Prednosti/nedostaci Sarajeva
-
Panasonic
#1 Prednosti/nedostaci Sarajeva
Ja necu dati uvodni komentar, zelim da cujem vase misljenje.
Objektivno.
Objektivno.
- flora.sa
ja neću govoriti baš o nedostacima, ali ću reći da me nervira:
Zgrada PTT Inžinjeringa sa onim prozorima, koji, kad ih gledaš iz tramvaja, izgledaju kao da je orao otvorio kljun...
I ono Željezno čudo Energoinvesta, takođe na Alip.polju, koje je tako ružno, da se ne da u njega gledati, a svi koji dolaze u SA, sa aerodroma moraju ga vidjeti....
I čemu ono uopće služi???
Zgrada PTT Inžinjeringa sa onim prozorima, koji, kad ih gledaš iz tramvaja, izgledaju kao da je orao otvorio kljun...
I ono Željezno čudo Energoinvesta, takođe na Alip.polju, koje je tako ružno, da se ne da u njega gledati, a svi koji dolaze u SA, sa aerodroma moraju ga vidjeti....
I čemu ono uopće služi???
- flora.sa
ma to ti je dobro da doguraš do S-a!!!Bumbar wrote:![]()
nda...sad kad se otvorila sad ce masovna migracija do sarajeva
![]()
hm...meni je trebalo dosta da se naviknem da se vrijeme od mjesta do mjesta ovdje izrazava po vremenu koje ti treba GRAS-om...
I brate sto uzbrdica imate
-
horoz
mene živciraju "šumaheri" i policija koja gleda izloge kad oni prolaze...
onda smeće...
pa krkanluk po ferhadiji i štrosmajerovoj, sve sami turbo-folkaši...
"rođene sarajlije" (valjda zato što ja nisam
)
itd.
Draga su mi kina, čevapčići, Grbavica i Vilsonovo..
Volim vidikovce, od Barica do Vraca
Volim džume po anonimnim džamijicama od preko 300 godina po Bistriku i Vratniku
Dobra voda...
itd.
onda smeće...
pa krkanluk po ferhadiji i štrosmajerovoj, sve sami turbo-folkaši...
"rođene sarajlije" (valjda zato što ja nisam
itd.
Draga su mi kina, čevapčići, Grbavica i Vilsonovo..
Volim vidikovce, od Barica do Vraca
Volim džume po anonimnim džamijicama od preko 300 godina po Bistriku i Vratniku
Dobra voda...
itd.
- flora.sa
podsjedi me...POLICIJA...
onaj party BH Telecoma-subota čini mi se
, ispredt Buena Viste stoje dva policajca...dolazi frajer sa Fiat Bravom, prolazi i tik pored njih parkira se, tako što je jednom starnom auta stao na pločnik, drugom je još na cesti, izlazi iz auta, odlazi do trafike koja je također odmah do Buena Viste da kupi nešto, a policajci...samo ga nijemo otpratiše pogledom, i nastaviše da gledaju u pravcu tog BH Telekom partya
tuga...
valjda nije njihov rejon, šta li???

onaj party BH Telecoma-subota čini mi se
tuga...
valjda nije njihov rejon, šta li???
- Alfons Kauders
ne volim sarajlije
volim sarajke

volim sarajke
- Alfons Kauders
Stani... To volis ili ne volis ?Bumbar wrote:Nacin oblacenja...samo u Sarajevu sam vidjela da je fazon obuci providne bijele hlace i tange... ili npr. crni grudnjak ispod bijele kosulje i doci tako na posao...
- Alfons Kauders
samo pitam...Bumbar wrote:Ne volim...zasto bi volila...pa i da sam musko ne bi mi bilo interesantno...
sta jos volim u SA... generalno ljudi...imaju dobar smisao za humor... komunikativni su... mada ima brdo papaka...
ne volim... pravni faks...
- Bumbar
Smisao za humor postojiAlfons Kauders wrote:samo pitam...Bumbar wrote:Ne volim...zasto bi volila...pa i da sam musko ne bi mi bilo interesantno...
sta jos volim u SA... generalno ljudi...imaju dobar smisao za humor... komunikativni su... mada ima brdo papaka...
ne volim... pravni faks...ne volim tezge na ferhadiji i titovoj... saobracajne guzve...
a sto ne pravni...
