Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
swanfilter

#101 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

int21 wrote:Predstavnistvo EU....hahahaha

Ja znam mnogo takvih koji su radili za razna EU predstavnistva pa se pitaju i koliko i ona sto radi pored ceste.....al zato titraju :)
Tebi i slicnim nemam potrebe podilaziti na bilo koji nacin. Ono sto napisem, iza toga stojim ... Hvala lijepa ...
int21

#102 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by int21 »

Rekao sam ti odakle sam, iz Krupe. Sa iste strane gdje je i stanica. A ta poslovica vise govori o onom ko je prica nego o Krupljanima. A i izmislili su je takvi kao ti.
swanfilter

#103 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

int21 wrote:Predstavnistvo EU....hahahaha

Ja znam mnogo takvih koji su radili za razna EU predstavnistva pa se pitaju i koliko i ona sto radi pored ceste.....al zato titraju :)

Ko je rekao da se ja bilo sta pitam? Mozda ja? Sigurno ne .. Raditi negdje i pitati se u vezi neceg nije isto ...
Last edited by swanfilter on 07/08/2014 16:50, edited 1 time in total.
joint union

#104 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by joint union »

orada wrote:
joint union wrote:
orada wrote:Joint Union,ti si sigurno vrhovni pravosudni organ pa da odredjujes sta je lose i dobro?
Cuj ove price :D Cuj pravosudni organ odredjuje sta je dobro a sta lose :D
Ne ti si! Ja pricam o svom gradu, ti o tudjem.
Pa pravosudni organi i zakon odredjuju sta je dozvoljeno a sta nije.A sopstveno misljenje je licna stvar svakog pojedinca.

I Sarajevo nije tvoj grad,ti samo zivis u njemu.Tvoja je samo pokretna i nepokretna imovina koju eventualno posjedujes.I navikni se da postoje razlicita misljenja i da svi ljudi ne vole iste stvari.
Jedno je dozvoljeno/nedozvoljeno, a sasvim drugo dobro/lose. Alkohol i cigarete su dozvoljeni, jel' to znaci da su dobri?Sarajevo jeste moj grad i nekakvo tvoje misljenje to sigurno nece promijeniti. Tvoj nije, ocito.
swanfilter

#105 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

int21 wrote:Rekao sam ti odakle sam, iz Krupe. Sa iste strane gdje je i stanica. A ta poslovica vise govori o onom ko je prica nego o Krupljanima. A i izmislili su je takvi kao ti.

Pda, cijela Krajina, sa Otokom, ima isto misljenje o Krupljanima. Zanimljivo. Isto kao i ova prica sa Sa, niko osim ljudi iz doticnih gradova nema ga za pravo ... Zanimljivo ...
int21

#106 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by int21 »

U sustini tema je mogla biti i interesantna ali kad pocne pljuvanje, gotovo je.

Neki jednostavno nisu savladali lijepo vladanje.....nije bitno odakle su....
joint union

#107 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by joint union »

swanfilter wrote:
Stara mi je iz Krupe, pored stanice. Nego, znas sta kazu za Krupljane? Ide čovjek nosi meso, a nit je čovjek nit je meso, to Krupljanin nosi drob ... Odakle si iz Krupe, mozda se i znamo? :lol:
Ccccc, pa ti i o svom gradu mislis isto kao o Sarajevu, vjerovatno i o svakom gradu u BiH. Pa bar u toj Evropi ima psihijatara, lijeci bolan to dok nisi zapustio skroz.
swanfilter

#108 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

joint union wrote:Ma radi za kog hoces, iz tvog nacina izrazavanja je ocito ovo gore, titras Slovencu ili Svedjaninu ili Bantuu, svejedno je, titras. Samo u gornjem postu zamijeni "Slovenac" sa "veci guzonja", princip je isti. To "sinko dragi" im sigurno ne smijes reci, pa opet prosipas taj gnoj po forumu. I ne brinem za tebe, zasto bih.

