SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cvrčak_na_hedonizmu

#11526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

BadBoy wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Tercius wrote:Opet forumski CSI...poligraf je samo pomocni aparat uz pomoc kojeg se nesto potvrdjuje ili negira, bas kao i alkotest.Zbog specificnosti u nacinu rada za razliku od alkotesta koji je poprilicno preicizan njegovi rezultati se ne mogu uzeti kao konacni i relevantni u procesu dokazivanja.Vidim da se vodi polemika oko toga zasto se nekome ne uradi poligraf ispitivanje, onoliko koliko znam a znam poprilicno, nema te metode na svijetu koja bi nekoga natjerala da se podvrgne nekom ispitivanju ako taj neko to ne zeli i to je pocetak i kraj kompletne price oko tog famoznog poligrafa.
Znači priča ide ovako. Ako ikad budem svjedok ubistva ( gluho bilo ) fino kažem da se ničega ne sjećam i da imam amneziju i ne mogu mi ništa, istrazitelji kažu nema problema, sretno, a s tom konstatacijom se složi i kantonalni tužitelj.

Jel' tako inspektore Kluzo ?
Jarane moram se uključiti ovdje u diskusiju jer bahato napadaš i vrijeđaš sugovornike. Hajde ti, pametnjakoviću, objasni kako ćeš dokazati da se neko nečega zaista ne sjeća ili da ne zna? Poligraf je neprecizan aparat i princip njegovog rada je zasnovan na nekim pretpostavkama za koje se u međuvremenu dokazale da nisu tačne. Npr. uopće ne funkcionira na psihopatama koji ne iskazuju bilo kakve emocionalne reakcije. To ti ljudi pokušavaju reći.

Sa druge starne, ako konkretno govorimo o Alisi Mutap (ne ulazeći u mutljažu oko cijelog sluačja) ne postoji način da ju se natjera da kaže nešto AKO zna ili da se dokaže da ona zaista nešto zna. Jedino da je vežu i mučedok ne prizna nešto (ali šta).

I da završim sa odgovorom na tvoje pitanje. Da, ako ikada budeš svjedok nekog krivičnog djela, tvoje je pravo da kažeš da se ne sjećaš ničega ili da nisi vidio. Na tužilaštvu je da dokažu da lažeš.
Pa onda je bas lako izbjeći istinu i pravdu. Bolje i isplatnije je biti kriminalac nego pošten. Belaj će nastupiti kada svi to pomisle pa ne budeš smio izaći iz kuće, a da te neko ne zaskoči sa kalasem.

Ova lakrdija od "slučaja" je dokaz u kakvom je stanju država i kakve smo karine kao narod. Svi se bune, protestuju i bore za svoja prava samo naši poltroni šute i govore, nek' je živa glava.
cvrčak_na_hedonizmu

#11527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Tomahawk11 wrote:
Tercius wrote:
Nemam pojma, ne ulazim u konkretne rasprave na zadatu temu iz 1001 razloga pored toga imam svojih problema, razveo sam se od zene, nece da izadje iz stana i et tako...
OK, postujem i razumijem, imas preca posla i svojih problema :thumbup:

Pitanje nije bilo obvezujuce, cisto onako, kad cujes pricu, koliko ti rupa ima i koliko je moguce da je to prava verzija?
Ima preča posla, al uredno komentarise postove dok ne dodje ozbiljno pitanje, onda se pravimo gljive i imamo preča posla.

Znam ja nas, jebo ti nas.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Volio bih da je odgovorio, jer je pitanje bilo konkretno, nema opcije ni prostora za neku diplomatiju.
Ponudjen - pocascen.
BadBoy

#11529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Pa onda je bas lako izbjeći istinu i pravdu. Bolje i isplatnije je biti kriminalac nego pošten. Belaj će nastupiti kada svi to pomisle pa ne budeš smio izaći iz kuće, a da te neko ne zaskoči sa kalasem.

