SFF
- suncica24
#426 Re: SFF
PS: I sam naziv filma...Sinegdoha... ma ne, nije to za levate 
- BHG
#427 Re: SFF
Potpisujem svaku rijec! Film je genijalan, ali definitivno nije za masovne projekcije.suncica24 wrote:Od mene ima 4,75
Cisto zato sto je film imao kraj, koji je Kaufman... ignorisao. Da li je to kad ona umre, ili scena kad on lezi u ostavi, ili... ne znam, ali produzetak nakon te dvije scene ne govori nista novo, do pred sami kraj, koji je... za ostati bez teksta
Ali, prica... Tek jutros kad sam se probudila, prije reci legla, spucao me film. Real Caden i lazni Caden...zar svi mi nismo stvarni i lazni? Predstava o zivotu... zar nekako nije sve samo predstava? Pa, scena kad se lazni Caden zaljubljuje u pravu pomocnicu i preuzima mu zivot. Zar nase predstave cesto ne preuzimaju nase zivote? Onda, kao sto johhny rece, ovaj dio s kcerkom, kada s njenog tijela ispadne ruzina latica. Pa ona scena kad on prvi put dolazi do adelinog stana, a ona baka ga pita: Vi ste Ellen? Da... on je Ellen, hiljadu ljudi u njemu jednom, kao i u nama samima.
Kuca koja gori... skladiste-teatar-ruina-sekspir... latice na kcerkinom tijelu... kraj, apokalipsa, ellen, alex...ko je ko... fascinatna ekspresija koju nazalost... trebalo je gledati u meeting pointu, jer...nije ovaj film za levate.
I da... definitivno za ponovo pogledati, u nekoj boljoj atmosferi, jer jedno gledanje je samo sturo citanje filma koji ima hiljadu slojeva i hiljadu znacenja.
- zgembo_sa
#428 Re: SFF
Ma ovim sminkerima treba pustati Batmana i slicne filmove na open airu, jbg, preopteretit ce svoje mozdane vijuge ovako... Ipak su oni dosli samo da se slikaju, nije red da moraju i mozak koristit dok gledaju film...
- Neelix
#430 Re: SFF
evo i malo nepismenosti od strane Heinekena u saradnji sa SFF

- Better Man
#431 Re: SFF
Gledam na tv-u na crvenom tepihu Kevina Spaceya. To vriska publike sa strane, traže se autogrami i slikanje, a večina te publike nije bila ni rođena kad je on 1995. godine dobio oskara, niti sigurno zna koje uopće on. Ali vjerovatno je to Purivatra platio djeci da rade tako.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#432 Re: SFF
a možda i nije? nisam ni ja bio rođen kad je snimljen "Kum" al' bih ubio za De Nirov ili "Michaelov" autogram...Better Man wrote:Gledam na tv-u na crvenom tepihu Kevina Spaceya. To vriska publike sa strane, traže se autogrami i slikanje, a večina te publike nije bila ni rođena kad je on 1995. godine dobio oskara, niti sigurno zna koje uopće on. Ali vjerovatno je to Purivatra platio djeci da rade tako.
- suncica24
#433 Re: SFF
Ovaj Better je fakat Bitter
Sta je bilo, nije te pozdravio Miro kad je prosao pored tebe? Ili ti Emina nije dala? A Kevin te iskuliro?
Covjece, de popusti vise, pogledaj neki film i opusti se.
A ako je bas zapelo, posaljem ti Kevinovu slikicu, jest da nije lijep ko sto je duhovit, pa se u miru mozes isplakat u tami...sto te "niko ne voli"
Sta je bilo, nije te pozdravio Miro kad je prosao pored tebe? Ili ti Emina nije dala? A Kevin te iskuliro?
A ako je bas zapelo, posaljem ti Kevinovu slikicu, jest da nije lijep ko sto je duhovit, pa se u miru mozes isplakat u tami...sto te "niko ne voli"
- karanana
#434 Re: SFF
a suncice, jesi ti ono bila s kevinom kad je ono on uzeo aparat i slikao vas dvoje zajedno? ona crnka? pa suncice ti si bomba. hoces sa mnom u kino?suncica24 wrote:Ovaj Better je fakat Bitter![]()
Sta je bilo, nije te pozdravio Miro kad je prosao pored tebe? Ili ti Emina nije dala? A Kevin te iskuliro?![]()
- Vainglorious
#435 Re: SFF
Woh. Opce je poznato da se plati djeci da vriste pored naseg crvenog tepiha. Budimo realni, mislite da neko od djece vristi za anonimnim rediteljem iz turske ili slovenije zato sto je taj lik zvijezda. Kako da ne.
@better man: Ovo gore navedeno se ne odnosi na Kevina, doduse ima tu djecurlije koja pumpa atmosferu vriskom, ali lik je istinska zvijezda.
@better man: Ovo gore navedeno se ne odnosi na Kevina, doduse ima tu djecurlije koja pumpa atmosferu vriskom, ali lik je istinska zvijezda.
