi ovde raspravljamo o divljanju nesavjesnih vozaca i gore navedeni brojevi su najpodobniji za prijavljivanje tih slucajeva. Za ove slucajeve koje ti pominjes postoji broj 122. Nadam se da to mozes zapamtiti.
e moj utopisto,isti slučaj je i sa tim brojem.Ne znam šta znači sa kojeg broja zovete,pa valjda u 21 vijeku imju prezentaciju broja.I spisak tvojih brojeva je krajnja utopija,jer ako ne znaš granice nadležnosti PU,konj iz jedne će te uputiti da ti zoveš drugu,mjesto da on službeno nazove.Sem toga nema rekordinga razgovora,pa ti čiješ jadnika kako dere papir olovkom,stenje,znoji se,sriče na glas i najrađe bi ti jebo mater što ga zoveš.Od govana ne možeš napraviti pitu,koliko god se ti trudio da nam je uljepšaš.Sem toga toliko braniti balkanski idiotizam,i gledati svijet zarobljenim umom može samo drot profesionalac.
-
teAMICA
#183 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Da niste malo skrenuli s teme? Dedera otvorite temu o policiji i njihovom radu / neradu, a ovu ostavite za ono za šta je namjenjena.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#184 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
I to volim radit ponekad. Poštujući odredbe zakona o bezbjednosti saobračaja pomenute mahnitove ili urazumiš ili doveddeš do ludila. Budući da mi je vozilica malo večih dimenzija uglavnom skontaju da turaže i trubljenje me ne prepadaju previše.Neelix wrote: to stalno radimako primjetim kakvog divljaka, 60 na sat, i stanem u liniju sa jos dvojicom koja voze 60, po ogranicenju...uzivam gledati debile u retrovizoru kako mijenjaju trake, nesto galame, trube...
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#185 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Malo si ga prećero delijo. U životu sam jednom imao situaciju kad sam pozornika zatjerao na mjesto gdje je bio prije rođenja. Osim tog slučaja uglavnom su korektni, agilni i manje više profesionalni. Mogu reći da o nešim organima reda imam jako pozitivno mišljenje bez obzira na sve što se palamudi u medijima. Čak mogu reći da sam i u RS-u imao samo pozitivne primjere.zonbirile wrote: ----------------------------------------------------
e moj utopisto,isti slučaj je i sa tim brojem.Ne znam šta znači sa kojeg broja zovete,pa valjda u 21 vijeku imju prezentaciju broja.I spisak tvojih brojeva je krajnja utopija,jer ako ne znaš granice nadležnosti PU,konj iz jedne će te uputiti da ti zoveš drugu,mjesto da on službeno nazove.Sem toga nema rekordinga razgovora,pa ti čiješ jadnika kako dere papir olovkom,stenje,znoji se,sriče na glas i najrađe bi ti jebo mater što ga zoveš.Od govana ne možeš napraviti pitu,koliko god se ti trudio da nam je uljepšaš.Sem toga toliko braniti balkanski idiotizam,i gledati svijet zarobljenim umom može samo drot profesionalac.
Mascherano je po meni za svaku pohvalu. Koliko sam skontao riječ je o policajcu koji hoće da radi svoj posao(serve and protect). Osim što odrađuje svoju platu ide i korak više i pokušava ovaj servis približiti građanima zbog kojih upravo i postoji. Ovako nešto MORATE cijeniti ako nećete da za 10 godina dijete pratite u školu naoružani do zuba.
-
Gray
#186 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
dimu wrote:ti malo uzmi zakon pa procitaj kad se lice koje je napravilo stetu oslobadja objektivne odgovornosti... ima vise slucajevakakavdanakneiskustvu wrote:
ti udari pješaka vozilom bilo gdje i vidićeš ko će biti proglašen krivim,ti za volanom ili on kao pješak.
tako da, da meni ne daj boze izleti pjesak na mjestu gdje ne smije prelaziti, i ja ga nikako ne uspijem izbjeci i udarim ga, on ce biti kriv s obzirom da je steta nastala iskljucivo radnjom ostecenog, jer je on izletio pred auto na mjestu gdje ne smije, dok sam se ja normalno kretao sa autom
opet se provaljujes sa poznavanjem zakonada vidimo sta ces iduce smislit...
