Mensa testiranje, 23.05.
- Sookie McSue
#1 Mensa testiranje, 23.05.
Mensa BiH obavit će testiranje zainteresovanih kandidata 23.05. u 17h, u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH (Branislava Đurđeva 10, pored Cinema City-a) u Sarajevu. Prijavljivanje se vrši na licu mjesta, na dan testiranja. Cijena testiranja je 20 KM, a za studente i penzionere 15 KM (potrebno je ponijeti indeks illi ček od penzije kao dokaz).
Testovi koje koristi Mensa su standardni testovi inteligencije, koji se sastoje od tzv. progresivnih matrica. Riječ je o grafičkim zadacima koji ne zahtijevaju bilo kakvo predznanje. Osmišljeni su da ne favorizuju niti jedan pol, profesionalnu, rasnu, kulturnu, socijalnu ili bilo koju drugu grupu.
Testovi koje koristi Mensa su standardni testovi inteligencije, koji se sastoje od tzv. progresivnih matrica. Riječ je o grafičkim zadacima koji ne zahtijevaju bilo kakvo predznanje. Osmišljeni su da ne favorizuju niti jedan pol, profesionalnu, rasnu, kulturnu, socijalnu ili bilo koju drugu grupu.
- poznanik
#2 Re: Mensa testiranje, 23.05.
Jako lijepo, čak velikodušno od vas, što ste penzionerima dali popust na testiranje inteligencije. Dosadašnja visoka cijena nije im dopuštala masovniji odziv, zato možete očekivati gužvu na slijedećem testiranju...Sookie McSue wrote:Mensa BiH obavit će testiranje zainteresovanih kandidata 23.05. u 17h, u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH (Branislava Đurđeva 10, pored Cinema City-a) u Sarajevu. Prijavljivanje se vrši na licu mjesta, na dan testiranja. Cijena testiranja je 20 KM, a za studente i penzionere 15 KM (potrebno je ponijeti indeks illi ček od penzije kao dokaz).
- Bloo
- Globalna šefica
#3 Re: Mensa testiranje, 23.05.
sad kad forumaši navale ko ludi 
- Cholina_Lokica
#4 Re: Mensa testiranje, 23.05.
Da se potvrdi ono sto odavno znamo, da smo pagluBloo wrote:sad kad forumaši navale ko ludi
- Sookie McSue
#5 Re: Mensa testiranje, 23.05.
ne znam po čemu je ovo reklama? radi se o obavještenju o događaju koji se dešava u Sarajevu, a već sam ranije na temi Mensa obećala blagovremeno objaviti datum testiranja. Ne spomenuti da se isto plaća bilo bi, u najmanju ruku, neozbiljno. Uostalom, ako tema krši bilo koje od pravila, mislim da će to procijeniti administratori, a ne ti.link wrote:oni placaju nama, ili mi njima? ako mi placamo, molim da se ova tema ukloni, plati reklamu, pa klati, a nas ne izlazi glupostima.
- nellington
#6 Re: Mensa testiranje, 23.05.
Svuda je praksa da se šalju poštom, valjda i kod nas.Lud i ponosan wrote:Hvala na informaciji, dolazim sigurno.![]()
Samo me interesuje da li se rezultati salju postom, ili?
- Sookie McSue
#7 Re: Mensa testiranje, 23.05.
jeste, poštom (obično nakon par dana)nellington wrote:Svuda je praksa da se šalju poštom, valjda i kod nas.Lud i ponosan wrote:Hvala na informaciji, dolazim sigurno.![]()
Samo me interesuje da li se rezultati salju postom, ili?
- ja.neron
#8 Re: Mensa testiranje, 23.05.
a koja je cijena za nezaposlene, invalideSookie McSue wrote:Mensa BiH obavit će testiranje zainteresovanih kandidata 23.05. u 17h, u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH (Branislava Đurđeva 10, pored Cinema City-a) u Sarajevu. Prijavljivanje se vrši na licu mjesta, na dan testiranja. Cijena testiranja je 20 KM, a za studente i penzionere 15 KM (potrebno je ponijeti indeks illi ček od penzije kao dokaz).
- Bloo
- Globalna šefica
#9 Re: Mensa testiranje, 23.05.
ja ne smijem
strah me 
- nellington
#10 Re: Mensa testiranje, 23.05.
Jes' vala, valja poslije plaćati članarinu i ići na sastankeBloo wrote:ja ne smijemstrah me
-
zemo_online
#11 Re: Mensa testiranje, 23.05.
i ako polozis,sta onda?? prednosti pri zaposljavanju ili sta? koji je smisao polaganja,a kosta 20 mari,a 20 mari je puno danas???