- Alfons Kauders
pepa nam je zgjada,Bumbar wrote:Smisao za humor postojiAlfons Kauders wrote:samo pitam...Bumbar wrote:Ne volim...zasto bi volila...pa i da sam musko ne bi mi bilo interesantno...
ne volim... pravni faks...ne volim tezge na ferhadiji i titovoj... saobracajne guzve...
![]()
a sto ne pravni...bas nam je pepi fakultet
ali ono sto je u njoj bas i nije...
a ako cemo o zgjadama... akademija mi je najpepsa...
- Alfons Kauders
ma ima i seljakluka onog zadnjeg... odem na ispit i gledam pedesetak ljudi... za vise od pola njih nikad ne bi ni pomislio da znaju citat i pisat... kamoli da nesto studiraju... pink moda... curice nasminkane ko karleusa... frajeri izgledaju ko sumari na svadbi... katastrofa... ni to mi se ne svidja u sa... sto seljaci ne gube svoje navike, vec ih cak i namecu drugima... ono sto bi nas narod reko... ni seoskog stida ni gradskog obraza...Bumbar wrote:hahaha...pa ima lijepih stvari tj. osoba u njoj...
Akademija je super zgrada...
- Qler
ma mene nerviraju samo papci, 
i ponekad drotovi.
Danas idem na posao, i pored Robota u Hrasnom stoji momak pravda se drotu (usao u zabranu, prosao pravo kod robota) ovaj mu nesto prica, a pored njih prolazi veliki kombi, treba ja mislim C kategorija za njega, kroz istu tu ulicu, dostavlja robu za robot, drot ga i ne vidi! Sramota!
I neko je reko za ono zeljezno energoinvestovo cudo u nedzaricima, fakat, za sta ono sluzi!?
i ponekad drotovi.
Danas idem na posao, i pored Robota u Hrasnom stoji momak pravda se drotu (usao u zabranu, prosao pravo kod robota) ovaj mu nesto prica, a pored njih prolazi veliki kombi, treba ja mislim C kategorija za njega, kroz istu tu ulicu, dostavlja robu za robot, drot ga i ne vidi! Sramota!
I neko je reko za ono zeljezno energoinvestovo cudo u nedzaricima, fakat, za sta ono sluzi!?
- Bumbar
Ma kakva Krleusa...ta se barem fura da je neka medijska zvijezda... na fakultet i na ispit u majici na bretelice...ok kontam da je vrce ali mislim malo postovanja prema instituciji.Alfons Kauders wrote:ma ima i seljakluka onog zadnjeg... odem na ispit i gledam pedesetak ljudi... za vise od pola njih nikad ne bi ni pomislio da znaju citat i pisat... kamoli da nesto studiraju... pink moda... curice nasminkane ko karleusa... frajeri izgledaju ko sumari na svadbi... katastrofa... ni to mi se ne svidja u sa... sto seljaci ne gube svoje navike, vec ih cak i namecu drugima... ono sto bi nas narod reko... ni seoskog stida ni gradskog obraza...Bumbar wrote:hahaha...pa ima lijepih stvari tj. osoba u njoj...
Akademija je super zgrada...
- Alfons Kauders
fakat nema nikakvog reda na faksu... oblacenje... raja pusi gdje stigne... studenstka ko neka stvar... katastrofa... stari mi je prico da su sezdeset i neke morali oblacit odjela kad idu na ispit... profesor nije htio da primi nikog bez sakoa i kravate...Bumbar wrote: Ma kakva Krleusa...ta se barem fura da je neka medijska zvijezda... na fakultet i na ispit u majici na bretelice...ok kontam da je vrce ali mislim malo postovanja prema instituciji.
- Brando
to cudo sluzi za pravljenje i montiranje dalekovoda za struju, a ta firma je bila jedan od jacih u bivsoj jugi a sad je pala kurcu za usiQler wrote: I neko je reko za ono zeljezno energoinvestovo cudo u nedzaricima, fakat, za sta ono sluzi!?