Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
neprilagodjena

#26 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by neprilagodjena »

Ne smijem se smijati tudjoj nesreci :roll: :roll:
Šeha

#27 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Šeha »

Nemoj ih koristiti! Stavi na oglasi.ba da prodajes serpe koje inace kostaju 3000km za samo 2500km :)

Mozda i profitiras :)

Garanciju daje trgovacki putnik iz Madjarske (ili mozda rumunije koji vrlo dobro govori nas)
Edin H.

#28 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Edin H. »

Image
Cholina_Lokica

#29 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Cholina_Lokica »

je li kupio solingen posudje?
TM_AGENT

#30 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by TM_AGENT »

Imas nesto na netu od tog "proizvodjača"

pogledja ovaj link-ja ne razumijem njemački tako da ti ne mogu više pomoći :(

http://www.bachmayer-gkt.de/

A evo ti neke šerpe tog proizvođača na netu:

http://de.shopping.com/-bachmayer+solingen+kochtopfset

Evo još jedan set koji se prodaje za 70 funti....

http://www.loot.com/advert/bachmayr-sol ... e-/2843810
Edin H.

#31 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Edin H. »

amrica wrote:
cpu_fan wrote:@Player

Je li ovo to?
http://www.favore.pl/94583_bachmayer-bm ... rskie.html
Haj ba, pa ne izgleda tako lose :-) ako je to to. Jos kad hagra zamirise, ihhh, bice ti lakse.

317.20 Polish zloty = 82.0746342 Euros
safran

#32 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by safran »

player_06 wrote:Hvala na razumijevanju. I ja sam jucer zamalo dobio nervni slom.
Samo jos ne mogu da vjerujem da na netu ne postoji niti jedan zapis o pomenutom proizvodu, niti na nekom od stranih foruma (zato sam se i odlucio da napisem).

Jos jucer sam razmisaljao da zovem firmu i da vidim ko je zastupnik koji to prodaje bez racuna i garancije, ali od firme nema ni traga.

Nevjerovatno je da se danas nesto ovako proizvede bez ikakvog zapisa i da to neki madjar tushi po Bosni...
Evo da te utjesim - moj tata isto tako naletio - 100 eura za set serpi ali je izbjegao nozeve i escajg. Je li vaši imaju i termometar na poklopcu - naši imaju :-D Njega su uhvatili blizu Hitne.
Jasno mi je da postoje prevare, prevaranti i prevareni ali da moj stari kupuje serpe u haman 70-oj godini - e to ne mogu da svarim nikako. Serpe nije kupovao ni prije 20 godina a da ne spominjem da je iza mame ostalo serpi da bude i njemu i meni za života. Ja prije 3 dana trazila po sa-x da vidim ima li jos ko da je nasjeo pa da se utjesim. Nije bilo nikog a nesto mi se nije dalo otvarati temu.
Uglavnom, nisu ni lose - kuhali smo u njima, prali ih u masini - nista se jos nije promijenilo.
branimir stulic

#33 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by branimir stulic »

Mene je pitao iz auta ali sam ga hladno skinuo s neke stvari... Frajer ima bijeli BMW, italijanskih tablica!!! a kaze da je MaDJAR, ima brkove i govori nas... Kaze posudje I klasa bez pdv-a je... Zanimljivo da me je pitao na semaforu kod Vijecnice...skoro u voznji... stao na trotoar i laganini...
Brisbane

#34 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Brisbane »

branimir stulic wrote:Mene je pitao iz auta ali sam ga hladno skinuo s neke stvari... Frajer ima bijeli BMW, italijanskih tablica!!! a kaze da je MaDJAR, ima brkove i govori nas... Kaze posudje I klasa bez pdv-a je... Zanimljivo da me je pitao na semaforu kod Vijecnice...skoro u voznji... stao na trotoar i laganini...

