Prednosti/nedostaci Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Panasonic

#1 Prednosti/nedostaci Sarajeva

Post by Panasonic »

Ja necu dati uvodni komentar, zelim da cujem vase misljenje.

Objektivno.
Zadig

Post by Zadig »

U odnosu na neki drugi grad, iil generalno i subjektivno
:?
flora.sa

Post by flora.sa »

ja neću govoriti baš o nedostacima, ali ću reći da me nervira:

Zgrada PTT Inžinjeringa sa onim prozorima, koji, kad ih gledaš iz tramvaja, izgledaju kao da je orao otvorio kljun...
I ono Željezno čudo Energoinvesta, takođe na Alip.polju, koje je tako ružno, da se ne da u njega gledati, a svi koji dolaze u SA, sa aerodroma moraju ga vidjeti....

I čemu ono uopće služi??? :?
Zadig

Post by Zadig »

listi prednosti bih dodao teranovu definitivno
:D
Bumbar

Post by Bumbar »

:lol: :lol: nda...sad kad se otvorila sad ce masovna migracija do sarajeva :lol:

hm...meni je trebalo dosta da se naviknem da se vrijeme od mjesta do mjesta ovdje izrazava po vremenu koje ti treba GRAS-om...

I brate sto uzbrdica imate :shock:
Panasonic

Post by Panasonic »

Zadig wrote:U odnosu na neki drugi grad, iil generalno i subjektivno
:?
objektivno, sta vam se svidja a sta ne. Recimo geografski polozaj, prirodne ljepote... ustanove...
flora.sa

Post by flora.sa »

Bumbar wrote::lol: :lol: nda...sad kad se otvorila sad ce masovna migracija do sarajeva :lol:

hm...meni je trebalo dosta da se naviknem da se vrijeme od mjesta do mjesta ovdje izrazava po vremenu koje ti treba GRAS-om...

I brate sto uzbrdica imate :shock:
ma to ti je dobro da doguraš do S-a!!! :lol: :lol: :lol:
horoz

Post by horoz »

mene živciraju "šumaheri" i policija koja gleda izloge kad oni prolaze...
onda smeće...
pa krkanluk po ferhadiji i štrosmajerovoj, sve sami turbo-folkaši...
"rođene sarajlije" (valjda zato što ja nisam :D )
itd.

Draga su mi kina, čevapčići, Grbavica i Vilsonovo..
Volim vidikovce, od Barica do Vraca
Volim džume po anonimnim džamijicama od preko 300 godina po Bistriku i Vratniku
Dobra voda...
itd.
Bumbar

Post by Bumbar »

inace...ja volim sarajevo :-)
flora.sa

Post by flora.sa »

podsjedi me...POLICIJA...

onaj party BH Telecoma-subota čini mi se :? , ispredt Buena Viste stoje dva policajca...dolazi frajer sa Fiat Bravom, prolazi i tik pored njih parkira se, tako što je jednom starnom auta stao na pločnik, drugom je još na cesti, izlazi iz auta, odlazi do trafike koja je također odmah do Buena Viste da kupi nešto, a policajci...samo ga nijemo otpratiše pogledom, i nastaviše da gledaju u pravcu tog BH Telekom partya :( :x :x

tuga...

valjda nije njihov rejon, šta li??? :? :?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ne volim sarajlije

volim sarajke

:D
Bumbar

Post by Bumbar »

Nacin oblacenja...samo u Sarajevu sam vidjela da je fazon obuci providne bijele hlace i tange... ili npr. crni grudnjak ispod bijele kosulje i doci tako na posao...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Bumbar wrote:Nacin oblacenja...samo u Sarajevu sam vidjela da je fazon obuci providne bijele hlace i tange... ili npr. crni grudnjak ispod bijele kosulje i doci tako na posao...
Stani... To volis ili ne volis ? :D
Bumbar

Post by Bumbar »

Ne volim...zasto bi volila...pa i da sam musko ne bi mi bilo interesantno...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Bumbar wrote:Ne volim...zasto bi volila...pa i da sam musko ne bi mi bilo interesantno...
samo pitam...

sta jos volim u SA... generalno ljudi...imaju dobar smisao za humor... komunikativni su... mada ima brdo papaka...

ne volim... pravni faks... :D ne volim tezge na ferhadiji i titovoj... saobracajne guzve...
Bumbar

Post by Bumbar »

Alfons Kauders wrote:
Bumbar wrote:Ne volim...zasto bi volila...pa i da sam musko ne bi mi bilo interesantno...
samo pitam...

sta jos volim u SA... generalno ljudi...imaju dobar smisao za humor... komunikativni su... mada ima brdo papaka...

ne volim... pravni faks... :D ne volim tezge na ferhadiji i titovoj... saobracajne guzve...
Smisao za humor postoji :-)
a sto ne pravni... :-) bas nam je pepi fakultet :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Bumbar wrote:
Alfons Kauders wrote:
samo pitam...

