LEAP!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sicky

#1 LEAP!

Post by sicky »

LEAP=Lokalni program za zastitu okolisa

Ukratko: LEAP omogucuje saradnju izmedju razlicitih interesnih skupina koje saradjuju sa strukturama lokalne vlasti, a sve u cilju postizanja dogovora o prioritetima u rjesavanju lokalnih problema okolisa.

Pitanje je namjenjeno prvenstveno forumasima koji zive u Sarajevu, koji su upoznati koliko-toliko sa ekoloskim problemima grada i naravno :-) da imaju razvijenu ekolosku svijest :D

Recimo da ste dobili da primjenite LEAP u nekoj od opstina Sarajeva...sta vidite kao potencijalni problem i kako biste ga rijesili :? :) (npr. po pitanju saobracaja i sl.)

Naravno, ko nema sta reci vezano za temu, nek' istu zaobidje bez suvisnih komentara!!! :-? :-)

Ah da....i postedite me onog sadjenja salate, graha i sl. izmedju tramvajskih tracnica :D

p.s. Nisam dobila da primjenim LEAP, ali mi treba vase cijenjeno misljenje :D

Image
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Sicky,
dosta srednjih i osnovnih skola ima svoje ekoloske programe, medjutim zbog preuskog polja djelovanja nisu u mogucnosti da postignu nesto vise. Mozda bi trebalo kontaktirati skole u odredjenoj opstini i vidjeti na cemu oni rade, pa to objediniti u jedan projekt (kako te ja shvatih, LEAP nema odredjen projekt, vec bi ti trebala da razvijes). Tako bi dobila vise ideja (a vjeruj mi da su djeca, pogotovo osnovci, opasni klikeri) plus besplatnu radnu snagu :D
sicky

Post by sicky »

hvala eliminatoru forumskih papaka :) na misljenju...
moza ako budem radila nesto slicno LEAP-u uzmem u obzir ovu djecicu...ali mene je prvenstveno interesovalo misljenje nasih Sarajlija...tj. sta njima smeta..ali vidim da im je ravno do mora :lol:
Mozda ako im dodam gore u prethodnu poruku...da osim sto su lafo dobili da primjene LEAP ...da imaju i prilicno love za to :D

Hoce li ikome sinuti onda sta bismo sa saobracajem :?
:x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Draga sicky,
opet skidaju zabranu uvoza auta starijih od 7 godina :(

sto se saobracaja tice, mislim da smo nahebali pravo zbog "kvaliteta" goriva (pogledaj nam snijeg, pa u Zenici dok je zeljezara radila nije bio onakav)...
mozda bi se trebalo vratiti ono staro pravilo da se teretna vozila mogu kretati samo tranzitom niposto gradskom zonom ...
bas nisam pametna majke mi....

Image
ja cu , kada budem imala para, novac uloziti u brigu o ovakvim bicima :D
sicky

Post by sicky »

ajme mirci...pa nek' zabrane tu starudiju da uvoze :lol:
a ti fino kad krenes na pos'o pokupi sve iz komsiluka u svoj auto tako ce se manje zagadjivati :D :D :D

Nego sta mislis podzemnoj zeljeznici :D

A za ovaj projekat sto si na kraju navela..znas da smo u talu :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

To bi bilo super, ali ne znam koliko je izvodivo zbog pedoloskog sastava zemljista naseg grada. Mozda bi lakse bilo napraviti onaj viseci tramvaj sto se hornsy lozio na njega. Trenutacna situacija sa gradskim saobracajem je ocajna - sve nesto kao popravljaju, krpe, taman zakrpe, krenu dalje, ovo se raspadne....
Plus, sad je jeftinije za dvoje da se voze taxijem nego GRAS-om.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

- hmm, za pochetak zasaditi najmanje jednak broj stabala broju posjechenih u ratu, zatim napraviti igralishte (pravo igralishte sa ogradom, kao shto postoji npr. na mojmilu), time tjesh i broj zelenih povrshina povetjati.

- ogranichiti upotrebu vozila (osim za tramvaj i policijska vozila), barem u dane vikenda, u zoni obala-raditjeva-vijetnica-titova-raditjeva, no tu je mali problem nedostatka adekvatne saobratjajnice koja bi spojila bentbash u bashcharshiju sa dalmatinskom ulicom.

- povetjati dazhbine (prilikom registracije) na vozila koja koriste dizelsko gorivo.

- promijeniti zakone, koji tje podsticati drugachiji pristup
sicky

Post by sicky »

ej flu...super ovo za ukidanje saobracaja vikendom....mislim na mala auta :)

super super i ostalo:)

hvala ti :D
Post Reply