Imigriramo u Sarajevo
-
ding-dong
#1 Imigriramo u Sarajevo
Iako rijetko ali i ovdje ima primjera ljudi iz visokorazvijenih zemalja koji dolaze u Sarajevo da zive. I nisu zaposleni u OSCE ili OHR-u. Sta mislite o ovome? Pogotovo jer veliki broj ljudi iz Sarajeva bi zelio otici u zemlje odakle neki od novih stanovnika Sarajeva dolaze.
-
jeftinifilmovi
Ima nas koji smo dosli sto smo morali, a nismo nigde zaposleni.
Stvarno strasno.
http://www.jeftinifilmovi.150m.com
Stvarno strasno.
-
Lonchich
Famozan PR, svaka cast!jeftinifilmovi wrote:Ima nas koji smo dosli sto smo morali, a nismo nigde zaposleni.
Stvarno strasno.
-
Kwaheri
#6 Re: Imigriramo u Sarajevo
Ima. Tacno. Mogu li se znati razlozi njihova dolaska? Npr.ding-dong wrote:Iako rijetko ali i ovdje ima primjera ljudi iz visokorazvijenih zemalja koji dolaze u Sarajevo da zive. I nisu zaposleni u OSCE ili OHR-u. Sta mislite o ovome? Pogotovo jer veliki broj ljudi iz Sarajeva bi zelio otici u zemlje odakle neki od novih stanovnika Sarajeva dolaze.
a) ne mogu naci posao u domovini?
b) ...
i dalje...
- Drvosjeca iz Dejcica
#9 Re: Imigriramo u Sarajevo
Misionari razlicitih crkvi. Ja poznajem jedan par srednjih godina sa dvoje djece koji je u SA dosao jos 1996. godine. Njihov zadatak je da sire istinu o Isusu kroz razna predavanja, osobne kontakte i prijateljstva sa lokalnim stanovnistvom. Mislim ljudi su skroz O.K, simpaticni, nenametljivi, ogrijesio bih se kada bi rekao drugacije, ali po meni njihovi motivi su uputni...zena wrote:Ima. Tacno. Mogu li se znati razlozi njihova dolaska? Npr.ding-dong wrote:Iako rijetko ali i ovdje ima primjera ljudi iz visokorazvijenih zemalja koji dolaze u Sarajevo da zive. I nisu zaposleni u OSCE ili OHR-u. Sta mislite o ovome? Pogotovo jer veliki broj ljudi iz Sarajeva bi zelio otici u zemlje odakle neki od novih stanovnika Sarajeva dolaze.
b) ...
i dalje...
-
tuhaj27
#10 Re: Imigriramo u Sarajevo
Izgleda neznaju da i muslimani vjeruju u IsusaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Misionari razlicitih crkvi. Ja poznajem jedan par srednjih godina sa dvoje djece koji je u SA dosao jos 1996. godine. Njihov zadatak je da sire istinu o Isusu kroz razna predavanja, osobne kontakte i prijateljstva sa lokalnim stanovnistvom. Mislim ljudi su skroz O.K, simpaticni, nenametljivi, ogrijesio bih se kada bi rekao drugacije, ali po meni njihovi motivi su uputni...zena wrote:Ima. Tacno. Mogu li se znati razlozi njihova dolaska? Npr.ding-dong wrote:Iako rijetko ali i ovdje ima primjera ljudi iz visokorazvijenih zemalja koji dolaze u Sarajevo da zive. I nisu zaposleni u OSCE ili OHR-u. Sta mislite o ovome? Pogotovo jer veliki broj ljudi iz Sarajeva bi zelio otici u zemlje odakle neki od novih stanovnika Sarajeva dolaze.
b) ...
i dalje...
