nazalost nisam SuperNeelix da se bijem sa keljmendijima
sta ti radis po tom pitanju? zoves policiju
Respo ti je jednostavno odgovorio. Te sto jurcaju, bjeze iz trake u traku, ne daju zmigavac mozes prijaviti policiji, a budi uvjeren da ce biti zaustavljeni par blokova dalje. Jer trkaci nisu ni keljmendiji ni cele ni cace face, govna kojima policija ne moze nista, vec balavurdija koje oni jedva cekaju da ih pucaju po slajpeku.Neelix wrote:eto, priznajem veci si mangup od mene![]()
Posteno, ti ako vozis konstantnom brzinom, boli te briga, taj neko kome se zuri neka te zaobilazi ako moze. Ali je vise nego papanski blokirati nekoga ko hoce da prodje, sta tebe briga kojii su razlozi i je li u pitanju napuhani trkac.Better Man wrote:Najveci papanluk mi je kad na autoputu preticem vozila i iza mene na nekih kilometar dva ide auto i blica mi da se sklonim kako bi seljak mogao profurati. Nije mmi ni blizu on kao pravi papak vec blica. U takvim situacijama nemam namjeru da se sklonim dok ne zavrsim preticanje. A vezano za ove trkace po gradu i sklanjanje istim to je cista glupost. Ako ja vozim jednom od tri trake i u istoj traci iza mene vozi neki trkac, zasto bi mu se ja sklanajo? Ako ima prostora da me zaobidje na nacin da promjeni traku,a da pritom nikog ne ugrozi nek uradi, a ko ne nek prilagodi brzinu. Da se ja pitam postavio bi kamere po citavom gradu i to tako da je svaki milimetar ceste pokriven i onda bi svaki prekrsaj bio evidentiran.
Neelix wrote:djes keljmendi, nisam te prepozn'o
blobi, ogranicenje je tu s razlogom. svako ko vozi brze od propisane brzine direktno ugrozava i sebe i mene i ostale ucesnike u saobracaju.
i mislim da je jasno da ne pricam o onima sto voze 60-65, nego o divljacima sto se zalijecu, letaju iz trake u traku, ne daju zmigavac, blicaju i sl.
MAN-lion's coach wrote:Kako je vrijeme došlo još treba neke histeričare po cesti učiti pameti...ma ne bi radije,neka ih uče na prosekturama.
Pa niko ne spori to, ti si u pravu. Medjutim, neelix se zalaze za varijantu da kad vidi nekoga kako se prestrojava, skace iz trake u traku, ne daje zmigavac, da on sebi uzme za pravo da tog istog namjerno zablokira. Necu zalaziti u zakon, ali to je podjednako papanski kao i djela onog koji se prestrojava bez zmigavaca i vozi preko ogranicenjaJThomas wrote:i šta reče, nije zabranjeno, nego je kažnjivo?![]()
ne može se bolan pozivati na propis onaj ko čini prekršaj protiv onoga ko ne čini prekršaj. nesavjesni protiv savjesnog. osnovni princip svake grane prava. ja koji vozim po propisu nemam nikakvu obavezu da se sklanjam onome ko ga krši, ako ja ne usporavam i ne ometam saobraćaj, time što npr. vozim upola dozvoljene brzine. ako ja vozim maksimalnom dozvoljenom brzinom, a on više, on je taj koji potencijalno ometa saobraćaj, a ne ja.
a ja se upravo raspravljam sa zakonskog uporista. tvoje je pravo da to smatras da je to papanski, to ti ne mogu sporiti, ali da je van zakona, nijeBlobi wrote:
Pa niko ne spori to, ti si u pravu. Medjutim, neelix se zalaze za varijantu da kad vidi nekoga kako se prestrojava, skace iz trake u traku, ne daje zmigavac, da on sebi uzme za pravo da tog istog namjerno zablokira. Necu zalaziti u zakon, ali to je podjednako papanski kao i djela onog koji se prestrojava bez zmigavaca i vozi preko ogranicenja![]()
jt nije prica oko toga sto ti vozis konstantno pa da se ti nekome sklanjasJThomas wrote:i šta reče, nije zabranjeno, nego je kažnjivo?![]()
ne može se bolan pozivati na propis onaj ko čini prekršaj protiv onoga ko ne čini prekršaj. nesavjesni protiv savjesnog. osnovni princip svake grane prava. ja koji vozim po propisu nemam nikakvu obavezu da se sklanjam onome ko ga krši, ako ja ne usporavam i ne ometam saobraćaj, time što npr. vozim upola dozvoljene brzine. ako ja vozim maksimalnom dozvoljenom brzinom, a on više, on je taj koji potencijalno ometa saobraćaj, a ne ja.
