nije prvi
-
(ne)forumas
#1 nije prvi
Nije prvi kad je prvi vec je prvi kad ovi probaju sirene... jes' da su se malo zeznuli, al' nema veze od danas august ima 30 dana
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3 Re: nije prvi
Đe je sad planulo? Da nije kakav objekat ugostiteljski planuo uz pomoć ljudskog faktora?
Ili je nekome bajramski ručak zagorio, pa planulo?
-
suspect_zero
#4 Re: nije prvi
PipiDugaDevetka wrote:Đe je sad planulo? Da nije kakav objekat ugostiteljski planuo uz pomoć ljudskog faktora?
Prvo se čuo glas one tete koja je rekla :tačno je 12 sati i onda malo sirena......samo drugačiji zvuk od one od prije rata
- BackSpace
#5 Re: nije prvi
mozda mi ne znamo nesto sto oni znaju 
- alica.k
#6 Re: nije prvi
bgm nama u vogosci svakog prvog u 12 sahata puste sirenu.
i danas je nije bilo, bila sam kuci.
-
Mr.Penguin
#7 Re: nije prvi
Tek je prvi danas prvi.alica.k wrote:bgm nama u vogosci svakog prvog u 12 sahata puste sirenu.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#8 Re: nije prvi
@alica.k prolupala.Mr.Penguin wrote:Tek je prvi danas prvi.alica.k wrote:bgm nama u vogosci svakog prvog u 12 sahata puste sirenu.
- alica.k
#9 Re: nije prvi
kazem, nisu jucer fuliliPipiDugaDevetka wrote:@alica.k prolupala.Mr.Penguin wrote:Tek je prvi danas prvi.alica.k wrote:bgm nama u vogosci svakog prvog u 12 sahata puste sirenu.
i danas je nije bilo, bila sam kuci.![]()
![]()
-
(ne)forumas
#10 Re: nije prvi
Poslije jucerasnje valjda generalne probe danas su probu sirene pustili na pravi datum i u pravo vrijeme
-
♥ Julianna ♥
#11 Re: nije prvi
Mrzim sirene i dabogda im pocrkale.
- burekodsira
#12 Re: nije prvi
jeli iko stao mirno
morali prvo da ih propusu malo, ipak nisu 30 dana bile u funkciji jbg
morali prvo da ih propusu malo, ipak nisu 30 dana bile u funkciji jbg
-
suspect_zero
#13 Re: nije prvi
(ne)forumas wrote:Poslije jucerasnje valjda generalne probe danas su probu sirene pustili na pravi datum i u pravo vrijeme
Fakat
- PipiDugaDevetka
#15 Re: nije prvi
Nisu vatrogasci nikada ni svirali za prvi, nego Civilna zaštita ili Služba za osmatranje i dojavljivanje. Ne znam da li su sada promijenili naziv te službe.amrica wrote:vatrogasci ne sviraju vise 1.![]()
Nema ništa bezvezno i beskorisno ako su probali rad sirena,...Vazda ima neko pa bi SIŠLI NA BRDA da gađaju, a još bi više voljeli da mogu iz zraka nekako spržiti Sarajevo i sve nas u njemu,...
-
loudness
#16 Re: nije prvi
PipiDugaDevetka wrote:Nisu vatrogasci nikada ni svirali za prvi, nego Civilna zaštita ili Služba za osmatranje i dojavljivanje. Ne znam da li su sada promijenili naziv te službe.amrica wrote:vatrogasci ne sviraju vise 1.![]()
Nema ništa bezvezno i beskorisno ako su probali rad sirena,...Vazda ima neko pa bi SIŠLI NA BRDA da gađaju, a još bi više voljeli da mogu iz zraka nekako spržiti Sarajevo i sve nas u njemu,...
Nekadašnji tačan predratni naziv je bio >> Služba OJOU: Služba Osmatranja, Javljanja, Obavještavanja i Uzbunjivanja, a bila je uvezana u Centar VOJIN >> Centar za Vazdušno Osmatranje, Javljanje i Navođenje ...... i sirene su uvijek isprobavanae prvog u mjesecu, tačno u podne !Služba za osmatranje i dojavljivanje
Bile su uglavnom električne (mada je bilo i ručnih sa kurblom
Sve je bilo, kao i u svakom totalitarnom sistemu uzduž i poprijeko prožeto sistemom RPG - Radio Prislušnih Grupa, potpomognuto infrastrukturom SRJ-e (Savezom radioamatera Jugoslavije, kao i republičkim i pokrajinskim savezima Ra-Am), Štabovima i centrima veza SUP-a, TO-a, JNA-e, podmlatkom Narodne Tehnike, Civilnom zaštitom, uvezano u tada čuveni sistem ONO i DSZ...
Danas me jeza prožima kad se sjetim svih ovih kovanica
btw U svakoj ex YU državi ova služba danas ima drugačiji, ali ipak koliko toliko sličan naziv