Mensa testiranje, 23.05.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

.Irfan.

#51 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by .Irfan. »

Image

Masala.
fatality

#52 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by fatality »

.Irfan. wrote:Image

Masala.
na testu mozes nakucat sta hoces
odradis jednom i onda samo mijenjas odgovore i vidis kako se odrazava na rezultat ( bas sam cekao da vidim kad ce prvi pocet kacit "svoje" rezultate ) ;)

ne odnosi se na tebe, nego generalno mislim :)
Prolaznik

#53 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 19:47, edited 1 time in total.
The Realist

#54 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by The Realist »

Da je menza ja bih došao, ovako....
fatality

#55 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by fatality »

Prolaznik wrote:Imam jedno pitanje za Mensu.

Prije rata je bilo organizovano testiranje u Domu mladih u Sarajevu. Otišao sam iz puke znatiželje. Nikada ranije nisam radio slične testove tako da mi je sve skupa bilo prilično nepoznate i novo. Nakon testiranja kroz mjesec ili dva sam poštom dobio pismo od Mensa Jugoslavija gdje kaže da sam ostvario rezultat IQ 136 tj. 94% i da to nije dovoljno za članstvo pošto se traži 98%. U potpisu pisma je predsjednik, Josip Šaban mr. oecc.

Taj dan je bila na testiranju jedna osoba koju poznajem i ona je imala IQ dovoljan za članstvo ali se ne sjećam tačno koliko je ostvarila. Zanima me koliko je IQ potreban da bi se ostvarilo tih 98%?

Da li pravilno zaključujem ako kažem da sa 94% spadam unutar 6% svjetske populacije po IQ?
lijepo bi bilo da se osjecas kao neko ko spada u 6 % populacije :)

No ja ipak mislim da to znaci 94% tacno od testa, a da te prime u mensu moras imat 98%.

Naravno moze biti i da grijesim .
ema_

#56 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by ema_ »

karanana

#57 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by karanana »

eno ludog

molim plavu chichkavu trebu da me pm-uje. imam nesto da je pitam vezano za menzu.
Ma.Le.Na

#58 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by Ma.Le.Na »

:D
hajde fkt da vidimo ko je ko

ja zaboravila da je to bilo juce :oops: :( :roll:
ema_

#59 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by ema_ »

karanana wrote:eno ludog

molim plavu chichkavu trebu da me pm-uje. imam nesto da je pitam vezano za menzu.

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
novi.dan.nova.nafaka

#60 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Ma.Le.Na wrote::D
hajde fkt da vidimo ko je ko

ja zaboravila da je to bilo juce :oops: :( :roll:
haha, bilo je interesantnih scena. Naime, jedan lik naglas pita: "hoćemo li anketni listić staviti u kovertu (koja je inače namijenjena za to da se u njoj dostave rezultati testa)"... :lol: :lol: :lol:
A kad je završio test, naglas opet pred svima: evo ja sve uradio... :-D
Pa onda, jedan od članova mense BH u holu: "ma ima to da se skine u pe-de-fe formatu"...
I tako to...
Ma.Le.Na

#61 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by Ma.Le.Na »

:D
steta pa su rezultati tajni :D
bilo bi sega vidjeti kako se neki crvene :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#62 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by Truba »

mi onu plavu frčkavu u raji zovemo plejboj (girl) stalno hoda sa crnokosom višom od nje :mrgreen:
a vidim poznata lica oko nje
fatality

#63 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by fatality »

.
Last edited by fatality on 24/05/2011 14:37, edited 1 time in total.
fatality

#64 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by fatality »

steta sto ne odoh, za cvaju se moglo dobrih treba upoznat ( ionako svaki vikend dajem cenera za bejzment :( )

ovu plavu bih molio da se javi na pm usljed priprema ( ili ti ga instrukcija) za slijedecu godinu

moram priznat da sumnjam u to da je plava djevojcica (prepoznat ce se) ubacena od strane menze kako bi testirali kako ce muski uraditi test sa paznjom vise usmjerenom ka plavoj djevojcici neko papiru ispred sebe

moze li se kako doci do rezultata, ono samo muski-zenski bez imena ?
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#65 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by Dado dijasporitus »

Niko ozbiljan ne upotrebljava niti navodi kvocijent inteligencije kao znacajnu stavku u procjeni osobe za bilo kakvu svrhu u drustvu barem vec 50 godina. Jos nameracili da raji uzimaju lovu za tu glupost. Ko ode na ovo ja mu odmah mogu reci IQ, nemora ni uzimati test :D .
madner

#66 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by madner »

Dado dijasporitus wrote:Niko ozbiljan ne upotrebljava niti navodi kvocijent inteligencije kao znacajnu stavku u procjeni osobe za bilo kakvu svrhu u drustvu barem vec 50 godina. Jos nameracili da raji uzimaju lovu za tu glupost. Ko ode na ovo ja mu odmah mogu reci IQ, nemora ni uzimati test :D .
Varas se, samo se sada vise ne zovu tako :wink:
Mora svaka firma pazit na imidz. :D
Truba

#67 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by Truba »

koliko je vaš IQ

moj je oko 105 :mrgreen: jednom je bio 111 :lol:
na onim zajebancijama

nervira me što su teži zadaci pravo matematički :lol: ja ih preskočim :D
Corto Maltese

#68 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by Corto Maltese »

Prolaznik wrote:Imam jedno pitanje za Mensu.

