Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mama dvoje djece

#151 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Mama dvoje djece »

Zaista, i mom se ocu to desilo, 70 godina, obrlatio ga ispred garaže na Kovačićima, mi nismo mogli vjerovati, a mislim ni on šta mu se desilo.
Strašno.
Jara

#152 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Jara »

Mama dvoje djece wrote:Zaista, i mom se ocu to desilo, 70 godina, obrlatio ga ispred garaže na Kovačićima, mi nismo mogli vjerovati, a mislim ni on šta mu se desilo.
Strašno.
Ovo je već epidemija... :-)
karanana

#153 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by karanana »

prije nekoliko dana na parkingu ispred moje zgrade iz auta, neki mini-van stranih registracija (mislim madjarskih), izadje frajer, tamnoput, pa skoro da lici na nekog arapa, pridje mi i nosi taj katalog.
a ja mu rekoh, a vi ste ti koji varaju narod, pise se o vama na forumu. on se nasmija i odmah odustade od potjere za mnom.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#154 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by PipiDugaDevetka »

karanana wrote:prije nekoliko dana na parkingu ispred moje zgrade iz auta, neki mini-van stranih registracija (mislim madjarskih), izadje frajer, tamnoput, pa skoro da lici na nekog arapa, pridje mi i nosi taj katalog.
a ja mu rekoh, a vi ste ti koji varaju narod, pise se o vama na forumu. on se nasmija i odmah odustade od potjere za mnom.
:sax:
chuchumbamayumbe

#155 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by chuchumbamayumbe »

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... ovima.html
Rumuni prodavali posuđe po višim cijenama i krali po stanovima

Otkrivene kriminalne aktivnosti na području Banja Luke

Policija RS razotkrila je grupe rumunskih državljana koji su na području ovog entiteta, a posebno u Banjoj Luci, prodavali građanima posuđe sumnjivog porijekla ili krivotvorenih oznaka proizvođača, kao i da su provaljivali u stanove i krali određene predmete i dragocjenosti.

Kako je jučer saopšteno iz MUP-a RS, njihovi pripadnici došli su do saznajnja da su Rumuni u proteklom periodu nedozvoljeno prodavali posuđe, te motorne pile marki „stil“, „huskvarna“ i drugu tehničku robu na kojima su bili krivotnorene oznake proizvođača.

- Raspolažemo još nepotvrđenim saznanjima da su ovi strani državljani u grupi ili pojedinačno, na području Banje Luke posjećivali građane u njihovim stambenim objektima, gdje su se pored prodajom robe bavili i prosjačenjem i vradžbinama, a prilikom pružanja navedenih usluga uočavali su starosnu strukturu i imovinsku stanje građana. O tome su obavještavali druge članove, koji u navedene objekte provaljuju i kradu dragocjenosti – saopšteno je iz MUP-a RS.

Iz MUP-a RS objašnjavaju i da rumunski državljani, posuđe koje prodaju u RS kupuju u prodavnicama, najčešće na području Brčkog, odnosno na pijaci „Arizona“, i to po znatno nižim cijenama od onih za koje ih kasnije preprodaju.

- Kupovali su komplet posuđa sa setom od 16 komada marke „Bachamaer“ za 50 KM i noževe u koferu sa setom od 25 komada za 20 KM, a koje su prodavali na ulici, parkinzima i pijacama u gradovima i selima na području cijele BiH i to uglavnom osobama starijim od 50 godina za iznose od po nekoliko stotina, pa čak i 1.000 maraka – navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Entitetska policija je na otkrivanju ovih grupa Rumuna sarađivala sa Službom za poslove sa strancima BiH, terenski centar u Banjoj Luci, kojima su u nadležnost predati do sada ispitani osumnjičenici.

- Obaviješteni smo da su u junu ove godine oni otkazali pravo na bezvizni boravak u BiH i izrekli mjeru protjerivanja iz naše zemlje za 10 državljana Rumunije zbog nedozvoljene trgovine. Prema dosadašnjim saznanjima na području BiH nalazi se još 15 grupa državljana Rumunije koji se također bave ovim aktivnostima - naglašavaju u policiji RS.

