Kako onda da pojedinci postuju propise kad ovi hajvani ne zele da postuju.
Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
- alibaba_i_30_godina
#1001 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Sinoc sam bio svjedok kako policija prestize kolonu od 5-6 auta na punoj liniji!
- Better Man
#1002 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Sinoc Lik u Golfu dvici pretice me na punoj u krivini uz Kobilju Glavu. Najgore od svega sto se iza mene vozila policija u patrolnim kolima i nije nista reagovala, a i njih je pretekao.
- cappy_tempo
#1003 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
neki dan kad su one delegacije dolazile i policajac na motoru na pofalicima skrenu prema grbavici ali to bi bilo udure da je zeleno upaljeno prema ilidzi,ali bilo crveno upaljeno i idu auta sa grbavice prema pofalicima i obrnuto i on sa motorom ulazi medju njih,stvara neku malu guzvu,prodje sine i stade skoro na sred raskrsnice i ceka da se upali crveno kod ekonomske da prodje prema grbaviciNeyDan wrote:Sinoc sam bio svjedok kako policija prestize kolonu od 5-6 auta na punoj liniji!![]()
![]()
![]()
-
adnan_dbr
#1004 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Neelix wrote:eto, ljudi nemaju sta da jedu, plate se svugdje kresu, otkazi u svim mogucim granama privrede, a neko da pravi stazu da bi drkosi imali gdje drkat
![]()
neka, jedan po jedan, bandere uzimaju danak. ocistice se i sarajevo od govana
pa ovo moze napisati smao debil koji vozi auto sa 40 KS i ljubomoran je
-
adnan_dbr
#1005 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
debile kao ti preticem po stanicama i trakama za skretanje, pusti sve da voze kako hoce , vi ste svi debili koji voze slaba auta, onda vam je krivo kad neko prodje pored vas i ostavi vas iza sebe, ohladite malo, ili kupite jace autonineinchnails wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Juce crni golf 3... jurcao je od alipasinog do ciglana... bila bih sokirana da ga je neko uspio zaustaviti... no nije sva sreca ... iza mene je bio tri puta i svaki put mi trubio jer vozim 70 km/h kroz grad, kriva sam trebala sam voziti kao i on 120 km/h... izvinjavam se doticnom ovom prilikom...
On sebe smatra dobrim frajeromi bas mi je juce isao na zivce... jos neki lik pored mene vozi istom brzinom neko vrijeme .. nekako sam imala utisak da on to namjerno radi da divljak malo ohane
![]()
to stalno radimako primjetim kakvog divljaka, 60 na sat, i stanem u liniju sa jos dvojicom koja voze 60, po ogranicenju...uzivam gledati debile u retrovizoru kako mijenjaju trake, nesto galame, trube...
- kurty
-
Gray
#1007 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
adnan_dbr wrote:debile kao ti preticem po stanicama i trakama za skretanje, pusti sve da voze kako hoce , vi ste svi debili koji voze slaba auta, onda vam je krivo kad neko prodje pored vas i ostavi vas iza sebe, ohladite malo, ili kupite jace autonineinchnails wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Juce crni golf 3... jurcao je od alipasinog do ciglana... bila bih sokirana da ga je neko uspio zaustaviti... no nije sva sreca ... iza mene je bio tri puta i svaki put mi trubio jer vozim 70 km/h kroz grad, kriva sam trebala sam voziti kao i on 120 km/h... izvinjavam se doticnom ovom prilikom...
On sebe smatra dobrim frajeromi bas mi je juce isao na zivce... jos neki lik pored mene vozi istom brzinom neko vrijeme .. nekako sam imala utisak da on to namjerno radi da divljak malo ohane
![]()
to stalno radimako primjetim kakvog divljaka, 60 na sat, i stanem u liniju sa jos dvojicom koja voze 60, po ogranicenju...uzivam gledati debile u retrovizoru kako mijenjaju trake, nesto galame, trube...
Ti mora onda Veyrona da voziš
Sve do jednom...
