Hoteli u SA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gazdarica

#1 Hoteli u SA

Post by Gazdarica »

Dragi forumasi, zamolila bih vas za pomoc...
Uskoro treba da poslovno doputujem u Sarajevo, pa mi trebaju informacije o hotelima u Sarajevu...
Zeljela bih da je hotel u kom cu boraviti pristojan, s umjerenom cijenom i bar u sirem centru grada...
Nadam se da ne trazim previse... :roll:
Unaprijed se zahvaljujem na vasim preporukama...
Pozzz
BECHO

Post by BECHO »

Pa gdje si ti gazdarice, nema te dugo na ovim nasim prostorima?

A sto se tice tvog pitanja, prepustam ga osobama koje trenutno zive u Sarajevu!

8)
Gazdarica

Post by Gazdarica »

Hvala BECHO na lijepim rijecima...
U Banjaluci sam, kao i do sad... I, kao i obicno, zatocena u kancelariji... :?
Nadam se da cu ovdje zaista dobiti odgovor na svoje pitanje...
Pozzz
Gazdarica

Post by Gazdarica »

Hvala admine, na tvom trudu...
Naravno da sam to i sama mogla naci na netu...
No, mene ipak mnogo vise zanimaju realne nformacije iz prve ruke, a ne usminkane slicice sa sajtova...
Pozzz
Lace

Post by Lace »

eto moje kolege iz banjaluke nesto gotive hotel grand...ne znam broj napamet ali nazovi informacije u sarajevu i trazi broj
Annela

Post by Annela »

Hotel Belvedere
Lace

Post by Lace »

ann, belvedere je jedan od najskupljih hotela u gradu...gazdarice imas i hotel emona, hotel orient/meteor, hotel saray - stari grad, hotel palas - pofalici
Mee

Post by Mee »

:roll: Ima i pansion Hondo na Breci, i Pansion Cobanija kod Galije. Nisu hoteli, ali su pristojni, a cijena je mislim 80 KM sa doruchkom... Ima i ovaj novi pansion na Skenderiji, pored one nove zgrade, ne znam mu ime, mislim da je Gaj...
Lace

Post by Lace »

jeste gaj je...a ako cemo o pansionima ima i halvat (carsija), mejdan (kod vjecnice)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#11 Re: Hoteli u SA

Post by horns&drums »

Gazdarica wrote:Dragi forumasi, zamolila bih vas za pomoc...
Uskoro treba da poslovno doputujem u Sarajevo, pa mi trebaju informacije o hotelima u Sarajevu...
Zeljela bih da je hotel u kom cu boraviti pristojan, s umjerenom cijenom i bar u sirem centru grada...
Nadam se da ne trazim previse... :roll:
Unaprijed se zahvaljujem na vasim preporukama...
Pozzz
Mozes kod mene, imas jaaako...provokativan nick :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

- Hotel Belvedere (ako trazis kvalitet, ali zaista kvalitet)(nocenje sa doruckom je oko 150KM),
- Hotel Omega-Ambasador (oko 115KM po glavi)(ako trazis hotel koji nije preskup, a da mozhesh pjeshke do centra)
- Motel Amerika oko 100KM, lokacija Vishnjik.

Dalje, zaboravi Gaj, nije to to. Hondo i Chobanija, ne bih preporuchio.

Hotel Saray moze isto tako, malo je dalje jer je na izlazu iz grada prema Palama i Jahorini. Cijena je isto tako oko 100KM.

--
No, sushtinski je shta i kakve hotele ti trazhish, Gazdarice?
Gazdarica

Post by Gazdarica »

Hvala vam na informacijama... Svakako cu se, vodjena njima, raspitati za detaje, kako bih mogla da se odlucim...
A, rekla sam u prvom postu, zelim pristojan hotel, s umjerenom cijenom i da je relativno blizu centra grada...
H&D, koliko trazis za prenociste...? :mrgreen:
Pozdrav svima
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Gazdarica wrote:Hvala vam na informacijama... Svakako cu se, vodjena njima, raspitati za detaje, kako bih mogla da se odlucim...
A, rekla sam u prvom postu, zelim pristojan hotel, s umjerenom cijenom i da je relativno blizu centra grada...
H&D, koliko trazis za prenociste...? :mrgreen:
Pozdrav svima
Novac nije u pitanju, dakle ne koliko nego sta trazim :lol: :twisted:
strong69

#15 Re: Hoteli u SA

Post by strong69 »

Ja sam trazio smjestaj prijateljima iz Danske i cijena svih hotela koji se nalaze u sirem centru grada je od 100 KM pa navise... Sad se vratite na OT :D
Gazdarica

#16 Re: Hoteli u SA

Post by Gazdarica »

O boze, sta je ovo bilo?! :shock: :-D

Nego, iznajmljuju li se privatni stanovi na noc-dvije u Sarajevu?!
Bila bih zahvalna ako bi mi neko pomogao...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#17 Re: Hoteli u SA

