Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ukratko: LEAP omogucuje saradnju izmedju razlicitih interesnih skupina koje saradjuju sa strukturama lokalne vlasti, a sve u cilju postizanja dogovora o prioritetima u rjesavanju lokalnih problema okolisa.
Pitanje je namjenjeno prvenstveno forumasima koji zive u Sarajevu, koji su upoznati koliko-toliko sa ekoloskim problemima grada i naravno da imaju razvijenu ekolosku svijest
Recimo da ste dobili da primjenite LEAP u nekoj od opstina Sarajeva...sta vidite kao potencijalni problem i kako biste ga rijesili (npr. po pitanju saobracaja i sl.)
Naravno, ko nema sta reci vezano za temu, nek' istu zaobidje bez suvisnih komentara!!!
Ah da....i postedite me onog sadjenja salate, graha i sl. izmedju tramvajskih tracnica
p.s. Nisam dobila da primjenim LEAP, ali mi treba vase cijenjeno misljenje
Sicky,
dosta srednjih i osnovnih skola ima svoje ekoloske programe, medjutim zbog preuskog polja djelovanja nisu u mogucnosti da postignu nesto vise. Mozda bi trebalo kontaktirati skole u odredjenoj opstini i vidjeti na cemu oni rade, pa to objediniti u jedan projekt (kako te ja shvatih, LEAP nema odredjen projekt, vec bi ti trebala da razvijes). Tako bi dobila vise ideja (a vjeruj mi da su djeca, pogotovo osnovci, opasni klikeri) plus besplatnu radnu snagu
hvala eliminatoru forumskih papaka na misljenju...
moza ako budem radila nesto slicno LEAP-u uzmem u obzir ovu djecicu...ali mene je prvenstveno interesovalo misljenje nasih Sarajlija...tj. sta njima smeta..ali vidim da im je ravno do mora
Mozda ako im dodam gore u prethodnu poruku...da osim sto su lafo dobili da primjene LEAP ...da imaju i prilicno love za to
Hoce li ikome sinuti onda sta bismo sa saobracajem
Draga sicky,
opet skidaju zabranu uvoza auta starijih od 7 godina
sto se saobracaja tice, mislim da smo nahebali pravo zbog "kvaliteta" goriva (pogledaj nam snijeg, pa u Zenici dok je zeljezara radila nije bio onakav)...
mozda bi se trebalo vratiti ono staro pravilo da se teretna vozila mogu kretati samo tranzitom niposto gradskom zonom ...
bas nisam pametna majke mi....
ja cu , kada budem imala para, novac uloziti u brigu o ovakvim bicima
To bi bilo super, ali ne znam koliko je izvodivo zbog pedoloskog sastava zemljista naseg grada. Mozda bi lakse bilo napraviti onaj viseci tramvaj sto se hornsy lozio na njega. Trenutacna situacija sa gradskim saobracajem je ocajna - sve nesto kao popravljaju, krpe, taman zakrpe, krenu dalje, ovo se raspadne....
Plus, sad je jeftinije za dvoje da se voze taxijem nego GRAS-om.
- hmm, za pochetak zasaditi najmanje jednak broj stabala broju posjechenih u ratu, zatim napraviti igralishte (pravo igralishte sa ogradom, kao shto postoji npr. na mojmilu), time tjesh i broj zelenih povrshina povetjati.
- ogranichiti upotrebu vozila (osim za tramvaj i policijska vozila), barem u dane vikenda, u zoni obala-raditjeva-vijetnica-titova-raditjeva, no tu je mali problem nedostatka adekvatne saobratjajnice koja bi spojila bentbash u bashcharshiju sa dalmatinskom ulicom.
- povetjati dazhbine (prilikom registracije) na vozila koja koriste dizelsko gorivo.
- promijeniti zakone, koji tje podsticati drugachiji pristup