- Sookie McSue
#12 Re: Mensa testiranje, 23.05.
da, to sam zaboravila napisati, isto kao i za studente i penzionere (15 KM). Testirati se mogu i učenici, ali ne mlađi od 17 godina.ja.neron wrote:a koja je cijena za nezaposlene, invalideSookie McSue wrote:Mensa BiH obavit će testiranje zainteresovanih kandidata 23.05. u 17h, u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH (Branislava Đurđeva 10, pored Cinema City-a) u Sarajevu. Prijavljivanje se vrši na licu mjesta, na dan testiranja. Cijena testiranja je 20 KM, a za studente i penzionere 15 KM (potrebno je ponijeti indeks illi ček od penzije kao dokaz).
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#13 Re: Mensa testiranje, 23.05.
Hvala na obavještenju.
Neću ići jer ne razumijem zašto ti treba diploma da pokaže da si pametan...
Neću ići jer ne razumijem zašto ti treba diploma da pokaže da si pametan...
- nellington
#14 Re: Mensa testiranje, 23.05.
Here we go again, pamet vs intElegencijaEntropio wrote: Neću ići jer ne razumijem zašto ti treba diploma da pokaže da si pametan...
Nemojte, ljudi, k'o Boga vas molim! Nemam više snage da čistim bunar!
- Sookie McSue
#15 Re: Mensa testiranje, 23.05.
be afraid, be very afraid!Bloo wrote:ja ne smijemstrah me
- Entropio
#16 Re: Mensa testiranje, 23.05.
Zašto ti treba diploma?nellington wrote:Here we go again, pamet vs intElegencijaEntropio wrote: Neću ići jer ne razumijem zašto ti treba diploma da pokaže da si pametan...![]()
Nemojte, ljudi, k'o Boga vas molim! Nemam više snage da čistim bunar!
- nellington
#17 Re: Mensa testiranje, 23.05.
Gdje ja rekoh da idem na testiranje?Entropio wrote: Zašto ti treba diploma?
- Entropio
#18 Re: Mensa testiranje, 23.05.
Pa napade me... reko' braniš svoje.nellington wrote:Gdje ja rekoh da idem na testiranje?Entropio wrote: Zašto ti treba diploma?
- nellington
#19 Re: Mensa testiranje, 23.05.
ExactlyEntropio wrote:
Pa napade me... reko' braniš svoje.A ti izgleda samo terminološki bitchir'o.
- perfect_guy
#20 Re: Mensa testiranje, 23.05.
nije potrebna nikakva zvanična potvrda dolaska (telefonski ili bilo kako)?
- perfect_guy
#21 Re: Mensa testiranje, 23.05.
i koliko traje?
- Sookie McSue
#22 Re: Mensa testiranje, 23.05.
ne treba ništa potvrđivati, dovoljno je doći 15ak minuta ranije. test traje nekih pola sata, otprilike.
-
nita82
#23 Re: Mensa testiranje, 23.05.
lijepo. zanima me jos i da li Mensa u nasoj zemlji omogucava besplatno testiranje za kandidate koji ostvare rezultat preko stotridesetinesto, kao sto to cine u drugim zemljama?
i kako organizacija funkcionira kod nas? kakve prednosti i gdje ostvaruju clanovi? kakve su obaveze clanova?
btw, kod trazenja posla natprosjecna inteligencija je vise nedostatak nego prednost. brze savladas posao, brze se zasitis, nastojis unaprijediti procese (sto vecina nasih poslodavaca dozivljava kao diverziju, najblaze receno). elem, ako si "previse" inteligentan, ne uklapas se u pricu koju nam u ranom kapitalizmu namecu - da teglis i sutis kao dobro bosansko govedo. nazalost.
cast svaka svijetlim izuzecima, ako ih ima.
i kako organizacija funkcionira kod nas? kakve prednosti i gdje ostvaruju clanovi? kakve su obaveze clanova?
btw, kod trazenja posla natprosjecna inteligencija je vise nedostatak nego prednost. brze savladas posao, brze se zasitis, nastojis unaprijediti procese (sto vecina nasih poslodavaca dozivljava kao diverziju, najblaze receno). elem, ako si "previse" inteligentan, ne uklapas se u pricu koju nam u ranom kapitalizmu namecu - da teglis i sutis kao dobro bosansko govedo. nazalost.
cast svaka svijetlim izuzecima, ako ih ima.
- madner
#24 Re: Mensa testiranje, 23.05.
Da li mogu dobiti certifikat sa nikom sa foruma?
Hocu da se mogu hvaliti ovdje, inace mi ne treba.
-
nosara1
#25 Re: Mensa testiranje, 23.05.
Koliki ti je...?madner wrote:Da li mogu dobiti certifikat sa nikom sa foruma?