Sarajevo Film Festival (SFF) i vjera
-
StupskaBitanga
#1 Sarajevo Film Festival (SFF) i vjera
Isti scenario se desio prošle godine a evo vidim i ove
Mislim da nije uredu da se festival pomjera isključivo i samo zato što je u augustu ramazan
Datum ovogodišnjeg SFF je od 23-31.07
Kada neko kaže da smo sekularna zemlja ja se naježim i zgrozim zato što je to notorna laž
Zaššto je ova tema baš ovdje?
Zato što je ovo podforum Sarajevo i ima itekako veze sa našim gradom
Mislim da nije uredu da se festival pomjera isključivo i samo zato što je u augustu ramazan
Kada neko kaže da smo sekularna zemlja ja se naježim i zgrozim zato što je to notorna laž
- ProbuseniDolar
#2 Re: Sarajevo Film Festival (SFF) i vjera
Mislim da je ovaj termin iskljucivo odredio Heineken, kao jedan od glavnih sponzora.
-
samo malo
#3 Re: Sarajevo Film Festival (SFF) i vjera
To je zbog pive.
Kako prodavati pivu, a ramazan. Kad znamo da su posjetitelji SFF-a sve redom veliki muslimani, vjernici.
Kako prodavati pivu, a ramazan. Kad znamo da su posjetitelji SFF-a sve redom veliki muslimani, vjernici.
-
StupskaBitanga
#4 Re: Sarajevo Film Festival (SFF) i vjera
za javnost ili istinski?samo malo wrote:To je zbog pive.
Al ne nikako mi ne ide u glavu
Šta je sljedeće 11.08 će zatvoriti bazene==????
Mislim ko hoće da bude vjernik nek bude tj nek posti što izjednačavati te 2 stvari
- ProbuseniDolar
#5 Re: Sarajevo Film Festival (SFF) i vjera
Nastranu ramazan, ali organizatoru je bitna lova, a love ce biti vise u non-ramazanskom terminu.
- bogoljub
#6 Re: Sarajevo Film Festival (SFF) i vjera
Šta ba ima veze kad se održava SFF. Važno je da se održava.
Iskrenim ljubiteljima Filma je bitno da se održava. Onima kojima nije bitan film nego nešto drugo traže i dlaku u jajetu. Pa šta ako se i pomjeri zbog ramazana, opet to nije neka trgedija ko što je neki hoće da prestave.
Opet će se Sff održati.
Iskrenim ljubiteljima Filma je bitno da se održava. Onima kojima nije bitan film nego nešto drugo traže i dlaku u jajetu. Pa šta ako se i pomjeri zbog ramazana, opet to nije neka trgedija ko što je neki hoće da prestave.
Opet će se Sff održati.
-
akcija007
#7 Re: Sarajevo Film Festival (SFF) i vjera
Da Heineken glavni sponzor to je glavni razlog pomjeranja i mislim da je jos neko zestoko pice sponzor.
Mada po meni bi bilo jos bolje da je SFF uz Ramazan tj. onaj njihov standardni ter,min u avgustu da vode na iftar goste. Ali danas pare sve diktiraju, valjda se nece poklopiti s Pula i Motovun film festivalom
Mada po meni bi bilo jos bolje da je SFF uz Ramazan tj. onaj njihov standardni ter,min u avgustu da vode na iftar goste. Ali danas pare sve diktiraju, valjda se nece poklopiti s Pula i Motovun film festivalom
- BSn
#8 Re: Sarajevo Film Festival (SFF) i vjera
StupskaBitanga wrote:Isti scenario se desio prošle godine a evo vidim i ove
EU nije sekularna, a mi hocemo tamo.
To ti je vise zbog novca, nego bilo sta drugo. Ja nesto nisam cuo IZ da se oglasio i sugerirao pomjeranje SFF-a.
- mayab
#9 Re: Sarajevo Film Festival (SFF) i vjera
I ja mislim da se sve to tiče samo para, jer veće su šanse da će se vise cugati kad nije ramazan.
Dakle, ne rade to organizatori zbog vjere, nego samo zbog šuški!
Definitivno!!!
Ali najgore mi je to njihovo licemjerstvo, jer se "prodaju" pod velike vjernike i ne žele raći prave -istinske razloge za pomjeranje termina festivala!
Dakle, ne rade to organizatori zbog vjere, nego samo zbog šuški!
Definitivno!!!
Ali najgore mi je to njihovo licemjerstvo, jer se "prodaju" pod velike vjernike i ne žele raći prave -istinske razloge za pomjeranje termina festivala!
- van Basten
#10 Re: Sarajevo Film Festival (SFF) i vjera
to nije slijedeće, to se već dešava, zadnje 2 godine bazen na Otoci se zatvara za vrijeme Ramazana, fol zbog održavanja i sl.StupskaBitanga wrote:za javnost ili istinski?samo malo wrote:To je zbog pive.
Al ne nikako mi ne ide u glavu
Šta je sljedeće 11.08 će zatvoriti bazene==????
Mislim ko hoće da bude vjernik nek bude tj nek posti što izjednačavati te 2 stvari