Ova lakrdija od "slučaja" je dokaz u kakvom je stanju država i kakve smo karine kao narod. Svi se bune, protestuju i bore za svoja prava samo naši poltroni šute i govore, nek' je živa glava.
Uvijek je lakše bilo biti kriminalac iz jednog prostog razloga što kod njih ne postoje pravila kojih se moraju pridržavati. Da bi nekoga osudio i zatvorio moraš ispoštovati milion proceduralnih i drugih pravila kao i pri tome poštivati njegova osnovna ljudska prava dok on kao kriminalac ničim nije obavezan da to isto radi.

Ali to je cijena koju plaćamo da živimo u uređenom i civiliziranom društvu. Drugim riječima, teško je biti fin.
DaysleepeR

#11530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

tužilac i istražitelj koji je posevećen slučaju će vrlo lako utvrditi da li neko laže da se ne sjeća ili se zaista ne sjeća
u tom može tražiti pomoć i psihijatra, ali testovi su jako jednostavni

ovdje je problem što ni istražitelji ni tužitelji nisu posvećeni istini ni slučaju...
Tercius

#11531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

Tomahawk11 wrote:
Tercius wrote:
Nemam pojma, ne ulazim u konkretne rasprave na zadatu temu iz 1001 razloga pored toga imam svojih problema, razveo sam se od zene, nece da izadje iz stana i et tako...
OK, postujem i razumijem, imas preca posla i svojih problema :thumbup:

Pitanje nije bilo obvezujuce, cisto onako, kad cujes pricu, koliko ti rupa ima i koliko je moguce da je to prava verzija?
Nemam konkretno misljenje o slucaju tako da i ne raspravljam o teorijama, rupama i sl.Vec je moja opaska bila vise na sam poligraf i kako se on koristi, a koristi se samo uz dobrovoljni pristanak onoga koga zelimo ispitati uz pomoc poligrafa, pa cak i na silu da se neko prikopca na te kablove tamo, ne znam kako iznuditi da ti odgovara na postavljena pitanja i ne znam sta bi dijagram senzora uopste pokazivao u takvom slucaju.Mislim glupa rasprava sve u svemu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Ma jebo poligraf ako ce se koristiti na prici koju kao da su djeca od 5 godina konstruisala.
cvrčak_na_hedonizmu

#11533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

BadBoy wrote:

Uvijek je lakše bilo biti kriminalac iz jednog prostog razloga što kod njih ne postoje pravila kojih se moraju pridržavati. Da bi nekoga osudio i zatvorio moraš ispoštovati milion proceduralnih i drugih pravila kao i pri tome poštivati njegova osnovna ljudska prava dok on kao kriminalac ničim nije obavezan da to isto radi.

Ali to je cijena koju plaćamo da živimo u uređenom i civiliziranom društvu. Drugim riječima, teško je biti fin.
Ovo nije vidjelo uredjenog i civilizovanog društva prije da smo banana država koja ima sreću da je geografski u Europi.

Cijeli grad zna da zvanicna priča ne pije vode, ali avaj, koga briga dok se ne desi tebi ili meni ( da se pomaknem sa mjesta ) onda počinje kuknjava dok ostali govore "šuti, nek ne puca".

To je ona priča došli su po xy, a ja šutim
insomnia78

#11534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Naravno da laze i ona i tuzilastvo ali to nema veze sa citavom ovom gluposcu oko poligrafa
meteorit135531

#11535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by meteorit135531 »

Govorili su za onog njenog bivšeg momka Ploskica i njegove jarane... da su prvo oni bili osumnjičeni da su napali Memica
I da su oni odmah dobrovoljno pristali na poligraf i da su svi prošli.. znači , očito je da nisu imali Šta kriti..

