Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kurty

#1076 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by kurty »

vnm wrote:danas na grbavici 2 postavili lezece policajce, haver i ja krenuli na kafu i komentarisemo kako cu shebati amortizere i kako minimalno preko 3 (od ukupno 6 lezeca) moram preci da bi dosao kuci, a preko 3 kada krenem negdje (standardna suplja).

uglavnom u tom trenutku nalijece lola sa golfom 2 i bukvalno ko u filmovima prelijece preko lezecih, auto skripi lupa skace a nas dvojica ovako. :shock:

sta sam htio reci, golf 2 je uzrok svih problema u sarajevu. :D
ko da gledam neke od svojih poznanika...

Kad se vozimo negdje u njihovim autima i kad prelete preko policajca, preko rupe, makadamom idu 70na sat... kad pitam sto ne cuvaju auto, dobijem odgovor "pa ja sam njega kupio, a ne on mene"... :lol: :lol: :lol:
MUNAFIK

#1077 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by MUNAFIK »

kurty wrote:
vnm wrote:danas na grbavici 2 postavili lezece policajce, haver i ja krenuli na kafu i komentarisemo kako cu shebati amortizere i kako minimalno preko 3 (od ukupno 6 lezeca) moram preci da bi dosao kuci, a preko 3 kada krenem negdje (standardna suplja).

uglavnom u tom trenutku nalijece lola sa golfom 2 i bukvalno ko u filmovima prelijece preko lezecih, auto skripi lupa skace a nas dvojica ovako. :shock:

sta sam htio reci, golf 2 je uzrok svih problema u sarajevu. :D
ko da gledam neke od svojih poznanika...

Kad se vozimo negdje u njihovim autima i kad prelete preko policajca, preko rupe, makadamom idu 70na sat... kad pitam sto ne cuvaju auto, dobijem odgovor "pa ja sam njega kupio, a ne on mene"... :lol: :lol: :lol:
svaka im cast, al ono fakat... drago mi je cuti ovo :D
Dozer

#1078 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Dozer »

A ove lezece drotove su postavili i u Hrasnom, u Brace Ribar.
Medjutim, postavili su ih totalno idiotski - na skoro 50m od raskrsnice na kojoj djeca stvaro i prelaz ulicu i gdje jesu pjesacki prelazi. Nigdje veze...slozili su po dva komada, u razmaku od 10m, a nakon njih se do pjesackog moze opet razviti bar 50km/h (to ovi balavi trkacosi, u G2 ili plafon G3).

Valjda je logika da se to stavi blizu pjesackog prelaza, na max. 10m od njega, kako se nakon lezeceg ne bi moglo tako brzo ponovo zaletiti... :shock:

Mada, gledajuci na ove "sto su oni njega kupili, a ne on njih", slaba fajda od ovih lezecih drotova...
ssmmiilleeyy

#1079 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by ssmmiilleeyy »

Malo im je što ne rade ništa još su se počeli izležavati po cesti :lol: :lol: :lol:

Pun mi k**ac šahtova koji vire na cesti ili koji su dublji pa kako god okreneš moraš izbjegavati

Rupe na svakom koraku :thumbup:

Enjoy Bosnia and Herzegovina
photo

#1080 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by photo »

rano jutro danas, nekih 15 do 8, na ulici koja ide od skenderije prema vrbanji i ima 4 trake, padobranac, neki u odijelu, bijela kosulja i kravata, svjeze osisan i obrijan, oko 35 do 40 godina, neki wannabe yuppi, parkirao svog renault megane 3 boje sampanjca u LIJEVOJ traci iz pravca skenderije na sred ceste i na sred pjesackog prelaza kod osnovne skole i izvodi 3 DJECE na lijevoj strani auta da bi presli preko pjesackog prelaza na drugu stranu ulice i otisli u skolu. iza njega jedno 50 auta ceka da se "heroj" sjeti da se auto ne parkira na sred ulice. reakcija ljudi koji su ga vidjeli je bila od psovanja svea i svacega, odmahivanja glavom u nejvjerici kakva mu je glupost pala na pamet do smijeha.
Control panel

