Ma nista nije crnobijelo.Sunculish wrote:Što reče Nisrin u predhodnom postu, ugostiteljstvo je nula!
Neko veče u Grand Centru u restoranu na spratu jeli mi i poručili palačinke sa nutelom, dobili plačinke sa eurokremom. Zovemo da platimo i kad pita konobar je li sve u redu, moj muž kaže da je tražio palačinke sa nutelom a nije ih dobio, konobar kaže DOBIO SI. Tako nekoliko puta, dok nije došao šef sale. Nakon razgovora dolazi taj isto konobar i priča kako je premoren, kako je pogriješio itd.
Prvo, ne persira gosta, drugo on bi se raspravljao i treće davi gosta nepotrebnim pričama i glupostima. Onda se čovjeku ogadi dolaziti više na takva mjesta, gdje rade takvi ljudi. I na žalost, nije samo takva situacija u ugostiteljstvu. U svakoj vrsto obrta je 50 nijansi nekulture.
Fazon je u tome sto je to zatvoreni krug, dosta klijenata, kupaca bi se bespotrebno svadjali sa radnicima, konobarima. I onda konobari i ostali usluzni radnici nicim izazvani i one 'nevine' napadaju.
Nije da ih branim, ali generalno ja fkt nisam imao problema sa konobarima. Bitno se samo fino postaviti. Najludji su mi ljudi koji se prepiru sa konobarima, ne znam, ja nemam toliko hrabrosti da se svasta nagovorim konobaru i da onda sutra opet dodjem, i da pijem kafu koju mi on donese, jedem nesto...ne znam...
Generalno, mi smo katastrofa narod, izivcirani, nadrkani, al ajd nije ni cudo sta smo sve prosli... ali onako, gdje god je veca skupina ljudi, to je haos, svadje, psovke, guranja, ma uzas.