Prevare u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Stari kenjac

#251 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Stari kenjac »

_BataZiv_0809 wrote:Starohani bi mogli reci da je kult sarajevskog šanera uvijek bio jak ili su to Nadrealisti digli na pijadestal? :)

Da, da. "Sarajevski šaneri". A rahmetli Muhamed Kreševljaković (imao sam čast raditi s njim i družiti se), pričao mi je dogdovštinu iz vremena pred Olimpijadu. I sa šanerima je održan sastanak i dali riječ da neće hapati, varati u vrijeme Olimpijskih igara. I ispriča da je većina održala datu riječ. E sad, znajući Kreševljakovića velikog zajebanta, a opet znajući "mnoge" sarajevske šanere i priče oko njih, kodekse i ostalo, neznam šta je istina. A ovo za ciglu... istina. I šaneri organski nisu podnosli papke. Kad siđu sa želj. stanice na Bistriku, na latinskoj ćupriji su ih sačekivali i cirkus pravili. A boga mi i varali. :run:
vješalica

#252 Re: Prevare u Sarajevu

Post by vješalica »

bitanga_sa_otesa wrote:
klixo wrote:
Nego nedavno vidim jednu zenu kako prosi na Energoinvestu prije Ilidze, sjecam je se jos iz djetinstva
prije haman 10 godine.
Svaki put kad bi ona usla izadjem iz tog tramvaja jer zena usmrdi komplet tramvaj svojom pojavom.
smradulja voza fiata multiplu,vidio je ja nedavno....
:shock:
ona što vazda nosi svezanu trenerku oko pasa? i nako ko luda obilazi auta na semaforu?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#253 Re: Prevare u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

Stari kenjac wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Starohani bi mogli reci da je kult sarajevskog šanera uvijek bio jak ili su to Nadrealisti digli na pijadestal? :)

Da, da. "Sarajevski šaneri". A rahmetli Muhamed Kreševljaković (imao sam čast raditi s njim i družiti se), pričao mi je dogdovštinu iz vremena pred Olimpijadu. I sa šanerima je održan sastanak i dali riječ da neće hapati, varati u vrijeme Olimpijskih igara. I ispriča da je većina održala datu riječ. E sad, znajući Kreševljakovića velikog zajebanta, a opet znajući "mnoge" sarajevske šanere i priče oko njih, kodekse i ostalo, neznam šta je istina. A ovo za ciglu... istina. I šaneri organski nisu podnosli papke. Kad siđu sa želj. stanice na Bistriku, na latinskoj ćupriji su ih sačekivali i cirkus pravili. A boga mi i varali. :run:
A hocu li pogrijesiti ako kazem da primjecujem dozu simpatije spram šanera u tvom postu?

I moze li se reci da je neki, hajmo reci, generalni ili preovladjujuci stav spram njih pozitivan?
Stari kenjac

#254 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Stari kenjac »

Nisi pogriješio. Ili je to možda samo nostalgija za nekim tamo vremenom! :?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#255 Re: Prevare u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

Stari kenjac wrote:Nisi pogriješio. Ili je to možda samo nostalgija za nekim tamo vremenom! :?
Vjerujem da ima i jednog i drugog. I nisi jedini od koga sam to cuo. Medjutim cesto se u takvim pricama izostavi prevarena strana.

Nije to bas uvijek za smijeha, jer te prevare uvijek neko mora i oplakat' i nadoknadit. :)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#256 Re: Prevare u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

vješalica wrote: :shock:
ona što vazda nosi svezanu trenerku oko pasa? i nako ko luda obilazi auta na semaforu?
valjda je ta,starija je ,ima petobanku najmanje ,jucer je vidio,ofarbala se u crveno :lol: :lol:
Stari kenjac

#257 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Stari kenjac »

_BataZiv_0809 wrote:
Stari kenjac wrote:Nisi pogriješio. Ili je to možda samo nostalgija za nekim tamo vremenom! :?
Vjerujem da ima i jednog i drugog. I nisi jedini od koga sam to cuo. Medjutim cesto se u takvim pricama izostavi prevarena strana.

