.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amrica

#851 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

dje's muha, kuco stara :D

ima'l raje u sveCkoj :lol: :lol:
muha_sa

#852 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

amrica wrote:dje's muha, kuco stara :D

ima'l raje u sveCkoj :lol: :lol:
god dag amrice :-D u ovom gradu jok al zato u Stokholmu jah :lol:

ne znam jesil citala kad sam pretproslo ljeto bio ovdje--tako letio iz Stokholma te odem dan ranije kod jednog prijeratnog ahbaba :-D te nako djuture izadjemo na korzo--milion dusa na setalistu kad me neko iz mase prozva-Muhaaaa :lol: trznem se i ugledam jednog kolegu kojeg nisam vidio 30.i kusur godina--sako,kravata :D pozdravimo se- pitam ga sta radi :? veli,stari zanat--pogledaj tamo :lol: imam sta vidjet--razbacili sibice na sred korza a on im strazu cuva :lol:
eto--nase raje svugdje i na svakom meridijanu :D

hej dooooo--taksu mikke :lol:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#853 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by pape »

Chisum wrote: @pape... Znam, naravno... samo kazu bila mu je pedala iz Svabije, nakon malverzacija :lol: ... a ni u rusiji se nije bolje proveo... Znam da je nakon toga pokusao da se uvali u neku od arapskih zemalja, e sada, da li je uspio, nisam siguran, ne vidjeh ga dugo... a ni sina mu pop-rock zvijezdu :lol:
:D Istina je, ... iz Svabije su ga nogirali, ... :oops: :zzzz:
A iz Rusije je dobio nogu zato sto je vozio mortus pijan, .... skuzili ga drotovi i kad su ga pokusali zaustaviti, on udario po gasu, .... :oops: Mozes misliti koja je to jurnjava bila ulicama Moskve, ... a on ni trijezan ne vidi dobro. :roll:
fosil

#854 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by fosil »

Dali se neko vidja Dzoa, djete doma Ljubica Ivezic, frajer je mog'o danima picit na rukama? Koliko se sjecam inace je bio na stakama.
jedaneska

#855 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by jedaneska »

i Fisko je bio specifičan i simpatičan, možda će se neko sjetiti da je radio u Iskri niže Starog sata, nekako mu je tada baš dobro išlo, imao je dobrog gazdu i odgovarao mu je posao, spretan i bistar znao je Fisko atmosferu napucat, raje vazda guta bilo, zika dere a on leta od gostiju, pored bilijar stolova do poker aparata koji su bili desno od ulaza, Fisko je znao od sebe stalnu raju počasiti što je za nas tada mlađe baš bila gesta za pamćenje, bio je jako drag prema nama, valjda što nas je odjednom znalo hipter banuti, a kad je trebalo znao se dreknut kad neko za aparatima počne kukati ili lupati, sječam se kad su mjenjali stolove, pomagali smo čohu zatezati, stolove centrirati, nivelisati, sve se nekako bilo ustalilo, znao se red i jedan duži period nama je Iskra bila obavezna prije diska ili poslije kakvog vozikanja i ludovaja po gradu, a onda je sve krenulo nizbrdo...
HomeSweetHome

#856 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HomeSweetHome »

jedaneska wrote: i jedan duži period nama je Iskra bila obavezna prije diska ili poslije kakvog vozikanja i ludovaja po gradu, a onda je sve krenulo nizbrdo...

Ista sam... Ih, kako sam tad pucala bilijara :) Neko od raje je, sjecam se, kupio cak i stap isti kao kod Tom Kruza u filmu "Boja novca", platio ga debelo :D

edit: btw, odlicna tema :)
kekec

#857 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by kekec »

immuno wrote:ja sta mi radite u ove sitne sate sa ovim pricama .......prvo odgovor na gore postavljeno pitanje Hase-Svabo..pa onda kafici a joj Benito,Nava,o71,Charli,Stari sat,Nail......jel se ono kafana kod Naila zvala zlatni gong??????
a sto je ovo naslov samo momci kao da nije bilo cura u taj vakat sjecal se ko Adile pa makar i iz filma miris dunja....
Ljepota se ne zaboravlja. :)
Jedna od najljepsih i najzgodnijih cura u ono vrijeme.
Steta sto nemam bolje fotografije:
Image
Pusta mladosti. :-D
drag_gost

#858 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by drag_gost »

Ima li neko da je znao raju s Velesica ovdje??
jazzer

#859 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by jazzer »

drag_gost wrote:Ima li neko da je znao raju s Velesica ovdje??
Znam ih ja, vjerovatno :) .

