ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
respo

#901 Re: ALTA Centar

Post by respo »

frngla wrote:dobro ali otkud BiH na listi drzava an wikipediji? :-D
pa vidis sta pise
imaju sporazum sa vojskom
znaci ako jos uvijek ima kakva baza americka kod nas ima i bk
holowey

#902 Re: ALTA Centar

Post by holowey »

karanana wrote:
holowey wrote:
karanana wrote:nije to isto.
logo nije isti, a plus ta frahshiza burger kinga se ne zove hungry jack nego hungry jack's i ima je samo u australiji.
to za logo stoji, a sto se tice naziva, nas jezik prisvojne ne oznacava sa 's :wink:
znam, ali ako kupis licencu, moras kupiti ime u svom originalnom pisanju. sumnjam da ce se mcdonald's ako ikad dodje ovdje zvati mcdonald bez " 's ".
referirao sam na opis domena "web prezentacija hungry jacka"...

inace mi je cudno da se moze raditi fransiza fransize...mozda je definisano u ugovoru originalne fransize da mogu dalje "u svoje ime i za svoj racun" ugovarati fransize ali mi nesto tako ne zvuci pretjerano vjerovatno...
alica.k

#903 Re: ALTA Centar

Post by alica.k »

respo wrote:
pa vidis sta pise
upravo. ima bk u butmiru u bazi.
karanana

#904 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

to je to. ima u butmiru i cini mi se da je bio u tuzli prije.
holowey

#905 Re: ALTA Centar

Post by holowey »

respo wrote:
pa vidis sta pise
moglo bi biti...ali baza na butmiru je us teritorija, bar usps tako isporucuje postu... ne znam da je ijedan px koji posluje dole morao traziti ikakve dozvole od nasih da pokrenu biznis tako da nisam siguran da je to to...
respo

#906 Re: ALTA Centar

Post by respo »

ambasada da al bas za baze ne vjerujem da se racunaju kao us teritorij
to sto ups dostavlja tako postu je sigurno zbog procedura koje idu kad ide na drugu teritoriju a ovako direktno ide
odosmo mi u daaaaaaaaaleki off
sad razmisljam zar nije jednostavnije onda da i mc donalds otvore u bazi sa isturenim prozorcicem za nas ostale :D
a mogu i pokoju radnju odjece otvoriti
da ne grade bezveze altu i ostale trzne centre
holowey

#907 Re: ALTA Centar

Post by holowey »

respo wrote:ambasada da al bas za baze ne vjerujem da se racunaju kao us teritorij
to sto ups dostavlja tako postu je sigurno zbog procedura koje idu kad ide na drugu teritoriju a ovako direktno ide
odosmo mi u daaaaaaaaaleki off
sad razmisljam zar nije jednostavnije onda da i mc donalds otvore u bazi sa isturenim prozorcicem za nas ostale :D
a mogu i pokoju radnju odjece otvoriti
da ne grade bezveze altu i ostale trzne centre
na isti nacin i bk direktno ide... ne radi u bosni nego u us (apo/fpo) po njihovim pravilima
respo

#908 Re: ALTA Centar

Post by respo »

opet je na teritorij bosne bez obzira kako poslovali
holowey

#909 Re: ALTA Centar

Post by holowey »

respo wrote:opet je na teritorij bosne bez obzira kako poslovali
i mi smo u europi ali nismo u europskoj uniji...

ti na svom imanju ne mozes raditi sta hoces jer te ipak izvrsna vlast moze pritisnuti i pitati sta to radis... oni dole na svom imanju mogu raditi sta hoce bez da iko smije pisnuti... pa se upitaj ko je tu svoj na svom :wink:
al' nebitno...nije tema...
paipan

#910 Re: ALTA Centar

Post by paipan »

Zna li neko koje ce biti marke :Waikiki, neki Coton...? Mislim, nesto novo.
BiH-x

#911 Re: ALTA Centar

Post by BiH-x »

paipan wrote:Zna li neko koje ce biti marke :Waikiki, neki Coton...? Mislim, nesto novo.
NewYorker, Vapiano, DM, Mercator, Mango, Burger House, Koton, Yam Yam, Avalon Fitness, Colin's, LC Waikiki, Parfois, Bellissima, Guliver...