Apel MUP-a

Iz MUP-a RS su apelovali na građane da budu oprezni i da obrate posebno pažnju na ovu vrstu prevara, objašnjavajući da su na pomenuti način trgovine, naši građani obmanuti i da Rumuni nemaju odobrenje od nadležnih organa u BiH da se bave ovim aktivnostima.
vogoscanka

#156 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by vogoscanka »

E postala sam još jedan nesretni kupac :lol: Šerpe sam kupila za 200,00 KM.Mađari krenuli i po firmama :shock:
Kuhala sam nešto prije par dana,još sam skeptična oko šerpi i kuhanja,malo mi čudan okus hrane 8) :mrgreen:
lamija3

#157 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by lamija3 »

EH DA I JA PODIJELIM SVOJE ISKUSTVO U VEZI TIH ŠERPA I NOŽEVA :((((
PRIJE DVA DANA MOJA SVEKRVA JE POŠLA U BOLNICU NA KONTROLU I U PUTU PREMA KOŠEVU DOZIVAO JE NEKI ĆOVIJEK SA "GOSPOĐO" ONA SE OKRENULA I PRIŠAO JOJ JE ĆOVIJEK MLAĐI S BRADOM I JEDVA JE PRIĆAO NAŠ JEZIK,PITAO JE DA LI JE PENZIJONER I KADA JE REKLA DA JESTE REKAO JE DA JOJ ĆESTITA DOBITNICA JE POKLONA SOLINGEN SUĐA, ONA SVA ZBUNJENA JADNA I POVJERUJE! :? TRAŽIO JE DA DOĐU DO NJENE KUĆE DA JOJ TO DOSTAVE IMAO JE VOZAĆA I VOZILI SU CRVENI AUTO KOJI JE IZNAJMLJEN U RENTA CAR, KADA SU DOŠLI NA ADRESU IZVADIO JE IZ AUTA SET ŠERPI I KOFER S NOŽEVIMA I KADA JE UNIO U KUĆU REKAO JE DA RADI U NJEMAĆKOJ FIRMI I DA SE ZOVE JOHANS I DA JE UPRAVO SA SEMINARA IZ HOTELA HOLDEY INN I DA ŽURI NA AVION A OSTALA SU MU JOŠ DVA SETA I ZBOG SKUPE CARINE DA IH NE VRAĆA NAZAD PRODAJE PUNO JEFTINIJE NEGO ŠTO JESU I UKOLIKO KUPI JEDAN SET ŠERPI I SET NOŽEVA DOBIĆE JOŠ JEDAN SET ŠERPI GRATIS! ONA JE REKLA HVALA JA SAM PENZIONER I ZAISTA MI NE PADA NA PAMET, AL ON JE BIO UPORAN I POKAZAO JOJ NEKE CIJENE I DA TO KOŠTA 3000 KM A ON NJOJ NUDI SAMO ZA 1500.. :evil: ONA JE REKLA DA NEMA TIH PARA I DA JOJ NE PADA NA PAMET ,ZATEM UBJEĐIVAJUĆI JE REKAO JE DA ĆE JOJ DATI ZA 1000KM AL BEZ( ONOG GRATISA) JER MU SE ZAISTA ŽURI NA AVION! I ONA JADNA SKONTA AKO JE TO TAKO SKUPO DA ONA KUPI PA DA PREPRODA DA BAREM NEŠTO ZARADI, ZATIM ODE U NAJBLIŽU BANKU I UŠTEĐEVINU KOJU JE IMALA OD TUĐE NJEGE :( KOJU JE DUGO SKUPLJALA DA NJEMU! :-) I SUTRA DAN MENI SVE ISPRIĆA I MENI BUDE ĆUDNO JER ZNAM DA JE TO SUĐE NA TV PRODAJI OKO TRI STOTINE JA SLUĆAJNO UKUCAM NA GOOGLU I POJAVI MI SE OVAJ FORUM ,KAD SAM VIDJELA VAŠE TEKSTOVE POZLILO MI JE , AL TEK KAD SAM JE ZOVNULA KOD SEBE I POKAZALA JOJ VAŠA ISKUSTVA ZALJEVALA SAM JE VODOM, ZAMISLITE SAMO KAD JE VIDJELA DA JE KUPILA NEKI FUŠ ZA 1000 A ORGINAL KOŠTA 300KM.... STVARNO MI JE ŽAO LJUDI KOJI OVAKO NASJEDNU NA PREVARE!!! LJUDI ĆUVAJTE SE......
Pasiflora