Nije to bas uvijek za smijeha, jer te prevare uvijek neko mora i oplakat' i nadoknadit. :)

Tacno! Ali moraš shvatiti da smo bili djeca. Da se ipak nije otimalo od starih i nemoćnih (u većini slučajeva). Poredeći ove narkomane današnje kojem je svejedno oteo meni tebi ili rođenoj matar, rzlika ko nebo i zemlja. Sad shvatam i ondašnje oštećene osobe, ali u ono vrijem galva- mozak u oblacim.!
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#258 Re: Prevare u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

Stari kenjac wrote:

Tacno! Ali moraš shvatiti da smo bili djeca. Da se ipak nije otimalo od starih i nemoćnih (u većini slučajeva). Poredeći ove narkomane današnje kojem je svejedno oteo meni tebi ili rođenoj matar, rzlika ko nebo i zemlja. Sad shvatam i ondašnje oštećene osobe, ali u ono vrijem galva- mozak u oblacim.!
Naravno današnji kriminalci i ondašnji sitni lopovi, prevaranti, špekulanti i sitni trgovci, ne mogu u istu rečenicu.

Generalno gledajuci zapanjujući je taj kult razbojnika i hajduka na Balkanu. Armija ljudi koji će ti reći "ma joj jest on to što jest, ali dobar je, pomaže mnogima" :-)

Pa i tih nesretnih devedesetih oni su imali zapaženo mjesto u javnom prostoru. Sjeti se samo Arkana, Giške i sličnih. Odoh ja daleko. Izvinjavam se na offu.

On topic (sort of :roll: ): Juče dvojica likova pred direkcijom BHT u Franca Lehara glasno traže pare, raja ih ignoriše, a ovaj jedan se dere: "Neka ne morate dati vi, daće dragi Alah" :D
Nepass

#259 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Nepass »

Pa i dan danas si prosjecnom bosnji bog otac ako si koga zajebo i izlevatio.
muha_sa

#260 Re: Prevare u Sarajevu

Post by muha_sa »

_BataZiv_0809 wrote:
muha_sa wrote: :lol:

il mu nestalo goriva a nema kredita na kartici pa me zamoli da mu nazovem oca a otac nedostupan :lol: :lol:

e moje djete :-) ne znaš ti za vakat kad se cigla zamotana u novinu na čaršiji prodavala :lol:
U čemu je štos?

Sredinom 60-tih godina, moju rahmetli nanu, jedva pismenu seosku ženu, su kvalitetno prevarili na čaršiji kad je krenula da proda neke dukate. :run:
štos je u tome da ti ja ne mogu pojasnit jer nisi živio u to vrijeme i okružen tim miljeom :-D

sve te finte koje sam "pokupio" prico sam hanumi, objašnjavo joj kako se ponašaju džeparoši, kako da drži tašnu u troli il taJvanu, al :-) dodje jedan dan i kuka kako je u troli ostala bez novcanika :-) :-) šta da joj radim vec da lajkujem :thumbup: svaka cast--sad si naucila lekciju :lol: džaba prica dok ne osjetiš na svojoj koži :-)

na sjelu prico pred svastikom koja živi u Švici da nema teorije na šibicama dobit jer je to prevara :-)

šta ce bit :?

dolazi sva uplakana, naletila na šibicare i opuhali je :-) kontala mala na guzove dobit lovu :izet:
znaš kolko sam razmišljo o njoj kao žrtvi prevare :? ni sekund--grohotom sam se nasmijo i to joj rekoh---hoŠ mala lovena guzove, jesul te vukli za ruku da pogadjaš gdje je kuglica :?

ih, al se i ja razvezo :-) ukocite me :lol: :lol:
kakonako

#261 Re: Prevare u Sarajevu

Post by kakonako »

