Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
holowey

#1851 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by holowey »

dimu wrote:nevjerovatni ste

tvrdite da je ovaj Golf 6 isao 160kmh u trenutku sudara ? dzaba mu sve deformacione zone, da je opalio sa 160 ne bi ga mogli prepoznati

samo se preseravate, da je poginuo ovaj u golfu onda bi sasuli sve po ovom seljaku sto je izletio tako na cestu...

evo vam Golf 6 na crash testu, gdje je brzina 60kmh...
jeste brzina 60kmh ali je udar u nepomicnu fizicku prepreku, dok je u slucaju o kojem je rijec trenutno ovdje opel uveliko amortizovao udarac te stoga nije ni moglo doci do vecih ostecenja na golfu...

imho, bez namjere da zauzimam iciju stranu u ovoj forumskoj raspravi, pri ovakvim udesima nije bas lako izracunati brzinu kretanja vozila jer je doslo do kontakta dva vozila (koja su se kretala u istom pravcu i smjeru ali razlicitim brzinama) veoma razlicitih cvrstina te pretpostavljam da ce vjestacenje materijala biti od kljucne vaznosti za odredjivanje brzine kretanja vozila... sa druge strane, veoma cesto se desava da se sajla mjeraca brzine pri udarcu otkaci te kazaljka kilometar sata ostane "zakucana" na brzini u trenutku impakta tako da je veoma moguce da brzina koja se navodi u novinskim izvjestajima potice od ovog podatka...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1852 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Admir_1984 »

holowey wrote:
dimu wrote:nevjerovatni ste

tvrdite da je ovaj Golf 6 isao 160kmh u trenutku sudara ? dzaba mu sve deformacione zone, da je opalio sa 160 ne bi ga mogli prepoznati

samo se preseravate, da je poginuo ovaj u golfu onda bi sasuli sve po ovom seljaku sto je izletio tako na cestu...

evo vam Golf 6 na crash testu, gdje je brzina 60kmh...
jeste brzina 60kmh ali je udar u nepomicnu fizicku prepreku, dok je u slucaju o kojem je rijec trenutno ovdje opel uveliko amortizovao udarac te stoga nije ni moglo doci do vecih ostecenja na golfu...

imho, bez namjere da zauzimam iciju stranu u ovoj forumskoj raspravi, pri ovakvim udesima nije bas lako izracunati brzinu kretanja vozila jer je doslo do kontakta dva vozila (koja su se kretala u istom pravcu i smjeru ali razlicitim brzinama) veoma razlicitih cvrstina te pretpostavljam da ce vjestacenje materijala biti od kljucne vaznosti za odredjivanje brzine kretanja vozila... sa druge strane, veoma cesto se desava da se sajla mjeraca brzine pri udarcu otkaci te kazaljka kilometar sata ostane "zakucana" na brzini u trenutku impakta tako da je veoma moguce da brzina koja se navodi u novinskim izvjestajima potice od ovog podatka...

Ljudi koji su bili na licu mjesta su ovo i pricali, da je kao sat ostao zakucan na brzini od 180km/h! Ja to bash nisam vjerovao, al evo covjek kaze da je to ipak moguce
dimu

#1853 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

holowey wrote: jeste brzina 60kmh ali je udar u nepomicnu fizicku prepreku, dok je u slucaju o kojem je rijec trenutno ovdje opel uveliko amortizovao udarac te stoga nije ni moglo doci do vecih ostecenja na golfu...

naravno zato ovaj sa crash testa izgleda vise zguzvan, ali halo 3 puta brze od ovog ne moze napraviti manje stete, taman da je udario u plast sijena a ne u drugo auto...
semmy

