Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
-
player_06
#1 Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
Ljudi,
Jos uvijek pod šokom, zelim da ovdje ostavim post koji ce mozda pomoci drugima sa slicnim iskustvom.
Neki "madjar koji zna naski" hoda uokolo i prodaje veoma dobro upakovane šerpe i noževe
oznacene sa brandom "Bachmayer de Swiss".
Navodno, realna cijena je vise od 3000KM i garancija na proizvod traje 30 godina.
Na moju zalost, ovaj prevarant je uspio ubijediti mog oca i prodao mu isti proizvod za 800KM
(ovo se desilo 17.3.2010. na Alipasinom polju).
Naknadno gledajuci, nisam uspio pronaci niti jednu firmu sa ovim nazivom,
a u svim dokumentima koji dolaze uz proizvod nema niti jedne kontakt informacije.
Znaci, moja pretpostavka je da je u pitanju neki totalno fake proizvod
koji prevaranti tuše po principu, vrata do vrata, pa ko padne na fazon.
Ako znate ista vise informacija o ovome, molim Vas da odgovorite na post.
Nadam se da ce ovo nekome biti od pomoci!
P.S.
Dodatne oznake koje su se mogle naci na brosuri su bile:
Art No.: BM-2888 i
Art No.: BM-1930
O ovim oznakama takodjer nisam uspio pronaci nista.
Jos uvijek pod šokom, zelim da ovdje ostavim post koji ce mozda pomoci drugima sa slicnim iskustvom.
Neki "madjar koji zna naski" hoda uokolo i prodaje veoma dobro upakovane šerpe i noževe
oznacene sa brandom "Bachmayer de Swiss".
Navodno, realna cijena je vise od 3000KM i garancija na proizvod traje 30 godina.
Na moju zalost, ovaj prevarant je uspio ubijediti mog oca i prodao mu isti proizvod za 800KM
(ovo se desilo 17.3.2010. na Alipasinom polju).
Naknadno gledajuci, nisam uspio pronaci niti jednu firmu sa ovim nazivom,
a u svim dokumentima koji dolaze uz proizvod nema niti jedne kontakt informacije.
Znaci, moja pretpostavka je da je u pitanju neki totalno fake proizvod
koji prevaranti tuše po principu, vrata do vrata, pa ko padne na fazon.
Ako znate ista vise informacija o ovome, molim Vas da odgovorite na post.
Nadam se da ce ovo nekome biti od pomoci!
P.S.
Dodatne oznake koje su se mogle naci na brosuri su bile:
Art No.: BM-2888 i
Art No.: BM-1930
O ovim oznakama takodjer nisam uspio pronaci nista.
- Amazonka27
#2 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
ako budes htjeo kupiti i set kasika i viljuska...ko tebi za jedno 300 KM...al to nije sve...dobices i drvenu oklagiju i privjesak za kljuceve od nehrdjajuceg celika.
Izvini, ali dati 800 KM nekome ko ti dodje na vata i prodaje nesto bez racuna i pod nazivom "nikad cuo" firme je toliko naivno da prevarantu moze proraditi savjest i vratiti vam novac. (jos za serpe dati 800...svastaaaaa, sve lafo kriza i besparica)
Izvini, ali dati 800 KM nekome ko ti dodje na vata i prodaje nesto bez racuna i pod nazivom "nikad cuo" firme je toliko naivno da prevarantu moze proraditi savjest i vratiti vam novac. (jos za serpe dati 800...svastaaaaa, sve lafo kriza i besparica)
-
Gospoda Ministarka
#3 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
A kutlacu, kak ce covjek bez kutalce?Amazonka27 wrote:ako budes htjeo kupiti i set kasika i viljuska...ko tebi za jedno 300 KM...al to nije sve...dobices i drvenu oklagiju i privjesak za kljuceve od nehrdjajuceg celika.
Izvini player, znam da ti prisjedamo na muku ali boze moj... prevara je oduvijek bilo i bit ce... a ima ih zato sto uvijek ima ljudi koji padnu na prevaru.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#4 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
e nisi mu mogla bolje reci. cuj za serpe 800 km..svasta..Amazonka27 wrote:ako budes htjeo kupiti i set kasika i viljuska...ko tebi za jedno 300 KM...al to nije sve...dobices i drvenu oklagiju i privjesak za kljuceve od nehrdjajuceg celika.
-
player_06
#5 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
Sve znam i nije mi bas pretjerano drago zbog situacije.
Pisem iskljucivo da se nekome ne bi desila slicna stvar...
Pisem iskljucivo da se nekome ne bi desila slicna stvar...
- cpu_fan
- holowey
#7 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
neko ko je navikao da kuha u tendzeri ima pravo da se cudi cijeni... kvalitetni setovi serpi kostaju mnogo vise od 800km tako da me ne cudi da se neko zaletio da po toj cijeni kupi serpe firme sa megahiperultracool imenom...Priorat wrote:e nisi mu mogla bolje reci. cuj za serpe 800 km..svasta..Amazonka27 wrote:ako budes htjeo kupiti i set kasika i viljuska...ko tebi za jedno 300 KM...al to nije sve...dobices i drvenu oklagiju i privjesak za kljuceve od nehrdjajuceg celika.
http://www.williams-sonoma.com/products ... with-gift/
- HAVANA
#8 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
Nije madjar nego su rumuni.Ima ih jedno 20...spavaju u hotelu i kako vidim dobro im ide. 
