Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Comrad wrote: Ako nema zatvora, pa gradite ih vise!!! Hebla vas zicara, izgradite zatvor zatvorite ovih cca. 300 ljudi koji kvare sliku grada i mirna bosna.
Upravo tako, ocito bi u ovoj drzavi trebalo ulagati jedino u gradnju zatvora. I to napraviti jedan poseban za maloljetne delikvente, pri cemu ne bi mogli ni maknuti odatle dok svoje ne odgule. Jedan za ubice i potencijalne ubice, i treci za ove ostale.
Ili lijepo da nam svima dozvole da se naoruzamo do zuba, pa da se lijepo obracunavamo.
Kakva stoka
zatvori naravno ... ali ne evropski apartman nego americki sitem: kugla oko noge pa praviti prugu i autoput ... dvije muhe jednim udarcem ...
onaj ko osjeti crncenje po minusu zimi i po +40 ljeti nece vise nikad pomisliti da nesto ucini kako ne treba ...
kiki-miki wrote:Mislim da vrijeđamo stoku Stoka nam itekako donosi koristi,a nije ni nasilna.
Za ovakve "svijetle primjere roditeljskog (ne) odgoja" jednostavno nema adekvatne riječi.
Za njih nisu zatvori,nego popravni radnički (ne znam da li je to dobra riječ) kampovi.Tamo gdje će se oznojiti od rada,
a ne od prosipanja sile.Vjerujem da bi uštedili tako i na obnovi i razvoju ove naše "divne" države.
A američki,europski zatvori - je li to ono što znate s tv-a ili net-a? Ili je možda neko to osjetio na svojoj koži.
upravu si, bolje bi bilo da sam stavio pod navodnike.
ali sta ocekivati od drzave gdje se ratni zlocinac brani sa slobode?
pitam se pitam, u tisini doma svoga...sto li se sad ne poziva na okupljanja, proteste...ostavku gradonacelnika Alije Behmena... nije Betman otisao na frizuru, nego dogovara izgradnju fucking zicare... a cakije i zrna, sijevaju li sijevaju....
I gradnja zatvora je investicija pogotovo ako imaju kakav proizvodni pogon u svom sadrzaju. KPZ Zenica skoro svu svoju proizvodnju izvozi.
A u ovim situacijama za mene prvo ima krivicu sudstvo, a zatim policija koja ocigledno ne provodi dovoljno represivnih i preventivnih radnji na terenu.
Ako se ovakve situacije desavaju u vrijeme velikih guzvi zar je tesko staviti dva policajca u civilu na svaku tramvajsku stanicu i problem rijesen... Policija nije placena da sjedi po kafanama i da se grije. Ako je nekom tesko biti 8 sati na hladnoci nek da otkaz. Vjerujem da bi bilo zainteresovanih da se prihvate njihovog posla.
Sudstvo je tek posebna prica.....
Uglavnom pancir + 7.65 mm CZ djelomicno garantuju sigurnost
skojotovski, mi mozga nemamo, ko ce po ovom minusu, ko ce kad svi SLAVE (docekuju ) N.G. , ko ce kad se kupuje ko da se dijeli, ko ce u slobodne dane, ko ce i kad su uslovi potaman, ko ce ikad vise dici glas za nesto sta ga se direktno ne tice ? Nema vise tih ! Ti su ili pod zemljom ili daleko a da je bolje, mozda i ne bi bili daleko, dakle ni oni. Zna li neko koliki bi se broj ljudi skupio na ovim protestima ? 4 kamena u prozor i murija tjera a sa pistaljkama se nista nije postiglo. . Ko ce svoju glavu zavaliti radi svog djeteta, niko vise izgleda. Ovo je muka i sve dok tramvaj okrece i posljednji krug, ljudi ce ovo podnositi. . .
skojotovski wrote:pitam se pitam, u tisini doma svoga...sto li se sad ne poziva na okupljanja, proteste...ostavku gradonacelnika Alije Behmena... nije Betman otisao na frizuru, nego dogovara izgradnju fucking zicare... a cakije i zrna, sijevaju li sijevaju....
