Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
joint union

#26 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by joint union »

swanfilter wrote:
joint union wrote:A ti upoznao vecinu gradjana Sarajeva, vidim :D
Neko se, mozda, uvrijeđenim nasao? Ne bih ulazio u debate jer sam vec dobio iskljucenje zbog svog preiskrenog razmisljanja o doticno gradu ...
Nije ni cudo. 400 000 ljudi zivi u gradu a ti kazes:"Nego je obicna kasaba, puna seljaka koji misle da nad ostalim u ovoj kasabi od drzave". Reci ti meni, bez debate, zivis li u Sarajevu?
ultima_palabra

#27 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by ultima_palabra »

orada wrote:Evo pogledajte samo ovu temu,pljuvacina je vec krenula. Jedna taxistu naziva fukarom jer se ne slaze s njim,drugi bi sakom udario Norvezanina jer mu se ne svidja kako on misli,treci negira momka koji navodno napada Sarajevo.

Ljudi,mozete li vi napisati post a da ne vrijedjate ili negirate druge ljude i njihove stavove?
Šta si se ti uskurčio, hoš batina?

:mrgreen:
lua

#28 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by lua »

Sve je to do individue, a ne do sredine. Banalan primjer: imam komšiju koji prilično skromno živi, ali je jako sretan i veseo čovjek. Kad god ga sretnem popravi mi raspoloženje svojom pozitivom. Onda s druge strane imam drugog komšiju koji odlično živi, standard Švajcarska :lol: , ali samo namrgođen, nervozan, nabrijan, ljut na boga i narod. Isto i u Bijeljini, Maglaju, Banjaluci, Trebinju, Tešnju, Goraždu, Zenici, Tuzli, Bihaću, Cazinu. Ima šupaka i ima dobre raje. A taj što je tebi pričao možda htio da se malo pohvali kako mu laufa, pa mu nezgodno reći: "JOJ ŽIVIM K'o BOG" :)
P308

#29 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by P308 »

cuj epicentar, ni manje ni vise
madner

#30 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by madner »

Nasutat ga nogama :D
swanfilter

#31 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

joint union wrote:
swanfilter wrote:
joint union wrote:A ti upoznao vecinu gradjana Sarajeva, vidim :D
Neko se, mozda, uvrijeđenim nasao? Ne bih ulazio u debate jer sam vec dobio iskljucenje zbog svog preiskrenog razmisljanja o doticno gradu ...
Nije ni cudo. 400 000 ljudi zivi u gradu a ti kazes:"Nego je obicna kasaba, puna seljaka koji misle da nad ostalim u ovoj kasabi od drzave". Reci ti meni, bez debate, zivis li u Sarajevu?
Kakve veze ima broja stanovnika sa stanjem Sarajeva? Ekonomskim, politickim, socijanim, drustvenim, ..? Treba li negdje zivjeti da bi imao misljenje o tom gradu? Ja sam objektivniji od tebe po tom pitanju jer sam u Sa poslovno svako drugi mjesec po par dana. Vidim, cujem, primjetim, ... Za razliku od tebe, Sarajlice, kojem je to dovoljno da Sarajevo ima za metropolu na bilo koji nacin ...
Last edited by swanfilter on 07/08/2014 14:46, edited 1 time in total.
the_stick

#32 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by the_stick »

a *ebalo vas vise Sarajevo, sta ste ga se svezali? haman eto nista ne valja, ni ljudi, ni atmosfera, ni zrak, ni ne znam koja PM... a svi se nagurali... pa ako se kome vise svidja u Gorazdu ili Tesnju, pa idite tamo svoje poslove obavljajte i nemojte gledati nas mrke sarajlice, ili kako nas vec zovete...
madner

#33 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by madner »

Opcenito je poznato da ljudi koji koriste izraz Sarajlice odisu objektivnoscu u vezi Sarajeva. :D
swanfilter

#34 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

Hahahah ... Kao i prvi put, ljudi se lijepe na ovaj izraz ... Eto, koliko objektivno gledate na stanje glavnog grada i sta vas fakticki uvrijedi ...
the_stick

#35 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by the_stick »

jah... jos se pocelo kukati na kukanje sarajlica... aman, aman... izvinite sto vam nismo potaman kad nam dodjete da se zalite na nas i nas grad...
shiljak

#36 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by shiljak »

Nije valjda sve u parama?

Evo recimo da su svi bolesni i niko ne ide doktoru, ili ko ode slabo se izlječi, napati se dok ode.. teško otić odma u startu je znaš šta te čeka.. Kriminalci hodaju i niko ne bude pritvoren, psi lutalice hodaju.. javni prevoz gras štrajkuje, od kuće do posla i od posla do kuće ogrome gužve u saobraćaju.. Zar to nije dovoljno da budeš depresivan :D
the_stick

#37 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by the_stick »

hajmo sad svi u glas...

mi imamo tramvajeeee, tramvajeeee, tramvajeeee...
mi imamo tramvajeee, gdje su vama?

