izlasci?!
-
|DeViL|
#1 izlasci?!
gdje izlazite ? po vama koja su najbolje mjesta za izlazak ( ne mislim na kafane ) ?!
- Prince
A na šta onda misliš?
Ja volim izaći u Mash i Delikatesnu radnju, nije mi loše ni na Brdu u zadnje vrijeme, iz City Puba su donekle izašli papci, pa se može i tamo otići. Uglavnom, mnogo mi je bolje hodati po danu nego naveče.
Ovu ću priliku iskoristiti da opsujem sve po spisku onome ko je dozvolio baštu kod Jatovog nebodera u Ferhadiji, koja zauzima pola ulice. FUJ!
Nerviraju me i one bašte kod Tržnice, prosto podsjećaju na onaj javni wc koji je pored, i svaki dan zapinjem na stolice kad prolazim tuda.
Ja volim izaći u Mash i Delikatesnu radnju, nije mi loše ni na Brdu u zadnje vrijeme, iz City Puba su donekle izašli papci, pa se može i tamo otići. Uglavnom, mnogo mi je bolje hodati po danu nego naveče.
Ovu ću priliku iskoristiti da opsujem sve po spisku onome ko je dozvolio baštu kod Jatovog nebodera u Ferhadiji, koja zauzima pola ulice. FUJ!
Nerviraju me i one bašte kod Tržnice, prosto podsjećaju na onaj javni wc koji je pored, i svaki dan zapinjem na stolice kad prolazim tuda.
-
Eshek
O Strossmayerovoj ulici da i ne govorimo, ostalo je još samo po metar slobodno za pješake na obje strane...
Ja stvarno ne znam koji idioti u opštinama Stari Grad i Centar daju dozvole za ljetne bašte na sred ulice...ustvari, ne vjerujem da postoje toliki idioti, siguran sam da službenici u ovim opštinama uzimaju mnogo, mnooogo novca ispod stola da bi dali te dozvole...
Dalje, većina bašti dobije dozvolu za određenu kvadraturu ali ustvari zauzme i duplo veću površinu, ali to niko ne sankcioniše! Ima li neko da zna koje su službe zadužene za kontrolu i sprovođenje ???
Ja stvarno ne znam koji idioti u opštinama Stari Grad i Centar daju dozvole za ljetne bašte na sred ulice...ustvari, ne vjerujem da postoje toliki idioti, siguran sam da službenici u ovim opštinama uzimaju mnogo, mnooogo novca ispod stola da bi dali te dozvole...
Dalje, većina bašti dobije dozvolu za određenu kvadraturu ali ustvari zauzme i duplo veću površinu, ali to niko ne sankcioniše! Ima li neko da zna koje su službe zadužene za kontrolu i sprovođenje ???
-
*Unreal*
Ma ima i onaj slucaj sa bastom ispred vatrogasne brigade u Starom Gradu, to se vuklo dugo po novinama...
Ma haj sta ima veze nek zaradjuju posteni ljudi
jos malo pa neces moci hodati ferhadijom nego ce nas preusmjeravati okolo
a i nek izgori sve samo da se zaradi

Ma haj sta ima veze nek zaradjuju posteni ljudi
a i nek izgori sve samo da se zaradi
-
Eshek
Ma krivi smo i mi, većina tih bašti je rijetko prazna.
Mnogo prijatelja i poznanika iz inostranstva me je posjećivalo u posljednje 2 godine, i SVI su se čudili kako su ulice i bašte pune i kako "nisu znali da je Sarajevo toliko popularna turistička destinacija";
A ja muku mučio...dal' da ih pustim da žive u laži ili da im pokušam objasniti da to nisu turisti nego "jadni" bosandžerosi i kako to da su radnim danima u podne ljetne bašte pune u državi siromašnoj kao što je B&H !
Mnogo prijatelja i poznanika iz inostranstva me je posjećivalo u posljednje 2 godine, i SVI su se čudili kako su ulice i bašte pune i kako "nisu znali da je Sarajevo toliko popularna turistička destinacija";
A ja muku mučio...dal' da ih pustim da žive u laži ili da im pokušam objasniti da to nisu turisti nego "jadni" bosandžerosi i kako to da su radnim danima u podne ljetne bašte pune u državi siromašnoj kao što je B&H !
-
nendertalac
Meni je Asterix bio najbolji u gradu al sam cula da je zatvoren. Na zalost. Ako jeste to je stvarno steta
Treba naci jedno pogodno mjesto i okupirat ga. Ima jedna kafana u jednom podrumu kod fisa - to je fin materijal za fino mjesto.
Ali zavisi uostalom sta trazis. Ja ne trazim mjesta - ja trazim neku vrstu komforta, usluge i - gostiju naravno. Kafane odnosno klubovi odnosno barovi odnosno kafici ... radi se za odredjenu klijentelu. Ili to mozda nije slucaj. Kakav vlasnik takva i kafana ... valjda ...
Treba naci jedno pogodno mjesto i okupirat ga. Ima jedna kafana u jednom podrumu kod fisa - to je fin materijal za fino mjesto.
Ali zavisi uostalom sta trazis. Ja ne trazim mjesta - ja trazim neku vrstu komforta, usluge i - gostiju naravno. Kafane odnosno klubovi odnosno barovi odnosno kafici ... radi se za odredjenu klijentelu. Ili to mozda nije slucaj. Kakav vlasnik takva i kafana ... valjda ...