Uhvatiti, pod noge, oduzeti auto :D vratiti ljudima pare
johntra

#35 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by johntra »

I moj stari je naletio, ali on im je dao samo 300 KM :D Pošao čovjek da plati režije i oni ga muntali na parkingu ispred zgrade...Bili u tom autu i lafo rekli starom da su sad sa promocije u Radon Plazi i da su im ostala samo ta dva seta lonaca, ne znam da li su u ponudi bili i noževi, jer ih on nije kupio...Uglavnom, priča je išla u tom smjeru da su im samo ta dva seta ostala i da ih ne mogu vratiti nazad, jer je na njih kao plaćena carina već i da im se ne isplati da ih vraćaju nazad...Uglavnom, stari je sa početne cijene od 1.500 spustio na tri stoje...Lonci izgledaju solidno i uopšte nisu klasični fuš, nismo ih probali, jer će ih meni stari dati kad se oženim, da se kućim...hahaha, jest me utješio... :lol:
Ipak, drago mi je da neko ima finih iskustava sa loncima, pa će mi možda i poslužiti u budućnosti...Tražio sam i ja dosta informacija na netu o ovome i ima mnogo slučajeva u svijetu gdje je jedan Holanđanin na ovaj način prodao bruku lonaca i noževa u Velikoj Britaniji, Holandiji, Francuskoj i Australiji...Uglavnom, ovi lonci i noževi se prodaju pod više imena tipa Solingen i zvučna njemačka imena...I kod njega je bila slična priča, samo što se vadio da žuri na avion i onda proda to za neku cifru...Čitao sam ipak da se noževi nisu pokazali lošim i da su ok, a evo sad sam saznao i za lonce, pa mogu malo utješiti starog kad dođem kući kasnije...Jadnik se nakon toga razbolio, kad sam mu rekao o čemu se radi... :)
Može li se kuhati na pari u tim loncima i ono lafo bez ulja i masnoća??Pitanje za one koji su probali....
fabia

#36 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by fabia »

Nažalost, i ja se uključujem u ovu diskusiju. Neću mnogo da dužim, smao da kažem da su i mog dedu nasamarili ovi prevaranti, prodali su mu za 200 km pet setova posuđa. Znam da je smiješno ali je i naivno za starije ljude. Pozz
Haris.ba

#37 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Haris.ba »

Jedino mi nije jasno kako namirišu ko ima love? A sve se nema, i recesija udara? A za lonce se bacaju stoje?
I nije mi jasno kakvi su to likovi pa toliko uspješni tušiti muškarcima lonce? Hajd srednjovječnim ženama šarm prosipati, al ovo???

Poznanici prijavili moje roditelje za prezentaciju nekog uber usisivača(dobiješ neki popust). Tri milje krvnih zrnaca košta to kino. Budalaština živa. I pojavim se ja slučajno. Kad pored lika mlada i veoma napredna, a dekoltisana "pomagačica". I veze on: usisava ljudsku kožu, grilje, marsovce,blabla. A ja sve propitkujem što nam mlada šta ne progovori. Kaže on da mu je to rodična. Rekoh: ekstra, možemo se odmah dogovoriti. Iskulira on to, ali moji već boje mijenjaju. Onda insistiram ja da mi mlada pokaže kako se to koristi, ima li specijalnih poteza pri korištenju, kako treba držati crijevo :). Mislim, znam - čovjeku je to posao. Ne želim da ga vrijeđam. Radi, ne krade. Ali nemoj me farbati. Dovoljno me farba telekom, elektrodistribucija, sarajevogas, vodovod. Reci da nije zdravo da čovjek stvara sterilno okruženje. Manjina su ljudi koji su alergični na prašinu koju ne povuče obični usisivač. A za tri milje ja ću tepih sam lizat. Još kad bi mi mlada pomogla.... Al' opet mi dekolte nije izvukao pare, a kako brkati mađari izvlače za šerpe???

P.S.
Bila je tema kako se riješiti prodavača životnog osiguranja? Jednostavno - reći prodavaču uljudno: hvala, al' već sam osiguran.
venus doom

#38 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by venus doom »

evo da se i ja prijavim, i mog su djeda pokusali prevariti jos mu rekli da je besplatno, a kad je krenuo uzeti ipak se kao mora nesto platiti. sreca da je stara bila tu pa vidjela zena koliko je sati. a on njemu govori kaze ajde ako neces da das punu cijenu daj mi bar 600 KM, moram se ja vratiti u rumuniju to je 2500 km odavde, a ja nemam za goriva.
Topla voda

#39 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Topla voda »

cuj hodas ulicom i neko te pita hos kupit serpe :lol:

hocu ,kako necu...setam i upravo razmisljam,da hoce neko naletiti sa serpama u bijelom bmw-u,talijanskih tabli. :-)
atko

#40 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by atko »

holowey wrote:
Priorat wrote:
Amazonka27 wrote:ako budes htjeo kupiti i set kasika i viljuska...ko tebi za jedno 300 KM...al to nije sve...dobices i drvenu oklagiju i privjesak za kljuceve od nehrdjajuceg celika.

