ima'l raje u sveCkoj
.
- amrica
#851 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
dje's muha, kuco stara
ima'l raje u sveCkoj

ima'l raje u sveCkoj
- muha_sa
#852 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
god dag amriceamrica wrote:dje's muha, kuco stara![]()
ima'l raje u sveCkoj![]()
ne znam jesil citala kad sam pretproslo ljeto bio ovdje--tako letio iz Stokholma te odem dan ranije kod jednog prijeratnog ahbaba
eto--nase raje svugdje i na svakom meridijanu
hej dooooo--taksu mikke
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#853 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Chisum wrote: @pape... Znam, naravno... samo kazu bila mu je pedala iz Svabije, nakon malverzacija... a ni u rusiji se nije bolje proveo... Znam da je nakon toga pokusao da se uvali u neku od arapskih zemalja, e sada, da li je uspio, nisam siguran, ne vidjeh ga dugo... a ni sina mu pop-rock zvijezdu
![]()
A iz Rusije je dobio nogu zato sto je vozio mortus pijan, .... skuzili ga drotovi i kad su ga pokusali zaustaviti, on udario po gasu, ....
- fosil
#854 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Dali se neko vidja Dzoa, djete doma Ljubica Ivezic, frajer je mog'o danima picit na rukama? Koliko se sjecam inace je bio na stakama.
- jedaneska
#855 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
i Fisko je bio specifičan i simpatičan, možda će se neko sjetiti da je radio u Iskri niže Starog sata, nekako mu je tada baš dobro išlo, imao je dobrog gazdu i odgovarao mu je posao, spretan i bistar znao je Fisko atmosferu napucat, raje vazda guta bilo, zika dere a on leta od gostiju, pored bilijar stolova do poker aparata koji su bili desno od ulaza, Fisko je znao od sebe stalnu raju počasiti što je za nas tada mlađe baš bila gesta za pamćenje, bio je jako drag prema nama, valjda što nas je odjednom znalo hipter banuti, a kad je trebalo znao se dreknut kad neko za aparatima počne kukati ili lupati, sječam se kad su mjenjali stolove, pomagali smo čohu zatezati, stolove centrirati, nivelisati, sve se nekako bilo ustalilo, znao se red i jedan duži period nama je Iskra bila obavezna prije diska ili poslije kakvog vozikanja i ludovaja po gradu, a onda je sve krenulo nizbrdo...
- HomeSweetHome
#856 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
jedaneska wrote: i jedan duži period nama je Iskra bila obavezna prije diska ili poslije kakvog vozikanja i ludovaja po gradu, a onda je sve krenulo nizbrdo...
Ista sam... Ih, kako sam tad pucala bilijara
edit: btw, odlicna tema
- kekec
#857 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ljepota se ne zaboravlja.immuno wrote:ja sta mi radite u ove sitne sate sa ovim pricama .......prvo odgovor na gore postavljeno pitanje Hase-Svabo..pa onda kafici a joj Benito,Nava,o71,Charli,Stari sat,Nail......jel se ono kafana kod Naila zvala zlatni gong??????
a sto je ovo naslov samo momci kao da nije bilo cura u taj vakat sjecal se ko Adile pa makar i iz filma miris dunja....
Jedna od najljepsih i najzgodnijih cura u ono vrijeme.
Steta sto nemam bolje fotografije:
Pusta mladosti.
- drag_gost
#858 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ima li neko da je znao raju s Velesica ovdje??
- jazzer
#859 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Znam ih ja, vjerovatnodrag_gost wrote:Ima li neko da je znao raju s Velesica ovdje??
Ko te posebno interesuje?
- vicious
#860 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Evo i ja poslije duže vremena dođoh na temu, a pošto Havane nešto nema, da se ja nadovežem:Chisum wrote:Evo konacno uhvatih malo vremena, pa da se javim veselom drustvu na jedinoj temi na forumu na kojoj mi ne dolazi neopisivo intenzivna zelja da nekoga zadavim golim rukama.![]()
HAVANA, oko, naravno da mi je poznata faca, samo sto moram sam na sebe da se naljutim, jer ti stalno stavljas neke slike, pa i ja sam sebi kazem hiljadu puta da cu da slikam, a ne samo pamtim, ali nista... vazda zaboravim... ili vec bude kasno - kad je covjek janpi, tesko da mu je do slikanja.
