izlasci?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

|DeViL|

#1 izlasci?!

Post by |DeViL| »

gdje izlazite ? po vama koja su najbolje mjesta za izlazak ( ne mislim na kafane ) ?!
Prince

Post by Prince »

A na šta onda misliš?
Ja volim izaći u Mash i Delikatesnu radnju, nije mi loše ni na Brdu u zadnje vrijeme, iz City Puba su donekle izašli papci, pa se može i tamo otići. Uglavnom, mnogo mi je bolje hodati po danu nego naveče.

Ovu ću priliku iskoristiti da opsujem sve po spisku onome ko je dozvolio baštu kod Jatovog nebodera u Ferhadiji, koja zauzima pola ulice. FUJ!
Nerviraju me i one bašte kod Tržnice, prosto podsjećaju na onaj javni wc koji je pored, i svaki dan zapinjem na stolice kad prolazim tuda.
Eshek

Post by Eshek »

O Strossmayerovoj ulici da i ne govorimo, ostalo je još samo po metar slobodno za pješake na obje strane...

Ja stvarno ne znam koji idioti u opštinama Stari Grad i Centar daju dozvole za ljetne bašte na sred ulice...ustvari, ne vjerujem da postoje toliki idioti, siguran sam da službenici u ovim opštinama uzimaju mnogo, mnooogo novca ispod stola da bi dali te dozvole...

Dalje, većina bašti dobije dozvolu za određenu kvadraturu ali ustvari zauzme i duplo veću površinu, ali to niko ne sankcioniše! Ima li neko da zna koje su službe zadužene za kontrolu i sprovođenje ???
*Unreal*

Post by *Unreal* »

Ma ima i onaj slucaj sa bastom ispred vatrogasne brigade u Starom Gradu, to se vuklo dugo po novinama...

Ma haj sta ima veze nek zaradjuju posteni ljudi :D jos malo pa neces moci hodati ferhadijom nego ce nas preusmjeravati okolo :lol:
a i nek izgori sve samo da se zaradi :D :D
Prince

Post by Prince »

Vrhunas gluposti mi je bio kad su u Fisu, na fudbalskom igralištu, postavili ljetnu baštu. Stvarno je to krajnji kretenluk, i onda se čude otkud toliko droge i alkoholizma, a postavljaju kafane umjesto igrališta... Užas!
Eshek

Post by Eshek »

Ma krivi smo i mi, većina tih bašti je rijetko prazna.

Mnogo prijatelja i poznanika iz inostranstva me je posjećivalo u posljednje 2 godine, i SVI su se čudili kako su ulice i bašte pune i kako "nisu znali da je Sarajevo toliko popularna turistička destinacija";

A ja muku mučio...dal' da ih pustim da žive u laži ili da im pokušam objasniti da to nisu turisti nego "jadni" bosandžerosi i kako to da su radnim danima u podne ljetne bašte pune u državi siromašnoj kao što je B&H !
nendertalac

Post by nendertalac »

Meni je Asterix bio najbolji u gradu al sam cula da je zatvoren. Na zalost. Ako jeste to je stvarno steta :roll:

Treba naci jedno pogodno mjesto i okupirat ga. Ima jedna kafana u jednom podrumu kod fisa - to je fin materijal za fino mjesto.

Ali zavisi uostalom sta trazis. Ja ne trazim mjesta - ja trazim neku vrstu komforta, usluge i - gostiju naravno. Kafane odnosno klubovi odnosno barovi odnosno kafici ... radi se za odredjenu klijentelu. Ili to mozda nije slucaj. Kakav vlasnik takva i kafana ... valjda ...
|DeViL|

Post by |DeViL| »

ma jooooojjjj .... u petak gdje god sam otiso krcato papaka koji se usminkaju i maskiraju i onda kontaju da su nekome zanimljivi . a kad progovori ccccc. na kraju ti pukne film pa odes u vanni i nazderes se ko debil !!! kafici su postali postali kriza ..... central se napuni krcat a sve kad se skupi svi zajedno iz centrala nemaju 100KM . po jednu kafu razvlaci !!! a klubovi da ne pricaam fakat su kriza !!!
Stitch__

Post by Stitch__ »

joj fakat ona bashta kod vjechne vatre je kriticna, jadni konobari treba im po nekoliko min dok se proguraju izmedju ljudi. aj promis da cu ispitat kako je doslo do izdavanja dozvole :)
No_Comment

Post by No_Comment »

Shto se ljetnih bashti tice a koje su locirane i gdje treba i gdje ne treba i koje uzurpiraju pjeshacki prostor ...validna je jedna narodna izreka...
,,Dok je ovaca bice i vukova,,...
Samo josh da ih pocnu otvarati po krovovima okolnih zgrada...

