taKKO ti i TREBA, kad kupuješ šerpe od 800 km, let alone 3000
koja sapunica se gleda da mi je znati
Prijatelju trebao si prvo pročitati uvodni post pa onda komentarisati, jer da si pročitao vidio bi da nije @player_06 kupio od njih nego njegov otac koji je vjerovatno stariji čovjek.zijancer wrote:ti sa prve strane
taKKO ti i TREBA, kad kupuješ šerpe od 800 km, let alone 3000![]()
koja sapunica se gleda da mi je znati
O'zone wrote:Ne radi se o samo jednom vozilu i samo jednom/dvojici brkatih muškaraca. Došle su čitave porodice ja sam ih do sada upratio najmanje četiri tako da se vjerovatno radi i od BMW-u i Daciji koju sam ja vidio a i o Mercedesu znači da rade organizovano a nakon svega ljudi došli ovdje da zarade pare jer je nas lako namagarčiti, što da budemo žiranti, što da pozajmimo nekome pare, što da kupujemo stvari koje vrijede 10 KM za 1000 KM merhametli smo to nas zeza.
Mene sada interesuje kako su ti ljudi prešli granicu sa vozilima punim robe? ko ih je propustio? jer ne vjerujem da su plaćali carinu a i najgluplji graničar je mogao skontati da tolike šerpe nisu za osobnu upotrebu.
Nadrealisti.O'zone wrote:Prije tri minute dvojica Rumuna zaustavljaju mi komšiju ispred zgrade i nude mu šerpe. Otvorili gepek na pola ulice i pokazuju mu kvalitet proizvodavoze crvenu Daciju Logan na rumunskim tablicama na žalost nisam upratio broj. Oni u odjelima kultura žešća
![]()
![]()
player_06 wrote:Placeno je 800KM i ima fakat dosta serpa i nozeva, ali sigurno je da ne vrijedi toliko.
Isti covjek je i drugim ljudima prodavao za 3x manju cijenu.
izolacija wrote:Ko uspije za male pare da ih kupi..nek ih slobodno uzme(nisu toliki fus),a svercer ko svercer...uvijek ih je bilo.Serpe su ipak bolje od onih na pijaci,a i one su oko 200 KM i dodje ih dosta manje.
Toliko.
KadSeMrtviProbudimo wrote:O'zone wrote:Ne radi se o samo jednom vozilu i samo jednom/dvojici brkatih muškaraca. Došle su čitave porodice ja sam ih do sada upratio najmanje četiri tako da se vjerovatno radi i od BMW-u i Daciji koju sam ja vidio a i o Mercedesu znači da rade organizovano a nakon svega ljudi došli ovdje da zarade pare jer je nas lako namagarčiti, što da budemo žiranti, što da pozajmimo nekome pare, što da kupujemo stvari koje vrijede 10 KM za 1000 KM merhametli smo to nas zeza.
Mene sada interesuje kako su ti ljudi prešli granicu sa vozilima punim robe? ko ih je propustio? jer ne vjerujem da su plaćali carinu a i najgluplji graničar je mogao skontati da tolike šerpe nisu za osobnu upotrebu.
Nisu ni morali sa sobom voziti te šerpe, mogli su ih ranije ovdje u BiH dopremiti legalnim načinom, uz plaćanje PDV i ostalo... A onda da organizirano samo vrše distribuciju (to bi bio prekršaj, ukoliko nemaju dozvolu).
Ja ne vidim drugi prekršaj. To što neko kupi ponuđeni proizvod po (po njemu) visokoj cijeni, ne mora da znači da ta cijena ne odgovara kvaliteti proizvoda.
Ajde ljudi, prihvatite se nekog konkretnog posla u zivotu, manite se foruma i shuplje, cuj Rumuni i Dacia, ma daaaajte, molim vas!johntra wrote:Kad neko reče da su Rumuni, ti isti Rumuni su primijećeni neki dan da izlaze sa parkinga hotela Grand u Velešićima...moguće da u tamo odsjeli...samo me sad buni priča da li je u pitanju bijeli BMW ili crvena Dacia...moj stari kaže da nije bio BMW...
Imadoh prilike cuti zal za "zeppter" sudjem. Pristalica sam klasicnog posudja i dobrih domacih jela.Amazonka27 wrote:nema kalje bez tendjre ni krompiruse bez one aluminijske tepsijeGospoda Ministarka wrote:Et i ja kuham tenderi i nastavicu kuhati jer mi je glupost i idiotizam dat 800,00 KM za serpe.
znam ja da postoji super ultra skupo i kvaliteno posudje...ali to se kupuje u radnji i kod provjerenih zastupnika a ne na vratima...
samo kad se sjetim zeppter posudja...pa u izbjeglistvu sve kone plakale za njim...
chuchumbamayumbe wrote:Ajde ljudi, prihvatite se nekog konkretnog posla u zivotu, manite se foruma i shuplje, cuj Rumuni i Dacia, ma daaaajte, molim vas!johntra wrote:Kad neko reče da su Rumuni, ti isti Rumuni su primijećeni neki dan da izlaze sa parkinga hotela Grand u Velešićima...moguće da u tamo odsjeli...samo me sad buni priča da li je u pitanju bijeli BMW ili crvena Dacia...moj stari kaže da nije bio BMW...
samo_ovaj_put wrote:pa ta su dvojica brkatih ko iz crtanih filmova![]()
vidjoh ih i ja neki dan u nekom pravo dobrom autu kojeg rijetko vidjam na nasim ulicama,a jos strane registracije
a da ja policiju zovem ako mi kojim slucajem dodju na vrata?
nisu im cista posla,nek ih nasi lagano otprate do granice,pa nek robu uvaljuju nekom drugom
Jara wrote:chuchumbamayumbe wrote:Ajde ljudi, prihvatite se nekog konkretnog posla u zivotu, manite se foruma i shuplje, cuj Rumuni i Dacia, ma daaaajte, molim vas!johntra wrote:Kad neko reče da su Rumuni, ti isti Rumuni su primijećeni neki dan da izlaze sa parkinga hotela Grand u Velešićima...moguće da u tamo odsjeli...samo me sad buni priča da li je u pitanju bijeli BMW ili crvena Dacia...moj stari kaže da nije bio BMW...
![]()
Meni je ovaj ČUČU pravo sumLJiv...kako to da se pojaviše otkad je on tamo???