#1854 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by semmy »

imala sam opak udes prije 2 god..ni sama ne znam a ni policiji nije jasno kako sam ziva ostala...
ja vozila 40kmh a zenska ( balavica koja je tek polozila ) preko 60kmh i drito u mene...sta je radila da je presla u moju traku pojma nemam, znam samo da je ulica u kojoj smo se kretale uvijek prohodna, da svake 3 min trola prolazi a pogotovo ujutro oko 8h kad se udes i desio...stanica u blizini i jako puno raje koju na svu srecu nisam pokupila svojim prevrtanjem, spasila me bandera ulicne rasvjete od koju sam udarila zadnjim krajem auta..
ona vozila skodu feliciju a ja clio 3...njenom autu haman nista, spala joj sajba i par ogrebotina na prednjem dijelu a moje se svo raspalo, sto prednji to i zadnjio dio auta...ja bila vezana i nahebala vise nego ona koja se nije vezala i koju su pustili nakon jednog pregleda kuci a mene ostavili na hiljadu nekakvih snimanja...2 mjeseca sam isla na torakalnu zbog udara pojasa...sreca pa sam bila vezana i sto se jastuk otvorio..inace nebi bila ovdje s vama....i dan danas osjecam bolove na promjenu vremena...sreca pa nije dijete bilo sa mnom u autu inace bi je udavila na licu mjesta....

zato svi koji u naselju voze vise od 40-50kmh su imbecili i idoti maloumni....a o trkacima koji koji jure po gradu i koji misle da su pokupili svu pamet svijeta da ne pricam....
VR6

#1855 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

ranger wrote:jbt pa nemams ugradjen radar u glavi pa da mozes vidjet kolko ide auto koje je udaljeno 100 metara od tebe!
mozda se covjek sasvim propisno ubacio, bez da ometa vozilo koje se nalazi na glavnoj cesti (pod uslovom da se ono krece propisanom brzinom).
naravno, sve pod uslovom da je golf isao 160, a isao je puno s obzirom na stanje kadeta i ono sto je od njega ostalo!
Bas gledam sta pisete, ne mozete vidjeti koliko ide auto 100 metara dalje? Kako vi uopste preticete na otvorenoj cesti? Npr. izlazis iz krivine, ispred tebe auto, pravac dug 150 metara i dolazi nesto iz kontra smjera. Tu imas neke 2 sekunde da sve sracunas, znaci daljinu auta koje dolazi, njegovu brzinu, brzinu svog auta i dali prestizati ili ne. A sad je kao problem kad stojis i pogledas skontati koliko brzo ide auto koji dolazi...

Ne znam kakva je tacno ova cesta gdje je udes bio, pa ni jeli 160 km/h stvarno previse za taj dio puta. Mozda je i vozac Golfa pretjerao, vjerovatno i jeste s obzirom na godine, ali opet ja nikad necu prihvatiti tu vasu teoriju da je brzina glavni uzrok tragedije. Tacno je da je ovaj sporije vozio da bi vjerovatno sve ostalo na materijalnoj steti, al s druge strane, da mu ovaj nije izelio, do udesa nebi ni doslo. Svejedno, sad je to apsolutno nevazno, samo pokusajte nesto nauciti iz ovoga. Uvijek ocekujte da taj koji dolazi, dolazi duplo vecom brzinom od propisane i bit ce svima bolje.

Jedan video klip za vas, koji ne gledate mnogo prilikom ubacivanja...

Asana

#1856 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Asana »

ja nikad necu prihvatiti tu vasu teoriju da je brzina glavni uzrok tragedije
Nije to teorija nego cinjenica. Da nije bilo te brzine, ne bi ni bilo tragedije. Cemu sluze propisi i ogranicenja brzine? Radi sigurnosti na cesti.
Uvijek ocekujte da taj koji dolazi, dolazi duplo vecom brzinom od propisane i bit ce svima bolje.
:lol:
I onda niko nikad ne bi prosao Stupsku petlju, na pr...
Tacno je da je ovaj sporije vozio da bi vjerovatno sve ostalo na materijalnoj steti, al s druge strane, da mu ovaj nije izelio, do udesa nebi ni doslo.Svejedno, sad je to apsolutno nevazno, samo pokusajte nesto nauciti iz ovoga.
Nije svejedno ni nevazno: i ti pokusaj nauciti nesto od ovoga... da ne bi i ti ubio nekoga jednog dana.
riko-ga

#1857 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by riko-ga »

Ovaj sto prica da brzina ne utjece na bezbjednos u saobracaju neka okaci vozacku dozvolu (ako je ima) macku o'rep i neka ga dobro nabije nogom u guzicu (izvinjavam se ljubitaljima zivotinja) jer on je potencijalni ubica na cesti.