A uskoro nam dolazi i Zara (nazalost, ne u Alti)

ACS dovodi Zaru u Sarajevo

Internet portal SARAJEVO CONSTRUCTION ekskluzivno objavljuje da je Airport Center Sarajevo (ACS), shopping centar u izgradnji, sklopio ugovor o najmu sa najvećom svjetskom modnom grupom Inditex iz Španije za otvaranje prodavnica za njihova 4 glavna brenda: ZARA, Pull and Bear, Bershka i Stradivarius.

Direktor firme ACS, gospodin Amer Bekan, je ekskluzivno za SARAJEVO CONSTRUCTION, izjavio da je ACS, u saradnji sa austrijsom firmom Kramer+Wagner, sklopio ugovor o najmu sa Inditexom za otvaranje prodavnica za njihova 4 glavna brenda: ZARA, Pull and Bear, Bershka i Stradivarius u ukupnoj veličini od 3800 kvadratnih metara.

AIRPORT CENTER SARAJEVO

Airport Center Sarajevo (ACS) sa ukupnom površinom od oko 45.000 m² biti će realiziran kao jedinstven trgovački centar sa uzbudljivom arhitekturom, izvanrednom mješavinom branši i razvijenim saobraćajnim rješenjem.

Trgovački centar biti će izgrađen kod aerodroma u Sarajevu, te će također imati izravnu vezu sa aerodromom.

Ovaj trgovački centar ispunjavat će sve preduvjete za uspješan centar:
• Vrlo dobra lokacija i laka dostupnost trgovačkog centra
• razvijeno saobraćajno rješenje koje garantira pristup i izlazak bez zastoja
• oko 1.500 besplatnih parkirnih mjesta
• visoka koncentarcija najuspješnijih trgovackih preduzeća u kombinaciji sa izvanrednom mješavinom branši
• multifunkcionalan centar s gastronomijom i uslugama
• jedinstven u svom okruženju po veličini, ponudi i zabavnim sadržajima.

Trgovački centar raspolagat će s oko 110 trgovina. Lagan pristup centru bit će omogućen s oko 1.500 parkirnih mjesta. Planiran je također i shuttle-bus koji će posjetitelje dovesti do trgovačkog centra i odvesti natrag u grad.

Nakon završetka pregovora s međunarodnim građevinskim firmama izgradnja će početi u prvom kvartalu sljedeće godine. Očekivano vrijeme izgradnje iznosi oko 20 mjeseci. Otvorenje je planirano za jesen 2012.

INDITEX

Inditex je velika španska korporacija i najveća svjetska modna grupa. Sačinjava je skoro stotinu firmi koje se bave aktivnostima vezanim za dizajn, proizvodnju i distribuciju tekstilnih proizvoda. Amancio Ortega Gaona, najbogatiji španac, je osnivač i predsjednik nadzornog odbora grupe Inditex.

Inditex upravlja sa preko 4350 prodavnica diljem svijeta i posjeduje brendove kao što su: Zara, Massimo Dutti, Bershka, Oysho, Pull and Bear, Stradivarius, Zara Home i Uterqüe.

Više informacija:
Airport Center Sarajevo
Inditex
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#912 Re: ALTA Centar

Post by Dado dijasporitus »

Ovakvih prica sam se naslusao tonu. A kad bi od Bekana (inace odakle ja dolazim ovo ime ima malo drugacije znacenje, mada mu mozda sasvim odgovara u ovoj prici :D ) trazili da dokaze svoje izjave s tim da predoci ugovor dobili bi u odgovoru intermeco.

Daj boze da grijesim ali dok prvi put ne otkljucaju vrata radnji koje obecavaju za mene je samo suplja.
xsk

#913 Re: ALTA Centar

Post by xsk »

nema vise ovog Burger Kinga na Butmiru - zatvorili prosle godine!
:sad:
zonbirile

#914 Re: ALTA Centar

Post by zonbirile »

ja manje kasabe ,a većeg naprđivanja o brendovima ja ne vidjeh.Doduše viđam gužve po pijacama,buvljacima,seond hand-ovima,kineskim "buticima"....
manki

#915 Re: ALTA Centar

Post by manki »

zonbirile wrote:ja manje kasabe ,a većeg naprđivanja o brendovima ja ne vidjeh.Doduše viđam gužve po pijacama,buvljacima,seond hand-ovima,kineskim "buticima"....
A izvini, šta to ima loše što neko o brandovima raspravlja?
karanana