-
Kwaheri
#11 Re: Imigriramo u Sarajevo
evo, ima i pod b)Drvosjeca iz Dejcica wrote:Misionari razlicitih crkvi. Ja poznajem jedan par srednjih godina sa dvoje djece koji je u SA dosao jos 1996. godine. Njihov zadatak je da sire istinu o Isusu kroz razna predavanja, osobne kontakte i prijateljstva sa lokalnim stanovnistvom. Mislim ljudi su skroz O.K, simpaticni, nenametljivi, ogrijesio bih se kada bi rekao drugacije, ali po meni njihovi motivi su uputni...zena wrote:Ima. Tacno. Mogu li se znati razlozi njihova dolaska? Npr.ding-dong wrote:Iako rijetko ali i ovdje ima primjera ljudi iz visokorazvijenih zemalja koji dolaze u Sarajevo da zive. I nisu zaposleni u OSCE ili OHR-u. Sta mislite o ovome? Pogotovo jer veliki broj ljudi iz Sarajeva bi zelio otici u zemlje odakle neki od novih stanovnika Sarajeva dolaze.
b) ...
i dalje...
mogli bi se dodati ovdje i misionari iz recimo S. Arabije...ako ne ogranicimo ovo visokorazvijenih samo na EU i SAD, sta mislite?
dakle, pod b) bi mogli biti misionari "lovci na dushe" zvanicnih religijskih ustanova ali i alternativaca tipa "samospoznaja" "bienergija" "arheoloska istrazivanja"
- Drvosjeca iz Dejcica
#12 Re: Imigriramo u Sarajevo
Pa sigurno da ima misionara iz S. Arabije recimo, mada ih licno nikad nisam upoznao za razliku od ovih drugih. Mislim ne mora to odmah po defaultu biti u negativnoj konotaciji.zena wrote:
evo, ima i pod b)
mogli bi se dodati ovdje i misionari iz recimo S. Arabije...ako ne ogranicimo ovo visokorazvijenih samo na EU i SAD, sta mislite?
dakle, pod b) bi mogli biti misionari "lovci na dushe" zvanicnih religijskih ustanova ali i alternativaca tipa "samospoznaja" "bienergija" "arheoloska istrazivanja"itd...
-
Kwaheri
#13 Re: Imigriramo u Sarajevo
Ne mora. Zasto bi? Ovdje ih sabiremo, dakle, ko su i kojim povodom je dobrodošaoDrvosjeca iz Dejcica wrote:Pa sigurno da ima misionara iz S. Arabije recimo, mada ih licno nikad nisam upoznao za razliku od ovih drugih. Mislim ne mora to odmah po defaultu biti u negativnoj konotaciji.zena wrote:
evo, ima i pod b)
dakle, pod b) bi mogli biti misionari "lovci na dushe" zvanicnih religijskih ustanova ali i alternativaca tipa "samospoznaja" "bienergija" "arheoloska istrazivanja"itd...
Ima li c) ?
Poslovni ljudi... npr.
d) spijuni npr. (iskljucili smo OHR, itd i ambasade
e) ...
-
Lonchich
#14 Re: Imigriramo u Sarajevo
Oni rade na procenat. Mene su vise put pokusavali preobratiti americki omladinci maskirani u ucitelje engleskog. Kao, oni su studenti volonteri koji Bosance uce jezik. Nikako da ih se rijesim, jos uvijek me zovu na citanja Biblije.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Misionari razlicitih crkvi. Ja poznajem jedan par srednjih godina sa dvoje djece koji je u SA dosao jos 1996. godine. Njihov zadatak je da sire istinu o Isusu kroz razna predavanja, osobne kontakte i prijateljstva sa lokalnim stanovnistvom. Mislim ljudi su skroz O.K, simpaticni, nenametljivi, ogrijesio bih se kada bi rekao drugacije, ali po meni njihovi motivi su uputni...zena wrote:Ima. Tacno. Mogu li se znati razlozi njihova dolaska? Npr.ding-dong wrote:Iako rijetko ali i ovdje ima primjera ljudi iz visokorazvijenih zemalja koji dolaze u Sarajevo da zive. I nisu zaposleni u OSCE ili OHR-u. Sta mislite o ovome? Pogotovo jer veliki broj ljudi iz Sarajeva bi zelio otici u zemlje odakle neki od novih stanovnika Sarajeva dolaze.
b) ...
i dalje...
- DaysleepeR
Ima primjera itekako.
Imam dvojicu prijatelja, jedan Norvezanin, drugi Amerikanac koji su dosli ovdje u okviru stranih organizacija, vise ne rade taj posao ali zele da ostanu ovdje i nastave zivot.
Zive kao i ostali bosanci, pokusavajuci da skontaju posao koji donosi profit dovoljan za neki normalan zivot.