Koliko se puta svima nama desilo da se neko ubaci isprad nas sto bi rekli da se uvali.I naravno zakocis pomenes mu malo famelije i idi dalje a to je zato sto si isao 40- 50km/h a ne 100km/h ili vise.E sad ti pametnjakovicu skontaj jeli brzina vazna ili nije.
ETO_SAD

#1858 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ETO_SAD »

Treba samo realan biti. Dosta nas su vozači i kada malo bacimo pogled unazad vidjet cemo kako se vecina nas ukljucuje u saobracaj, a to je slijedeći scenario.

Prilazis cesti na koju se treba ukljuciti, pogledas lijevo, vidis auto je udaljeno 20,30,40 metara, das gas i bez problema se ukljucis.

E sada vjerovatni scenario koji se desio u ovom slucaju. Covjek se htio ukljuciti, pogledao mahinalno lijevi, vidio auto ko zna gdje daleko (neka neki matematicar ovdje izracuna koliko se metara predje kada se vozi 160 km/h ili 180 km/h ko sto neki kazu da je ovaj vozio i da mu je kazaljka tu bila zakucana), vidio da ima dovoljno prostora da se ukljuci, dao gas i ne obaziruci se vise na ovog sto leti (ne vozi) poravno se i onda zviz. A da je ovaj sa golfom vozac bio, ko sto nije, prebacio bi se u iducu traku i ko metak proletio pored ovoga ne okrznuvsi ga), al to su sad vec druge sposobnosti koje decko nije imao.

Ja definitivno krivim golfaca iz jednog prostog razloga, u grad se ne vozi tom brzinom, cak je i na auto putu ogranicenje 130 km/h. Prema tome lagano oduzimanje vozacke i osuda za ubistvo iz nehata, jer je on ubio covjeka. Svi ovdje znate da kad nekoga opalite s guza ko je kriv.
ranger

#1859 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ranger »

VR6 wrote:
ranger wrote:jbt pa nemams ugradjen radar u glavi pa da mozes vidjet kolko ide auto koje je udaljeno 100 metara od tebe!
mozda se covjek sasvim propisno ubacio, bez da ometa vozilo koje se nalazi na glavnoj cesti (pod uslovom da se ono krece propisanom brzinom).
naravno, sve pod uslovom da je golf isao 160, a isao je puno s obzirom na stanje kadeta i ono sto je od njega ostalo!
Bas gledam sta pisete, ne mozete vidjeti koliko ide auto 100 metara dalje? Kako vi uopste preticete na otvorenoj cesti? Npr. izlazis iz krivine, ispred tebe auto, pravac dug 150 metara i dolazi nesto iz kontra smjera. Tu imas neke 2 sekunde da sve sracunas, znaci daljinu auta koje dolazi, njegovu brzinu, brzinu svog auta i dali prestizati ili ne. A sad je kao problem kad stojis i pogledas skontati koliko brzo ide auto koji dolazi...

Ne znam kakva je tacno ova cesta gdje je udes bio, pa ni jeli 160 km/h stvarno previse za taj dio puta. Mozda je i vozac Golfa pretjerao, vjerovatno i jeste s obzirom na godine, ali opet ja nikad necu prihvatiti tu vasu teoriju da je brzina glavni uzrok tragedije. Tacno je da je ovaj sporije vozio da bi vjerovatno sve ostalo na materijalnoj steti, al s druge strane, da mu ovaj nije izelio, do udesa nebi ni doslo. Svejedno, sad je to apsolutno nevazno, samo pokusajte nesto nauciti iz ovoga. Uvijek ocekujte da taj koji dolazi, dolazi duplo vecom brzinom od propisane i bit ce svima bolje.

Jedan video klip za vas, koji ne gledate mnogo prilikom ubacivanja...

pa upravo iz tog razloga i ne preticem kad vidim auto iz suprotnog smjera....
nigdje mi se bas toliko ne zuri pa da ga moram preteci bas u tih 150 metara, nemam jako auto pa da bas mogu preteci kad i gdje hocu a na kraju krajeva prestizanje jednog auta nije vrijedno rizikovanja zivota moje porodice...
ali moja filozofija voznje nije tema sada...
tema je ovaj decko sto ubi covjeka i njegov golf, tj. da je vozio i 80 sto je jos uvijek preko dozvoljene brzine mozda ga nebi ni udario ili bi sve ostalo na materijalnoj steti kao sto i ti sam rece...
tako da, sa ili bez tvog prihvacanja, svima na forumu je manje-vise jasno ko je tu kriv i sta je glavni uzrok pogibije ovog covjeka!
AdnanSA