OK, sve je to tako... prema ZOO. Međutim, nije stvar samo naknade štete, nije se jednom desilo da vozači kojima su pješaci izletili odgovaraju prekršajno, pa čak i krivično.
-
zonbirile
#187 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
---------------------------------------arman1 wrote:Malo si ga prećero delijo. U životu sam jednom imao situaciju kad sam pozornika zatjerao na mjesto gdje je bio prije rođenja. Osim tog slučaja uglavnom su korektni, agilni i manje više profesionalni. Mogu reći da o nešim organima reda imam jako pozitivno mišljenje bez obzira na sve što se palamudi u medijima. Čak mogu reći da sam i u RS-u imao samo pozitivne primjere.zonbirile wrote: ----------------------------------------------------
Mascherano je po meni za svaku pohvalu. Koliko sam skontao riječ je o policajcu koji hoće da radi svoj posao(serve and protect). Osim što odrađuje svoju platu ide i korak više i pokušava ovaj servis približiti građanima zbog kojih upravo i postoji. Ovako nešto MORATE cijeniti ako nećete da za 10 godina dijete pratite u školu naoružani do zuba.
ne bih dalje začatavao,ali ne kontaš stvar.Tvrđeno je da ćemo dobiti 911,tj.122.Ali loše je iste navike,gluposti,pa eto čovjek insaider ti posta brojeve PU.Pa pošto ne kontaš reci mi ti na Drvenije ,jeli zoveš Stari Grad ili Centar,a šta je sa Ivan Sedlom.Idiotluk,zvati se mora samo jedan broj za sve interventne situacije,sem toga obavezan recording poruka i prezentacija broja,ostalčo balkanski papanluk na štetu građana.Iritantno je što profesionalac to ne prepoznaje.Da ne kažem da postoje i poprečne veze,tako da je broj 911/122 umrežen sa Hitnom,Vatrogascima i da nema mogućnosti ne dobijanja veze.
-
TheGodfather001
#188 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Evo svjez primjer bosanca iz SveCke:) Jutros sam sjedio u kaficu preko puta vozila, a vidim i jos neko je sjedio i to slikao... Ovaj sto je postavio sliku ispricao je sve na temi.
Patrola prosla, jos svira "cika milicijajac" nekome iz Caccao-a, vidjeli ovo auto (samo slijepo lice mozda ga ne vidi), dok sam sjedio izasao je vlasnik tog vozila gospodin coEk, nabildan malo, malo izbrijan sa strane, u bijelo obucen i obuven. Mislim, shta je rech... SveCka shminka...
I da ne zaboravim coEku pozelit ostanak u BiH; Enjoy Bosnia!!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=65682
Patrola prosla, jos svira "cika milicijajac" nekome iz Caccao-a, vidjeli ovo auto (samo slijepo lice mozda ga ne vidi), dok sam sjedio izasao je vlasnik tog vozila gospodin coEk, nabildan malo, malo izbrijan sa strane, u bijelo obucen i obuven. Mislim, shta je rech... SveCka shminka...
I da ne zaboravim coEku pozelit ostanak u BiH; Enjoy Bosnia!!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=65682
-
Cafe Camargue
#189 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Naravno, ako su vozili preko ograničenja, vozili pijani, drogirani, ili prekršili neki drugi član zakona.Gray wrote:dimu wrote:ti malo uzmi zakon pa procitaj kad se lice koje je napravilo stetu oslobadja objektivne odgovornosti... ima vise slucajevakakavdanakneiskustvu wrote:
OK, sve je to tako... prema ZOO. Međutim, nije stvar samo naknade štete, nije se jednom desilo da vozači kojima su pješaci izletili odgovaraju prekršajno, pa čak i krivično.
Meni je iskreno žao vidjeti koliko ima učesnika u saobraćaju koji ne znaju OSNOVNE stvari o zakonu, a tu možda i leži razlog ovolikog broja nesreća i stradalih.