Izvini, ali dati 800 KM nekome ko ti dodje na vata i prodaje nesto bez racuna i pod nazivom "nikad cuo" firme je toliko naivno da prevarantu moze proraditi savjest i vratiti vam novac. (jos za serpe dati 800...svastaaaaa, sve lafo kriza i besparica)
e nisi mu mogla bolje reci. cuj za serpe 800 km..svasta.. :-)
neko ko je navikao da kuha u tendzeri ima pravo da se cudi cijeni... kvalitetni setovi serpi kostaju mnogo vise od 800km tako da me ne cudi da se neko zaletio da po toj cijeni kupi serpe firme sa megahiperultracool imenom...

http://www.williams-sonoma.com/products ... with-gift/
Cuj mnog ovise od 800 KM :lol: ... pa ljudi za te pare naprave racunar boli glava ili recimo manje auto ... dje ce 2kg metala podvrgnutog dubokom izvlacenu na presi pa obradi na cnc masini i zaljepljenom ultra mega giga snobovskom naljepnicom kostat ko jedan laptop ili cak auto :lol:

To je ubleha ... za idiote na kvadrat ... uzmes sach za 50 KM nemoze biti ukusnija hrana :D :D :D
Edin H.

#41 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Edin H. »

Topla voda wrote:cuj hodas ulicom i neko te pita hos kupit serpe :lol:

hocu ,kako necu...setam i upravo razmisljam,da hoce neko naletiti sa serpama u bijelom bmw-u,talijanskih tabli. :-)

:-) :D
mayab

#42 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by mayab »

Taj kupac iz prvog posta je ocigledno imao tih 800 KM viska, jako "labavih", pa je bez puno razmisljanja "investirao" u tako dobru stvar, blago njemu i njegovima, mora da su dobrostojeci!
Kako je vec poznato, ljudska glupost je bezgranicna, i "pametni bizMismeni" to koriste!
holowey

#43 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by holowey »

atko wrote:
holowey wrote:
Priorat wrote: e nisi mu mogla bolje reci. cuj za serpe 800 km..svasta.. :-)
neko ko je navikao da kuha u tendzeri ima pravo da se cudi cijeni... kvalitetni setovi serpi kostaju mnogo vise od 800km tako da me ne cudi da se neko zaletio da po toj cijeni kupi serpe firme sa megahiperultracool imenom...

http://www.williams-sonoma.com/products ... with-gift/
Cuj mnog ovise od 800 KM :lol: ... pa ljudi za te pare naprave racunar boli glava ili recimo manje auto ... dje ce 2kg metala podvrgnutog dubokom izvlacenu na presi pa obradi na cnc masini i zaljepljenom ultra mega giga snobovskom naljepnicom kostat ko jedan laptop ili cak auto :lol:

To je ubleha ... za idiote na kvadrat ... uzmes sach za 50 KM nemoze biti ukusnija hrana :D :D :D
jbg, neko ce kupiti jeftinjak, neko ce kupiti skuplje ali kvalitetnije... to mi isto dodje kao poredjenje "cuj da za biciklo platim 5 milja a eno u robotu biciklo za 90km" ili "gdje ces bacati 80milja za mercedes, eno sandero kod bunje za 12milja, auto je auto"...

a to za sac se apsolutno slazem, hrana pripremljena ispod saca je vrh... ti mi samo reci sta treba od namirnica i ja cu sve da kupim i donesem a onda cemo kod tebe u dnevnoj da nalozimo vatru i pripremimo sac ;-) :D
darprirode

#44 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by darprirode »

I mog starog juce taj madjar ufatio peglat ispred nebodera, ja naletila slucajno i pitam imate li internet stranicu on fol ne razumije,ja ponovim na engleskom,on gleda u mene.... Prevaranti prodaju serpe žlj kvalitete jadnim penzionerima.. Treba ih prijavit policiji :x
Michun