-
Gospoda Ministarka
#9 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
Et i ja kuham tenderi i nastavicu kuhati jer mi je glupost i idiotizam dat 800,00 KM za serpe.
- Amazonka27
#10 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
nema kalje bez tendjre ni krompiruse bez one aluminijske tepsijeGospoda Ministarka wrote:Et i ja kuham tenderi i nastavicu kuhati jer mi je glupost i idiotizam dat 800,00 KM za serpe.
znam ja da postoji super ultra skupo i kvaliteno posudje...ali to se kupuje u radnji i kod provjerenih zastupnika a ne na vratima...
samo kad se sjetim zeppter posudja...pa u izbjeglistvu sve kone plakale za njim...
- neprilagodjena
#11 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
Dobar set serpi kosta i vise od 800KM
Neko moze da plati a neko ne.
Zao mi je sto ti je taj prodavac prevario oca.
Ne vjeruj rumunu koji nesto prodaje

Neko moze da plati a neko ne.
Zao mi je sto ti je taj prodavac prevario oca.
Ne vjeruj rumunu koji nesto prodaje
- Cholina_Lokica
#12 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
pa bolje i dati vise para za kvalitetnije posudje nego da se otrujem teflonom od ovih kineksih od cenera
-
Gospoda Ministarka
#13 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
Amazonka27 wrote:nema kalje bez tendjre ni krompiruse bez one aluminijske tepsijeGospoda Ministarka wrote:Et i ja kuham tenderi i nastavicu kuhati jer mi je glupost i idiotizam dat 800,00 KM za serpe.
znam ja da postoji super ultra skupo i kvaliteno posudje...ali to se kupuje u radnji i kod provjerenih zastupnika a ne na vratima...
samo kad se sjetim zeppter posudja...pa u izbjeglistvu sve kone plakale za njim...
Cini se ja i ti jedine koje u kuci nemaju to super skupo posude, hbg puna nam drzava bogatasa.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#14 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
Amazonka27 wrote: samo kad se sjetim zeppter posudja...pa u izbjeglistvu sve kone plakale za njim...
Inace, ljudi ne budite naivni.
-
player_06
#15 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
Hvala na razumijevanju. I ja sam jucer zamalo dobio nervni slom.
Samo jos ne mogu da vjerujem da na netu ne postoji niti jedan zapis o pomenutom proizvodu, niti na nekom od stranih foruma (zato sam se i odlucio da napisem).
Jos jucer sam razmisaljao da zovem firmu i da vidim ko je zastupnik koji to prodaje bez racuna i garancije, ali od firme nema ni traga.
Nevjerovatno je da se danas nesto ovako proizvede bez ikakvog zapisa i da to neki madjar tushi po Bosni...
Samo jos ne mogu da vjerujem da na netu ne postoji niti jedan zapis o pomenutom proizvodu, niti na nekom od stranih foruma (zato sam se i odlucio da napisem).
Jos jucer sam razmisaljao da zovem firmu i da vidim ko je zastupnik koji to prodaje bez racuna i garancije, ali od firme nema ni traga.
Nevjerovatno je da se danas nesto ovako proizvede bez ikakvog zapisa i da to neki madjar tushi po Bosni...
- neprilagodjena
#16 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
Pa ako mu je prodao serpe na AP sto ne prosetas malo sa ocem tuda,mozda ti se posreci pa ga tvoj otac prepozna.
Bar mu slupaj te serpe od glavu.
Bar mu slupaj te serpe od glavu.
- Amazonka27
#17 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
ja se tek kucimGospoda Ministarka wrote:Amazonka27 wrote:nema kalje bez tendjre ni krompiruse bez one aluminijske tepsijeGospoda Ministarka wrote:Et i ja kuham tenderi i nastavicu kuhati jer mi je glupost i idiotizam dat 800,00 KM za serpe.
Cini se ja i ti jedine koje u kuci nemaju to super skupo posude, hbg puna nam drzava bogatasa.
- Priorat
#18 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
koji paradox ove dvije rijeci. zeppter-izbjeglistvo. huh, a zamisli gazda zeppter jedan od glavnih financijera VRS proslog nam rata.Amazonka27 wrote:nema kalje bez tendjre ni krompiruse bez one aluminijske tepsijeGospoda Ministarka wrote:Et i ja kuham tenderi i nastavicu kuhati jer mi je glupost i idiotizam dat 800,00 KM za serpe.
-
naivna
#19 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
pa sta sad...jeli otrovno, od cega je napravljeno.moze li se koristiti
-
player_06
#20 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
To ne znam, saznat cemo za jedno 7 dana kad napravimo prvi grah... 
- neprilagodjena
#21 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
ako prezivi grah dobro je hahahahahahahaha
- Priorat
#22 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
ha,ha, zamislite bosanski grah u kineskim serpama svicarskog porijekla. 800 km ...pa nije onda toliko ni skupo!! 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#23 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
čuo sam da vrše prezentacije po stanovima
ali nisam znao da je prevara

ali nisam znao da je prevara
- amrica
#24 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
Haj ba, pa ne izgleda tako lose
-
vnm
#25 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!
ja znam dva starija gospodina (oko 80 godina) koji su ladno na to nasjeli. jedan je odmah kupio dva seta.
obojicu je bliza rodbina htjela zaklati navedenim nozevima.
obojicu je bliza rodbina htjela zaklati navedenim nozevima.