#1860 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by AdnanSA »

Meni je se jutros desila potpuni ista situacija. Lola u crvenom golfu II skreće iz pravca Vlakova desno i uključuje se na glavni put.
Ja sam vozio 60 km/h po ograničenju (policija vrlo često kontroliše brzinu na tom mjestu). Znači on hladno oduzima prvenstvo prolaza i bio sam prisiljen da kočim oštro da ga ne udarim a vozio sam samo 60 km/h.
Da sam išao brže možda 80-90 km/h koliko tu raja često vozi sigurno bi ga udario. Još bi bio i kriv.
Ljudi se često bezobrazno ubacuju samo da mi je znati gdje žure.
dimu

#1861 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

ETO_SAD wrote: Ja definitivno krivim golfaca iz jednog prostog razloga, u grad se ne vozi tom brzinom, cak je i na auto putu ogranicenje 130 km/h. Prema tome lagano oduzimanje vozacke i osuda za ubistvo iz nehata, jer je on ubio covjeka. Svi ovdje znate da kad nekoga opalite s guza ko je kriv.
pa mozes ti krivit koga hoces

moze i ovaj s golfom krivit trece auto koje je islo iz suprotnog smjera pa nije mogao zaobici ovog sto mu je oduzeo pravo prvenstva

cinjenica je da je kadet izazvao nesrecu posto je oduzeo pravo prvesntva i to je to, ovaj sa golfom moze odgovarat za prekoracenje brzine i to je sva prica

svi ste se nesto upalili posto je covjek umro, da mu nije nista bilo, svi bi pametovali kako je papak izletio i napravio udes... sam pao sam se ubio, i previse je takvih vozaca samoubica na nasim cestama koji misle da imaju prednost gdje god da se ukljucuju i da ih svako mora propustit...
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#1862 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by arman1 »

dimu wrote:
ETO_SAD wrote: Ja definitivno krivim golfaca iz jednog prostog razloga, u grad se ne vozi tom brzinom, cak je i na auto putu ogranicenje 130 km/h. Prema tome lagano oduzimanje vozacke i osuda za ubistvo iz nehata, jer je on ubio covjeka. Svi ovdje znate da kad nekoga opalite s guza ko je kriv.

moze i ovaj s golfom krivit trece auto koje je islo iz suprotnog smjera pa nije mogao zaobici ovog sto mu je oduzeo pravo prvenstva

cinjenica je da je kadet izazvao nesrecu posto je oduzeo pravo prvesntva i to je to, ovaj sa golfom moze odgovarat za prekoracenje brzine i to je sva prica

svi ste se nesto upalili posto je covjek umro, da mu nije nista bilo, svi bi pametovali kako je papak izletio i napravio udes... sam pao sam se ubio, i previse je takvih vozaca samoubica na nasim cestama koji misle da imaju prednost gdje god da se ukljucuju i da ih svako mora propustit...
A koji je tvoj problem? Da ti vozač golfa nije haver ili rođo? Tip je ubio iz obijesti. Nije htio da ubije ali je zbog obijesti doveo do okolnosti da je jedan život izgubljen.
Admir_1984

#1863 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Admir_1984 »

dimu wrote:

Izracunali smo da ak je vozio 160-180km/h kao sto vecina ljudi prica, 400 metara je prelazio za otprilike 7 sekundi. Znaci covjek iz kadeta je sigurno vidio desno "daleko" golfa, dok se okrenuo lijevo, vidio nema nikoga i ubacio se u svoju traku, a idiot je vec bio 50 metara iza njega, a juri velikom brzinom
atko

#1864 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

@dimu ... trab li crtati ... tip je vozio 160 ... mogo mu je i cuko izletiti pa da ga supca i da se pevrne i padne nekome u valiju i ubije ga ... voziti 160 u naseljenom mjestu znaci dovditi u smrtnu opasnost sve u svojoj okolini ... a kad nekoga i usmrtis onda je to krivicno djelo ... a uzeti nekome prednost znacii dva zguzvana blatobrana i to je saobracajni prekrsaj i moze se svakom omaci da ga pocini ... ali da vozis 160 to je itekako svjesna namjera :)
duspi