E sad, drugi je par rukava sto Alisa Mutap odbija poligrafsko ispitivanje.. ako je čista i ako govori istinu , zašto ne želi da se pristane ? U čemu je kvaka ?
Sad se pojavljuju informacije da je sin Alije Bunje glavni osumnjičeni (tako mahala kaže ).
E sad znajući ko mu je otac ne bi bilo nimalo čudno ovo zataškavanje.. dok za Mutape i Ploskice nikad nisam čuo. Nemaju tako zvučna prezimena. Ali sve su to samo nagađanja i pretpostavke

Zanimljivo je da nitko od medija vise ne posvećuje pažnju ovome nit se postavljaju bilo kakva pitanja
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

što se medija tiče moramo znati teoriju žurnalizma u vezi s pitanjem vijesti u nizu
te odnosa klikova za te vijesti u nizu za građanostvo

to jest je li došlo do zasićenja građanstva na navedenu temu
i je li uslijedio pad klikova na pojedine vijesti

najvjerojatnije je zatišje pred buru... gdje se čeka neki novi "špkantni" podatak koji će ponovo potaknuti maštu
Tomahawk11
Globalni moderator

#11537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Evo da ne upiremo prstom ni u koga.....kakva to spodoba moras biti da ubijes momka jer ide s djevojkom koja nije htjela s tobom :-)
Nije zlatna, prodji se dalje, pun grad djevojaka....
SkyLimit

#11538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SkyLimit »

Tko kaže da ga je "taj" išao ubiti?

Ni ovdje vjerovatno nije bilo namjere da se ubije, ali...

http://www.avaz.ba/clanak/157950/stravi ... ma-u-glavu
uglavnomja

#11539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

meteorit135531 wrote:Govorili su za onog njenog bivšeg momka Ploskica i njegove jarane... da su prvo oni bili osumnjičeni da su napali Memica
I da su oni odmah dobrovoljno pristali na poligraf i da su svi prošli.. znači , očito je da nisu imali Šta kriti..

E sad, drugi je par rukava sto Alisa Mutap odbija poligrafsko ispitivanje.. ako je čista i ako govori istinu , zašto ne želi da se pristane ? U čemu je kvaka ?
Sad se pojavljuju informacije da je sin Alije Bunje glavni osumnjičeni (tako mahala kaže ).
E sad znajući ko mu je otac ne bi bilo nimalo čudno ovo zataškavanje.. dok za Mutape i Ploskice nikad nisam čuo. Nemaju tako zvučna prezimena. Ali sve su to samo nagađanja i pretpostavke

Zanimljivo je da nitko od medija vise ne posvećuje pažnju ovome nit se postavljaju bilo kakva pitanja

svasta se danas novinarem zove :roll:

ali cak i oni znaju da za optuzbu: kaze mahala ... ide puno nula kazne :D (zna fahro)

iskreno se nadam i vjerujem da ce ovaj politicki pamfletic, u koji je (izgleda slucajno) upetljan i lopina budnjo doci na naplatu ... bar prozvani ima para za advokata (a ne bi bilo ni lose da smanji broj idiotskih besmislenih portala :P )

jer optuziti mocnog lika, na osnovu anonimne "ankete uz kahvu" i to u mediju koji se sharuje na fb jednim klikom, sve sa imenom :roll: to moze neko ko je:
1. debelo i to DEBELO placen
2. ko je obolio "u glavi"
3. ko je obolio terminalno, pa se obracunava sa ostatkom planete

bilo bi i 4., da ga je neko izradio, kao onog prvog "informatora" sda, pa da se sveti ... samo ne znam kakve veze on sa nasom strankom?

dosta ovaj odlomak (poslije njega nije bilo potrebe dalje citati) da se vidi o kakvom "novinarstvu" i "novinaru" se radi

"Zato sam na internetu istražio priču do kraja. Usput sam, onako uz kahvu, vršio anketu p(r)ovjeravajući svoju „ekskluzivnu informaciju“. Gle čuda; došao sam do zapanjujućih rezultata svoje ankete: svi „anketirani“ su znali i tačno definirali da iza zataškavanja slučaja ubistva Dženana Memića stoji Alija Budnjo. Dakle, otkrio sam da cijeli grad zna ono što niti jedan medij u Sarajevu ne smije objaviti! Pošto sam se već razočarao u opoziciju, tu samozvanu ljevicu, i naoštrio se da se razračunam sa njima, posebno imam pik na folere iz Naše stranke, odlučio sam pisati o ovoj temi i adresirati je na njihov politički konto. I ovaj slučaj me uvjerio da su samo oni gora sorta političara od aktuelnih (SDA-ovih) vlastodržaca. "

