Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Jara

#126 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Jara »

babyline wrote:kako da provjere, da kupe gajgerov od madjara :?
:lol: :thumbup:
ProbuseniDolar

#127 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by ProbuseniDolar »

Nozevi nisu radioaktivni, nozevi su malo radioaktivni :D
SavskiGaleb

#128 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by SavskiGaleb »

:lol: :-D :-) prije pola sata dolazi stari kući nosi čuveno bachmayer posuđe..obrlatio ga na poslu neki "slovenac" za 300 KM a na početku je tražio 800KM...dobio je 16-dijelni set i onaj kofer sa noževima...evo sad po internetu gledam koja je ovo prevara i nešto mi žao mu reć da su ga nasankali kad vidim da mu je drago što je "dobro" pazario... :bih: :)
Jara

#129 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Jara »

Pa sad kad je gotovo - lijepo od tebe što mu ne kvariš ćeif kad ga već ta kupovina čini sretnim! :)
Samo bi bar forumaši mogli upozoriti rodbinu... :-)
sheilak

#130 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by sheilak »

:lol: Ali nikako da skontam kako samo muskarci kupuju ovo. :-D Kako samo njih zeznu?
SavskiGaleb

#131 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by SavskiGaleb »

sheilak wrote::lol: Ali nikako da skontam kako samo muskarci kupuju ovo. :-D Kako samo njih zeznu?
Hajd mogu razumit da te neka zgodna rospija obrlati da nešto kupiš al ono kad ti brkati Rumun uvali svoje šerpe za 300-800 Km onda se pitam s koje su planete muškarci..
Edin H.

#132 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Edin H. »

SavskiGaleb wrote:
sheilak wrote::lol: Ali nikako da skontam kako samo muskarci kupuju ovo. :-D Kako samo njih zeznu?
Hajd mogu razumit da te neka zgodna rospija obrlati da nešto kupiš al ono kad ti brkati Rumun uvali svoje šerpe za 300-800 Km onda se pitam s koje su planete muškarci..
Dobro to sad ipak ovisi od seksualne preferencije :oops: pretpostavljam da pojedinci preferiraju brkate Rumune :skoljka:
sheilak

#133 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by sheilak »

Mozda brkati Rumuni bolje poznaju musku psihu. :D
talijan001

#134 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by talijan001 »

Evo danas i moj punac naletio na ove serpe i nozeve kupio lik 5 setova serpi i 4 5 kofera nozeva da proda i zaradi lik mu rekao da je bio na prezentaciji i nesmije vratiti preko granice platio to sve 4000 km meni poklonio jedan kofer sa nozevima i ja budala kupim jedan set serpi za 300 eura dodzem kuci reko da malo proguglam da nadzem tu firmu Bachmayer kad ono nistqa o njima naletim na ovaj post i vidim da sam ispao levat uzmem serpe i vratim puncu neka proda nekom drugom. Kvaliteta nije losa nozevi su ruku na srce extra serpe nemado prilike ni da probam uglavnom punac je jedini nadrljao do bola
shillen

#135 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by shillen »

halalite ljudi , al odavno se ovako nisam ismijao :lol: :lol: :D
NightSkyWalker

#136 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by NightSkyWalker »

Istinita prica:

Kod nas u selu je tako jedan covjek dosao i rekao da je profesionalni berbo i da suneti djecu po kucama. Narod spremio djecu koja jos nisu bila popravljena, berbo dosao, obavio posao, i otisao. Sve je bilo super i dobro dok roditelji nisu poceli da uklanjaju zavoje. Kad su zavoji napokon uklonjeni :shock: :shock: :shock: :shock:

...chuna ista kao i prije. :shock: :lol:

...samoproglaseni berbo je sunetio djecu tako sto bi se zatvorio sam u sobu sa dijetom, malo ga ustinuo za chunu da dijete zaplace, zamotao, uzeo pare, i put pod noge. :twisted: :lol:
HAVANA