-
somethings
#1008 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Nek nam tvoj babo kupi po jedno "jače" auto.adnan_dbr wrote:debile kao ti preticem po stanicama i trakama za skretanje, pusti sve da voze kako hoce , vi ste svi debili koji voze slaba auta, onda vam je krivo kad neko prodje pored vas i ostavi vas iza sebe, ohladite malo, ili kupite jace autonineinchnails wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Juce crni golf 3... jurcao je od alipasinog do ciglana... bila bih sokirana da ga je neko uspio zaustaviti... no nije sva sreca ... iza mene je bio tri puta i svaki put mi trubio jer vozim 70 km/h kroz grad, kriva sam trebala sam voziti kao i on 120 km/h... izvinjavam se doticnom ovom prilikom...
![]()
-
manki
#1009 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Koji kreten... Zbog tebe i takvih normalan narod u ovoj državi ne može živjeti normalno.adnan_dbr wrote:debile kao ti preticem po stanicama i trakama za skretanje, pusti sve da voze kako hoce , vi ste svi debili koji voze slaba auta, onda vam je krivo kad neko prodje pored vas i ostavi vas iza sebe, ohladite malo, ili kupite jace autonineinchnails wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Juce crni golf 3... jurcao je od alipasinog do ciglana... bila bih sokirana da ga je neko uspio zaustaviti... no nije sva sreca ... iza mene je bio tri puta i svaki put mi trubio jer vozim 70 km/h kroz grad, kriva sam trebala sam voziti kao i on 120 km/h... izvinjavam se doticnom ovom prilikom...
![]()
-
ssmmiilleeyy
-
MAN-lion's coach
#1011 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Debili...jaka kola...rasvjetni stubovi...autobuska stajališta...korito Miljacke...kola Hitne...Bakije...pod zemljom....adnan_dbr wrote: debile kao ti preticem po stanicama i trakama za skretanje, pusti sve da voze kako hoce , vi ste svi debili koji voze slaba auta, onda vam je krivo kad neko prodje pored vas i ostavi vas iza sebe, ohladite malo, ili kupite jace auto
- ultima_palabra
- Miki123
#1013 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
MAN-lion's coach wrote:Debili...jaka kola...rasvjetni stubovi...autobuska stajališta...korito Miljacke...kola Hitne...Bakije...pod zemljom....adnan_dbr wrote: debile kao ti preticem po stanicama i trakama za skretanje, pusti sve da voze kako hoce , vi ste svi debili koji voze slaba auta, onda vam je krivo kad neko prodje pored vas i ostavi vas iza sebe, ohladite malo, ili kupite jace auto
Nakon toga dolazi javno izražavanje žaljenja na forumima i fejsbuk grupama, kao bio je fiin momak, mrava ne bi zgazio.
Ja se pitam, zašto žaliti nekog ko ne cijeni prvoj svoj, a onda tuđi život? Kad se tako šta desi, pa ovakav zagine ja samo kažem jedan potencijalno, jedan manje da se spuca u mene
- black
#1014 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
sjooo sumahera
hajd provozace tebe zoomke sa raketLom 
- Vragolan
#1015 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
volis ti malo lozit jelde, idi istisni koju bubuljicu i prestani ga bacati u nesvjest izrast ce ti dlaka na desnom dlanuadnan_dbr wrote:debile kao ti preticem po stanicama i trakama za skretanje, pusti sve da voze kako hoce , vi ste svi debili koji voze slaba auta, onda vam je krivo kad neko prodje pored vas i ostavi vas iza sebe, ohladite malo, ili kupite jace auto
- vozač
#1016 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Vragolan wrote:volis ti malo lozit jelde, idi istisni koju bubuljicu i prestani ga bacati u nesvjest izrast ce ti dlaka na desnom dlanuadnan_dbr wrote:debile kao ti preticem po stanicama i trakama za skretanje, pusti sve da voze kako hoce , vi ste svi debili koji voze slaba auta, onda vam je krivo kad neko prodje pored vas i ostavi vas iza sebe, ohladite malo, ili kupite jace auto
zipa se, maji je zajeban, do prve štanglan, glan, glan, glange
- winnie
#1017 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ja kruzaaaaam, i svaki prolaz je uzak
proletim sa strane malo pridjem ti zguzaaaaa
ja kruzaaaaaaaam......
brz sam kao metak, ne tru-di se buuuraaaaz

proletim sa strane malo pridjem ti zguzaaaaa
ja kruzaaaaaaaam......
brz sam kao metak, ne tru-di se buuuraaaaz
-
zonbirile
#1018 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ne kontam vas što postate ovde iskustva o kretenima.Okreneš 122 i izdiktiraš registarski broj idiota i odgovoriš na kratka pitanja dežurnog.Ja imao pozitivna iskustva.