:D
madner

#38 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by madner »

Kakve veze ima stanje glavnom grada sa prosjecnim profilom osobe koja koristi taj izraz? :D
swanfilter

#39 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

the_stick wrote:jah... jos se pocelo kukati na kukanje sarajlica... aman, aman... izvinite sto vam nismo potaman kad nam dodjete da se zalite na nas i nas grad...
Nije problem kukanje ljudi na glavni grad. Problem je vase neobjektivno dizanje istog ... Da Sarajevo nije kasaba među velikim gradovima samo neko iz Sa moze reci ...
madner

#40 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by madner »

Pa niko nije rekao da je New York.

Samo nije kasaba naspram drugim urbaniziranih sredina u BiH nego fakat grad. :D
joint union

#41 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by joint union »

swanfilter wrote:
joint union wrote:
Kakve veze ima broja stanovnika sa stanjem Sarajeva? Ekonomskim, politickim, socijanim, drustvenim, ..? Treba li negdje zivjeti da bi imao misljenje o tom gradu? Ja sam objektivniji od tebe po tom pitanju jer sam u Sa poslovno svako drugi mjesec po par dana. Vidim, cujem, primjetim, ... Za razliku od tebe, Sarajlice, kojem je to dovoljno da Sarajevo ima za metropolu na bilo koji nacin ...
Cuj kakve veze ima koliko ima stanovnika? Ako smijes, mozes li reci iz koje ti to vesele sredine dolazis, molim te? Vjerovatno se nadjes u Sarajevu na tim sluzbenim putevima sa sugradjanima iz te vesele sredine, pa onda zajedno kukate, sta li?
Ovo:
swanfilter wrote: Za razliku od tebe, Sarajlice, kojem je to dovoljno da Sarajevo ima za metropolu na bilo koji nacin...
Ma koliko se trudio, ne mogu da skontam.
lua

#42 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by lua »

Ma niko ne diže Sarajevo. Svima je jasno koliko je sati u cijeloj državi, a jest' Sarajevo slika i prilika mentalne atrofije. Al' vala i ostatak države nam je za pucat' si u glavu. Nije jedna sredina zdravija, jedna manje zdrava. Od najveće selendre, do najvećeg grada-iste budale naseljavaju svaki centimetar BiH.
the_stick

#43 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by the_stick »

cek malo... jesam ja nesto fulio? nisam bas upratio da je neko ovdje uzdizao Sa.. a ti inace sutis i potvrdno klimas glavom kad se neko sere po tvom gradu/mjestu/selu/kasabi? i to se sere nekakvim idiotskim primjerima prica kakve se mogu cuti u svakom kutku zemaljske kugle... imas ti sta konkretno protiv nas sarajlica?
joint union

#44 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by joint union »

Eurosa wrote:Zivotni san skrhat u Sarajvo i sebe i blizu i dlju famEliju, a kad to uspije e onda hajmo pljuvati po svemu sto je sarajevsko.Nista ne valja, svi supci,ovakvi,onakvi, ma najgoooriii,hebo me dan i kad dodjoh, a ne mrda s mjesta i ne pada mu na pamet da se vrati otkud je i dosao!

Sarajevo je uvijek bilo i ostat ce poznato po raji, po gostoljubivosti po tome sto je prigrlilo sve one koji su dolazili.

To sto neko ima kompleks manje vrijednosti jer nije sarajlija to ne znaci da ima pravo omalovazavati Sarajevo. Sami sebe svrstaju u kategoriju papaka, a ne raje, kako su se ovdje ljudi oduvijek dijelili,samo po toj i ni po jednoj drugoj liniji.

A sad raspalite lajati dalje. :oops:
:thumbup:
swanfilter

#45 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

joint union wrote:Cuj kakve veze ima koliko ima stanovnika? Ako smijes, mozes li reci iz koje ti to vesele sredine dolazis, molim te? Vjerovatno se nadjes u Sarajevu na tim sluzbenim putevima sa sugradjanima iz te vesele sredine, pa onda zajedno kukate, sta li?
Ovo:
swanfilter wrote: Za razliku od tebe, Sarajlice, kojem je to dovoljno da Sarajevo ima za metropolu na bilo koji nacin...
Ma koliko se trudio, ne mogu da skontam.
Inace sam iz Bihaca, zivim 15-ak godina u Ljubljani, nemam ja sta kriti ... Vidio toliko velikih i glavnih gradova, da mogu laganini zakljuciti da je Sarajevo obicna kasaba, ma koliko se ti i drugi iz Sa trudili popraviti sliku katastrofalnog stanja grada, ljudi, ... Ima i Detroit hrpu miliona stanovnika pa tamo nit crnci iz Zanzibara ne bi htjeli dana provesti ...