#1081 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Control panel »

photo wrote:rano jutro danas, nekih 15 do 8, na ulici koja ide od skenderije prema vrbanji i ima 4 trake, padobranac, neki u odijelu, bijela kosulja i kravata, svjeze osisan i obrijan, oko 35 do 40 godina, neki wannabe yuppi, parkirao svog renault megane 3 boje sampanjca u LIJEVOJ traci iz pravca skenderije na sred ceste i na sred pjesackog prelaza kod osnovne skole i izvodi 3 DJECE na lijevoj strani auta da bi presli preko pjesackog prelaza na drugu stranu ulice i otisli u skolu. iza njega jedno 50 auta ceka da se "heroj" sjeti da se auto ne parkira na sred ulice. reakcija ljudi koji su ga vidjeli je bila od psovanja svea i svacega, odmahivanja glavom u nejvjerici kakva mu je glupost pala na pamet do smijeha.
ima ihjos nije samo on. grad nam se poseljacio pravo. radi ko sta hoce kao da je sam u gradu. i hebe ga se za druge. bitno je da on rijesi svoj problem a sto ce napraviti drugim to ga nije briga.
-B_S-

#1082 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by -B_S- »

U Sarajevu se poštuju pravila saobrćaja isto kao u Britaniji šerijatsko pravo!
holowey

#1083 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by holowey »

citava ta dionica od vrbanje pa do drvenije je puna padobranaca koji staju gdje im je ceif :-) svako jutro prolazim tuda i bas kad hocu da im se sjetim familije, predomislim se, ipak vecina ne staje sto im je q..cu ceif nego da dijete sto je sigurnije dovedu do skole/obdanista... od takvih delegata su mi puno gori oni koji se zaustave/parkiraju na trolejbuskoj pa trola putnicima stane na sred trake i napravi guzvu :x
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#1084 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by arman1 »

Control panel wrote:
photo wrote:rano jutro danas, nekih 15 do 8, na ulici koja ide od skenderije prema vrbanji i ima 4 trake, padobranac, neki u odijelu, bijela kosulja i kravata, svjeze osisan i obrijan, oko 35 do 40 godina, neki wannabe yuppi, parkirao svog renault megane 3 boje sampanjca u LIJEVOJ traci iz pravca skenderije na sred ceste i na sred pjesackog prelaza kod osnovne skole i izvodi 3 DJECE na lijevoj strani auta da bi presli preko pjesackog prelaza na drugu stranu ulice i otisli u skolu. iza njega jedno 50 auta ceka da se "heroj" sjeti da se auto ne parkira na sred ulice. reakcija ljudi koji su ga vidjeli je bila od psovanja svea i svacega, odmahivanja glavom u nejvjerici kakva mu je glupost pala na pamet do smijeha.
ima ihjos nije samo on. grad nam se poseljacio pravo. radi ko sta hoce kao da je sam u gradu. i hebe ga se za druge. bitno je da on rijesi svoj problem a sto ce napraviti drugim to ga nije briga.
S obzirom koliko smo svi spremni zaustavit auto da pustimo djecu na putu do škole razumijem lika. I ja bih mu prvi psovao da sam stao iza njega ali bi razmislio nekad da uradim isto ko i on da sam na njegovom mjestu.
karanana

#1085 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by karanana »

ja ne bih. zamisli kad bi svaki roditelj sto dovodi dijete razmislio da to uradi i stao na sred ceste. ako mi je toliko stalo do sigurnosti moje djece, nasao bi propisno parking mjesto gdje necu nikome smetat i gdje mi pred djecom nece niko majku jebavat i fino izveo djecu i odveo ih do skole a ne postupati tako seljacki.
photo

#1086 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by photo »

arman1 wrote: S obzirom koliko smo svi spremni zaustavit auto da pustimo djecu na putu do škole razumijem lika. I ja bih mu prvi psovao da sam stao iza njega ali bi razmislio nekad da uradim isto ko i on da sam na njegovom mjestu.
zamisli da se neko bio zaletio iza njega, jos jedan isti kao on, pa nije uspio da zakoci na vrijeme i tako pokosio i njega i troje djece.