Nego, gdje ti je ovaj haver? Ja se ne sjecam kada sam zadnji put vidio ovu facu. A sto se tice nabrojanih kafana, nekako mi se najvise Dedan mota po glavi kada sam vidio sliku.
sliku ne vidjeh, ali po imenu i iz konteksta
U Americi je, ne znam je li ikako dolazio ovamo poslije rata, možda jednom ali nisam siguran. Jest najviše bio u Dedanu tih godina, ali i ova ostala mjesta što je Havana spominjao bila su "njegova"
A ova kafana kod Tančice što se spominje, u neboderu... ko uđe sigurno neće izaći trijezan
- drag_gost
#861 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Denijal s Velesica, jesi li ga znao mozda?jazzer wrote:Znam ih ja, vjerovatnodrag_gost wrote:Ima li neko da je znao raju s Velesica ovdje??.
Ko te posebno interesuje?
- HAVANA
#862 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
vicious wrote:Evo i ja poslije duže vremena dođoh na temu, a pošto Havane nešto nema, da se ja nadovežem:Chisum wrote:Evo konacno uhvatih malo vremena, pa da se javim veselom drustvu na jedinoj temi na forumu na kojoj mi ne dolazi neopisivo intenzivna zelja da nekoga zadavim golim rukama.![]()
HAVANA, oko, naravno da mi je poznata faca, samo sto moram sam na sebe da se naljutim, jer ti stalno stavljas neke slike, pa i ja sam sebi kazem hiljadu puta da cu da slikam, a ne samo pamtim, ali nista... vazda zaboravim... ili vec bude kasno - kad je covjek janpi, tesko da mu je do slikanja.
Nego, gdje ti je ovaj haver? Ja se ne sjecam kada sam zadnji put vidio ovu facu. A sto se tice nabrojanih kafana, nekako mi se najvise Dedan mota po glavi kada sam vidio sliku.
sliku ne vidjeh, ali po imenu i iz kontekstavidim da je to Durmo s Logavine, dobro Havana reče "zločinac"
U Americi je, ne znam je li ikako dolazio ovamo poslije rata, možda jednom ali nisam siguran. Jest najviše bio u Dedanu tih godina, ali i ova ostala mjesta što je Havana spominjao bila su "njegova"pa Piramida, Bugati, Miris dunja, Crvena galerija... bilo je raznih faza
A ova kafana kod Tančice što se spominje, u neboderu... ko uđe sigurno neće izaći trijezan
Da,to je Durmo
Durmo je u americi,trener fudbalskog tima,porodica...
- HAVANA
#863 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
A moj chisume ,dje si ?Muha mi u svedskoj na putu,ti u banovicima...
Jeba te reis

- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#864 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Kekec, ... sjecam se ja Adile, dobra koka je bila.kekec wrote:Ljepota se ne zaboravlja.immuno wrote:ja sta mi radite u ove sitne sate sa ovim pricama .......prvo odgovor na gore postavljeno pitanje Hase-Svabo..pa onda kafici a joj Benito,Nava,o71,Charli,Stari sat,Nail......jel se ono kafana kod Naila zvala zlatni gong??????
a sto je ovo naslov samo momci kao da nije bilo cura u taj vakat sjecal se ko Adile pa makar i iz filma miris dunja....![]()
Pusta mladosti.
Evo je u ovom insertu iz filma "Miris dunja", ona je ova crnka u ruzicastim salvarama sto pici cocek/trbusnjak.
A legendarna je i pjesmica, ... "Curo Hajro - kuriso te Bajro" .....
- poznanik
#865 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
kekec wrote:Ljepota se ne zaboravlja.immuno wrote:ja sta mi radite u ove sitne sate sa ovim pricama .......prvo odgovor na gore postavljeno pitanje Hase-Svabo..pa onda kafici a joj Benito,Nava,o71,Charli,Stari sat,Nail......jel se ono kafana kod Naila zvala zlatni gong??????
a sto je ovo naslov samo momci kao da nije bilo cura u taj vakat sjecal se ko Adile pa makar i iz filma miris dunja....![]()
Pusta mladosti.
