Sarajevo- google earth
-
Den
#1 Sarajevo- google earth
Evo gledam nesto Sarajevo na google-earth-u i otkrio sam jos jedan mali aerodrom. Da li mi neko moze objasniti sta je to... Nalazi se na samom izlazu iz Sarajeva iza nekih zgrada tako da nikad nisam ni znao da tu ima aerodrom. Izgleda da je neki vojni...
-
Kjajević Majko
#2 Re: Sarajevo- google earth
Izlaz iz Sarajeva kod zgrada.
Daj sliku.
-
nigdje.nikog
#3 Re: Sarajevo- google earth
1. Vojni aerodrom Rajlovac.
2. Sramota, jesi li ti Sarajlija?
3. Zatvoriti temu - rekord oboren!
-
Den
#4 Re: Sarajevo- google earth
Pa zivio sam do 8. godine u Sarajevu. Poznajem Sarajevo- glavne stvari ali nisam znao da imao tu aerodrom.... A vidim neki specijalni kao da ima mjesta za helikoptere. Da li tu slijecu helikopteri?nigdje.nikog wrote:1. Vojni aerodrom Rajlovac.
-
Kjajević Majko
#5 Re: Sarajevo- google earth
Koji stav! 
- rajvosa^
#6 Re: Sarajevo- google earth
Nek si ti njega ono pravo isprovaljivo...sanerski.nigdje.nikog wrote:1. Vojni aerodrom Rajlovac.
-
mojgrad
#7 Re: Sarajevo- google earth
nigdje.nikog wrote:1. Vojni aerodrom Rajlovac.
ovo je stvarno sramota, covjek je fino pitao i daj odgovor a ne odmah sa predrasudama ko je odakle i da li je to sramno. Pa sramno je odmah na prvu osudjivati ljude
Nisu niti moraju svi biti iz Sarajeva!
-
loudness
#8 Re: Sarajevo- google earth
Pa taj ti aerodrom potiče još iz Austro-ugarskih vremena, zajedno s istoimenom kasarnom Rajlovac, koja je isto tada rađena negdje cca iz 1907/08.godine, a ovaj butmirski je puuuno mlađi, tek iz 1969.g.Den wrote:Evo gledam nesto Sarajevo na google-earth-u i otkrio sam jos jedan mali aerodrom. Da li mi neko moze objasniti sta je to... Nalazi se na samom izlazu iz Sarajeva iza nekih zgrada tako da nikad nisam ni znao da tu ima aerodrom. Izgleda da je neki vojni...
Naravno sama pista je tada imala drugačiji oblik i bila namjenjena onim historijskim vojnim jedrilicama i prvim dvo i trokrilcima K. und K. avijacije/uzduhoplovstva
I još se sjetih, da dodam, imalo (na žalost)
- 10101010101
#9 Re: Sarajevo- google earth
Bravo za loudness, opsiran i normalan odgovor, za razliku od ostatka postova seretsko-zajebantske grupe "kojeizsarajeva".loudness wrote:Pa taj ti aerodrom potiče još iz Austro-ugarskih vremena, zajedno s istoimenom kasarnom Rajlovac, koja je isto tada rađena negdje cca iz 1907/08.godine, a ovaj butmirski je puuuno mlađi, tek iz 1969.g.Den wrote:Evo gledam nesto Sarajevo na google-earth-u i otkrio sam jos jedan mali aerodrom. Da li mi neko moze objasniti sta je to... Nalazi se na samom izlazu iz Sarajeva iza nekih zgrada tako da nikad nisam ni znao da tu ima aerodrom. Izgleda da je neki vojni...![]()
Naravno sama pista je tada imala drugačiji oblik i bila namjenjena onim historijskim vojnim jedrilicama i prvim dvo i trokrilcima K. und K. avijacije/uzduhoplovstva
I još se sjetih, da dodam, imalo (na žalost)je Sarajevo i teći aerodrom tkzv. sportski aerodrom Butmir, do početka 1992.godine, rata i napada JNA, na čijim prostorima je sad locirana vojna baza EUFOR-a, a dijelom je zahvatao prostore obnovljenog hipodroma Butmir iz 1906.godine
!
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#10 Re: Sarajevo- google earth
ne začatavajte temu.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#11 Re: Sarajevo- google earth
mozda presijeci vene i brojati sarajevska krvna zrnca? Ne, temu zakljucati i ocistiti.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#12 Re: Sarajevo- google earth
Tema ociscena. Ili se vratite temi, ili nema ponovnog ciscenja, vec samo tefterenje.