#137 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by HAVANA »

talijan001 wrote:Evo danas i moj punac naletio na ove serpe i nozeve kupio lik 5 setova serpi i 4 5 kofera nozeva da proda i zaradi lik mu rekao da je bio na prezentaciji i nesmije vratiti preko granice platio to sve 4000 km meni poklonio jedan kofer sa nozevima i ja budala kupim jedan set serpi za 300 eura dodzem kuci reko da malo proguglam da nadzem tu firmu Bachmayer kad ono nistqa o njima naletim na ovaj post i vidim da sam ispao levat uzmem serpe i vratim puncu neka proda nekom drugom. Kvaliteta nije losa nozevi su ruku na srce extra serpe nemado prilike ni da probam uglavnom punac je jedini nadrljao do bola
:( :roll:
veljaca

#138 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by veljaca »

NightSkyWalker wrote:Istinita prica:

Kod nas u selu je tako jedan covjek dosao i rekao da je profesionalni berbo i da suneti djecu po kucama. Narod spremio djecu koja jos nisu bila popravljena, berbo dosao, obavio posao, i otisao. Sve je bilo super i dobro dok roditelji nisu poceli da uklanjaju zavoje. Kad su zavoji napokon uklonjeni :shock: :shock: :shock: :shock:

...chuna ista kao i prije. :shock: :lol:

...samoproglaseni berbo je sunetio djecu tako sto bi se zatvorio sam u sobu sa dijetom, malo ga ustinuo za chunu da dijete zaplace, zamotao, uzeo pare, i put pod noge. :twisted: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hvala sto me nasmija - uz ovu tminu okolo ....
novi.dan.nova.nafaka

#139 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by novi.dan.nova.nafaka »

astrid wrote:Ti šverceri izgleda samo muškarce salijeću da kupe šerpe :D
Moram supruga obavjestiti da pripazi :-)
Još samo da ne bude da u paketu sa setom posuđa dođe i kakva manja usluga od kakve mađarice ili rumunjke. ;-)
Mislim, ono, muškarci to kupuju, nikad pred ukućanima, nešto tu smrdi... :lol:
chuchumbamayumbe

#140 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by chuchumbamayumbe »

Hajde sve i nekako mogu da svarim, ali odakle raji tolike pare, kupuju po nekoliko kompleta, to mi nikako ne ide u glavu?!
A sve stariji ljudi...
novi.dan.nova.nafaka

#141 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by novi.dan.nova.nafaka »

chuchumbamayumbe wrote:Hajde sve i nekako mogu da svarim, ali odakle raji tolike pare, kupuju po nekoliko kompleta, to mi nikako ne ide u glavu?!
A sve stariji ljudi...
Izgleda pod stare dane odlučili ući u biznis. :-D
Svako ima svoj stil života, to poštujem, međutim, kad vidim kako neko ko nema neka primanja iskešira pozamašnu sumu (od možda nekoliko mjesečnih primanja) za bilo što što nije od životne važnosti - zgadi mi se. Žele biti snobovi, a u stvari to ne mogu biti. Pogotovo na ovoj krizi davat velike pare, hmm.
Eto, recimo i supruga i ja radimo hvala Bogu, ali da mi padne na pamet kupiti onaj usisivač od par hiljada kao što je raja kupovala, ili nekakvo ekstra skupo posuđe - nikad.
I još, kako ba nije čudno, početna cijena par hiljada, a onda spusti cijenu na par stoja - mislim, gdje to ima... :-)
zemomak

#142 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by zemomak »

i kod mene je punac kupio set ovog posuđa...saletio ga mađar dok je ovaj odmaro na vikendici...platio je oko 300 KM, zadovoljan i nije uopće obraćo pažnju na brend ;)
Slavko2