- Comrad
#1019 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
viewtopic.php?f=4&t=80111&start=25#p4427802adnan_dbr
ma ko hoce da divlja po cesti divljace i sa autom od 50 ks kao i sa 150ks, dok mi je brat bio u BiH ovog ljeta vozio sam 20ak dana njegovog BMW-a 5 sa 220 ks pa me nikad nije povuklo da se glupiram po gradu i divljam, sve je do onog ko vozi.
Sta se desi u mjesec dana
- Vragolan
#1020 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
kao sto rekoh bubljicavi ga pravise baca u "nesvest" pa mu udarilo u glavuComrad wrote:viewtopic.php?f=4&t=80111&start=25#p4427802adnan_dbr
ma ko hoce da divlja po cesti divljace i sa autom od 50 ks kao i sa 150ks, dok mi je brat bio u BiH ovog ljeta vozio sam 20ak dana njegovog BMW-a 5 sa 220 ks pa me nikad nije povuklo da se glupiram po gradu i divljam, sve je do onog ko vozi.
Sta se desi u mjesec dana![]()
-
krusty
#1021 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
pozitivna iskustva ?zonbirile wrote:ne kontam vas što postate ovde iskustva o kretenima.Okreneš 122 i izdiktiraš registarski broj idiota i odgovoriš na kratka pitanja dežurnog.Ja imao pozitivna iskustva.
ako i posalju patrolu, dok oni dodju taj moze nastavit normalno voziti (ako je recimo prije toga divljao) i sta ce mu onda ?
napisati mu kaznu samo na osnovu tvoje prijave sigurno nece
-
zonbirile
#1022 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
----------------------------------krusty wrote:pozitivna iskustva ?zonbirile wrote:ne kontam vas što postate ovde iskustva o kretenima.Okreneš 122 i izdiktiraš registarski broj idiota i odgovoriš na kratka pitanja dežurnog.Ja imao pozitivna iskustva.
ako i posalju patrolu, dok oni dodju taj moze nastavit normalno voziti (ako je recimo prije toga divljao) i sta ce mu onda ?
napisati mu kaznu samo na osnovu tvoje prijave sigurno nece
nije baš tako,ako sronjo sere u Neđaričima,ima par patrola do Pofalića.E sada idiot ima sreću pa skrene,to je drugo.Ja nazvao kod TV-a,kod Stupske petlje ga zaustavili.
- Edin H.
#1023 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
adnan_dbr wrote:debile kao ti preticem po stanicama i trakama za skretanje, pusti sve da voze kako hoce , vi ste svi debili koji voze slaba auta, onda vam je krivo kad neko prodje pored vas i ostavi vas iza sebe, ohladite malo, ili kupite jace autonineinchnails wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Juce crni golf 3... jurcao je od alipasinog do ciglana... bila bih sokirana da ga je neko uspio zaustaviti... no nije sva sreca ... iza mene je bio tri puta i svaki put mi trubio jer vozim 70 km/h kroz grad, kriva sam trebala sam voziti kao i on 120 km/h... izvinjavam se doticnom ovom prilikom...
![]()
18 godina, ali si vec dokazao ovim djuturumima
- Dozer
#1024 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Jes' vala... on vozi "makinu" (cesto G2 sa nabacenim sirim gumama, po mogucnosti GTI sa 115 KS, star bar 20 godina
), ima 18-19 dinago, kockastu celavu glavuDZu, i konta da je zajeban sto pretice po autobuskim stanicama i prosirenjima
.
Eeee, sine dragi....takvih "profi trkaca" kao ti puna groblja...ili invalidska kolica. I ja obozavam kad vas vidim takve (a ja i vozim pravu makinu), da vam se ulimva pored nekoga i blokiram prolaz. A onda vi (doduse rijetko jer vjerovatno kontate "ko li je u ovoj makini" pa ne smijete), blicate, sikcete, trubite, psujete, a kad uspijete nekuda proci, onda me na semaforu gledate, ono, kao "zajebano", sve dok i ja isto tako ne pogledam vas.