#1865 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by duspi »

onako čisto matematički / hipotetički...

sa 180 km/h prelaziš 50 metara u sekundi...nek je vozio tih 160 (radi lakše računice 162 km/h = 45 m/s)..

znači, vozač kadeta dolazi na raskrsnicu, uskorava (ili skroz staje), gleda lijevo desno, vidi auto na nekih recimo 135 m od sebe (i apsolutno ne očekuje niti može procijeniti kolikom suludom brzinom ovaj ide, jer budimo realni, nije ga dobro ni pogledao, ko bi od vas stao i zagledao auto koji nije u neposrednoj blizini ako se već uključuje u saobraćaj, samo bi stisli gas i uletitli...to na kraju krajeva i NIJE oduzimanje prvenstva jer je ovaj predaleko, da je ovja išao normalnom brzinom od 60 na sat, imao bi punih 8 jebenih sekundi da se uključi i ubrza i napravi razmak da ovaj ne mora ni usporiti ), uključuje se..eh sad, em mota, em je spor, njemu sigurno treba najmanje 1 - 1.5 sekunda za skretanje..za to virjeme je golf već na pola puta, ako ne i bliže...slijedi neižbježno..

a sad pogled iz golfa...idem 160 km/h, vidim 135 m ispred mene da se vozač uključuje, ne kočim odmah, treba mi sekunda da reagujem, na 80 m razmaka legnem na kočnicu, u prvoj sekundi usporavam recimo na 120 (nisam stručnjak za kočenje, ali vjerujem da je to realno) što znači da sam recimo prešao cca 40 m ( uzevši prosjek da sam u toj sekundi prešao (160-120)/3,6 metara) kadet tu sekundu dobija na brzini jer je već u zaletu, recimo 36 km/h (opet radi lakše računice), znači udaljio se još 10 metara, sad je rastojanje 50, ja i dalje kočim, usporavam na 80, prešao sam još 28 m, sve i da je kadet nastavio istih guslačim 36 km/h tempom, opet je otišao još 10 metara, razlika između nas je sad 32 m...imam i više nego dovoljno da usporim na zakonom dozvoljenu prilagođenu brzinu ili na kraju krajeva zaobiđem kadeta...

znači...ne samo da je vozač iz golfa sto posto kriv za prekomjernu brzinu, već da je čak i pri takvoj suludoj vožnji mogao u potpunosti izbjeći sudar da je pravovremeno reagovao..a vozač kadeta...jebiga, nije znao šta ga je snašlo...
dimu

#1866 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

arman1 wrote: A koji je tvoj problem? Da ti vozač golfa nije haver ili rođo? Tip je ubio iz obijesti. Nije htio da ubije ali je zbog obijesti doveo do okolnosti da je jedan život izgubljen.
nazalost tipa je ubio kadet i nevezan pojas vjerovatno i naravno oduzimanje prvenstva

a koji je tvoj problem ? da je ovaj u golfu poginuo sta bi onda pisao ko je kriv ?
sistem

#1867 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by sistem »

AdnanSA wrote:Meni je se jutros desila potpuni ista situacija. Lola u crvenom golfu II skreće iz pravca Vlakova desno i uključuje se na glavni put.
Ja sam vozio 60 km/h po ograničenju (policija vrlo često kontroliše brzinu na tom mjestu). Znači on hladno oduzima prvenstvo prolaza i bio sam prisiljen da kočim oštro da ga ne udarim a vozio sam samo 60 km/h.
Da sam išao brže možda 80-90 km/h koliko tu raja često vozi sigurno bi ga udario. Još bi bio i kriv.
Ljudi se često bezobrazno ubacuju samo da mi je znati gdje žure.
situacija je samo slicna, nije identicna. jer si ti vozio po ogranicenju! i imao vremena da reagujes i da oba sofera ziva i zdrava dodju gdje su posli.

cemu ogranicenje? pa da bi svim ucesnicima u saobracaju bilo sigurnije, da svi imaju vremena za reakciju, jer covjek grijesi, cula su mu nesavrsena, refleksi nesavrseni. i kad se vozi po ogranicenju, moze dijete istrcat na cestu, moze ti biciklista pasti pred auto, moze ti neko oduzet prvenstvo, ali najgore sto se moze desiti, to je ostecen auto, mala ozlijeda, malo sekiracije i mirna savjest.
Admir_1984