Prije rata je bilo organizovano testiranje u Domu mladih u Sarajevu. Otišao sam iz puke znatiželje. Nikada ranije nisam radio slične testove tako da mi je sve skupa bilo prilično nepoznate i novo. Nakon testiranja kroz mjesec ili dva sam poštom dobio pismo od Mensa Jugoslavija gdje kaže da sam ostvario rezultat IQ 136 tj. 94% i da to nije dovoljno za članstvo pošto se traži 98%. U potpisu pisma je predsjednik, Josip Šaban mr. oecc.

Taj dan je bila na testiranju jedna osoba koju poznajem i ona je imala IQ dovoljan za članstvo ali se ne sjećam tačno koliko je ostvarila. Zanima me koliko je IQ potreban da bi se ostvarilo tih 98%?

Da li pravilno zaključujem ako kažem da sa 94% spadam unutar 6% svjetske populacije po IQ?
Zaključuješ pravilno. Uzgred, obzirom da umor, stres i drugi svakodnevni utjecaji, mogu "usporiti" mozak i do 15%, šanse da bi na ponovljenom testiranju prešao granicu od 98% su solidne.
Last edited by Corto Maltese on 24/05/2011 14:59, edited 1 time in total.
Sookie McSue

#69 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by Sookie McSue »

fatality wrote:steta sto ne odoh, za cvaju se moglo dobrih treba upoznat ( ionako svaki vikend dajem cenera za bejzment :( )

ovu plavu bih molio da se javi na pm usljed priprema ( ili ti ga instrukcija) za slijedecu godinu

moram priznat da sumnjam u to da je plava djevojcica (prepoznat ce se) ubacena od strane menze kako bi testirali kako ce muski uraditi test sa paznjom vise usmjerenom ka plavoj djevojcici neko papiru ispred sebe moze li se kako doci do rezultata, ono samo muski-zenski bez imena ?

:lol: :thumbup:

a može li se doći do rezultata? ne može. čak ni ostali članovi ne znaju kakve je rezultate imao koji kandidat.
fatality

#70 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by fatality »

Sookie McSue wrote:
fatality wrote:steta sto ne odoh, za cvaju se moglo dobrih treba upoznat ( ionako svaki vikend dajem cenera za bejzment :( )

moram priznat da sumnjam u to da je plava djevojcica (prepoznat ce se) ubacena od strane menze kako bi testirali kako ce muski uraditi test sa paznjom vise usmjerenom ka plavoj djevojcici neko papiru ispred sebe moze li se kako doci do rezultata, ono samo muski-zenski bez imena ?

a može li se doći do rezultata? ne može. čak ni ostali članovi ne znaju kakve je rezultate imao koji kandidat.
a nema nigdje ni nekih statistickih podataka, bez imena ...
Truba

#71 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by Truba »

ovo smrdi na piramidalnu štednju
ili džirlo djevojke 1500 x 10 = ???? a pozovu 2-3 na slikanje :D za reklamu
čista zarada :D
Sookie McSue

#72 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by Sookie McSue »

fatality wrote:
Sookie McSue wrote:

to može. vjerovatno ćemo, kad se bude organizovao prijem novih članova, to objaviti javno - koliko je kandidata položilo od ukupnog broja, eventualno i koji je raspon godina najzastupljeniji...što se muško-žensko odnosa tiče, rekla bih (prema trenutnom stanju) da nema neke drastične neravnoteže, tu smo negdje. možda za nijansu više ima muškaraca :)
fatality

#73 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by fatality »

Sookie McSue wrote:
fatality wrote:
Sookie McSue wrote:

to može. vjerovatno ćemo, kad se bude organizovao prijem novih članova, to objaviti javno - koliko je kandidata položilo od ukupnog broja, eventualno i koji je raspon godina najzastupljeniji...što se muško-žensko odnosa tiče, rekla bih (prema trenutnom stanju) da nema neke drastične neravnoteže, tu smo negdje. možda za nijansu više ima muškaraca :)
ok, ako Bog da i ja se slijedece godine onda oprobam

eto ja bih jos jednom apelovao na plavu djevojcicu, ako je prime da se javi na PM i da mi instrukcije ( oblast cemo preciznije definisat u 4 oka )
karanana

#74 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by karanana »

prvi sam pito za plavu.
fatality

#75 Re: Mensa testiranje, 23.05.

Post by fatality »

karanana wrote:prvi sam pito za plavu.
i ja sam prije onog sabana bio u pekari, no ipak je prije mene dobio svoju pasteticu sa sirom
zivot nije pravedan ...
Post Reply