Nikakve crkve i slicne gluposti
Imam dvojicu prijatelja, jedan Norvezanin, drugi Amerikanac koji su dosli ovdje u okviru stranih organizacija, vise ne rade taj posao ali zele da ostanu ovdje i nastave zivot.
Zive kao i ostali bosanci, pokusavajuci da skontaju posao koji donosi profit dovoljan za neki normalan zivot.
Nikakve crkve i slicne gluposti
-
Kwaheri
#16 Re: Imigriramo u Sarajevo
poslije Bukovskog dosao OHRA wrote:U moj vakat, profesori su poticali ucenike da uce engleski tako sto su im dilali Bukovskog na engleskom.Lonchich wrote:Oni rade na procenat. Mene su vise put pokusavali preobratiti americki omladinci maskirani u ucitelje engleskog. Kao, oni su studenti volonteri koji Bosance uce jezik. Nikako da ih se rijesim, jos uvijek me zovu na citanja Biblije.![]()
Kako se vremena mjenjaju...
...sta li poslije ovog
nejse, nabrajamo...i dalje...dakle dobili smo i
e) obicni ljudi
p.s.
Lonchicu, jel besplatno to citanje Biblije...
ajd shibni na PP neki kontakt s tim "uciteljima citanja "...
-
Lonchich
#17 Re: Imigriramo u Sarajevo
Nije sala, nije sala.zena wrote:poslije Bukovskog dosao OHRA wrote:U moj vakat, profesori su poticali ucenike da uce engleski tako sto su im dilali Bukovskog na engleskom.Lonchich wrote:Oni rade na procenat. Mene su vise put pokusavali preobratiti americki omladinci maskirani u ucitelje engleskog. Kao, oni su studenti volonteri koji Bosance uce jezik. Nikako da ih se rijesim, jos uvijek me zovu na citanja Biblije.![]()
Kako se vremena mjenjaju...![]()
![]()
...sta li poslije ovog![]()
e) obicni ljudi![]()
p.s.
ajd shibni na PP neki kontakt s tim "uciteljima citanja "...ako mozhe...
Imas studentski klub "Svaki Student" u Vrazovoj gdje se okupljaju ti isusoljupci.
-
tuhaj27
#18 Re: Imigriramo u Sarajevo
Mene i mog jarana su isto pokusala preobratit. Mi cutimo oni pricaju. Pitamo kakvo imate rjesenje protiv side droge? Kaze sve stoji u Bibliji.Lonchich wrote:Oni rade na procenat. Mene su vise put pokusavali preobratiti americki omladinci maskirani u ucitelje engleskog. Kao, oni su studenti volonteri koji Bosance uce jezik. Nikako da ih se rijesim, jos uvijek me zovu na citanja Biblije.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Misionari razlicitih crkvi. Ja poznajem jedan par srednjih godina sa dvoje djece koji je u SA dosao jos 1996. godine. Njihov zadatak je da sire istinu o Isusu kroz razna predavanja, osobne kontakte i prijateljstva sa lokalnim stanovnistvom. Mislim ljudi su skroz O.K, simpaticni, nenametljivi, ogrijesio bih se kada bi rekao drugacije, ali po meni njihovi motivi su uputni...zena wrote: Ima. Tacno. Mogu li se znati razlozi njihova dolaska? Npr.
b) ...
i dalje...
Na kraj mi njima kazemo mi smo muslimani i u Islamu imamo sve odgovore, oni se skamene i ni rijeci da pregovore, i mi se pozdravimo i odemo.
-
Kwaheri
#19 Re: Imigriramo u Sarajevo
...i tako vi, bez upitnika, velish s obje strane ostaste...vi sa svojim, oni sa svojim odgovorima...dobra je stvar da ste se pozdravili...tuhaj27 wrote:Mene i mog jarana su isto pokusala preobratit. Mi cutimo oni pricaju. Pitamo kakvo imate rjesenje protiv side droge? Kaze sve stoji u Bibliji.Lonchich wrote:Oni rade na procenat. Mene su vise put pokusavali preobratiti americki omladinci maskirani u ucitelje engleskog. Kao, oni su studenti volonteri koji Bosance uce jezik. Nikako da ih se rijesim, jos uvijek me zovu na citanja Biblije.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Misionari razlicitih crkvi. Ja poznajem jedan par srednjih godina sa dvoje djece koji je u SA dosao jos 1996. godine. Njihov zadatak je da sire istinu o Isusu kroz razna predavanja, osobne kontakte i prijateljstva sa lokalnim stanovnistvom. Mislim ljudi su skroz O.K, simpaticni, nenametljivi, ogrijesio bih se kada bi rekao drugacije, ali po meni njihovi motivi su uputni...