Sto se tice tvog nekontanja ... Ocito si iz Sa, samim tim ne vidis, slijep si u vezi svog grada .. Ja zavrsio, vozdra...
Banksy

#46 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by Banksy »

Kuknjava je pitanje stava prema životu i uvijek je individualna, to nije pitanje podneblja i mentaliteta, mada teška vremena, prije svega u finansijskom smislu, mogu da donesu i kolektivno - zarazna depresivna stanja ...
swanfilter

#47 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

Eurosa wrote:Zivotni san skrhat u Sarajvo i sebe i blizu i dlju famEliju, a kad to uspije e onda hajmo pljuvati po svemu sto je sarajevsko.Nista ne valja, svi supci,ovakvi,onakvi, ma najgoooriii,hebo me dan i kad dodjoh, a ne mrda s mjesta i ne pada mu na pamet da se vrati otkud je i dosao!

Sarajevo je uvijek bilo i ostat ce poznato po raji, po gostoljubivosti po tome sto je prigrlilo sve one koji su dolazili.

To sto neko ima kompleks manje vrijednosti jer nije sarajlija to ne znaci da ima pravo omalovazavati Sarajevo. Sami sebe svrstaju u kategoriju papaka, a ne raje, kako su se ovdje ljudi oduvijek dijelili,samo po toj i ni po jednoj drugoj liniji.

A sad raspalite lajati dalje. :oops:
Prilicno proslo, svrseno vrijeme. Danasnje izjave u vezi toga su obicna kurtoazija da ne bi zavrsili kao i Bandic. Kada pricam sa ljudima koji posjete Sa, slika je totalno drugacija ...
Last edited by swanfilter on 07/08/2014 15:12, edited 1 time in total.
Banksy

#48 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by Banksy »

swanfilter wrote:
Ja sam objektivniji od tebe po tom pitanju jer sam u Sa poslovno svako drugi mjesec po par dana.

...
:lol:
lua

#49 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by lua »

swanfilter wrote:Vidio toliko velikih i glavnih gradova, da mogu laganini zakljuciti da je Sarajevo obicna kasaba, ma koliko se ti i drugi iz Sa trudili popraviti sliku katastrofalnog stanja grada, ljudi, ... Ima i Detroit hrpu miliona stanovnika pa tamo nit crnci iz Zanzibara ne bi htjeli dana provesti ..
Pa ako ti je život tako dobar, što mi je drago da jeste, i ako si zaista vidio toliko lijepih stvari, što se umaraš time šta je kome Sarajevo? Logično da je meni najljepše na svijetu, kad mi je tu domovina. I ne vidim tu nikakav problem. A lijep je i Bihać. Ljudi su malo govna, svugdje, ali Bože moj.
Tiger 033

#50 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by Tiger 033 »

"Rajvosa ti je haveru, nešto više od grada.
Rajvosa ti je grad u kojeg je svaki primitivac sa sobom donio kovčeg bahatosti istovario ga na sred Ferhadije, a mi ga pustili da pozove i rođake na gozbu uz narodnjake.
Rajvosa ti je grad ,u kojem grad postaje kvart, mahala ulica, a selo se preselilo u sami centar. Rajvosa je buraz, onaj pogled na svijetla što vidiš sa Zmajevca, ali ono što ne vidiš u mraku s te visine je najgore za vidjet.
Tek kad vidiš ono što ne možeš a da ne vidiš, shvatiš da si manjina. Užasan osjećaj tjeskobe u rodnom gradu, je haveru neopisivo je*en osjećaj. Nekad se osjećam kao životinja, sistematski satjerana u čošak, pripremljena za žrtvovanje, pa počnem da se gušim. Pobjegnem negdje, gdje s tugom mogu gledati na tebe. Gdje ne mogu da vide, da te s tugom gledam, ne želim da im priuštim to zadovoljstvo. Pobjegnem, jer te uvijek branim, jer kad o tebi pričam imam onaj sjaj u oku. Smoriše me haveru sa svojim koferima, ličnim kartama i trajnim nalozima za ostajanje. Niko se nigdje ne vraća. Teško je tebe ostaviti, mangupe svjetski. Ali brate, mislim grade, neka te bar poštuju. Naredi im grade, neka te bar poštuju. Naredi im!!!
Last edited by Tiger 033 on 07/08/2014 15:08, edited 1 time in total.
Locked