amrica wrote:MAN-lion's coach wrote:Kako je vrijeme došlo još treba neke histeričare po cesti učiti pameti...ma ne bi radije,neka ih uče na prosekturama.
nazalost, nece sami zavrsiti u mrtvacnici, ubice jos nekoga, ni krivog ni duznog, pjesaka na trotoaru, na pjesackom, trudnicu, dijete, dedicu...![]()
ali nema veze, dok ne zgaze nekoga, imaju pravo da voze brzo
po kojem zakonuNeelix wrote:a ja se upravo raspravljam sa zakonskog uporista. tvoje je pravo da to smatras da je to papanski, to ti ne mogu sporiti, ali da je van zakona, nijeBlobi wrote:
Pa niko ne spori to, ti si u pravu. Medjutim, neelix se zalaze za varijantu da kad vidi nekoga kako se prestrojava, skace iz trake u traku, ne daje zmigavac, da on sebi uzme za pravo da tog istog namjerno zablokira. Necu zalaziti u zakon, ali to je podjednako papanski kao i djela onog koji se prestrojava bez zmigavaca i vozi preko ogranicenja![]()
zasto nije isto? zakon je zakon, a ti bi da biras koji smijes krsiti a koji ne, jel?respo wrote:amrica wrote:MAN-lion's coach wrote:Kako je vrijeme došlo još treba neke histeričare po cesti učiti pameti...ma ne bi radije,neka ih uče na prosekturama.
nazalost, nece sami zavrsiti u mrtvacnici, ubice jos nekoga, ni krivog ni duznog, pjesaka na trotoaru, na pjesackom, trudnicu, dijete, dedicu...![]()
ali nema veze, dok ne zgaze nekoga, imaju pravo da voze brzo![]()
![]()
![]()
meni tebi petom desetom niko od ostalih ucesnika nema pravo da ponovim NEMA PRAVO uskracivati sta cu ja raditi
ja ako hocu da krsim zakon ja cu ga krsiti i odgovarati za to
posebno se odnosi na saobracaj
i molio bi da se ne uzimaju primjeri
ja znam da ce neko baciti bombu i moram reagovati
moras
ali to nije isto kao prekoracenje brzine
Nisi. Mada ako te Neelix vidi da nemaš zimske gume blokiraće te, a na semaforu će te izvaditi iz auta i isprebijati palicom.Mjesanac wrote:Evo posto je ovo jedna tema blisko vezana sa zakonima u saobracaju, a da ne otvaram novu temu, imam jedno pitanje. Jesam li obavezan imati lance ako auto ima zimske gume?
ne kontam pitanje, zar je bitno jel po jednom il po 10 razlicitih zakona? ne smijes krsiti nijedan.respo wrote:po kojem zakonuNeelix wrote:a ja se upravo raspravljam sa zakonskog uporista. tvoje je pravo da to smatras da je to papanski, to ti ne mogu sporiti, ali da je van zakona, nijeBlobi wrote:
po zobsu?
jeli po zobsu se raspravlja i ako vozac usmrti nekoga ili mozda ako neko ubije nekog iz auta na cesti puskom pistoljem nevazno?
ako se gleda po tome svaki taj je slobodan jer to u zobsu se nigdje ne spominje
1946 wrote:Nisi. Mada ako te Neelix vidi da nemaš zimske gume blokiraće te, a na semaforu će te izvaditi iz auta i isprebijati palicom.Mjesanac wrote:Evo posto je ovo jedna tema blisko vezana sa zakonima u saobracaju, a da ne otvaram novu temu, imam jedno pitanje. Jesam li obavezan imati lance ako auto ima zimske gume?