nemoj molim te da trazis opravdanje za njegovu glupost i rizikovanje zivota to troje djece samo zato sto mu je bilo mrsko da dodje opred skolu iz drugog pravca. ja ga ne opravdavam ni sekunde.

i vjerovao ili ne, ima nas koji stajemo na pjesackom prelazu da ljudi predju ulicu, pogotovo kada prelaze djeca. ja to radim reodvno i pored toga sto mi svi iza jebu mater i pokusavaju da me obidju (ako ulica ima dvije trake) pa panicno koce kada vide da je pjesak vec dosao do njihove trake i onda psuju i meni i pjesaku sve po spisku a ne razmisljaju o tome sta su oni uradili.

sve vise vjerujem da bi na ulice sarajeva trebalo montirati bar 200 kamera koje bi snimale sve sto se desava na ulici, pa ako nesto uradis, dodje ti kuci postom (prepoznaju po registarciji) fotka i uplatnica sa zakonskim rokom do kada da platis ili idu zatezne kamate. samo sto bi kazna u tom slucaju bila najmanje 500 KM. pa da vidis onda kako se staje na svakom mjestu na koje treba stati, kako se postuju pravila i ljubazno ophodi s pjesacima....

nije dzaba tito bio tito......
Control panel

#1087 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Control panel »

danas na raskrsnici grbavici od pijace prema shopingu guzva, seljak predje kolonu i stade u lijevu traku, prije nego sto ce se upaliti zeleno on iz lijeve trake ukosi auto i zagradi prvog u koloni, hajde kontam ide za pravo ili desno sto je normalna navika ovih divljaka kojima je babo kupio auto da se sincic izivljava po sarajevskim ulicama i da lijeci svoje frustracije.
kad :shock: kad se upalilo zeleno on izlazi iz auta i ode do trafike. naravno ona prva dvojica trojica nisu mogla krenuti ja se nekako iskobeljam i zaobidjem, trubim ali se ovaj samo nasmijao koloni i ono ko vas hebe moze mi se.
:x

reno megan novi.
MUNAFIK

#1088 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by MUNAFIK »

a meni hoce nesto biti u zadnje vrijeme kad nase VOZACINE nedaju da prodje preko ceste sa autom... Redovno mi se desava da trebam presjeci neku 'glavnu' cestu i nastaviti svojim putem ali uvjek se neki vozacina NATAKARI na moj prolaz kao da cu mu ukrast mjesto u kolini (a obicno je kolona na par mjesta gdje prolazim preko te glavne ceste), i tako hadzo stoji pomjera se cenat po cenat a ize mene kolona koja 80% slucajeva zeli isto kao i ja, i tako prodje i po 10-tak automobila dok se ne nadje neki kulturno vozaci pusti nas da prodjemo ili dok se ja na bezobrazan nacin ubacim nekome i rizikujem da se malo sudarimo... fakat ne razumijem te vozace, nista ne gubi ako pusti ljude da prodju, jer svakako ce opet doci na isto mjesto na kojem bi i bio i kad ne pusti...
photo

#1089 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by photo »

@munafik, sve je to stoka jarane moj. dok ne pocnu lupati po dzepu sa bar 500 KM za svaki pa i najmanji slican potez koji nije zakonom odredjen ali je logican u saobracaju jer rasterecuje saobracajnicu, ljudi se nece dozvati pameti.
Vragolan

#1090 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Vragolan »

photo wrote:@munafik, sve je to stoka jarane moj. dok ne pocnu lupati po dzepu sa bar 500 KM za svaki pa i najmanji slican potez koji nije zakonom odredjen ali je logican u saobracaju jer rasterecuje saobracajnicu, ljudi se nece dozvati pameti.

ma malo je to, trebalo bi takvima uzeti auto na 15 dana naplatiti kaznu od 500KM i plus da plate lezarinu na parkingu i jos da palte da dobiju auto nazad
a sta cemo sa stelama
Better Man

#1091 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Better Man »

Evo jedan klasični primjer primitivizma i papanluka od prošle srijede 3 novembra. Vozio sam kući iz Sarajeva i svo vrijeme do vogoščanske petlje je ispred mene vozio bijeli golf 1 kojem ne rade zadnja svijetla. Zamislite sad da nema rasvjete na cesti do vogošće navedni golf se uopće ne bi vidio u saobraćaju. Bitno je da je on napucao auto, a to što ugrožava sigurnost u saobraćaju je ne bitno.