Ko te posebno interesuje?
vicious

#860 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by vicious »

Chisum wrote:Evo konacno uhvatih malo vremena, pa da se javim veselom drustvu na jedinoj temi na forumu na kojoj mi ne dolazi neopisivo intenzivna zelja da nekoga zadavim golim rukama. :D

HAVANA, oko, naravno da mi je poznata faca, samo sto moram sam na sebe da se naljutim, jer ti stalno stavljas neke slike, pa i ja sam sebi kazem hiljadu puta da cu da slikam, a ne samo pamtim, ali nista... vazda zaboravim... ili vec bude kasno - kad je covjek janpi, tesko da mu je do slikanja.
Nego, gdje ti je ovaj haver? Ja se ne sjecam kada sam zadnji put vidio ovu facu. A sto se tice nabrojanih kafana, nekako mi se najvise Dedan mota po glavi kada sam vidio sliku.
Evo i ja poslije duže vremena dođoh na temu, a pošto Havane nešto nema, da se ja nadovežem:

sliku ne vidjeh, ali po imenu i iz konteksta :D vidim da je to Durmo s Logavine, dobro Havana reče "zločinac" :D
U Americi je, ne znam je li ikako dolazio ovamo poslije rata, možda jednom ali nisam siguran. Jest najviše bio u Dedanu tih godina, ali i ova ostala mjesta što je Havana spominjao bila su "njegova" :) pa Piramida, Bugati, Miris dunja, Crvena galerija... bilo je raznih faza :)

A ova kafana kod Tančice što se spominje, u neboderu... ko uđe sigurno neće izaći trijezan :D
drag_gost

#861 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by drag_gost »

jazzer wrote:
Znam ih ja, vjerovatno :) .

Ko te posebno interesuje?
Denijal s Velesica, jesi li ga znao mozda?
HAVANA

#862 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

vicious wrote:
Chisum wrote:Evo konacno uhvatih malo vremena, pa da se javim veselom drustvu na jedinoj temi na forumu na kojoj mi ne dolazi neopisivo intenzivna zelja da nekoga zadavim golim rukama. :D

HAVANA, oko, naravno da mi je poznata faca, samo sto moram sam na sebe da se naljutim, jer ti stalno stavljas neke slike, pa i ja sam sebi kazem hiljadu puta da cu da slikam, a ne samo pamtim, ali nista... vazda zaboravim... ili vec bude kasno - kad je covjek janpi, tesko da mu je do slikanja.
Nego, gdje ti je ovaj haver? Ja se ne sjecam kada sam zadnji put vidio ovu facu. A sto se tice nabrojanih kafana, nekako mi se najvise Dedan mota po glavi kada sam vidio sliku.
Evo i ja poslije duže vremena dođoh na temu, a pošto Havane nešto nema, da se ja nadovežem:

sliku ne vidjeh, ali po imenu i iz konteksta :D vidim da je to Durmo s Logavine, dobro Havana reče "zločinac" :D
U Americi je, ne znam je li ikako dolazio ovamo poslije rata, možda jednom ali nisam siguran. Jest najviše bio u Dedanu tih godina, ali i ova ostala mjesta što je Havana spominjao bila su "njegova" :) pa Piramida, Bugati, Miris dunja, Crvena galerija... bilo je raznih faza :)

A ova kafana kod Tančice što se spominje, u neboderu... ko uđe sigurno neće izaći trijezan :D