Nedavno mi jedan iz te vase "trkacke" sorte "sjedio" iza ledja sa tim nekakvim "galatkickim" Golfom 3 od prije K. glave, pa sve do pred Vogoscu. Stalno nesto "nisanio" da me pretekne, upinjao se na po ceste, ali ne dade mu se radi auta iz drugog smjera. A ja vozim sasvim regularno, 70-80. I pretekne me na onom pravcu prije Vogosce. Meni sega pravo. Dvojica su u autu, i dok me preticu obojica me nesto k'o gledaju. Valjda sam ja trebao stati pored ceste da oni prodju, sta li...
.
Vidim ih malo kasnije na naplatnim kucicama, imaju mozda minut prednosti, i kontam - sacemo se igrat
Bilo je interesantno pogledati im snuzdene face kad sam prozujao pored njih prije Ilijasa, a isli su oko 170

Eeee, sine dragi....takvih "profi trkaca" kao ti puna groblja...ili invalidska kolica. I ja obozavam kad vas vidim takve (a ja i vozim pravu makinu), da vam se ulimva pored nekoga i blokiram prolaz. A onda vi (doduse rijetko jer vjerovatno kontate "ko li je u ovoj makini" pa ne smijete), blicate, sikcete, trubite, psujete, a kad uspijete nekuda proci, onda me na semaforu gledate, ono, kao "zajebano", sve dok i ja isto tako ne pogledam vas.
Nedavno mi jedan iz te vase "trkacke" sorte "sjedio" iza ledja sa tim nekakvim "galatkickim" Golfom 3 od prije K. glave, pa sve do pred Vogoscu. Stalno nesto "nisanio" da me pretekne, upinjao se na po ceste, ali ne dade mu se radi auta iz drugog smjera. A ja vozim sasvim regularno, 70-80. I pretekne me na onom pravcu prije Vogosce. Meni sega pravo. Dvojica su u autu, i dok me preticu obojica me nesto k'o gledaju. Valjda sam ja trebao stati pored ceste da oni prodju, sta li...
Vidim ih malo kasnije na naplatnim kucicama, imaju mozda minut prednosti, i kontam - sacemo se igrat
Bilo je interesantno pogledati im snuzdene face kad sam prozujao pored njih prije Ilijasa, a isli su oko 170
Last edited by Dozer on 28/10/2010 10:13, edited 1 time in total.
-
MUNAFIK
#1025 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
E sad bi svako ko malo zuri biti divljak, pa nije ni to uredu... Ja licno ne divljam, ne psujem i ne galamim na ljude i apsolutno sam protiv divljanja a posebno protiv prestizanja po trotuarima, autobuskim stanicama itd... kada vidim oni 'mangupe' da to rade doje mi da ih sve posamaram...kakavdanakneiskustvu wrote:Juce crni golf 3... jurcao je od alipasinog do ciglana... bila bih sokirana da ga je neko uspio zaustaviti... no nije sva sreca ... iza mene je bio tri puta i svaki put mi trubio jer vozim 70 km/h kroz grad, kriva sam trebala sam voziti kao i on 120 km/h... izvinjavam se doticnom ovom prilikom...
![]()
Ali nisam ni da se normalnim ljudima, koji negdje zure, ili koji jednostavno malo brze voze ZATVARA put za to... Ja licno ako vidim kakve mangupe i to, cesto blokiram put, onako iz fazona, ali isto tako kada vidim da neko ozbiljan zuri sklonim se sa puta ili iz trake da covjek lakse prodje. kada bi takvim ljudima blokirao piut NAMJERNO, sigurno bih se stidio sam sebe, koji moras bit debil da radis to? i kada bi blokirao namjerno iocekivao bih da mi neko blica i svira, jer put je za sve a posebno ako ima vise traka, onda oni koji voze sporije mogu da se fino skolone ic nastave svoj sporiju voznju bez problema...
U saobracaju postoji kultura i komunikacija, pa sirena i blicanje nije uvjek znak da je neko divljak za volanom, nego signal za nesto . ako neko nekomo svirne na zutom prije zelenog, nije to PSOVKA nego napomena da neko krene (a imace kasni i po 2-3 sekunde na semaforu) isto tako i sa blicanjem. kada u sve 3 trake u jednoj liniji idu auta 55km/h i tako kolometar dva, normalno da ce neko iza blicnuti da zatrazi od toh ljudi da bar oslobode jednu traku nekome ko vozi malo brze, to je sve normalno, nemorate odmah ljude prozivat divljacima... Kultura i komunikacija u saobracaju je dvosmjerna, niste uvjek samo VI (i ja) upravu....