Bitno je da studentska asocijacija Pravnog fakulteta organizuje proteste i zahtjev od iranskih vlasti da se pusti neki njihov režiser.....Ovo što se dešava u našem gradu i državi ....nisu nikakvi problemi i to nije problem studenata kao niti bilo koga u gradu .Samim tim, ni protseti niti bilo kakvi zahtjevi nisu potrebni.
Sretna Vam Nova Godina
astrid wrote:Bitno je da studentska asocijacija Pravnog fakulteta organizuje proteste i zahtjev od iranskih vlasti da se pusti neki njihov režiser.....Ovo što se dešava u našem gradu i državi ....nisu nikakvi problemi i to nije problem studenata kao niti bilo koga u gradu .Samim tim, ni protseti niti bilo kakvi zahtjevi nisu potrebni.
Sretna Vam Nova Godina
Al nek ti ovdje ocjenjujes ko i protiv cega se protestvuje. Kad organizujes makar protest protiv ugrozenosti zelenih povrsina onda imas pravo da pametujes. Bujrum organizuj, a ne iza monitora sa soljom caja seres o desavanjima u drustvu. Kako licemjerno...
Hvala, sretna i vama ! Zelim nam "nenalazenje posla, neodgojenu omladinu, vecu stopu kriminala,zatvaranje granica, stroziji vizni rezim, nemanje vlade bar pola godine ( do godisnjih odmora) , mrznju , egoizam, licemjerstvo, preseljenje Torabija u SA, oruzani list u svakom domu "! Cepaj Mile ili ovo okrene naopako sto je moja najiskrenija zelja !!!!
Dok se odgovorni ljudi ne budu kaznjavali za propuste tako sto bi se napenalili nogom u guzove ovdje pomaka nema!
Ja omladino moja kontam da ljudima poput Lukaca,bar sto se policije eF tice,treba dati odrijesene i ruke i noge,dati podrska prava! (Sve nesto kontam na Zoku Cegara i onog Jozica ...).
I u tuzilastvu naci slicne igrace(ne pada mi niko na pamet )...I njihA pratiti i pritiskati,sve odgovorne od onoga saobracajca pa goni preko tuzilastav do sudstava!
PS:Jesu li nazivali one ljude sto su hodali po carsiji i cuvali radnje-Pasvandzije?
barby02 wrote:Hvala, sretna i vama ! Zelim nam "nenalazenje posla, neodgojenu omladinu, vecu stopu kriminala,zatvaranje granica, stroziji vizni rezim, nemanje vlade bar pola godine ( do godisnjih odmora) , mrznju , egoizam, licemjerstvo, preseljenje Torabija u SA, oruzani list u svakom domu "! Cepaj Mile ili ovo okrene naopako sto je moja najiskrenija zelja !!!!
vise je postalo i dosadno pisati nonstop o istim likovima i njihovim besmislenim obracunima..ako nastrada neko nevin onda treba govna zatvoriti a sve dok se medjusobno rokaju neki ih puste..kojeg vraga treba debilima hljeb i smjestaj u zatvoru placati.
skojotovski wrote:pitam se pitam, u tisini doma svoga...sto li se sad ne poziva na okupljanja, proteste...ostavku gradonacelnika Alije Behmena... nije Betman otisao na frizuru, nego dogovara izgradnju fucking zicare... a cakije i zrna, sijevaju li sijevaju....
Pa prozivaj! Ja ne kontam ove koji seru da je sad mirno po forumima. Prozivajte ljudi! Ili svi cekate gotovo.