-
Cafe Camargue
#190 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ti malo uzmi zakon pa procitaj kad se lice koje je napravilo stetu oslobadja objektivne odgovornosti... ima vise slucajevakakavdanakneiskustvu wrote:ti udari pješaka vozilom bilo gdje i vidićeš ko će biti proglašen krivim,ti za volanom ili on kao pješak.
opet se provaljujes sa poznavanjem zakona
OK, sve je to tako... prema ZOO. Međutim, nije stvar samo naknade štete, nije se jednom desilo da vozači kojima su pješaci izletili odgovaraju prekršajno, pa čak i krivično.[/quote]
Naravno, ako su vozili preko ograničenja, vozili pijani, drogirani, ili prekršili neki drugi član zakona.
Meni je iskreno žao vidjeti koliko ima učesnika u saobraćaju koji ne znaju OSNOVNE stvari o zakonu, a tu možda i leži razlog ovolikog broja nesreća i stradalih.[/quote]
ako misliš na mene,ja nisam taj koji je odgovoran za bilo koju nezgodu,jer je nisam ni imao,niti vozim po gradu iznad 70 na sat,niti se klinčim za volanom,niti se ubacujem u druge trake bez žmigavca,tako da ti to pada u vodu[/quote]
ti si jedan od brojnih, bar sudeći prema ovoj temi.
i ne govorim o divljacima za volanom, već o pješacima i njihovom ponašanju i poštivanju pravila u saobraćaju.
jer ti i kao pješak možeš biti odgovoran za nesreću. šta ako istrčiš na cestu gdje nema pješačkog, a vozač tebe da izbjegne zabije se u tramvajsku stanicu punu ljudi, sve pri brzini 40km/h, ko je tu kriv?
stvarno imam osječaj da se zajebaješ, i to loše zajebaješ.
-
Cafe Camargue
#191 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Naravno, ako su vozili preko ograničenja, vozili pijani, drogirani, ili prekršili neki drugi član zakona.kakavdanakneiskustvu wrote:Cafe Camargue wrote:ti malo uzmi zakon pa procitaj kad se lice koje je napravilo stetu oslobadja objektivne odgovornosti... ima vise slucajevakakavdanakneiskustvu wrote:ti udari pješaka vozilom bilo gdje i vidićeš ko će biti proglašen krivim,ti za volanom ili on kao pješak.
Meni je iskreno žao vidjeti koliko ima učesnika u saobraćaju koji ne znaju OSNOVNE stvari o zakonu, a tu možda i leži razlog ovolikog broja nesreća i stradalih.[/quote]
ako misliš na mene,ja nisam taj koji je odgovoran za bilo koju nezgodu,jer je nisam ni imao,niti vozim po gradu iznad 70 na sat,niti se klinčim za volanom,niti se ubacujem u druge trake bez žmigavca,tako da ti to pada u vodu[/quote]
ti si jedan od brojnih, bar sudeći prema ovoj temi.
i ne govorim o divljacima za volanom, već o pješacima i njihovom ponašanju i poštivanju pravila u saobraćaju.
jer ti i kao pješak možeš biti odgovoran za nesreću. šta ako istrčiš na cestu gdje nema pješačkog, a vozač tebe da izbjegne zabije se u tramvajsku stanicu punu ljudi, sve pri brzini 40km/h, ko je tu kriv?
stvarno imam osječaj da se zajebaješ, i to loše zajebaješ.[/quote]
tačno je da i pješak može biti odgovoran za nezgodu,ne nesreću,ali u velikoj većini slučajeva su vozači odgovorni za nezgode.[/quote]
dobro je, izgleda da napredujemo.
sa "uvijek su vozači krivi" došli smo do "velike večine slučajeva", što bi se i mogli složit.
-
SAAdnan
#192 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Joj ljudi bas ste skrenuli sa TEME, ovdje se pokusava skrenuti na POJEDINCE KOJI DIVLJAJU, a ne mijenjati nemoguce stvari
-
dimu
#193 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
i ima li sta novo ?
jesu li navedeni prestali divljati ?
ima li mozda novih kolacica ?