Post by PipiDugaDevetka »

Imam jarana koji izdaje 10€ za noć/dan za 1 osobu. Struja, voda, upraviteljnina,...grijanje, njegovo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18 Re: Hoteli u SA

Post by Truba »

pa đe si bio kad je meni trebalo :mrgreen:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#19 Re: Hoteli u SA

Post by PipiDugaDevetka »

komi wrote:pa đe si bio kad je meni trebalo :mrgreen:
Juče se dogovorio, nije mi baš neki jaran, nego ima stan kod moje garaže, pa ga ja upitao. Desilo se da je u tom momentu registrovao provalu u taj stan kod moje garaže, pa smo popričali.
Kad, ono, on ima više stanova u raznim dijelovima grada, pa se bavi iznajmljivnjem, izmedju ostaloga.

Ja mu se predstavio kao turistički vodič, pa ponekada, neko traži prenoćište, neko malo duže ostaje, pa studenti,...I on obeća, da ćemo saradjivati.
Gazdarica

#20 Re: Hoteli u SA

Post by Gazdarica »

Pipi, ako nije problem, ostavi mi kontakt na pp, da znam za ubuduce, za ovaj put je vec kasno...
Hvala!
vozač

#21 Re:

Post by vozač »

ovisno o tome šta tražiš od hotela, za mene je trenutno možda i najbolji izbor u gradu holivud na ilidži, čovjek rastura, nema kakav sadržaj u hotelu nema, mislim da je noćenje sa doručkom oko 80 KM, kažem ne znam ko ti plaća taj poslovni dolazak i imaš li love za ovu opciju, ali ono što provjereno znam da se ovi na ilidži ubiše od posla.

e sad, grad ti je podaleko, ako ne voliš tramvaj, a opet ako si sa autom, imaš veliki hotelski parking i daljina ti nije problem, sve je to relativno. ovo što raja spominju jesu mjesta po čaršiji i centru grada, ali sve je to na mostu dobiješ, na ćupriji izgubiš, to su ti motelčići zavučeni po mahalama, meni sama pomisao na parkiranje u tim uličicama digne pritisak, ja volim kad je hotel velik, kad je širina oko njega, nema uličica, kad ima parking, sadržaje unutar hotela (šta ako ti kiša padala, ubi se od dosade), ne znam kakve ti standarde postavljaš, al meni je ovaj pomenuti baš onako po ukusu, mada o ukusima ne vrijedi raspravljati, ne bih samo da neko skonta da ih reklamiram
kockica_kockica

#22 Re:

Post by kockica_kockica »

Gazdarica wrote:Hvala admine, na tvom trudu...
Naravno da sam to i sama mogla naci na netu...
No, mene ipak mnogo vise zanimaju realne nformacije iz prve ruke, a ne usminkane slicice sa sajtova...
Pozzz

Hotel Ambasador ima niske cijene a sobe im uopce nisu lose. A hotel se nalazi nedaleko od uzeg centra grada. Preporucujem ga.

imas njihov web site, google hotel ambasador.
suncica24

#23 Re: Hoteli u SA

Post by suncica24 »

Ja opet, i ovdje, preporucujem Hotel "Boutique 36" na Carsiji (evo me ko da radim za njih :D ).

Mali hotelcic, odlicno uredjen, odlican dorucak i ljubazno osoblje, a u centru grada.
Cijena je 52 eura za jednokrevetnu sobu, dvokrevetna je 67, a dalje potrazi sama...
"pronasli" su ga moji prijatelji koji su dolazili u posjetu i od tada su bili jos jedni, pa grupa "seminaraca", pa jedna porodica... i niko se nije zalio. Naprotiv :)
Gospoda Ministarka

#24 Re: Hoteli u SA

Post by Gospoda Ministarka »

suncica24 wrote:Ja opet, i ovdje, preporucujem Hotel "Boutique 36" na Carsiji (evo me ko da radim za njih :D ).

Mali hotelcic, odlicno uredjen, odlican dorucak i ljubazno osoblje, a u centru grada.
Cijena je 52 eura za jednokrevetnu sobu, dvokrevetna je 67, a dalje potrazi sama...
"pronasli" su ga moji prijatelji koji su dolazili u posjetu i od tada su bili jos jedni, pa grupa "seminaraca", pa jedna porodica... i niko se nije zalio. Naprotiv :)

Meni je isto Boutique 36 jako lijep, svida mi se njihova doruckovaonica, sobe nisam vidjela ali je sve sa ukusom.
Takoder, hotel Safir je izuzetno fin te Michelle... to su manji hoteli sa dusom, takode sam vidjela pansion Kandilj da je sve uradeno u bosanskom stilu (puno improvizacije ali i dalje odlicno izgleda), a sta je s onim motelom preko puta Latinske cuprije, svida mi se lokacija i zgrada?!
Post Reply