- johnnykola
#436 Re: SFF
u sarajevo su dofurali dvoje mojih frendova matejic i darkec iz zagreba,Better Man wrote:Gledam na tv-u na crvenom tepihu Kevina Spaceya. To vriska publike sa strane, traže se autogrami i slikanje, a večina te publike nije bila ni rođena kad je on 1995. godine dobio oskara, niti sigurno zna koje uopće on. Ali vjerovatno je to Purivatra platio djeci da rade tako.
jucer su mi 15 minuta pricali o kevinu i njegovom ponasanju na tepihu.
kako zakljucih lik je legenda mrtva.
svakom je dao autogram. kaze darkec, ali ne ko tenisaci.
ono ne dizu glave kad potpisuju. on svakom potpise vrati
papir, pogleda u oci i kaze thank you.
i onda mi pokaza potpis. na straznjoj strani tramvajske karte gras-a.
njih dvoje su iz sarajeva otisli odusevljeni. gledali kaufmana i buick rivieru, nase pipse, jinxe,
laku i skroz. na laki smo bacali konfete.
i, da:
sjetimo se toga kad krenu odroni
(a cije one sitne udarce osjecamo svaki dan
sve i da nisu krenuli udarati jako)
koje prolazi caden.
- suncica24
#437 Re: SFF
Da da, prva u safu, znas mene, samo da mi se slikati i pokazivat sisekaranana wrote:a suncice, jesi ti ono bila s kevinom kad je ono on uzeo aparat i slikao vas dvoje zajedno? ona crnka? pa suncice ti si bomba. hoces sa mnom u kino?suncica24 wrote:Ovaj Better je fakat Bitter![]()
Sta je bilo, nije te pozdravio Miro kad je prosao pored tebe? Ili ti Emina nije dala? A Kevin te iskuliro?![]()
Last edited by suncica24 on 23/08/2008 21:23, edited 1 time in total.
- Better Man
#438 Re: SFF
Miro nije ni mogao proći pored mene, jer sam to gledal na tv-u, a što se tiće anoreksične Emine boli me đon za njom i kome je uopće ona interesantna. Možda Mornaru Popaju? Nije Kevin loš glumac, ali ipak je daleko od jednog Al Pachina, Roberta De Nira, Clint Easttwooda!suncica24 wrote:Ovaj Better je fakat Bitter![]()
- JThomas
#439 Re: SFF
kevin je jedan od najjačih holivudskih glumaca...bolji karakterni glumac od nekih puno, puno razvikanijih imena.
- suncica24
#440 Re: SFF
Ma ja, i Jeremy Irons je samo trecerazredni holivudski sporedni glumac...
Nego, BUICK RIVIJERA, kao sto rekoh, odnijela nagradu! Jeeeeee
- Bullet Tooth Tony
#441 Re: SFF
suncica24 wrote:Ma ja, i Jeremy Irons je samo trecerazredni holivudski sporedni glumac...
odlicno
- Better Man
#442 Re: SFF
Nisam gledao film, ali ne sumnjam da je zaslužio nagradu, jer ipak jedna od glavnih uloga pripada glumačkoj ikoni Slavku Štimcu koji nas je još kao dječak oduševljavao svojim glumačkim rolama. A znamo da film sa Slavkom štimcem u ulozi ne može biti loš.Beg_Babic wrote:suncica24 wrote:Ma ja, i Jeremy Irons je samo trecerazredni holivudski sporedni glumac...
odlicno![]()
![]()
- fishtrija
#443 Re: SFF
Naravno, Buick je otišao sa Srcem doma... Bilo je to jasno poodavno, i prije početka festivala. Ali stvar je što je Štimac najslabija karika filma. Apsurd. I još ga izjednače s nagradom za glavnog glumca sa Leonom... To je degutantno.
- suncica24
#444 Re: SFF
Istinafishtrija wrote:Naravno, Buick je otišao sa Srcem doma... Bilo je to jasno poodavno, i prije početka festivala. Ali stvar je što je Štimac najslabija karika filma. Apsurd. I još ga izjednače s nagradom za glavnog glumca sa Leonom... To je degutantno.
- fishtrija
#445 Re: SFF
Šta ti radiš u te sitne sate draga sunshine...
- jennisjoplin
#446 Re: SFF
fishtrija wrote:Naravno, Buick je otišao sa Srcem doma... Bilo je to jasno poodavno, i prije početka festivala. Ali stvar je što je Štimac najslabija karika filma. Apsurd. I još ga izjednače s nagradom za glavnog glumca sa Leonom... To je degutantno.
po mome skromnom filmskom znanju, stimac nikada nije bio dobar glumac kada je odrastao. u djecim filmovima je zaista dobar bio, pa i sada kada se gledaju ali po odrastanju jednostavno nema ga, nije to to
- johnnykola
#447 Re: SFF
elemental je najgori bend u povijesti.
- suncica24
#448 Re: SFF
Sta mislis sta se radilo i gdje se bilo?fishtrija wrote:Šta ti radiš u te sitne sate draga sunshine...
- suncica24
#449 Re: SFF
Meni bilo extrajohnnykola wrote:elemental je najgori bend u povijesti.
I da, Stuke su sve bolje i bolje uzivo
- fishtrija
#450 Re: SFF
I ja dalabu tampi...