Pa, dobro, odluci se sada. Ne mozes samo tako ispadati iz ritma. Reci mi, molim te, za koga ti to titras? Titrati za Bosanca kapitlistu ... Bolje u Africi ilegalno dijamnate kopati ...
int21

#109 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by int21 »

joint union wrote:
swanfilter wrote:
Stara mi je iz Krupe, pored stanice. Nego, znas sta kazu za Krupljane? Ide čovjek nosi meso, a nit je čovjek nit je meso, to Krupljanin nosi drob ... Odakle si iz Krupe, mozda se i znamo? :lol:
Ccccc, pa ti i o svom gradu mislis isto kao o Sarajevu, vjerovatno i o svakom gradu u BiH. Pa bar u toj Evropi ima psihijatara, lijeci bolan to dok nisi zapustio skroz.
Vidis da on zna sta misli cijela Krajina, pa po svojoj staroj pljuje, da voli titrati......o kulturi da ne pricamo........
swanfilter

#110 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

joint union wrote:
swanfilter wrote:

Pa, ja ti sada mogu naci makar 10 ljudi iz samog grada Bos. Krupa koji ce ti potvrditi ovu tezu ...
int21

#111 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by int21 »

Godlike creature, zasto se patis na forumu ako sve znas?
swanfilter

#112 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

joint union wrote:
swanfilter wrote:
Je.. ga, brate, ja sam dobacio pa makar preko kucnog praga. Vidio jos vise, a zelim tek vidjeti svijeta. U ono moje vrijeme i Ljubljana je bila podaleko, trebalo je i za to jajare imati. Nije mene mama dovukla, kupila stan i talala dzeparac svaki mjesec, .. Eto, ako mislis da si vise preko neta postigao, svaka ti cast ...
Ja kad bih ti pricao u kojim sam gradovima zivio (ne bio, zivio), ti bi morao atlas uzimati. Pa iako sam u tim gradovima dozivljavao i dobrih i losih stvari, nikad ni po jednom od njih nisam pljuvao. Niti bih, to rade samo kompleksasi.

I nisam ti ja brat!
Ma, kakav ti. Podsjecas me na onog Matematicara Teskog, Sa zaobilaznica mu bila vrhunac svijeta i Atlasa ...
joint union

#113 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by joint union »

swanfilter wrote:
joint union wrote:Ma radi za kog hoces, iz tvog nacina izrazavanja je ocito ovo gore, titras Slovencu ili Svedjaninu ili Bantuu, svejedno je, titras. Samo u gornjem postu zamijeni "Slovenac" sa "veci guzonja", princip je isti. To "sinko dragi" im sigurno ne smijes reci, pa opet prosipas taj gnoj po forumu. I ne brinem za tebe, zasto bih.

Pa, dobro, odluci se sada. Ne mozes samo tako ispadati iz ritma. Reci mi, molim te, za koga ti to titras? Titrati za Bosanca kapitlistu ... Bolje u Africi ilegalno dijamnate kopati ...
Kad titras titras, svejedno kome titras. Pa bolan ti imas vec u glavi ljude (i to odredjene geografskim porijeklom) kojim moras titrati. Tebi je u mozak usadjeno da titras. To je bolest "sinko". Garant si to poceo prosipati po Sarajevu, dobro si zivu glavu izvukao. Nemoj vise dolaziti, molim te, za tvoje dobro.
joint union

#114 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by joint union »

swanfilter wrote:
joint union wrote:
swanfilter wrote:
Je.. ga, brate, ja sam dobacio pa makar preko kucnog praga. Vidio jos vise, a zelim tek vidjeti svijeta. U ono moje vrijeme i Ljubljana je bila podaleko, trebalo je i za to jajare imati. Nije mene mama dovukla, kupila stan i talala dzeparac svaki mjesec, .. Eto, ako mislis da si vise preko neta postigao, svaka ti cast ...
Ja kad bih ti pricao u kojim sam gradovima zivio (ne bio, zivio), ti bi morao atlas uzimati. Pa iako sam u tim gradovima dozivljavao i dobrih i losih stvari, nikad ni po jednom od njih nisam pljuvao. Niti bih, to rade samo kompleksasi.

