ljepo od tebe sto se ti brines za ostale saobracaju i ja radim isto...Erzsebet wrote:Bilo bi lijepo da Golfer shvati da se nas njegovih 70-80, pa i 90 na sat, kao što kaže, itekako tiče i da JESTE MOJE da o tome razmišljam. Druže, ne dam ti da voziš toliko ako mogu da te spriječim, zbog nekog djeteta koje će izletiti sa tramvajske stanice ili starca koji te nije vidio na vrijeme. Ja sam isto tako vozio sa 20 godina i mislio da imam pregled, i da bezbjednije vozim. Što sam stariji, vozim normalnije, jer i nakon 20 godina ljudi naprave sranje, a ne nakon 2-3 godine vozačkog staža. Sa svojim Polom 1,9 SDI, koji vrlo sporo ubrzava, stignem do Budimpešte za 7 sati, po najgorem putu preko Tuzle i Osijeka, a nikoga ne ugrožavam.
Jednom sam testirao kako izgleda kad vozim NAJBRŽE do mora i kad vozim 60-70, i razlika je bila ukupno 10 minuta. Nema šasne da ti od Otoke do Čaršije uštediš deset minuta, sve da voziš 100 na sat.
Itekako je moguce ustediti ako ne 10 onda sigurno 8-9 minuta... posto (kao i ja poznajes semafore) onda znas da te dva peglatora mogu kostati i po 2-3 crvena na semaforima, a uz to dodaj da isti jako sporo krecu na semaforu... a kada imas slobodne trake vrlo lahko na odredjenim dijelovima ubrzas tako da izbjegnes svako crveno (bez obzira sto tu imaju kamere a ti vozis preko ogranicenja) u to uracujan i da skreces ljevo prema merkuru i vrlo je bitno kako ces proci semafor prije... jer ako te ufati crveno i neki peglator negine ti da gubis 2 minute jer neces stici na zeleno za skretanje ljevo... i da ponovim ja ne pricam o guzvama...