#158 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Pasiflora »

Draga @lamija, zao mi je tvoje svekrve, ali neka barem zna i isprica svim svojim drugaricama, komsinicama, rodbini...
Pisi malim slovima, velika su deranje, a to admini i modovi bas ne vole :wink:
vjesticanametli

#159 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by vjesticanametli »

lamija3 wrote:EH DA I JA PODIJELIM SVOJE ISKUSTVO U VEZI TIH ŠERPA I NOŽEVA :((((
PRIJE DVA DANA MOJA SVEKRVA JE POŠLA U BOLNICU NA KONTROLU I U PUTU PREMA KOŠEVU DOZIVAO JE NEKI ĆOVIJEK SA "GOSPOĐO" ONA SE OKRENULA I PRIŠAO JOJ JE ĆOVIJEK MLAĐI S BRADOM I JEDVA JE PRIĆAO NAŠ JEZIK,PITAO JE DA LI JE PENZIJONER I KADA JE REKLA DA JESTE REKAO JE DA JOJ ĆESTITA DOBITNICA JE POKLONA SOLINGEN SUĐA, ONA SVA ZBUNJENA JADNA I POVJERUJE! :? TRAŽIO JE DA DOĐU DO NJENE KUĆE DA JOJ TO DOSTAVE IMAO JE VOZAĆA I VOZILI SU CRVENI AUTO KOJI JE IZNAJMLJEN U RENTA CAR, KADA SU DOŠLI NA ADRESU IZVADIO JE IZ AUTA SET ŠERPI I KOFER S NOŽEVIMA I KADA JE UNIO U KUĆU REKAO JE DA RADI U NJEMAĆKOJ FIRMI I DA SE ZOVE JOHANS I DA JE UPRAVO SA SEMINARA IZ HOTELA HOLDEY INN I DA ŽURI NA AVION A OSTALA SU MU JOŠ DVA SETA I ZBOG SKUPE CARINE DA IH NE VRAĆA NAZAD PRODAJE PUNO JEFTINIJE NEGO ŠTO JESU I UKOLIKO KUPI JEDAN SET ŠERPI I SET NOŽEVA DOBIĆE JOŠ JEDAN SET ŠERPI GRATIS! ONA JE REKLA HVALA JA SAM PENZIONER I ZAISTA MI NE PADA NA PAMET, AL ON JE BIO UPORAN I POKAZAO JOJ NEKE CIJENE I DA TO KOŠTA 3000 KM A ON NJOJ NUDI SAMO ZA 1500.. :evil: ONA JE REKLA DA NEMA TIH PARA I DA JOJ NE PADA NA PAMET ,ZATEM UBJEĐIVAJUĆI JE REKAO JE DA ĆE JOJ DATI ZA 1000KM AL BEZ( ONOG GRATISA) JER MU SE ZAISTA ŽURI NA AVION! I ONA JADNA SKONTA AKO JE TO TAKO SKUPO DA ONA KUPI PA DA PREPRODA DA BAREM NEŠTO ZARADI, ZATIM ODE U NAJBLIŽU BANKU I UŠTEĐEVINU KOJU JE IMALA OD TUĐE NJEGE :( KOJU JE DUGO SKUPLJALA DA NJEMU! :-) I SUTRA DAN MENI SVE ISPRIĆA I MENI BUDE ĆUDNO JER ZNAM DA JE TO SUĐE NA TV PRODAJI OKO TRI STOTINE JA SLUĆAJNO UKUCAM NA GOOGLU I POJAVI MI SE OVAJ FORUM ,KAD SAM VIDJELA VAŠE TEKSTOVE POZLILO MI JE , AL TEK KAD SAM JE ZOVNULA KOD SEBE I POKAZALA JOJ VAŠA ISKUSTVA ZALJEVALA SAM JE VODOM, ZAMISLITE SAMO KAD JE VIDJELA DA JE KUPILA NEKI FUŠ ZA 1000 A ORGINAL KOŠTA 300KM.... STVARNO MI JE ŽAO LJUDI KOJI OVAKO NASJEDNU NA PREVARE!!! LJUDI ĆUVAJTE SE......
draga lamija
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#160 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by prljavi Hare »