Sretnem ja predratnog sibicara Z.,prije desetak godina kako valja sibice na autobuskoj stanici,ono kad pristize dijaspora...Velim mu u pauzi(posto se godinama poznajemo),"Z.opet sibice,zar taj fazon nije provaljen?"."Slusaj ,haveru,"na to ce on:"Milion papaka umre,a rodi se dva miliona novih.Tako da....sta ti imam vise govoriti."
branimir stulic

#262 Re: Prevare u Sarajevu

Post by branimir stulic »

Stari kenjac wrote:

Meni su pricali da su sve sanere pokupili na vojnu vjezbu u kalinovik a prosjake da su poslali na odmor u podrum jajce kasarne... E sada...da li je tacno? Ne znam
julisiz es grant

#263 Re: Prevare u Sarajevu

Post by julisiz es grant »

L u c i f e r wrote:
julisiz es grant wrote:I ja bih volio da znam...da li je ispunio Obamin uvjet da dobije državljanstvo SAD :D
:D
Samo da te malo oraspoložim :D ...bio ti Nečku rođendan neki dan :D
Dajana Savic
July 6 at 7:05am ·
Raja moja mom sinu je danas rodzendan nedzadu hadzibajricu mom zivotu sinu koji se jedini od 4ero djece brine o svojoj majci !!!! Da mu dragi alllah da da ih doceka jos puno u zdravlju sreci i veselju !!!! Tou njegova majka zeli od sveg srca jer je posebno dijete !! Nikad nije glavu okrenuo od mene uvijek mi je bio desna ruka !!! Pozelite mu i vi moji prijatelji sretan rodzendan !!!! Hvala vam od srca !!!! Pozdrav
A pogledajmo sada malo šta o jednom svom ranijem rođendanu kaže sam Nečko u svom sada već legendarnom pismu :D
... Znate li šta znači ulica, znate li šta znači biti bosonogo dijete koje korača ulicama, gazi hladan snijeg, i umjesto kapljica suza teku kristali leda... O ne, ne znate... Koliko sam samo puta tako koračao, gladan pod golim nebom moleči dragog Allaha da pomogne mojoj mami i meni ... Toliko boli i suza, toliko očaja i dubok otisak jecanja, toliko mraka...Zar može to u jedno nevino dijete da stane. Vjerujte da može i ja sam to osjetio. Ali, snaga i volja nikada nije jenjavala, tada sam pogledao u nebo, proučio dovu i zamolio Allaha da mi da snage za opstanak. Sutradan je bio moj rodžendan, koji sam proslavio sa majkom i bracom i sekama, u jednoj tako reći šupi, pod okriljem sviječa u mrklom mraku
Leden juli bio te godine :D
IcedFlame

#264 Re: Prevare u Sarajevu

Post by IcedFlame »

A mogao je i te svijeČe upaliti, da ne bude u mrklom mraku :D
L u c i f e r

#265 Re: Prevare u Sarajevu

Post by L u c i f e r »

julisiz es grant wrote:
L u c i f e r wrote:
julisiz es grant wrote:I ja bih volio da znam...da li je ispunio Obamin uvjet da dobije državljanstvo SAD :D
:D
Samo da te malo oraspoložim :D ...bio ti Nečku rođendan neki dan :D
Dajana Savic
July 6 at 7:05am ·
Raja moja mom sinu je danas rodzendan nedzadu hadzibajricu mom zivotu sinu koji se jedini od 4ero djece brine o svojoj majci !!!! Da mu dragi alllah da da ih doceka jos puno u zdravlju sreci i veselju !!!! Tou njegova majka zeli od sveg srca jer je posebno dijete !! Nikad nije glavu okrenuo od mene uvijek mi je bio desna ruka !!! Pozelite mu i vi moji prijatelji sretan rodzendan !!!! Hvala vam od srca !!!! Pozdrav
A pogledajmo sada malo šta o jednom svom ranijem rođendanu kaže sam Nečko u svom sada već legendarnom pismu :D
... Znate li šta znači ulica, znate li šta znači biti bosonogo dijete koje korača ulicama, gazi hladan snijeg, i umjesto kapljica suza teku kristali leda... O ne, ne znate... Koliko sam samo puta tako koračao, gladan pod golim nebom moleči dragog Allaha da pomogne mojoj mami i meni ... Toliko boli i suza, toliko očaja i dubok otisak jecanja, toliko mraka...Zar može to u jedno nevino dijete da stane. Vjerujte da može i ja sam to osjetio. Ali, snaga i volja nikada nije jenjavala, tada sam pogledao u nebo, proučio dovu i zamolio Allaha da mi da snage za opstanak. Sutradan je bio moj rodžendan, koji sam proslavio sa majkom i bracom i sekama, u jednoj tako reći šupi, pod okriljem sviječa u mrklom mraku
Leden juli bio te godine :D
Congratulations... :evil:
Image
Kamper

