Pa onda je bas lako izbjeći istinu i pravdu. Bolje i isplatnije je biti kriminalac nego pošten. Belaj će nastupiti kada svi to pomisle pa ne budeš smio izaći iz kuće, a da te neko ne zaskoči sa kalasem.BadBoy wrote:Jarane moram se uključiti ovdje u diskusiju jer bahato napadaš i vrijeđaš sugovornike. Hajde ti, pametnjakoviću, objasni kako ćeš dokazati da se neko nečega zaista ne sjeća ili da ne zna? Poligraf je neprecizan aparat i princip njegovog rada je zasnovan na nekim pretpostavkama za koje se u međuvremenu dokazale da nisu tačne. Npr. uopće ne funkcionira na psihopatama koji ne iskazuju bilo kakve emocionalne reakcije. To ti ljudi pokušavaju reći.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Znači priča ide ovako. Ako ikad budem svjedok ubistva ( gluho bilo ) fino kažem da se ničega ne sjećam i da imam amneziju i ne mogu mi ništa, istrazitelji kažu nema problema, sretno, a s tom konstatacijom se složi i kantonalni tužitelj.Tercius wrote:Opet forumski CSI...poligraf je samo pomocni aparat uz pomoc kojeg se nesto potvrdjuje ili negira, bas kao i alkotest.Zbog specificnosti u nacinu rada za razliku od alkotesta koji je poprilicno preicizan njegovi rezultati se ne mogu uzeti kao konacni i relevantni u procesu dokazivanja.Vidim da se vodi polemika oko toga zasto se nekome ne uradi poligraf ispitivanje, onoliko koliko znam a znam poprilicno, nema te metode na svijetu koja bi nekoga natjerala da se podvrgne nekom ispitivanju ako taj neko to ne zeli i to je pocetak i kraj kompletne price oko tog famoznog poligrafa.
Jel' tako inspektore Kluzo ?
Sa druge starne, ako konkretno govorimo o Alisi Mutap (ne ulazeći u mutljažu oko cijelog sluačja) ne postoji način da ju se natjera da kaže nešto AKO zna ili da se dokaže da ona zaista nešto zna. Jedino da je vežu i mučedok ne prizna nešto (ali šta).
I da završim sa odgovorom na tvoje pitanje. Da, ako ikada budeš svjedok nekog krivičnog djela, tvoje je pravo da kažeš da se ne sjećaš ničega ili da nisi vidio. Na tužilaštvu je da dokažu da lažeš.
Ova lakrdija od "slučaja" je dokaz u kakvom je stanju država i kakve smo karine kao narod. Svi se bune, protestuju i bore za svoja prava samo naši poltroni šute i govore, nek' je živa glava.