#143 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Slavko2 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Žele biti snobovi, a u stvari to ne mogu biti. Pogotovo na ovoj krizi davat velike pare, hmm.
Potpisujem! Odličan komentar. Nažalost ta pojavnost jeste sveprisutna diljem i Bosne, a pogotovu u Hrvatskoj, u svakome segmentu civilnoga društva. Općenito, radi se o kompleksima. Na primjer kada seljak dođe u grad pokušava na silu da postane građanin, nešto što nije niti će bilo kada biti. Ali to ne shvaća. Pravi karikaturu od sebe. Prvo što uradi je da promijeni govor, pozdrave, ubaci par fensi riječi i misli da je gospodin. Takvo što je bilo sa migracijom mojih Hercegovaca u Zagreb. Ljude koje sam poznavao. Kada se vrate doma, više ne govore kako se govorilo u njihovom selu. A kamen je kamen, nije asfalt. To pokazuje da nemaju karaktera, da su prilivode i da su samo loša kopija svega što im se svidi. Da ne govorim o odjelcima koja nabace nakon par mjeseci u metropoli pa misle ako imaju crno odjelce i bijele čarape da su stigli iz Vienne. Snobizam je odista ružna pojava. Da ne govorim o akademskoj "zajednici". To je najbolji primjer snobizma. Danas diplomu možeš kupit za par tisuća maraka u svakoj j**** zabiti i ti si uvaženi akademik. Pogledajte njemačkog ministra. On je samo jedan dio svoga doktorskoga rada prepisao" tj. uzeo ideju od kolege, i odrekao se vlastitoga naslova. U BiH bi svatkom tko je doktor, magistar, pa možda i diplomac, trebalo uzeti diplomu i javno je spaliti zajedno sa onima koji su mu je potpisali, jer je danas posve noramlno da kupiš knjigu na engleskome jeziku prevedeš je uplatiš par tisuća km i imaš titulu. Smješno. Nažalost takav snobizam, i bolesna želja da se bude netko i nešto preko titule, a što objektivno nemaš kapacitet, uništava ekonomiju Balkana. Doktoranti na zapadu rade na otkrivanju novih vidika, ideja, stvaraju nove ekonomske modele i opravdanu nose titule, a ukoliko su samo dio ideje od nekoga posudili ili prepisali vidite na njemačkom primjeru kako se postupa. Tako da me nečude ni skupe šerpe, usisavači i sl.kad nam je kompletno društvo sa mentalitetom snobizma. Želi se biti netko drugi, a to je nemoguće.
mrtva kokoš

#144 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by mrtva kokoš »

Državljani Rumunije varali ljude u Trebinju

Osumnjičeni su J.B. ponudili i set posuđa marke "Zeppter", uz napomenu da kao dobitnik nagrade ima pravo na popust i zatražili mu 300 eura

Službenici Policijske stanice (PS) Trebinje, 15. marta ove godine dokumentovali su i podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu Trebinje, protiv S.G. i G.G., državljana Rumunije, zbog sumnje da su počinili dva krivična djela prevara, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje.

Navedena lica su 14.marta 2011.godine, na jednoj trebinjskoj ulica, prevarili J.B. iz Trebinja, tako što su mu objasnili da je kao penzioner dobitnik nagrade koja se sastoji od seta noževa. Osumnjičeni su J.B. ponudili i set posuđa marke "Zeppter", uz napomenu da kao dobitnik nagrade ima pravo na popust i zatražili mu 300 eura. J.B. je nakon što im je dao traženi iznos novaca, dobio set posuđa i noževa i istog trenutka shvatio da je prevaren, jer roba koju je kupio nije marke "Zeppter", nego "Bachmyer".

Policijski službenici PS Trebinje su odmah nakon zaprimljene prijave, došli do saznanja da su se mogući izvršioci ovog krivičnog djela uputili u pravcu Ljubinja.

Patrola PS za bezbjednost saobraćaja je istog dana u Ljubinju zaustvaila putnički automobil marke "ford fokus", registraskih oznaka ZG-9017-EH, u kojem su se nalazila osumnjičena lica, koja su potom lišena slobode. Nakon kriminalsitičke obrade nad ovim licima, utvrđeno je da je S.G. ranije na identičan način izvršio prevaru na štetu još dva lica iz Trebinja.