Smisao za humor postoji :-)
a sto ne pravni... :-) bas nam je pepi fakultet :D
pepa nam je zgjada,

ali ono sto je u njoj bas i nije... :D

a ako cemo o zgjadama... akademija mi je najpepsa...
Bumbar

Post by Bumbar »

hahaha...pa ima lijepih stvari tj. osoba u njoj...

Akademija je super zgrada... :-)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Bumbar wrote:hahaha...pa ima lijepih stvari tj. osoba u njoj...

ma ima i seljakluka onog zadnjeg... odem na ispit i gledam pedesetak ljudi... za vise od pola njih nikad ne bi ni pomislio da znaju citat i pisat... kamoli da nesto studiraju... pink moda... curice nasminkane ko karleusa... frajeri izgledaju ko sumari na svadbi... katastrofa... ni to mi se ne svidja u sa... sto seljaci ne gube svoje navike, vec ih cak i namecu drugima... ono sto bi nas narod reko... ni seoskog stida ni gradskog obraza...
Qler

Post by Qler »

ma mene nerviraju samo papci, :D
i ponekad drotovi.
Danas idem na posao, i pored Robota u Hrasnom stoji momak pravda se drotu (usao u zabranu, prosao pravo kod robota) ovaj mu nesto prica, a pored njih prolazi veliki kombi, treba ja mislim C kategorija za njega, kroz istu tu ulicu, dostavlja robu za robot, drot ga i ne vidi! Sramota!

I neko je reko za ono zeljezno energoinvestovo cudo u nedzaricima, fakat, za sta ono sluzi!?
Bumbar

Post by Bumbar »

Alfons Kauders wrote:
Bumbar wrote:hahaha...pa ima lijepih stvari tj. osoba u njoj...

ma ima i seljakluka onog zadnjeg... odem na ispit i gledam pedesetak ljudi... za vise od pola njih nikad ne bi ni pomislio da znaju citat i pisat... kamoli da nesto studiraju... pink moda... curice nasminkane ko karleusa... frajeri izgledaju ko sumari na svadbi... katastrofa... ni to mi se ne svidja u sa... sto seljaci ne gube svoje navike, vec ih cak i namecu drugima... ono sto bi nas narod reko... ni seoskog stida ni gradskog obraza...
Ma kakva Krleusa...ta se barem fura da je neka medijska zvijezda... na fakultet i na ispit u majici na bretelice...ok kontam da je vrce ali mislim malo postovanja prema instituciji. :roll:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Bumbar wrote: Ma kakva Krleusa...ta se barem fura da je neka medijska zvijezda... na fakultet i na ispit u majici na bretelice...ok kontam da je vrce ali mislim malo postovanja prema instituciji. :roll:
fakat nema nikakvog reda na faksu... oblacenje... raja pusi gdje stigne... studenstka ko neka stvar... katastrofa... stari mi je prico da su sezdeset i neke morali oblacit odjela kad idu na ispit... profesor nije htio da primi nikog bez sakoa i kravate...
Brando

Post by Brando »

Qler wrote: I neko je reko za ono zeljezno energoinvestovo cudo u nedzaricima, fakat, za sta ono sluzi!?
to cudo sluzi za pravljenje i montiranje dalekovoda za struju, a ta firma je bila jedan od jacih u bivsoj jugi a sad je pala kurcu za usi :-?
Brando

Post by Brando »

kao uostalom i sve druge firme koje su nesto znacile i valjale :x :x :x
Brando

Post by Brando »

ni to mi se ne svidja u sa... sto seljaci ne gube svoje navike, vec ih cak i namecu drugima... ono sto bi nas narod reko... ni seoskog stida ni gradskog obraza...
e bravo Alfons, ovo je najgore od svega i po meni uzrok svemu :x :x :x
Post Reply