Ovo su fotke s početka '80-tih, Adila Behmen se prezivala...
- vicious
#866 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Da, da, zaglavljivali vrlo cesto i radoHAVANA wrote:vicious wrote:Evo i ja poslije duže vremena dođoh na temu, a pošto Havane nešto nema, da se ja nadovežem:Chisum wrote:Evo konacno uhvatih malo vremena, pa da se javim veselom drustvu na jedinoj temi na forumu na kojoj mi ne dolazi neopisivo intenzivna zelja da nekoga zadavim golim rukama.![]()
sliku ne vidjeh, ali po imenu i iz kontekstavidim da je to Durmo s Logavine, dobro Havana reče "zločinac"
U Americi je, ne znam je li ikako dolazio ovamo poslije rata, možda jednom ali nisam siguran. Jest najviše bio u Dedanu tih godina, ali i ova ostala mjesta što je Havana spominjao bila su "njegova"pa Piramida, Bugati, Miris dunja, Crvena galerija... bilo je raznih faza
Da,to je DurmoZnaci zaglavljivo si i ti s kolegom
Bez dva dana se ne pika
![]()
Durmo je u americi,trener fudbalskog tima,porodica...![]()
Znam to da je u Americi, trener ovo-ono... ali cujem da i dalje ima redovne izlete u ludilo
A mozes li opet postaviti negdje onu sliku? Izgleda da je u medjuvremenu uklonjena sa imageshacka...
- vicious
#868 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ahaa, novija slika... vid' Durmitora sto se udeblj'o 
- cava
#869 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Muha, da nije možda Pašić, imena se ne mogu sjetitimuha_sa wrote:
Havanaaaa--jebo te gazda Aramisaevo cio dan kontam kako se zvao
znam da je gacanin al da me ubijes imena ne mogu da se sjetim
![]()
hajd-dosta od mene--ovi me Swedi jashu
- strong69
#870 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ja znam ove starije... Tog Denijala konkretno ne znam ali prije rata se sjecam jedne solidne ekipe koju su cinili braca Prco i Musi, zatim Muha, Aldin, rahmetli Koka, Buco...drag_gost wrote:Ima li neko da je znao raju s Velesica ovdje??
- drag_gost
#871 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Stariji je i on, Rahmetli Deni, poginuo na Zuci 93', moras ga znati.. 56 godiste.strong69 wrote:Ja znam ove starije... Tog Denijala konkretno ne znam ali prije rata se sjecam jedne solidne ekipe koju su cinili braca Prco i Musi, zatim Muha, Aldin, rahmetli Koka, Buco...drag_gost wrote:Ima li neko da je znao raju s Velesica ovdje??
- Jazz_Junkie
#872 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Procitao sam par uvodnih "biografija". Koji se tu olos kretao, a mogu mislit kako je danas kada se prvo potezu nozevi i pistolji. Tada se sve rjesavalo na old school nacin lomljenja nosa i rebara. Jah, ta stara vremena. Medjutim, sto sam htio pitati.... gdje je Adila? 
- Nekako s proljeća
#873 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
strong69 wrote:Ja znam ove starije... Tog Denijala konkretno ne znam ali prije rata se sjecam jedne solidne ekipe koju su cinili braca Prco i Musi, zatim Muha, Aldin, rahmetli Koka, Buco...drag_gost wrote:Ima li neko da je znao raju s Velesica ovdje??

Uploaded with ImageS.us
Rahmetli Koka je Komarica Mirsad, je li tako @strong69?!
Last edited by Nekako s proljeća on 15/03/2011 15:07, edited 1 time in total.
- amrica
#874 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Je li taj Deni bio plav i hod'o po Kaktusu?
- HAVANA
#875 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
amrica wrote:Je li taj Deni bio plav i hod'o po Kaktusu?
Da ti nisi otišla na Denija Peterkovica...iz Topa?