SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hunkar

#6276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Hunkar »

Dioda wrote:
Comrad wrote: Ako nema zatvora, pa gradite ih vise!!! Hebla vas zicara, izgradite zatvor zatvorite ovih cca. 300 ljudi koji kvare sliku grada i mirna bosna.
Upravo tako, ocito bi u ovoj drzavi trebalo ulagati jedino u gradnju zatvora. I to napraviti jedan poseban za maloljetne delikvente, pri cemu ne bi mogli ni maknuti odatle dok svoje ne odgule. Jedan za ubice i potencijalne ubice, i treci za ove ostale.

Ili lijepo da nam svima dozvole da se naoruzamo do zuba, pa da se lijepo obracunavamo.

Kakva stoka :x
zatvori naravno ... ali ne evropski apartman nego americki sitem: kugla oko noge pa praviti prugu i autoput ... dvije muhe jednim udarcem ...
onaj ko osjeti crncenje po minusu zimi i po +40 ljeti nece vise nikad pomisliti da nesto ucini kako ne treba ...
Hunkar

#6277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Hunkar »

kiki-miki wrote:Mislim da vrijeđamo stoku :oops: Stoka nam itekako donosi koristi,a nije ni nasilna.

Za ovakve "svijetle primjere roditeljskog (ne) odgoja" jednostavno nema adekvatne riječi.

Za njih nisu zatvori,nego popravni radnički (ne znam da li je to dobra riječ) kampovi.Tamo gdje će se oznojiti od rada,
a ne od prosipanja sile.Vjerujem da bi uštedili tako i na obnovi i razvoju ove naše "divne" države.

A američki,europski zatvori - je li to ono što znate s tv-a ili net-a? Ili je možda neko to osjetio na svojoj koži.
upravu si, bolje bi bilo da sam stavio pod navodnike.
ali sta ocekivati od drzave gdje se ratni zlocinac brani sa slobode?
skojotovski

#6278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by skojotovski »

pitam se pitam, u tisini doma svoga...sto li se sad ne poziva na okupljanja, proteste...ostavku gradonacelnika Alije Behmena... nije Betman otisao na frizuru, nego dogovara izgradnju fucking zicare... a cakije i zrna, sijevaju li sijevaju....
snaga_znanja

#6279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by snaga_znanja »

I gradnja zatvora je investicija pogotovo ako imaju kakav proizvodni pogon u svom sadrzaju. KPZ Zenica skoro svu svoju proizvodnju izvozi.

A u ovim situacijama za mene prvo ima krivicu sudstvo, a zatim policija koja ocigledno ne provodi dovoljno represivnih i preventivnih radnji na terenu.

Ako se ovakve situacije desavaju u vrijeme velikih guzvi zar je tesko staviti dva policajca u civilu na svaku tramvajsku stanicu i problem rijesen... Policija nije placena da sjedi po kafanama i da se grije. Ako je nekom tesko biti 8 sati na hladnoci nek da otkaz. Vjerujem da bi bilo zainteresovanih da se prihvate njihovog posla.

Sudstvo je tek posebna prica.....

Uglavnom pancir + 7.65 mm CZ djelomicno garantuju sigurnost :mrgreen:
barby02

#6280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by barby02 »

skojotovski, mi mozga nemamo, ko ce po ovom minusu, ko ce kad svi SLAVE (docekuju ) N.G. , ko ce kad se kupuje ko da se dijeli, ko ce u slobodne dane, ko ce i kad su uslovi potaman, ko ce ikad vise dici glas za nesto sta ga se direktno ne tice ? Nema vise tih ! Ti su ili pod zemljom ili daleko a da je bolje, mozda i ne bi bili daleko, dakle ni oni. Zna li neko koliki bi se broj ljudi skupio na ovim protestima ? 4 kamena u prozor i murija tjera a sa pistaljkama se nista nije postiglo. . Ko ce svoju glavu zavaliti radi svog djeteta, niko vise izgleda. Ovo je muka i sve dok tramvaj okrece i posljednji krug, ljudi ce ovo podnositi. . .
poznanik

#6281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

skojotovski wrote:pitam se pitam, u tisini doma svoga...sto li se sad ne poziva na okupljanja, proteste...ostavku gradonacelnika Alije Behmena... nije Betman otisao na frizuru, nego dogovara izgradnju fucking zicare... a cakije i zrna, sijevaju li sijevaju....