sto se slucaja tice, ako je budnjo (sin, a ne otac, jer je clanak protiv oca), ti mutapi, bivsi momci, cigani, ona sama, golfovi, bube ... neka svako odgovara, po istini i dokazima. a ne linc nekog polunovinara, pamfletdzije, na obskurnom portali the bosnia times :-)

mislim, i vrapcima je jasno da cigani nisu :zzzz:
JThomas

#11540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

da se postupak vodi normalno, članka ne bi bilo.
MensurM

#11541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

meteorit135531 wrote:Govorili su za onog njenog bivšeg momka Ploskica i njegove jarane... da su prvo oni bili osumnjičeni da su napali Memica

O čemu pričaš, ko odbija? Cura je bila odmah na poligrafu i prošla ga.
O'zone
Globalni moderator

#11542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

MensurM wrote:

Spomenuto samo jednom i to u otvorenom pismu Alisinih roditelja Dženanovom ocu
Zašto ste gospodine Memiću sakrili od javnosti da je Alisa odmah bila na poligrafskom testiranju? Čak ste tvrdili u prisustvu nama bliskih osoba, da je poligraf položila zato što joj je dozvoljeno da psiholog prisustvuje testiranju? Niko ne može prisustvovati navedenom testiranju i koji psiholog može zaustaviti prirodne ljudske reakcije?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/otvoren ... /161025081
MensurM

#11543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

O'zone wrote:
MensurM wrote:

Spomenuto samo jednom i to u otvorenom pismu Alisinih roditelja Dženanovom ocu
Zašto ste gospodine Memiću sakrili od javnosti da je Alisa odmah bila na poligrafskom testiranju? Čak ste tvrdili u prisustvu nama bliskih osoba, da je poligraf položila zato što joj je dozvoljeno da psiholog prisustvuje testiranju? Niko ne može prisustvovati navedenom testiranju i koji psiholog može zaustaviti prirodne ljudske reakcije?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/otvoren ... /161025081
Pa gdje je to spomenuto da je odbila? Šta je s tobom? Misliš da se ovi ožalošćeni ne bi uhvatili toga i svakodnevno nas prali s tim da je ona odbila poligraf, a njena porodica lagala javnost? Pa ona sestra bi to na majici nosila kao poruku.
O'zone
Globalni moderator

#11544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

MensurM wrote: Pa gdje je to spomenuto da je odbila? Šta je s tobom? Misliš da se ovi ožalošćeni ne bi uhvatili toga i svakodnevno nas prali s tim da je ona odbila poligraf, a njena porodica lagala javnost? Pa ona sestra bi to na majici nosila kao poruku.
Diši. Nije nigdje spomenuto. Ja samo postavi link da poguram tvoju priču sa opaskom da je spomenuto samo jednom do sada da je nekad na početku bila na poligrafu.
jao_situacije

#11545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

jel ovo počelo ?

uhapsili zukića ?
Logovan

#11546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Pade Zuka.

Samo hapsite članove kriminalne hobotnice.
uglavnomja

#11547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

Logovan wrote:Pade Zuka.

Samo hapsite članove kriminalne hobotnice.

:thumbup:

http://www.avaz.ba/clanak/277444/uhapse ... amir-zukic

jos da im pocnu oduzimati ukradeno
JThomas

#11548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

žalosna realnost je da je i to morala aminovati kriminalna hobotnica. i da je riječ o obračunu unutar hobotnice, a ne nekih zdravih snaga sa njom...jer takve na položajima ne postoje.
O'zone
Globalni moderator

#11549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

E ovo sam mislio da neću doživjet.....Pomješana su mi osjećanja....Sreća što su ga čapili...Tuga što od toga neće biti ništa....
insaneinthebrain

#11550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

krenule i glavesine da se hapse, sutra snijeg :zzzz:
Post Reply