Na kraj mi njima kazemo mi smo muslimani i u Islamu imamo sve odgovore, oni se skamene i ni rijeci da pregovore, i mi se pozdravimo i odemo.
-
paul
Njemac sam i godinu dana sam radio u Rajvosa u humanitarnoj. Sa srednjoškolcima na seminarima itd. Iako mi se svidjelo kod vas u Bosni i Hercegovini, a osobito u Sarajevu.
Priznajem vam da je moj životni san da se jednog dana za stalno vratim u Sarajevo, da uzmem sebi i partnerici kućicu skromnu na Bistriku i da povazdan sjedim u bašti, ispijem kahvu po kahvu i igram šah s komšijama (u isto vrijeme žena mi napravlja sirnicu i zeljanicu, ili makar ćevape uz lepinju).
Samo još neki poslić da skontam. Odkad je zabranjena prodaja falsifikovanih CD-ova teško mi je zaraditi koju paru i za teži kriminal duša mi je previše mehka.
Haj' vozdra i nemojte misliti o svakome strancu da samo boravi u vašoj maloj zemlji zato što mora, radi posla ili čega već...
Priznajem vam da je moj životni san da se jednog dana za stalno vratim u Sarajevo, da uzmem sebi i partnerici kućicu skromnu na Bistriku i da povazdan sjedim u bašti, ispijem kahvu po kahvu i igram šah s komšijama (u isto vrijeme žena mi napravlja sirnicu i zeljanicu, ili makar ćevape uz lepinju).
Samo još neki poslić da skontam. Odkad je zabranjena prodaja falsifikovanih CD-ova teško mi je zaraditi koju paru i za teži kriminal duša mi je previše mehka.
Haj' vozdra i nemojte misliti o svakome strancu da samo boravi u vašoj maloj zemlji zato što mora, radi posla ili čega već...
-
Lonchich
http://www.euforbih.org/vacancy/salary_scale.htm
Evo vam malo komparativnih brojeva da se zabavite:)
Evo vam malo komparativnih brojeva da se zabavite:)
-
H
#24 Re: Imigriramo u Sarajevo
Upoznam prije par dana lika, iz Floride. Dijelio neke letke o knjizi i filmu Da Vinčijev kod. Dogovorim se sa njim da mu snimim par bosanskim filmova i da se nađemo da mu dam. Helem, danas sam ga vidio i pričao sa njim o religiji nekoliko sati. Tip mi je u razgovoru spomenuo par puta 'svaki student', i ja skontam da je to jedino što zna reći na bosanskom pa ubacuje. Lik ima neka svoja uvjerenja koja su pravo čudna. Pored toga što smatra da svi pripadnici njegove crkve idu u raj BEZ OBZIRA ŠTA URADILI U ŽIVOTU I KAKAV GRIJEH POČINILI, ima takvo mišljenje da u islamu griješnicima NE SLJEDUJE NIKAKVA KAZNA.Lonchich wrote:Nije sala, nije sala.zena wrote:poslije Bukovskog dosao OHRA wrote: U moj vakat, profesori su poticali ucenike da uce engleski tako sto su im dilali Bukovskog na engleskom.![]()
Kako se vremena mjenjaju...![]()
![]()
...sta li poslije ovog![]()
e) obicni ljudi![]()
p.s.
ajd shibni na PP neki kontakt s tim "uciteljima citanja "...ako mozhe...
Imas studentski klub "Svaki Student" u Vrazovoj gdje se okupljaju ti isusoljupci.
Tek sad vidim, to 'svaki student' je ustvari organizacija.
-
H
E ako si ti Njemac....paul wrote:Njemac sam i godinu dana sam radio u Rajvosa u humanitarnoj. Sa srednjoškolcima na seminarima itd. Iako mi se svidjelo kod vas u Bosni i Hercegovini, a osobito u Sarajevu.
Ja znam par Bosanaca koji poznaju ovako dobro pravopis.