Čeka se petak, svi prvo žele da čuju hutbu... :oops:
astrid

#6282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by astrid »

Bitno je da studentska asocijacija Pravnog fakulteta organizuje proteste i zahtjev od iranskih vlasti da se pusti neki njihov režiser.....Ovo što se dešava u našem gradu i državi ....nisu nikakvi problemi i to nije problem studenata kao niti bilo koga u gradu .Samim tim, ni protseti niti bilo kakvi zahtjevi nisu potrebni.
Sretna Vam Nova Godina :)
snaga_znanja

#6283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by snaga_znanja »

astrid wrote:Bitno je da studentska asocijacija Pravnog fakulteta organizuje proteste i zahtjev od iranskih vlasti da se pusti neki njihov režiser.....Ovo što se dešava u našem gradu i državi ....nisu nikakvi problemi i to nije problem studenata kao niti bilo koga u gradu .Samim tim, ni protseti niti bilo kakvi zahtjevi nisu potrebni.
Sretna Vam Nova Godina :)
Al nek ti ovdje ocjenjujes ko i protiv cega se protestvuje. Kad organizujes makar protest protiv ugrozenosti zelenih povrsina onda imas pravo da pametujes. Bujrum organizuj, a ne iza monitora sa soljom caja seres o desavanjima u drustvu. Kako licemjerno...
barby02

#6284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by barby02 »

Hvala, sretna i vama ! Zelim nam "nenalazenje posla, neodgojenu omladinu, vecu stopu kriminala,zatvaranje granica, stroziji vizni rezim, nemanje vlade bar pola godine ( do godisnjih odmora) , mrznju , egoizam, licemjerstvo, preseljenje Torabija u SA, oruzani list u svakom domu "! Cepaj Mile :x ili ovo okrene naopako sto je moja najiskrenija zelja !!!!
Mr Hiccup

#6285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mr Hiccup »

daxon wrote:Ljudi moji kakva su to otrovna isparenja po ovim tramvajima :shock:
garant su u pitanju oni holandski tramvaji, pa isparava neka zla marihuana iz njih :lol:
Boom71

#6286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Boom71 »

Dok se odgovorni ljudi ne budu kaznjavali za propuste tako sto bi se napenalili nogom u guzove ovdje pomaka nema!
Ja omladino moja kontam da ljudima poput Lukaca,bar sto se policije eF tice,treba dati odrijesene i ruke i noge,dati podrska prava! (Sve nesto kontam na Zoku Cegara i onog Jozica :-) ...).

I u tuzilastvu naci slicne igrace(ne pada mi niko na pamet :roll: )...I njihA pratiti i pritiskati,sve odgovorne od onoga saobracajca pa goni preko tuzilastav do sudstava!

PS:Jesu li nazivali one ljude sto su hodali po carsiji i cuvali radnje-Pasvandzije?
Vragolan

#6287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

barby02 wrote:Hvala, sretna i vama ! Zelim nam "nenalazenje posla, neodgojenu omladinu, vecu stopu kriminala,zatvaranje granica, stroziji vizni rezim, nemanje vlade bar pola godine ( do godisnjih odmora) , mrznju , egoizam, licemjerstvo, preseljenje Torabija u SA, oruzani list u svakom domu "! Cepaj Mile :x ili ovo okrene naopako sto je moja najiskrenija zelja !!!!
i cijenu hljeba od 100KM
limeni

#6288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by limeni »

vise je postalo i dosadno pisati nonstop o istim likovima i njihovim besmislenim obracunima..ako nastrada neko nevin onda treba govna zatvoriti a sve dok se medjusobno rokaju neki ih puste..kojeg vraga treba debilima hljeb i smjestaj u zatvoru placati.
fixer

#6289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

skojotovski wrote:pitam se pitam, u tisini doma svoga...sto li se sad ne poziva na okupljanja, proteste...ostavku gradonacelnika Alije Behmena... nije Betman otisao na frizuru, nego dogovara izgradnju fucking zicare... a cakije i zrna, sijevaju li sijevaju....
Pa prozivaj! Ja ne kontam ove koji seru da je sad mirno po forumima. Prozivajte ljudi! Ili svi cekate gotovo. :roll:
fixer

#6290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

Toliko toga se izdesavalo da je vrijeme da se proglasi krizna situacija kako bi policajci izasli po ulicama u duplim smjenama, kako bi se kratkorocno stanje popravilo. Iskreno se nadam ovome. Uskoro se blizi docek i minimum je to sto se moze uciniti da ne bude vise zrtava.
cappy_tempo

#6291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

fixer wrote:Toliko toga se izdesavalo da je vrijeme da se proglasi krizna situacija kako bi policajci izasli po ulicama u duplim smjenama, kako bi se kratkorocno stanje popravilo. Iskreno se nadam ovome. Uskoro se blizi docek i minimum je to sto se moze uciniti da ne bude vise zrtava.
ma dovoljno je da specijalci safataju par ovih lafo mangupa koji se furaju na rane i da ubiju boga u njima.drugi ce sami od sebe se smiriti
fixer

#6292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

kiki-miki wrote:I da neko ima volje da to proglasni -nema ovlasti za to.Nema vlade.