#45 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Michun »

Zaboga, gdje ce im dusha :shock: Starije muskarce hvataju, koji uglavnom ne znaju ni kuhati.
A za ove koji kaze da su glupi koji su kupili...vidjecemo vas kad napunite 80 god. To ti je ko da imas 3-4, naiva teze vrste. :sad:
Ja poznajem jednog gospodina kojeg su prije par godina na ciglanama pijaci sibicari zaHebali za 300 ili 400 KM. Covjek zna mozda remija igrati, krenuo po luk i paradajza na pijacu. :o
johntra

#46 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by johntra »

nikog ne opravdam, niti napadam...znam kako je moj stari naletio i znam što je naletio, jer je htio iznenaditi staru, bla, bla, bla....e sad, ima puno ljudi koji nalete radi prepordaje, na primjer, kupiiš lonce koji koštaju lafo oko 1.000 za jedno dvije stoje...i svako konta, odoh ja to dalje preprodati za 500 KM, pa sam dobar tri stoje...
prema tome, glupo je bilo koga osuđivati radi kupovine ovog seta...a pravu je cura prije mene, lako je prosuđivati sa 20 ili 30, vidjet ćemo šta će biti kad mi nakucamo 60, 70 ili 80.....
KadSeMrtviProbudimo

#47 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by KadSeMrtviProbudimo »

player_06 wrote:Ljudi,
Jos uvijek pod šokom, zelim da ovdje ostavim post koji ce mozda pomoci drugima sa slicnim iskustvom.
Neki "madjar koji zna naski" hoda uokolo i prodaje veoma dobro upakovane šerpe i noževe
oznacene sa brandom "Bachmayer de Swiss".
Naknadno gledajuci, nisam uspio pronaci niti jednu firmu sa ovim nazivom,
a u svim dokumentima koji dolaze uz proizvod nema niti jedne kontakt informacije.
Znaci, moja pretpostavka je da je u pitanju neki totalno fake proizvod
koji prevaranti tuše po principu, vrata do vrata, pa ko padne na fazon.
Ako znate ista vise informacija o ovome, molim Vas da odgovorite na post.
Nadam se da ce ovo nekome biti od pomoci!
Još uvijek nije dokazano da si kupio "totalno fake proizvod", osim što si ovdje izrazio žaljenje za 300 KM. "Naknadno gledajući, na netu postoji brand ovog naziva....

Šta si dobio sve za 300 KM, koliko dijelova, kakav kvalitet...Imaš li fotose tih šerpi?

Jesi li tu, navodnu, prevaru prijavio policiji?
player_06

#48 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by player_06 »

Placeno je 800KM i ima fakat dosta serpa i nozeva, ali sigurno je da ne vrijedi toliko.
Isti covjek je i drugim ljudima prodavao za 3x manju cijenu.

Ne moze se reci da je klasicna prevara jer je moj stari ipak kupio dobrovoljno,
tako da je ova poruka vise isla kao upozorenje
ako vidite nekog vaseg da ga munta brko, da ne zaginete 1500KM.

Linkovi koji su pronadjeni ponovo ne ukazuju ni na sta cvrsto (nikakvog broja ili adrese proizvodjaca),
sem da se slicni proizvodi tuše i u drugim zemljama...

Tako da, pouka:
Ako imate nekoga starijeg u familiji ko bi mogao biti dovoljno naivan da ovakav proizvod sumljivog porijekla plati papreno, upozorite ga ili ne ostavljajte velike iznose love na domak ruku ;)

Toliko.
O'zone
Globalni moderator

#49 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by O'zone »

Prije tri minute dvojica Rumuna zaustavljaju mi komšiju ispred zgrade i nude mu šerpe. Otvorili gepek na pola ulice i pokazuju mu kvalitet proizvoda :D voze crvenu Daciju Logan na rumunskim tablicama na žalost nisam upratio broj. Oni u odjelima kultura žešća :lol: :lol: :lol:
player_06

#50 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by player_06 »

Evo zasto volim ovaj forum. Ovakvim prevarantima se mozda nekad i moze stati u kraj :)
Post Reply