I nisam ti ja brat!
Ma, kakav ti. Podsjecas me na onog Matematicara Teskog, Sa zaobilaznica mu bila vrhunac svijeta i Atlasa ...
U tom slucaju ti tipkas iz Strgacine (cast Strgacini) i Ljubljanu si vidio samo na razglednici koju ti je neko poslao kad je bio u vojsci tamo. Sta mislis?
swanfilter

#115 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

joint union wrote:
swanfilter wrote:

Kad titras titras, svejedno kome titras. Pa bolan ti imas vec u glavi ljude (i to odredjene geografskim porijeklom) kojim moras titrati. Tebi je u mozak usadjeno da titras. To je bolest "sinko". Garant si to poceo prosipati po Sarajevu, dobro si zivu glavu izvukao. Nemoj vise dolaziti, molim te, za tvoje dobro.
:lol: . Sada odjednom, kada titras - titras ... Sve je u dure ... Kakvo Sa, tamo dođem jer moram. Pvi put mi bilo drago, al kada sam vidio kakve nebuloze i floskule ja moram da prevodim ... To su vicevi ...
joint union

#116 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by joint union »

orada wrote:Joint Union,mozda ti je neki predak osnovao Sarajevo pa govoris da je tvoj grad?
Mozda i jeste, no sa sigurnoscu znamo da tvoj nije. Koji je grad tvoj predak osnovao?
swanfilter

#117 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

int21 wrote:Vidis da on zna sta misli cijela Krajina, pa po svojoj staroj pljuje, da voli titrati......o kulturi da ne pricamo........
Pricas o kulturi, trpas mi rijeci u usta ... Super za tebe ...
swanfilter

#118 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

joint union wrote:U tom slucaju ti tipkas iz Strgacine (cast Strgacini) i Ljubljanu si vidio samo na razglednici koju ti je neko poslao kad je bio u vojsci tamo. Sta mislis?

Nemam misljenja. Hvala lijepa ...
joint union

#119 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by joint union »

swanfilter wrote: :lol: . Sada odjednom, kada titras - titras ... Sve je u dure ... Kakvo Sa, tamo dođem jer moram. Pvi put mi bilo drago, al kada sam vidio kakve nebuloze i floskule ja moram da prevodim ... To su vicevi ...
Ne kontas ti mene, no to me i ne iznenadjuje. Ti si vec istreniran samo da titras. Tebi su usadili u glavu da si niza vrsta pa si to prihvatio. Jel' tako da u toj tvojoj EU gdje radis postoje poslovi koje znas da ne mozes dobiti samo zato sto si Bosanac. Djaba sto tebi ljepse zvuci ono cefur i drago ti da te tako zovu. A upinjes se da budes Slovenac, guze bi dao za to. Kada si pristao da budes niza vrsta tada si to i postao.
joint union

#120 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by joint union »

swanfilter wrote:
joint union wrote:U tom slucaju ti tipkas iz Strgacine (cast Strgacini) i Ljubljanu si vidio samo na razglednici koju ti je neko poslao kad je bio u vojsci tamo. Sta mislis?

Nemam misljenja. Hvala lijepa ...
Naravno da nemas. Odoh ja sa rajom iz lijepog sehera, druziti se, smijati, a ti sjedi pored stola tih EU seronja i nasmij se kad ti bace kost.
Over and out
swanfilter

#121 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

joint union wrote:
swanfilter wrote: :lol: . Sada odjednom, kada titras - titras ... Sve je u dure ... Kakvo Sa, tamo dođem jer moram. Pvi put mi bilo drago, al kada sam vidio kakve nebuloze i floskule ja moram da prevodim ... To su vicevi ...
Ne kontas ti mene, no to me i ne iznenadjuje. Ti si vec istreniran samo da titras. Tebi su usadili u glavu da si niza vrsta pa si to prihvatio. Jel' tako da u toj tvojoj EU gdje radis postoje poslovi koje znas da ne mozes dobiti samo zato sto si Bosanac. Djaba sto tebi ljepse zvuci ono cefur i drago ti da te tako zovu. A upinjes se da budes Slovenac, guze bi dao za to. Kada si pristao da budes niza vrsta tada si to i postao.