#266 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Kamper »

Da ozivim temu :)
Danas mi dodje mail i poruka na mob da sam se prijavio za neku cashback karticu i da je aktiviram. Nidje veze, nit znam odakle im mail i moj broj telefona. Izguglam da je to neka firma myWorld sa sjedistem u BBI centru, uzmem telefon i nazovem kad automatska poruka na kojoj teta izbifla svoje i prekine se veza. Opet se uhvatim googla i nadjem da se ta firma prije zvala Lyoness i kao da je to piramidalna sema/prevara. Uglavnom su me iznervirali sa mailom i brojem telefona a da ne govorim da su me prijaviki bez mog znanja za tu karticu. Interesuje me da li je jos nekome dosao mail i poruka da su prijavljeni i da aktiviraju karticu a bez njihovog znanja.
azdralovic

#267 Re: Prevare u Sarajevu

Post by azdralovic »

Kamper wrote: 21/07/2020 20:16 Da ozivim temu :)
Danas mi dodje mail i poruka na mob da sam se prijavio za neku cashback karticu i da je aktiviram. Nidje veze, nit znam odakle im mail i moj broj telefona. Izguglam da je to neka firma myWorld sa sjedistem u BBI centru, uzmem telefon i nazovem kad automatska poruka na kojoj teta izbifla svoje i prekine se veza. Opet se uhvatim googla i nadjem da se ta firma prije zvala Lyoness i kao da je to piramidalna sema/prevara. Uglavnom su me iznervirali sa mailom i brojem telefona a da ne govorim da su me prijaviki bez mog znanja za tu karticu. Interesuje me da li je jos nekome dosao mail i poruka da su prijavljeni i da aktiviraju karticu a bez njihovog znanja.
Oko lyoness je bilo dosta prevara ali cashback trenutno funkcionise ok u BiH.
Prijava ti obicno ide preko partnera s kojima oni imaju ugovore, recimo ja sam cashback izvadio na EP pumpi...e sad mozda te neko negdje pitao za to pa si rekao, ili si popunio neki flajer ili nesto... pogotovo jer imaju i mail i mob.
U sustini tebe kao korisnika nista ne kosta, samo pokazes karticu na mjestima gdje imas cashback naljepnicu i skuplja ti se odredjeni procenat na tvoj racun (zavisi od firme do firme). Kada saldo predje 10 maraka isplate ti ga na racun i to je to...
Druga prica je sto oni deru firme s kojima su partneri nekakvim provizijama i naknadama, u sustini tu lezi taj "piramidalni" dio tog posla.
dadoka84

#268 Re: Prevare u Sarajevu

Post by dadoka84 »

Opet liku nestalo benzina, pa mu treba samo da se vrati kući... Neki dan na stupu prilazi lik, uredno se selami. :D
Priđe mi onaj na dobrinji i dere se: "Daj mi marku". Dreknem se i ja: "Nedam". Samo produži dalje :D
Logovan

#269 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Logovan »