Naime, on je 20. juna prošle godine izvršio prevaru na štetu M.P. i M.P iz Trebinja za iznos od 620 KM. S.G. i G.G. su uz izvještaj o počninjenom krivičnom djelu prevara, 15 marta predata na dalje zakonsko postupanje Okružnom tužilaštvu u Trebinju.
evo izgleda rumuni zaplatili... :-)
valter.ba

#145 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by valter.ba »

Saletili prekjucer mog starog :D Stari znao sta rade i ponudio im stoju,pokupili odmah i serpe i nozeve shebali se :lol: :lol: :lol:
tuzlanka74

#146 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by tuzlanka74 »

Drage sarajlije nije ta prevara samo kod vas nego je,nazalost,i u Tuzli.Moj otac koji je covjek uvjek razuman bio,nikad mu iz dzepa nisi mogao ni onaj zuti dinar ,sto se od kad vise ne koristi,izvuci nasjeo je na tu prevaru negdje u decembru prosle godine.Prica tih navodnih prodavaca je ista koju i svi vi opisujete.Podvalili su mu 3 kompleta serpa,koje izmedju ostalog nevaljaju nista jer se dno,kako bih rekla guli.
Stvar koja me zapanjuje je da tako mogu da obrlate muskarce, a da nema bar do sada ,navedenih primjera i da su zene.
Niasam nikad vjerovala u magiju i koje kakve carolije ali kako je moguce navuci toliko ljudi na isti nacin?
Kada smo pitali oca sta mu bi da to kupi njegov odgovor je bio."ja neznam sta mi je bilo",zato i kazem da se ne bave kavim stvarima da stvarno svijetu pomute mozak na momenat.
Upozoravajte roditelje da ne pricaju sa nepoznatim,dodje kao sto se djeci govori. :!: :!: :!:
lajkujMe

#147 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by lajkujMe »

Ja kao prvo ne otvaram vrata ciganima i prodavacima, drugo ne pada mi na pamet bacati 800 km za neke serpe, trece kupujem jeftine serpe pa traju koliko traju u vecini slucajeva veoma dugo :).
Jara

#148 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Jara »

tuzlanka74 wrote:Drage sarajlije nije ta prevara samo kod vas nego je,nazalost,i u Tuzli.Moj otac koji je covjek uvjek razuman bio,nikad mu iz dzepa nisi mogao ni onaj zuti dinar ,sto se od kad vise ne koristi,izvuci nasjeo je na tu prevaru negdje u decembru prosle godine.Prica tih navodnih prodavaca je ista koju i svi vi opisujete.Podvalili su mu 3 kompleta serpa,koje izmedju ostalog nevaljaju nista jer se dno,kako bih rekla guli.
Stvar koja me zapanjuje je da tako mogu da obrlate muskarce, a da nema bar do sada ,navedenih primjera i da su zene.
Niasam nikad vjerovala u magiju i koje kakve carolije ali kako je moguce navuci toliko ljudi na isti nacin?
Kada smo pitali oca sta mu bi da to kupi njegov odgovor je bio."ja neznam sta mi je bilo",zato i kazem da se ne bave kavim stvarima da stvarno svijetu pomute mozak na momenat.
Upozoravajte roditelje da ne pricaju sa nepoznatim,dodje kao sto se djeci govori. :!: :!: :!:
Tačno ih treba upozoravati kao djecu! Fascinantno kako ih obrlate... :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#149 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Velkoski »

treb'o bi' i ja pocet' prodavat serpe :roll:

pravi biznis :D
Topla voda

#150 Re: Pazite se: podvala sa Bachmayer de Swiss šerpama i noževima!

Post by Topla voda »

tuzlanka74 wrote:Drage sarajlije nije ta prevara samo kod vas nego je,nazalost,i u Tuzli.Moj otac koji je covjek uvjek razuman bio,nikad mu iz dzepa nisi mogao ni onaj zuti dinar ,sto se od kad vise ne koristi,izvuci nasjeo je na tu prevaru negdje u decembru prosle godine.Prica tih navodnih prodavaca je ista koju i svi vi opisujete.Podvalili su mu 3 kompleta serpa,koje izmedju ostalog nevaljaju nista jer se dno,kako bih rekla guli.
buuu,serpa...buuu,aaaahhhh...akromidos sindos bachmayer :D

cuvajte se kletve ljudi koji prodaju serpe :D
Post Reply