jesu li navedeni prestali divljati ?
ima li mozda novih kolacica ?
- VR6
#194 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Smirili se, culi da ih slikaju velikani Sa-Xa 
-
skojotovski
#195 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
clio sport vise ne parkira u lijevoj traci!
vec par dana prolazim i clio je sada uredno parkiran sa desne strane, na mjestu predvidenom za tu namjenu.
da li je fasovao kaznu ili ne, nije vazno!
vec par dana prolazim i clio je sada uredno parkiran sa desne strane, na mjestu predvidenom za tu namjenu.
da li je fasovao kaznu ili ne, nije vazno!
-
saketi
#196 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Mascherano je napisao/la:
PS Novi Grad - 474 000
PS Ilidza - 639 000
PS Centar - 206 000
PS Stari Grad - 532 000
PS Vogosca - 430 000
Poštovani Mascherano
Prvi put postujem, zivim u Novopazarskoj ulici i ne moze se proci od tvojih kolega(bice i slike).
Kada nazoves PS N.S. na 650-000 dispecer te pita ko zove i MORAŠ se predstaviti i onda stvarno dodje patrola koja kao piše kazne ,a onda se odjednom pojave vlasnici KOLEGE kojim ovi iz patrole jave da se sklone da im ne bih pisali kazne i obavezno im kazu ko je zvao ,a JA sam taj i onda se sa papcima svadjam jer mi niko ne moze doci pred radnju od njih, a oni su seljacine u uniformi koje su bogom dane bar tako misle kad obuku uniformu. Ovi ne zelim da vrijedjam POLICIJU jer tu ima mnogo ljudi koji pošteno rade svoj posao koji nije ni malo lak.
Pozdrav
PS Novi Grad - 474 000
PS Ilidza - 639 000
PS Centar - 206 000
PS Stari Grad - 532 000
PS Vogosca - 430 000
Poštovani Mascherano
Prvi put postujem, zivim u Novopazarskoj ulici i ne moze se proci od tvojih kolega(bice i slike).
Kada nazoves PS N.S. na 650-000 dispecer te pita ko zove i MORAŠ se predstaviti i onda stvarno dodje patrola koja kao piše kazne ,a onda se odjednom pojave vlasnici KOLEGE kojim ovi iz patrole jave da se sklone da im ne bih pisali kazne i obavezno im kazu ko je zvao ,a JA sam taj i onda se sa papcima svadjam jer mi niko ne moze doci pred radnju od njih, a oni su seljacine u uniformi koje su bogom dane bar tako misle kad obuku uniformu. Ovi ne zelim da vrijedjam POLICIJU jer tu ima mnogo ljudi koji pošteno rade svoj posao koji nije ni malo lak.
Pozdrav
- Neelix
#197 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
maloprije, oko 8 zapravo, neki chelo sa pomalo retardiranom facom, u crnom golfu 4 sa dvije bordo trake po duzini auta (koji je fol sa tim trakama uopste?) je divljao na relaciji alipasino-malta, tu sam ga izgubio iz vida.
-
Yamahalac
#198 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
meni samo nije jasno zasto svako ko kupi ikakvog dzipa pocne misliti da je iznad drugih?!?!
zbog visine ili cega drugog?
apsolutno nisam vidio ni jednog da se normalno ponasa, znaci prolazak kroz crveno, kroz zabrane, preko trotoara i kojesta jos je sasvim normalno za vlasnike istih
apsolutno nisam vidio ni jednog da se normalno ponasa, znaci prolazak kroz crveno, kroz zabrane, preko trotoara i kojesta jos je sasvim normalno za vlasnike istih
- Neelix
#199 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
zaboravih napisati sinosnji "dozivljaj"
na semaforu kod hacijende, neki šaban u x5 'ladno obidje lika ispred sebe preko trotoara, i skrenu na most kroz crveno 
- sirocco
#200 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
kupis i ti pa ces znatiYamahalac wrote:meni samo nije jasno zasto svako ko kupi ikakvog dzipa pocne misliti da je iznad drugih?!?!