Toliko toga se izdesavalo da je vrijeme da se proglasi krizna situacija kako bi policajci izasli po ulicama u duplim smjenama, kako bi se kratkorocno stanje popravilo. Iskreno se nadam ovome. Uskoro se blizi docek i minimum je to sto se moze uciniti da ne bude vise zrtava.
fixer wrote:Toliko toga se izdesavalo da je vrijeme da se proglasi krizna situacija kako bi policajci izasli po ulicama u duplim smjenama, kako bi se kratkorocno stanje popravilo. Iskreno se nadam ovome. Uskoro se blizi docek i minimum je to sto se moze uciniti da ne bude vise zrtava.
ma dovoljno je da specijalci safataju par ovih lafo mangupa koji se furaju na rane i da ubiju boga u njima.drugi ce sami od sebe se smiriti
fixer wrote:Toliko toga se izdesavalo da je vrijeme da se proglasi krizna situacija kako bi policajci izasli po ulicama u duplim smjenama, kako bi se kratkorocno stanje popravilo. Iskreno se nadam ovome. Uskoro se blizi docek i minimum je to sto se moze uciniti da ne bude vise zrtava.
ma dovoljno je da specijalci safataju par ovih lafo mangupa koji se furaju na rane i da ubiju boga u njima.drugi ce sami od sebe se smiriti
policija u svakoj opstini tacno zna ko pravi probleme, ko krade, ko se drogira, ko dila i slicno i kad bi bilo volje lako bi se to rijesilo. SDP je obecao da ce tamo gdje ima vecinu, tj iz unutrasnjosti graditi tu neku drzavu. Evo im mega prilike, nek u nashem kantonu naprave zatvor(e), urede policiju da rade svoj posao, sprijece maloljetnicku delikvenciju, 70% sitnih lopvoa i klosara strpaju u zatvor i ja mislim da bi samo time obezbjedili bar naredna dva mandata, minimalno u ovim postotcima kao sto sada imaju.
Peke, kada su crveni prosli puta bili na vlasti, zeleni su im zamjerali to sto su napravili "policijsku drzavu". Eh, nadam se da postoji nacin da crveni to opet urade.
Sto vise onih dečkiju u bijelo-crnim džipovima i sve bi bilo kako treba...
Ne mogu a da ovo ne spomenem. A odnosi se na i na ovo sto pise "fixer".
Sinoc oko 20h ulazim u kladionicu u Kovacicima, dva policajca unutra, prate rezultate i kontaju sta bi igrali. Utom se na njihovoj motoroli cuje kako je na Grbavici kod DM-a lik napao zenu otrgnuo joj nausnice s uha i pobjegao. i cuje se kako salju nekoga da vidi sta je sa zenom, hitna, opis napadaca, patike, pertle... Za to vrijeme ova dvojica ni da se mrdnu. Dogadjaj se dakle desio nekih 700-800m od mjesta gdje se oni nalaze, napadac je u bijegu, a oni kontaju hoce li igrati "oba daju" na Arsenala... Ne znam stvarno cemu oni sluze, i cudi me da pored takvog angazmana policijskih pozornika (ovo nije izuzetak) nema jos vise ulicnog kriminala.
Timscho wrote:Ne mogu a da ovo ne spomenem. A odnosi se na i na ovo sto pise "fixer".
Sinoc oko 20h ulazim u kladionicu u Kovacicima, dva policajca unutra, prate rezultate i kontaju sta bi igrali. Utom se na njihovoj motoroli cuje kako je na Grbavici kod DM-a lik napao zenu otrgnuo joj nausnice s uha i pobjegao. i cuje se kako salju nekoga da vidi sta je sa zenom, hitna, opis napadaca, patike, pertle... Za to vrijeme ova dvojica ni da se mrdnu. Dogadjaj se dakle desio nekih 700-800m od mjesta gdje se oni nalaze, napadac je u bijegu, a oni kontaju hoce li igrati "oba daju" na Arsenala... Ne znam stvarno cemu oni sluze, i cudi me da pored takvog angazmana policijskih pozornika (ovo nije izuzetak) nema jos vise ulicnog kriminala.
Ko postavlja i bira opstinske nacelnike policije? Jel oni direktno odgovaraju kantonalnom mupu i ko bira kantonalni mup?
Timscho wrote:Ne mogu a da ovo ne spomenem. A odnosi se na i na ovo sto pise "fixer".
bailaor wrote:Vozaci GRAS-a su takve siledzije da je to strasno...imao sam takvu situaciju. Dok im neko ne jebe mater tesko ce se bilo sta promjeniti u grasu.