! :D
nendertalac

Post by nendertalac »

Bas bi bilo fino - kafana na krovu zgrade :-)

Ko Avaz za siromasne :)
Saian

Post by Saian »

jedan moj prijatelj ima u Vrazovoj na dnu dole kod Raiffeisen banke stan na vrhu zgrade, stan je onako nista posebno, mali stanchic al' ima terasu ogromnu, a pogled odozgo na Skenderiju, Vrace, Jevrejsko groblje, a lijevo je korito Miljacke i obala, divota, a tek po noci, pa par pivica ili neko vino, pijuckanje, kvalitetna zahebancija, muzika, uh jedva chekam da dodjem u Sa :roll:
pitt

Post by pitt »

Saian wrote:jedan moj prijatelj ima u Vrazovoj na dnu dole kod Raiffeisen banke stan na vrhu zgrade, stan je onako nista posebno, mali stanchic al' ima terasu ogromnu, a pogled odozgo na Skenderiju, Vrace, Jevrejsko groblje, a lijevo je korito Miljacke i obala, divota, a tek po noci, pa par pivica ili neko vino, pijuckanje, kvalitetna zahebancija, muzika, uh jedva chekam da dodjem u Sa :roll:
Nista bolje....lagan rostilj, meza....i udri cijelu noc :D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

pitt wrote:
Saian wrote:jedan moj prijatelj ima u Vrazovoj na dnu dole kod Raiffeisen banke stan na vrhu zgrade, stan je onako nista posebno, mali stanchic al' ima terasu ogromnu, a pogled odozgo na Skenderiju, Vrace, Jevrejsko groblje, a lijevo je korito Miljacke i obala, divota, a tek po noci, pa par pivica ili neko vino, pijuckanje, kvalitetna zahebancija, muzika, uh jedva chekam da dodjem u Sa :roll:

...glavom od zid? :D :lol: :D
pitt

Post by pitt »

Soul_Sista wrote:
pitt wrote:

...glavom od zid? :D :lol: :D
Umalo ti ne rekoh u sta :D:D:D
Prince

Post by Prince »

Hehe, juče je mene i L. B. zvao da dođemo, kaže sam je, pa da navratimo. Super je onaj stan i terasa fakat, a nema šta se nije izdešavalo tu :D.
Pooll

Post by Pooll »

Joj... divna je ta terasa.. malo je haustor gadan.. ako je to ona na koju ja mislim ;) :D
:)

Post by :) »

Terasa je fakat dobra pravo :-)
Pooll

Post by Pooll »

Znaci svi smo bili na terasi? :D :-)
Saian

Post by Saian »

Pooll wrote:Joj... divna je ta terasa.. malo je haustor gadan.. ako je to ona na koju ja mislim ;) :D
jeste Pool terasa je jedna, ne moze je se pobrkati :D
Haustor nije gadan, haustor je za ograisat :D :D :D al ja zato cijelo vrijeme ponavljam "Per aspera ad astra" dok se penjem i isplati se na kraju, a izdrzhala je sto reche Prince, svakakve stoke i epizoda za jachi zeludac :D
Saian

Post by Saian »

Pooll wrote:Znaci svi smo bili na terasi? :D :-)
ma na terasi je bilo pola Sarajeva, vlasnika josh uvijek zaustavljaju po gradu i govore ah da bio sam kod tebe gore, a u vechini sluchajeva ih on vidi po prvi put u zivotu :D :D :D :D
Eshek

Post by Eshek »

Pa zar ste i vi bili na TERASI ??? :? :shock: :?
Prince

Post by Prince »

Zaključak: Ne treba nigdje ići po kafanama, niti šetati gradom. Terasa je predobra za sve nas :D.
nevidljiva

Post by nevidljiva »

Izlasci u gradu su fakat kriza.Pub jeste ok al me muzika tamo uzasno nervira.Uvijek isto svira i nista nema veze s vezom.Raja je ukocena i ne dao Bog da ko slucajno zaplese.Ovom gradu treba jedan dobar,pravi disko za ljude kao sto sam ja koji ne mogu po 2h sjedit negdje i ubijat se.Nekada mi dodje da prestanem izlazit subotom.Po danu je definitivno bolje izlazit.
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

nevidljiva wrote:Izlasci u gradu su fakat kriza.Pub jeste ok al me muzika tamo uzasno nervira.Uvijek isto svira i nista nema veze s vezom.Raja je ukocena i ne dao Bog da ko slucajno zaplese.Ovom gradu treba jedan dobar,pravi disko za ljude kao sto sam ja koji ne mogu po 2h sjedit negdje i ubijat se.Nekada mi dodje da prestanem izlazit subotom.Po danu je definitivno bolje izlazit.
ima jos papaka tamo.neki dan sam bio nochu sa jaranom kad ugledasm neku malu od 16 godina sa nekim drustvom.(drustvo je starije)oni su njoj uvalili kriglu pive i mala se skroz osamutila i jos joj dali veliku kubansku cigaru i oni je gledaj i smijujoj se a mala napijena buba gluposti itd.fazon je u tome zasto su oni dozvolili da dijete popije litar i po pive??
Post Reply