Image
saim_adka

#1092 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by saim_adka »

Ja kont'o ti ćeš komentarisati naljepnicu ''Baby in Car'' a ti o farovima. Možeš misliti koji je to pacijent, kad još bebu prevozi u tom kotrljajućem kontejneru!
skojotovski

#1093 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by skojotovski »

Better Man wrote:Evo jedan klasični primjer primitivizma i papanluka od prošle srijede 3 novembra. Vozio sam kući iz Sarajeva i svo vrijeme do vogoščanske petlje je ispred mene vozio bijeli golf 1 kojem ne rade zadnja svijetla. Zamislite sad da nema rasvjete na cesti do vogošće navedni golf se uopće ne bi vidio u saobraćaju. Bitno je da je on napucao auto, a to što ugrožava sigurnost u saobraćaju je ne bitno.

Image
gdje je ovo napucano :lol: ovo je trulja nad truljama!
Neelix

#1094 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

pa vidis mu spojlera :lol: sportski 8-) :lol:

inace, ja ne kontam ovo sa registracijom dje joj nije mjesto, posebno puno ima dvichina koje izravnaju onaj dio gdje ide reg. i onda je stave na mjesto karambolke koju skinu :? :? u cemu je fazon :?
vozač

#1095 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by vozač »

Neelix wrote:pa vidis mu spojlera :lol: sportski 8-) :lol:

inace, ja ne kontam ovo sa registracijom dje joj nije mjesto, posebno puno ima dvichina koje izravnaju onaj dio gdje ide reg. i onda je stave na mjesto karambolke koju skinu :? :? u cemu je fazon :?
nisi u fazonu :lol:
vozač

#1096 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by vozač »

elmedink wrote:
Mascherano wrote:
skojotovski wrote:crni Clio Sport je lociran u Dobrovoljackoj ulici, uvijek parkiran u lijevoj traci ispod samoposluge Utok, prema Skenderiji.
bice fotka...
:thumbup:

Svaka cast, samo stavljajte fotke, na taj nacin nam mozete pomoci, jer ja licno jos nisam uocio tog Clia, ali kad mi naleti, iskopacu mu vec neki prekrsaj... :D

Ne samo trkace treba slikati sve koji krse saobracajne propise
slika 1
Image
slika 2
Image
vela havle, vidi ovog sa ksarom što nas bruka 8-)
gradskadjeca

#1097 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by gradskadjeca »

Ja koliko sam skontao.

http://www.renault-klub.ba/forum/viewto ... 19&p=44372

A onda

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... #komentari

Ne znam da li grijesim, ali mi je pravo zao mladih zivota koji na ovaj nacin skrate sebi mladost i ostave porodicu bez zastite.
Bullet Tooth Tony

#1098 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bullet Tooth Tony »

HomeArt wrote:Prije dva-tri dana kod komsija dosla rodbina iz dijaspore i na Bradini ih zaustavi policajac i kaze: da vam ne pisemm kaznu to je 600Eura dajte meni 100Eura i gotovo! Dali ljudi i produzili dalje.

:lol: :lol: :lol: za sta ba 600 eura :lol: :lol: :lol: hahahah
Bodkin

#1099 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bodkin »

Beg_Babic wrote:
HomeArt wrote:Prije dva-tri dana kod komsija dosla rodbina iz dijaspore i na Bradini ih zaustavi policajac i kaze: da vam ne pisemm kaznu to je 600Eura dajte meni 100Eura i gotovo! Dali ljudi i produzili dalje.

cuj za sta, pa za dijasporu :-D
djes_ba

#1100 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by djes_ba »

Beg_Babic wrote:

visok datum :D :D
Locked