#916 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

T -9
madner

#917 Re: ALTA Centar

Post by madner »

zonbirile wrote:ja manje kasabe ,a većeg naprđivanja o brendovima ja ne vidjeh.Doduše viđam gužve po pijacama,buvljacima,seond hand-ovima,kineskim "buticima"....
PA slobodno otidji do nekoh trznog centra, mozes i samo gledat.
Gospoda Ministarka

#918 Re: ALTA Centar

Post by Gospoda Ministarka »

madner wrote:
PA slobodno otidji do nekoh trznog centra, mozes i samo gledat.
:lol: :lol: :lol: Neznam koji je jaci. :thumbup:

BTW. Hocu Cesare Paciotti da se otvori u mojoj mahali da mogu da gledam. :D
manki

#919 Re: ALTA Centar

Post by manki »

Gospoda Ministarka wrote: :lol: :lol: :lol: Neznam koji je jaci. :thumbup:

Koliko znam otvorio se je u Bosmal City Centru. ;)
fixer

#920 Re: ALTA Centar

Post by fixer »

manki wrote:
Mozemo i o svemirskom programu BiH, pa kakve koristi?
Gospoda Ministarka

#921 Re: ALTA Centar

Post by Gospoda Ministarka »

manki wrote:
Gospoda Ministarka wrote: :lol: :lol: :lol: Neznam koji je jaci. :thumbup:

Koliko znam otvorio se je u Bosmal City Centru. ;)

Znam ali hocu jedan u mojoj mahali/ulici da mogu stalno gledati.
nova_korisnica

#922 Re: ALTA Centar

Post by nova_korisnica »

karanana wrote:pa jebo vas, koliko je ona u centralu ili ona u bbi-u? nisu nista jeftinije.
ja idem u bbi..platim 24 termina 130 KM...i imam fore da ih iskoristim u roku od tri mjeseca (dodje ti 2x sedmicno)..sto je za moje potrebe sasvim ok...znaci i cijena po terminu je neka normalna! imam 2h gratis parkinga, sto je opet dovoljno za fin trening...ne znam koliko je zanimljiva raji koja se bavi nekim zahtjevnijim fitnesom, jer nema sad nesto puno sprava...ali, meni za rekreaciju je sasvim dovoljno...ja sam tamo krenula jer je relativno cisto, nema propuha i vlage, treneri su ok i mislim da je prihvatljiva cijena za to sto dobijes...
u central nisam isla, jer nisam spremna da placam clanarinu svih 12 mjeseci i ne koristim fitnes toliko da bi se isplatilo...dnevni trening u bbi je 10 KM...
kada bi ovi ponudili takvu neku varijantu sa terminima ja bih mozda i tamo isla...ali ne ispalti mi se ici negdje gdje imas samo mjesecne clanarine :(
sabrinna

#923 Re: ALTA Centar

Post by sabrinna »

ma ja jedva cekam ovu teretanu, ako ce biti opremljena kako kazu, super!nije skupo s obzirom na to sta dobijes. minutu mi je od stana, a svakako idem svaki dan. tako da mi potpuno odgovara. :)
BiH-x

#924 Re: ALTA Centar

Post by BiH-x »

fixer wrote:
manki wrote:
Mozemo i o svemirskom programu BiH, pa kakve koristi?
A kakve stete?
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#925 Re: ALTA Centar

Post by Dado dijasporitus »

E 'vako :D Merkator u i DM u podrumu su gotovi i otvaraju se na vrijeme. Prizemlje izgleda pravo mocno kao i mezanin gdje se nalazi Vapiano. Ipak Prvi sprat je skoro potpuno prazan osim Waikikija i jos par manjih radnji. Na drugom spratu slicna prica. Trebao bi biti food court sa restoranima ali ne vidim kako ce to da dovrse na vrijeme. Teretana je isto na drugom ali sigurno nece otvoriti na dan otvaranja jer nije ni pola gotova. Predpostavljam tek mozda u Januaru ali ko zna. Jedino bi mozda veliki frizerski salon koji se tamo gradi trebao biti gotov ali ni to nisam siguran. Na terasi bi trebao biti Milan's restoran koji isto izgleda mocno ali mislim da oni namjerno ne zele otvoriti na isti dan i imace svoje zasebno otvaranje.
Post Reply