#1868 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Admir_1984 »

dimu wrote:
arman1 wrote: A koji je tvoj problem? Da ti vozač golfa nije haver ili rođo? Tip je ubio iz obijesti. Nije htio da ubije ali je zbog obijesti doveo do okolnosti da je jedan život izgubljen.
nazalost tipa je ubio kadet i nevezan pojas vjerovatno i naravno oduzimanje prvenstva

a koji je tvoj problem ? da je ovaj u golfu poginuo sta bi onda pisao ko je kriv ?
Opet bi bio vishe kriv idiot iz golfa koji vozi trostruko vishe po naseljenom mjestu i direktno ugrozava mase zivota, jasnije?
DaysleepeR

#1869 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by DaysleepeR »

samo me interesuje izvor podatka da je vozač golfa vozio 160 km/h ili je rekla kazala...
Admir_1984 wrote:Oko 18:20 sestica udarila u kadeta u Hrasnici. Valjda kadet izletio, poravnao se u svojoj traci, a ovaj ga udario sa ledja. Kazu da je vozio preko 160km na sat. Bacio ga je nekih 60-70metara :( :( Covjek iz kadeta opasno povrijedjen, valjda mu se bore za zivot. Liku iz sestice nishta

Image

Image
ko kaže?
Admir_1984

#1870 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Admir_1984 »

Kad sam doshao na lice mjesta 20 ljudi mi je to reklo (valjda su tu bili kad se to desilo), a valjda sat ostao zakucan pri toj brzini. Ne vjerujem da bi ljudi tek tako pricali da je vozio 160/180km/h.
ARmAn1i

#1871 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ARmAn1i »

DaysleepeR wrote:samo me interesuje izvor podatka da je vozač golfa vozio 160 km/h ili je rekla kazala...
Admir_1984 wrote:Oko 18:20 sestica udarila u kadeta u Hrasnici. Valjda kadet izletio, poravnao se u svojoj traci, a ovaj ga udario sa ledja. Kazu da je vozio preko 160km na sat. Bacio ga je nekih 60-70metara :( :( Covjek iz kadeta opasno povrijedjen, valjda mu se bore za zivot. Liku iz sestice nishta

ko kaže?
pa da, i mene zivo interesuje.. nekako mi pravo nerealno da ide tolikom brzinom a dobije ova ostecenja..cak ni sajba nije pukla a prednji udar !?
kadet doduse dosta usao unutra, ali to se desi kad je auto truhlo, pogotovo gepek(ne tvrdim da je ovaj, ali na to me vuce)
atko

#1872 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

Jel iko od vas iso u skolu jebo tee :shock: jeste li ikad culi za fiziku, elasticne i ne elasticne sudar, prenos energije ... svi uletite na temu ko da ste 20 godina radili uvidjaje saobracajnih nesreca ... a zapravo pojma nemate ... lupetate ko maksim po diviziji .
hotazmaj

#1873 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by hotazmaj »

atko wrote:Jel iko od vas iso u skolu jebo tee :shock: jeste li ikad culi za fiziku, elasticne i ne elasticne sudar, prenos energije ... svi uletite na temu ko da ste 20 godina radili uvidjaje saobracajnih nesreca ... a zapravo pojma nemate ... lupetate ko maksim po diviziji .
Padoh od smijeha.
A sta se sekiras, nekome je to nestvarno i neobjasnjivo, pa i da vide to uzivo svojim ocima vjerovali nebi.
VR6

#1874 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

Meni ne izgleda regularno da nesto vise pisem na ovu temu, jer covjek je poginuo.
Svako ima svoje misljenje o tome ko je kriv i to nece nista promjeniti.
Ak vam se da, vi razglabajte dalje...
chuchumbamayumbe

#1875 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by chuchumbamayumbe »

dimu wrote:

A šta bi bilo da je golfer, vozeći prebrzo kao što je i vozio, usput bio i pod utjecajem alkohola, da li bi onda bio kriv ili bi ga opet pravdao kriveći kadeta što je oduzeo prednost nekome ko pijan vozi stošeset na sat?
Locked