Da hoće meni pokucati,da ja njima uvalim komad nehrđajućeg čelika! 8-)
lamija3

#161 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by lamija3 »

najgore od svega je što nesmije reći djeci pa je jadna došla meni da se izjada jer sam joj uvijek pri ruci,pa nesmije ni komšijama da joj ne bih došla ta informacija do mog muža i kćerki jer misli da bi joj tim noževima oći izrovili :cry: ali zato se sada ja ukljućujem na sve forume na ovu temu pišem.. upravo sam vidjela u crnoj hronici da su u kljadnju jućer uhapsili dvojicu rumuna koji su oteli ženi ogrlicu za šerpe....
vjesticanametli

#162 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

draga lamija
vjesticanametli

#163 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

lamija3 wrote:najgore od svega je što nesmije reći djeci pa je jadna došla meni da se izjada jer sam joj uvijek pri ruci,pa nesmije ni komšijama da joj ne bih došla ta informacija do mog muža i kćerki jer misli da bi joj tim noževima oći izrovili :cry: ali zato se sada ja ukljućujem na sve forume na ovu temu pišem.. upravo sam vidjela u crnoj hronici da su u kljadnju jućer uhapsili dvojicu rumuna koji su oteli ženi ogrlicu za šerpe....
lamija draga
Last edited by vjesticanametli on 18/11/2011 19:24, edited 1 time in total.
Michun

#164 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Michun »

Vjestice, jel to neki fol?
vjesticanametli

#165 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

nije.............ibretim se :oops:
alenalena

#166 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by alenalena »

A kod mene mama kupila to posuđe za 50KM i jedan tanki zlatni lančić koji ne vrijedi ni 20KM. Dobro je ipak prošla.
poznanik

#167 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by poznanik »

lamija3 wrote:... zato se sada ja ukljućujem na sve forume na ovu temu pišem..
Jeste li "kupoprodaju" prijavili policiji, ako ste sigurne da ste prevarene (svekrva)?
alenalena

#168 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by alenalena »

Mene samo zanima kakva je hrana u tim šerpama kad se skuha? Mama je danas kupila, nije imala vremena da isproba. Ima li forumaša koji su probali hranu iz njih..
vnm

#169 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by vnm »

pa nije kupila zlatni lancic nego platila zlatnim lancicem :)
Edin H.

#170 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Edin H. »

alenalena wrote:A kod mene mama kupila to posuđe za 50KM i jedan tanki zlatni lančić koji ne vrijedi ni 20KM. Dobro je ipak prošla.
To se kaze dobro ih je zavalila :D

premda ce oni i taj lancic nekome strovaliti za vise repa :-)

I kaze se moja mama ili ako bas moras u mene mama :D :lol:
vjesticanametli

#171 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

edine kaze se alenalena draga :oops:
graue_maus

#172 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by graue_maus »

:lol: dede i serpe sto se ismija , na tudjoj muci nece na dobro.
ljut ko ris

#173 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by ljut ko ris »

Pozdrav svima, evo da i ja podjelim koju informaciju sa vama a vezano za ovo posudje.
Posudje o kojem vi govorite moja je mama uzela prije dvije godine u prodavnici u Ilijasu, i platila ga je 120 KM.
stalno u njemu kuha i nema zamjerki. za te pare i nije lose.
zao mi je samo ovih ljudi koji su to platili puno skuplje, to im je skola za ubuduce, ako vec dajes velike pare onda bar kupuj provjereno i u ovlastenim prodavnicama.
alenalena

#174 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by alenalena »

babyline wrote:
vnm wrote:pa nije kupila zlatni lancic nego platila zlatnim lancicem :)
well, pardone moi :D
dobro je, razumjeli ste. :D
alenalena

#175 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by alenalena »

Edin H. wrote:
alenalena wrote:A kod mene mama kupila to posuđe za 50KM i jedan tanki zlatni lančić koji ne vrijedi ni 20KM. Dobro je ipak prošla.
To se kaze dobro ih je zavalila :D

premda ce oni i taj lancic nekome strovaliti za vise repa :-)

I kaze se moja mama ili ako bas moras u mene mama :D :lol:
ooooo hvala hvala na prijedlogu. :D
Post Reply