Vodozaštitna zona Sarajevo
- benzapen
#26 Re: Vodozaštitna zona Sarajevo
Smanjenje vodozaštitne zone i gradnja tramvajske pruge prema Hrasnici je dio iste priče. Pogodovanje investitorima u stanogradnji. Cesta ima, infrastruktura ima, tramvaj ima, suzi vodozaštitnu zonu i pravi zgrade. Ravna zemlja, škole i ambulante postoje, idu zgrade po 5,6 hiljada km po m2. Možda i skuplje.
-
ReymondReddington
#27 Re: Vodozaštitna zona Sarajevo
Kad krenes prema hrasnici sa ilidze uz lijevu stranu imas gradjevine sve do kruznog toka u s. Koloniji. Onda ide jedan dio do kruznog u hrasnici gdje nema gradjevina. Dalje tamo prema famosu sa desne strane imas gradjevine.benzapen wrote: ↑30/03/2026 14:33 Smanjenje vodozaštitne zone i gradnja tramvajske pruge prema Hrasnici je dio iste priče. Pogodovanje investitorima u stanogradnji. Cesta ima, infrastruktura ima, tramvaj ima, suzi vodozaštitnu zonu i pravi zgrade. Ravna zemlja, škole i ambulante postoje, idu zgrade po 5,6 hiljada km po m2. Možda i skuplje.
Tako da ne vidim sta je ondje problem praviti zgrade vec postoje objekti preko pruge.
- nivla
#28 Re: Vodozaštitna zona Sarajevo
navodno je plan praviti nove zgrade pored postojecih i po izgradnji naseliti ove iz postojecih u nove a ove rusiti
sto se tice lijeve strane kad ides od kruznog toka prema famosu, tu je vodozastitna zona i dio koji im je trebao za izgradnju ceste, pruge i stanica vec je oduzet i isplacen, meni bi licno odgovaralo finansijski da mi oduzmu ovo malo sto nisu prilikom prve ekspropeijacije na toj strani i daju neki stan, ali cisto sumnjam da ce se to desiti
inace kruzni tok i stanica su napravljeni i na dijelu zemlje koja je pripadala meni
sto se tice lijeve strane kad ides od kruznog toka prema famosu, tu je vodozastitna zona i dio koji im je trebao za izgradnju ceste, pruge i stanica vec je oduzet i isplacen, meni bi licno odgovaralo finansijski da mi oduzmu ovo malo sto nisu prilikom prve ekspropeijacije na toj strani i daju neki stan, ali cisto sumnjam da ce se to desiti
inace kruzni tok i stanica su napravljeni i na dijelu zemlje koja je pripadala meni
- Haris.ba