Najprovidniji su ti sa benzinom ili oni sa lijekovima. :lol:
Kamper

#270 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Kamper »

azdralovic wrote: 22/07/2020 09:41 Oko lyoness je bilo dosta prevara ali cashback trenutno funkcionise ok u BiH.
Prijava ti obicno ide preko partnera s kojima oni imaju ugovore, recimo ja sam cashback izvadio na EP pumpi...e sad mozda te neko negdje pitao za to pa si rekao, ili si popunio neki flajer ili nesto... pogotovo jer imaju i mail i mob.
U sustini tebe kao korisnika nista ne kosta, samo pokazes karticu na mjestima gdje imas cashback naljepnicu i skuplja ti se odredjeni procenat na tvoj racun (zavisi od firme do firme). Kada saldo predje 10 maraka isplate ti ga na racun i to je to...
Druga prica je sto oni deru firme s kojima su partneri nekakvim provizijama i naknadama, u sustini tu lezi taj "piramidalni" dio tog posla.
Pa to mi je najgore jer me niko nije ni pitao niti sam popunio ikakav upitnik. a poruka mi juce, oko 19 sati, dosla kao da se uz odredjeni kod PONOVO mogu prijaviti na cashback. Na mail isto doslo "Potvrdi svoju prijavu za Cashback" a prvi put cujem za to. Sad kontam da me neko od raje nije prijavio sa mojim podatcima kao oni ce imati pogodnost ako jos nekoga dovedu. Nervira me to odakle im moji podatci i odakle to da potvrdim prijavu a nisam se nikad prijavio za nesto slicno. Zovem ih maloprije i opet automatska teta trabunja.
azdralovic

#271 Re: Prevare u Sarajevu

Post by azdralovic »

Kamper wrote: 22/07/2020 10:55
azdralovic wrote: 22/07/2020 09:41 Oko lyoness je bilo dosta prevara ali cashback trenutno funkcionise ok u BiH.
Pa to mi je najgore jer me niko nije ni pitao niti sam popunio ikakav upitnik. a poruka mi juce, oko 19 sati, dosla kao da se uz odredjeni kod PONOVO mogu prijaviti na cashback. Na mail isto doslo "Potvrdi svoju prijavu za Cashback" a prvi put cujem za to. Sad kontam da me neko od raje nije prijavio sa mojim podatcima kao oni ce imati pogodnost ako jos nekoga dovedu. Nervira me to odakle im moji podatci i odakle to da potvrdim prijavu a nisam se nikad prijavio za nesto slicno. Zovem ih maloprije i opet automatska teta trabunja.
Koliko vidim kod sebe na aplikaciji ja imam opciju da prijavim nekoga preko maila, tj da dobijes moj referal link na mail... Mozda imas nekoga od raje da radi za Lyoness pa pokusava nabiti brojeve korisnika :-)
insaneinthebrain

#272 Re: Prevare u Sarajevu

Post by insaneinthebrain »

dadoka84 wrote: 22/07/2020 09:54 Opet liku nestalo benzina, pa mu treba samo da se vrati kući... Neki dan na stupu prilazi lik, uredno se selami. :D
Priđe mi onaj na dobrinji i dere se: "Daj mi marku". Dreknem se i ja: "Nedam". Samo produži dalje :D
Meni je kod estrade jedan takav prisao. Ja stao da nesto dam kolegici. Kad on imas mi dati za goriva. Nestalo mu. Reko nemam pasha. Zurim :-)
Hoces da ti prespem iz svog rezervoara
bitanga_sa_otesa

#273 Re: Prevare u Sarajevu

meni nikad da pridje neki takav da mu s donje pipe natocim benzina :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#274 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Meni je skoro onaj levat što mu treba za karte u Jablanicu/Konjic gdje li već ide :-)
bitanga_sa_otesa

#275 Re: Prevare u Sarajevu

njemu bi rekao opleti pjeske ,nije ti daleko :D
Post Reply