-
|DeViL|
ma jooooojjjj .... u petak gdje god sam otiso krcato papaka koji se usminkaju i maskiraju i onda kontaju da su nekome zanimljivi . a kad progovori ccccc. na kraju ti pukne film pa odes u vanni i nazderes se ko debil !!! kafici su postali postali kriza ..... central se napuni krcat a sve kad se skupi svi zajedno iz centrala nemaju 100KM . po jednu kafu razvlaci !!! a klubovi da ne pricaam fakat su kriza !!!
-
No_Comment
Shto se ljetnih bashti tice a koje su locirane i gdje treba i gdje ne treba i koje uzurpiraju pjeshacki prostor ...validna je jedna narodna izreka...
,,Dok je ovaca bice i vukova,,...
Samo josh da ih pocnu otvarati po krovovima okolnih zgrada...
!
,,Dok je ovaca bice i vukova,,...
Samo josh da ih pocnu otvarati po krovovima okolnih zgrada...
!
-
nendertalac
Bas bi bilo fino - kafana na krovu zgrade
Ko Avaz za siromasne
Ko Avaz za siromasne
- Saian
jedan moj prijatelj ima u Vrazovoj na dnu dole kod Raiffeisen banke stan na vrhu zgrade, stan je onako nista posebno, mali stanchic al' ima terasu ogromnu, a pogled odozgo na Skenderiju, Vrace, Jevrejsko groblje, a lijevo je korito Miljacke i obala, divota, a tek po noci, pa par pivica ili neko vino, pijuckanje, kvalitetna zahebancija, muzika, uh jedva chekam da dodjem u Sa 
- pitt
Nista bolje....lagan rostilj, meza....i udri cijelu nocSaian wrote:jedan moj prijatelj ima u Vrazovoj na dnu dole kod Raiffeisen banke stan na vrhu zgrade, stan je onako nista posebno, mali stanchic al' ima terasu ogromnu, a pogled odozgo na Skenderiju, Vrace, Jevrejsko groblje, a lijevo je korito Miljacke i obala, divota, a tek po noci, pa par pivica ili neko vino, pijuckanje, kvalitetna zahebancija, muzika, uh jedva chekam da dodjem u Sa
- Soul_Sista
pitt wrote:Nista bolje....lagan rostilj, meza....i udri cijelu nocSaian wrote:jedan moj prijatelj ima u Vrazovoj na dnu dole kod Raiffeisen banke stan na vrhu zgrade, stan je onako nista posebno, mali stanchic al' ima terasu ogromnu, a pogled odozgo na Skenderiju, Vrace, Jevrejsko groblje, a lijevo je korito Miljacke i obala, divota, a tek po noci, pa par pivica ili neko vino, pijuckanje, kvalitetna zahebancija, muzika, uh jedva chekam da dodjem u Sa
...glavom od zid?
- pitt
Umalo ti ne rekoh u staSoul_Sista wrote:pitt wrote:Nista bolje....lagan rostilj, meza....i udri cijelu nocSaian wrote:jedan moj prijatelj ima u Vrazovoj na dnu dole kod Raiffeisen banke stan na vrhu zgrade, stan je onako nista posebno, mali stanchic al' ima terasu ogromnu, a pogled odozgo na Skenderiju, Vrace, Jevrejsko groblje, a lijevo je korito Miljacke i obala, divota, a tek po noci, pa par pivica ili neko vino, pijuckanje, kvalitetna zahebancija, muzika, uh jedva chekam da dodjem u Sa
...glavom od zid?![]()
![]()
- Prince
Hehe, juče je mene i L. B. zvao da dođemo, kaže sam je, pa da navratimo. Super je onaj stan i terasa fakat, a nema šta se nije izdešavalo tuSaian wrote:jedan moj prijatelj ima u Vrazovoj na dnu dole kod Raiffeisen banke stan na vrhu zgrade, stan je onako nista posebno, mali stanchic al' ima terasu ogromnu, a pogled odozgo na Skenderiju, Vrace, Jevrejsko groblje, a lijevo je korito Miljacke i obala, divota, a tek po noci, pa par pivica ili neko vino, pijuckanje, kvalitetna zahebancija, muzika, uh jedva chekam da dodjem u Sa
- Saian
jeste Pool terasa je jedna, ne moze je se pobrkatiPooll wrote:Joj... divna je ta terasa.. malo je haustor gadan.. ako je to ona na koju ja mislim![]()
Haustor nije gadan, haustor je za ograisat
-
nevidljiva
Izlasci u gradu su fakat kriza.Pub jeste ok al me muzika tamo uzasno nervira.Uvijek isto svira i nista nema veze s vezom.Raja je ukocena i ne dao Bog da ko slucajno zaplese.Ovom gradu treba jedan dobar,pravi disko za ljude kao sto sam ja koji ne mogu po 2h sjedit negdje i ubijat se.Nekada mi dodje da prestanem izlazit subotom.Po danu je definitivno bolje izlazit.
-
Kukuruz_Barbe-q
ima jos papaka tamo.neki dan sam bio nochu sa jaranom kad ugledasm neku malu od 16 godina sa nekim drustvom.(drustvo je starije)oni su njoj uvalili kriglu pive i mala se skroz osamutila i jos joj dali veliku kubansku cigaru i oni je gledaj i smijujoj se a mala napijena buba gluposti itd.fazon je u tome zasto su oni dozvolili da dijete popije litar i po pive??nevidljiva wrote:Izlasci u gradu su fakat kriza.Pub jeste ok al me muzika tamo uzasno nervira.Uvijek isto svira i nista nema veze s vezom.Raja je ukocena i ne dao Bog da ko slucajno zaplese.Ovom gradu treba jedan dobar,pravi disko za ljude kao sto sam ja koji ne mogu po 2h sjedit negdje i ubijat se.Nekada mi dodje da prestanem izlazit subotom.Po danu je definitivno bolje izlazit.