A još nešto -valja proslaviti pobjedu na izborima,pa makar se proslavljalo mjesecima.Moraju nam ponuditi šatro optimizam u Novoj. :-)
Ja mislim da u svakoj situaciji ima mehanizam da se to uradi.
fixer

#6293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

kiki-miki wrote:Ma naravno da ima.

Ali ko što bi neki rekli -nema političke volje.

Prevedeno -nema se m... za to.
Velika je sansa da ce se za docek jos krvi proliti, a onda ce bijes biti jos veci. Nazalost!
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#6294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Admir_1984 »

cappy_tempo wrote:
fixer wrote:Toliko toga se izdesavalo da je vrijeme da se proglasi krizna situacija kako bi policajci izasli po ulicama u duplim smjenama, kako bi se kratkorocno stanje popravilo. Iskreno se nadam ovome. Uskoro se blizi docek i minimum je to sto se moze uciniti da ne bude vise zrtava.
ma dovoljno je da specijalci safataju par ovih lafo mangupa koji se furaju na rane i da ubiju boga u njima.drugi ce sami od sebe se smiriti
policija u svakoj opstini tacno zna ko pravi probleme, ko krade, ko se drogira, ko dila i slicno i kad bi bilo volje lako bi se to rijesilo. SDP je obecao da ce tamo gdje ima vecinu, tj iz unutrasnjosti graditi tu neku drzavu. Evo im mega prilike, nek u nashem kantonu naprave zatvor(e), urede policiju da rade svoj posao, sprijece maloljetnicku delikvenciju, 70% sitnih lopvoa i klosara strpaju u zatvor i ja mislim da bi samo time obezbjedili bar naredna dva mandata, minimalno u ovim postotcima kao sto sada imaju.
BSn

#6295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by BSn »

Peke, kada su crveni prosli puta bili na vlasti, zeleni su im zamjerali to sto su napravili "policijsku drzavu". Eh, nadam se da postoji nacin da crveni to opet urade.

Sto vise onih dečkiju u bijelo-crnim džipovima i sve bi bilo kako treba...
Timscho

#6296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Timscho »

Ne mogu a da ovo ne spomenem. A odnosi se na i na ovo sto pise "fixer".

Sinoc oko 20h ulazim u kladionicu u Kovacicima, dva policajca unutra, prate rezultate i kontaju sta bi igrali. Utom se na njihovoj motoroli cuje kako je na Grbavici kod DM-a lik napao zenu otrgnuo joj nausnice s uha i pobjegao. i cuje se kako salju nekoga da vidi sta je sa zenom, hitna, opis napadaca, patike, pertle... Za to vrijeme ova dvojica ni da se mrdnu. Dogadjaj se dakle desio nekih 700-800m od mjesta gdje se oni nalaze, napadac je u bijegu, a oni kontaju hoce li igrati "oba daju" na Arsenala... Ne znam stvarno cemu oni sluze, i cudi me da pored takvog angazmana policijskih pozornika (ovo nije izuzetak) nema jos vise ulicnog kriminala.
bailaor

#6297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bailaor »

Vozaci GRAS-a su takve siledzije da je to strasno...imao sam takvu situaciju. Dok im neko ne jebe mater tesko ce se bilo sta promjeniti u grasu.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#6298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Admir_1984 »

Timscho wrote:Ne mogu a da ovo ne spomenem. A odnosi se na i na ovo sto pise "fixer".

Sinoc oko 20h ulazim u kladionicu u Kovacicima, dva policajca unutra, prate rezultate i kontaju sta bi igrali. Utom se na njihovoj motoroli cuje kako je na Grbavici kod DM-a lik napao zenu otrgnuo joj nausnice s uha i pobjegao. i cuje se kako salju nekoga da vidi sta je sa zenom, hitna, opis napadaca, patike, pertle... Za to vrijeme ova dvojica ni da se mrdnu. Dogadjaj se dakle desio nekih 700-800m od mjesta gdje se oni nalaze, napadac je u bijegu, a oni kontaju hoce li igrati "oba daju" na Arsenala... Ne znam stvarno cemu oni sluze, i cudi me da pored takvog angazmana policijskih pozornika (ovo nije izuzetak) nema jos vise ulicnog kriminala.
Ko postavlja i bira opstinske nacelnike policije? Jel oni direktno odgovaraju kantonalnom mupu i ko bira kantonalni mup?
samo_ovaj_put

#6299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by samo_ovaj_put »

Timscho wrote:Ne mogu a da ovo ne spomenem. A odnosi se na i na ovo sto pise "fixer".

dzaba,oba dala
Omerovim_Koracima

#6300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Omerovim_Koracima »

bailaor wrote:Vozaci GRAS-a su takve siledzije da je to strasno...imao sam takvu situaciju. Dok im neko ne jebe mater tesko ce se bilo sta promjeniti u grasu.

:-) :-)
Svakakve se seljadije naselilo u grad.Tuzno.
Locked