Kada mi neko iz BiH pocne trabunjati o pravima radnika, indoktrinaciji, emancipaciji, .... Covjece, o tim stvarima mi pises iz BiH? Halo, skontaj se ...

Sto je najgore, kada ovi nasi lokalni znalci skontaju ko sam, pocnu te okrecati da malo pricu uljepsas pred strancima. Kao, znas, nije bas sve do nas, mi se trudimo, al opstrukcije sa svih strana ... :lol: .

Ok, eto, ti ostani kuci, misli da si na svom, sam svoj sef, ... Ja sam svoj put izabrao, guze nisam cetnicima dao, nema potrebe da je kome drugom dajem. Ko radi, isplati mu se prije ili kasnije. Doci ce godine, a sa njima i iskustvo. Tada cu se vratiti kuci, vama u Sa da vam se pokazem par stvari. Do tada, ja radim na sebi i zbog sebe ...
Last edited by swanfilter on 07/08/2014 17:10, edited 3 times in total.
int21

#122 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by int21 »

swanfilter wrote:
int21 wrote:Rekao sam ti odakle sam, iz Krupe. Sa iste strane gdje je i stanica. A ta poslovica vise govori o onom ko je prica nego o Krupljanima. A i izmislili su je takvi kao ti.

Pda, cijela Krajina, sa Otokom, ima isto misljenje o Krupljanima. Zanimljivo. Isto kao i ova prica sa Sa, niko osim ljudi iz doticnih gradova nema ga za pravo ... Zanimljivo ...
Ne trpam ti nista. Sam si rekao da znas sta cijela krajina misli.

Hajd sad pljuni jos jednom pa razguli. Postao si nekonzistentan sa izjavama. Gotovo je.
swanfilter

#123 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

int21 wrote:
swanfilter wrote:

Ne trpam ti nista. Sam si rekao da znas sta cijela krajina misli.

Hajd sad pljuni jos jednom pa razguli. Postao si nekonzistentan sa izjavama. Gotovo je.
Trpas, al to nije toliko bitno. Nego, sada imam veliku zelju te upoznati, kod Huse na mlinu popiti kahvu pa da progovorimo koju face to face. Mada, nema od toga nis, al bila bi mi zelja. Zanima me ko si, sigurno te poznajem. Ovako ili onako ..
texiller

#124 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by texiller »

iJope po Sarajevu...... koji ste vi kompleksaši to je čudo neviđeno... nikome Sarajevo ne valja a svi bi da su tu.... cijeli rat ste srali po Sarajevu pa nastavili poslije rata... idite ba više... eno njemačka, švedska, norveška, danska, st luis... širok svijet....ionako vas je tamo pun krc... a ne treba vam viza...tamo nema ničeg ni depresije, ni kukanja ni apatije samo med i mlijeko i pravo fini ljudi, kulturni...
a liku koje je tako čista obraza Sarajevo doživio kroz oči jednog iskompleksiranog lika kojeg je upoznao na svadbi i za kojeg nemaš pojma je li uopšte rođen i odrasto u Sarajevu a i da jeste percepirati grad i donositi sud i imati predrasude o jednom gradu kroz oči jednog takvog lika ne da je glupo nego je notorna glupost....glupa tema, ustvari ovo nije ni tema da bi nešto bilo tema moraš imat kakve takve argumente a ne izvući jednu glupu konstataciju iz dijaloga sa likom sa svadbe.... mislim, šta da ti čovjek kaže...
loool

#125 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by loool »

orada wrote:Gdje nestade vlasnik Sarajeva? :D
:lol: :lol: :lol:
Nafurani balavac,nezna ni sline obrisat a pametuje po forumu.
Locked