Sarajevo Film Festival

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Vainglorious

#1 Sarajevo Film Festival

Post by Vainglorious »

Evo, 15. ovog mjeseca nam počinje Sarajevo Film Festival... Planiram da pogledam što više filmova, pa me interesuje koje su vaše preporuke.
Rezervisah ulaznice za Gomoru, Valcer sa Bashirkom i Zapaljivo (za Snijeg već sve rezervisano :cry: ). Inače, svake godine pogledam po 3-4 projekcije, koliko mi vrijeme dozvoli, a ove godine planiram pogledati više filmova, pa me interesuje koji bi po vašem mišljenju mogli biti interesantni.

Eto, na ovom topicu bismo mogli diskutovati i o dešavanjima na samom festivalu.

PS. Baš se začudih da već ne postoji tema o ovom festivalu :?
black

#2 Re: Sarajevo Film Festival

Post by black »

slabo gledash.. :mrgreen:
TheGodfather

#3 Re: Sarajevo Film Festival

Post by TheGodfather »

Najbolje da pogledas program, i skotnas sam sta ces gledati. U principu festival nije los, ali bude dosta smeca. Pustaju previse bugarskih, rumunskih itd. filmova. Ne kazem da ne valjaju, ali meni se licno rijetko koji svidio prosle godine. Naravno uvijek vrijedi otici i pogledati par dobrih filmova. Sto se mene tice, zbog Purivatre mi se sve to gadi, ali jbg, zbog filmova vrijedi otici. Inace je on kreten. Iz isustva :D
Vainglorious

#4 Re: Sarajevo Film Festival

Post by Vainglorious »

black wrote:slabo gledash.. :mrgreen:
sto slabo, brate mili? :D :D :D
Vainglorious

#5 Re: Sarajevo Film Festival

Post by Vainglorious »

TheGodfather wrote:Najbolje da pogledas program, i skotnas sam sta ces gledati. U principu festival nije los, ali bude dosta smeca. Pustaju previse bugarskih, rumunskih itd. filmova. Ne kazem da ne valjaju, ali meni se licno rijetko koji svidio prosle godine. Naravno uvijek vrijedi otici i pogledati par dobrih filmova. Sto se mene tice, zbog Purivatre mi se sve to gadi, ali jbg, zbog filmova vrijedi otici. Inace je on kreten. Iz isustva :D
Bash, bude svashta. Recimo Takwa, koji sam prosle godine gledao je bio prejak film. Al' kad se sjetim Silent Light, kojeg gledah takodje proshle godine. Woh, cuo pricu, kao art film, nije film nego svojevrstan dozivljaj bla bla... kad ono film koje traje 3 sata, a radnja koja se može odraditi u pola sata. Čak ni za spavati nije dobar. :D :D :D
black

#6 Re: Sarajevo Film Festival

Post by black »

Vainglorious wrote:
pa zato sto pored ove imaju jos dvije iste teme :mrgreen:
Vainglorious

#7 Re: Sarajevo Film Festival

Post by Vainglorious »

black wrote:
Vainglorious wrote:
pa zato sto pored ove imaju jos dvije iste teme :mrgreen:
jebiga, onda meni tražilica ne radi kako valja :D
Dedera link ^^

edit: nadjoh, ko bi rek'o da je u podforumu film/televizija... Meni je logicnije da ide u "umjetnost i kultura", al ajd...
Last edited by Vainglorious on 10/08/2008 21:23, edited 1 time in total.
uhljupce

#8 Re: Sarajevo Film Festival

Post by uhljupce »

Svi polude za vrijeme SFF, svi su filmofili .... kad se samo sjetim kol'ko sam se puta vratio iz apola ili meeting pointa jer se proekcije otkazala zbog nedovoljnog broja zainteresovanih ....
TheGodfather

#9 Re: Sarajevo Film Festival

Post by TheGodfather »

Vainglorious wrote:
TheGodfather wrote:Najbolje da pogledas program, i skotnas sam sta ces gledati. U principu festival nije los, ali bude dosta smeca. Pustaju previse bugarskih, rumunskih itd. filmova. Ne kazem da ne valjaju, ali meni se licno rijetko koji svidio prosle godine. Naravno uvijek vrijedi otici i pogledati par dobrih filmova. Sto se mene tice, zbog Purivatre mi se sve to gadi, ali jbg, zbog filmova vrijedi otici. Inace je on kreten. Iz isustva :D
Bash, bude svashta. Recimo Takwa, koji sam prosle godine gledao je bio prejak film. Al' kad se sjetim Silent Light, kojeg gledah takodje proshle godine. Woh, cuo pricu, kao art film, nije film nego svojevrstan dozivljaj bla bla... kad ono film koje traje 3 sata, a radnja koja se može odraditi u pola sata. Čak ni za spavati nije dobar. :D :D :D
Da, treba to dobro ispitati prvo. Pa onda otici i pogledati. Svakakvih budalastina ima...
apsolut

#10 Re: Sarajevo Film Festival

Post by apsolut »

Pikova-dama

#11 Re: Sarajevo Film Festival

Post by Pikova-dama »

Sinoc sam gledala u Metalcu "Tri majmuna", turski film... odlican!!! Eto... :)
djoni

#12 Re: Sarajevo Film Festival

Post by djoni »

uhljupce wrote:Svi polude za vrijeme SFF, svi su filmofili .... kad se samo sjetim kol'ko sam se puta vratio iz apola ili meeting pointa jer se proekcije otkazala zbog nedovoljnog broja zainteresovanih ....
najbolji događaj na sarajevskoj kulturnoj sceni
Post Reply