Da,to je Durmo :D Znaci zaglavljivo si i ti s kolegom :D Bez dva dana se ne pika :lol:
Durmo je u americi,trener fudbalskog tima,porodica... :thumbup: :-D
HAVANA

#863 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

A moj chisume ,dje si ?Muha mi u svedskoj na putu,ti u banovicima... :cry: Jeba te reis :twisted: :lol:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#864 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by pape »

kekec wrote:
immuno wrote:ja sta mi radite u ove sitne sate sa ovim pricama .......prvo odgovor na gore postavljeno pitanje Hase-Svabo..pa onda kafici a joj Benito,Nava,o71,Charli,Stari sat,Nail......jel se ono kafana kod Naila zvala zlatni gong??????
a sto je ovo naslov samo momci kao da nije bilo cura u taj vakat sjecal se ko Adile pa makar i iz filma miris dunja....
Image
Kekec, ... sjecam se ja Adile, dobra koka je bila.
Evo je u ovom insertu iz filma "Miris dunja", ona je ova crnka u ruzicastim salvarama sto pici cocek/trbusnjak. :-)

A legendarna je i pjesmica, ... "Curo Hajro - kuriso te Bajro" ..... :lol:

poznanik

#865 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by poznanik »

kekec wrote:
Image

Ovo su fotke s početka '80-tih, Adila Behmen se prezivala...
vicious

#866 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by vicious »

HAVANA wrote:
vicious wrote:

Da,to je Durmo :D Znaci zaglavljivo si i ti s kolegom :D Bez dva dana se ne pika :lol:
Durmo je u americi,trener fudbalskog tima,porodica... :thumbup: :-D
Da, da, zaglavljivali vrlo cesto i rado :D ma raja s Logavine :thumbup:
Znam to da je u Americi, trener ovo-ono... ali cujem da i dalje ima redovne izlete u ludilo :D

A mozes li opet postaviti negdje onu sliku? Izgleda da je u medjuvremenu uklonjena sa imageshacka...
HAVANA

#867 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Image
vicious

#868 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by vicious »

Ahaa, novija slika... vid' Durmitora sto se udeblj'o :D
cava

#869 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by cava »

muha_sa wrote:

Havanaaaa--jebo te gazda Aramisa :lol: evo cio dan kontam kako se zvao :-) znam da je gacanin al da me ubijes imena ne mogu da se sjetim :-)

hajd-dosta od mene--ovi me Swedi jashu :lol:
Muha, da nije možda Pašić, imena se ne mogu sjetiti :D
strong69

#870 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by strong69 »

Ja znam ove starije... Tog Denijala konkretno ne znam ali prije rata se sjecam jedne solidne ekipe koju su cinili braca Prco i Musi, zatim Muha, Aldin, rahmetli Koka, Buco...
drag_gost

#871 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by drag_gost »

strong69 wrote:
Ja znam ove starije... Tog Denijala konkretno ne znam ali prije rata se sjecam jedne solidne ekipe koju su cinili braca Prco i Musi, zatim Muha, Aldin, rahmetli Koka, Buco...
Stariji je i on, Rahmetli Deni, poginuo na Zuci 93', moras ga znati.. 56 godiste.
Jazz_Junkie

#872 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Jazz_Junkie »

Procitao sam par uvodnih "biografija". Koji se tu olos kretao, a mogu mislit kako je danas kada se prvo potezu nozevi i pistolji. Tada se sve rjesavalo na old school nacin lomljenja nosa i rebara. Jah, ta stara vremena. Medjutim, sto sam htio pitati.... gdje je Adila? :D
Nekako s proljeća

#873 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Nekako s proljeća »

strong69 wrote:
Image

Uploaded with ImageS.us

Rahmetli Koka je Komarica Mirsad, je li tako @strong69?!
Last edited by Nekako s proljeća on 15/03/2011 15:07, edited 1 time in total.
amrica

#874 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

Je li taj Deni bio plav i hod'o po Kaktusu?
HAVANA

#875 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

amrica wrote:Je li taj Deni bio plav i hod'o po Kaktusu?

Da ti nisi otišla na Denija Peterkovica...iz Topa? :D
Post Reply