Sarajevo Drum Orchestra

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tisina

#1 Sarajevo Drum Orchestra

Post by Tisina »

evo sad ih gledala na Hayatu i jutros na Kantonalnoj i juce na Ask Sarajevo, odlicnomomci sviraju a znam da rade i na dosta humanitarnih projekata sa djecom sa osetecenim vidom ili sluhom. Mislim da su zaista odlicni momci a uopste nisu promovisani onoliko koliko to zasluzuju

what do you mean about it?
hananah

Post by hananah »

Ma oni su meni super. Znam Gorana i Roberta i sekunde nisu uobrazeni. Dosta rade sa Pavaroti centrom u Mostaru i sa skolom za slabovide u na Nedzaricima. Muzika je puna ritma, i slazem se da nisu dovoljno promovisani, valjda sto se ne uvlace u pakusu raznoraznima.
Joj, sad se sjetih da je ona Lilusa pobijedila na Melodijama Mostara, majko draga, nit glasa a stas anoreksican a faca fudbalerska (kao da je sestra od Lea), e takvi kao ona uspijevaju a ne momci poput ovih.
Tisina

Post by Tisina »

onda se mozda i ja i ti znamo, sva trojica brace su zaista super momci , koji tacno iz ljubavi rade to sto rade.
hananah

Post by hananah »

Mozda, ja ih znam iz tih humanitarnih projekata :)
blues_woman

Post by blues_woman »

ma Braca( kako ih ja najradije zovem) su extra! znam ih vec nekih 10-ak godina i svaki put kad cujem za neke projekte ili neke humanitarne akcije tako reci, znam da momci od srca to rade. samo je caka sto u posljednje vrijeme gogo najvise svira kao npr nedavno na meet me @ budhha bar ili subotom u king kongu. ali u svakom slucaju sve pohvale!
fido1

Post by fido1 »

braca kranjcic! ne slazem se bas da su dobri.
par informacija o njima.
pocetkom rata sa dobrinje (pod kontrolom armije bih) "sele" na grbavicu.
u toku i poslije rata imaju rok bend (sviraju sa ukradenim instrumentima).
bend se raspada radi nesuglasica u bendu - prisvajanje tudje opreme i nemogucnost drugiclanova da sviraju!?)
SDO osnovana od jednog stranca (ucitelja za udaraljke) i jednog naseg covjeka (necu navoditi imena, osim u cetiri oka, ako koga interesuje).
Taj nas covjek ih uvodi u Pavarotti centar. Novac za smestaj (telefon, struja itd) i novac od SDO trose na privatne stvari (racunar, muzicka oprema i tome sl.) bez znanja ostalih, prisvajaju opremu od SDO-a i du dolazi do raskida izmedju osnivaca i njih. Poslije izvjesnog vremena ponovo nastupaju pod imenom SDO bez znanja osnivaca. Jedno vrijeme najstari od brace se ne pojavljuje javno - razlog/ skrivanje od regrutacije i sluzenja vojnog roka.
ima jos ovoga alime mrzi da kucam
nije sve uvijek onako kako vam se cini
blues_woman

Post by blues_woman »

fido sve sto si rekao je vec poznato(bar meni) ali kakve to ima veze sa njihovom svirkom i projektima?!
goshpar

Post by goshpar »

hananah wrote:Ma oni su meni super.

a zasto bi to trebali biti uobrazeni...

to sto sviraju u nekoj satro-grupi mozda...

ja planetarnog li uspjeha i go...
goshpar

Post by goshpar »

hananah wrote:Ma oni su meni super. Znam Gorana i Roberta i sekunde nisu uobrazeni.

ovo je trebao biti citat, pardoniram se...
Tisina

Post by Tisina »

ne mogu da vjerujem kakve gluposti napisa fido?

no najlakse je pljuvati, lijecenje kompleksa sta li.. nebitno , glupost je i ovo sto ja uopste reagujem na takvo sto, ko ih zna-zna da su to same nebuloze sto ti napisa , i da im treba kapu skinuti!!!!!

a ko ih ne zna, bojim se da ih nikada nece ni upoznati ,a bolje za njih...

jer najvise je zajedljivih, najlakse je ujedati puno je teze reci rijeci iskrene pohvale
Last edited by Tisina on 26/04/2004 23:12, edited 1 time in total.
sekiracija

Post by sekiracija »

olveis onmij mijnd 8)
Tisina

Post by Tisina »

goshpar wrote:
hananah wrote:Ma oni su meni super.

a zasto bi to trebali biti uobrazeni...

to sto sviraju u nekoj satro-grupi mozda...

ja planetarnog li uspjeha i go...
ne nego zato sto su radili i rade godinama na humanitarnim projektima, sa djecom gluho slijepom, sto ovoj drzavi daju makar malo svijetla i vjere u zivot, sto zaista znaju da sviraju i sto su svirali sa pravim muzcarima na pravim festivalima a ne nabijaju to svakome na nos

nevjerovatni ste..
Bas_ta

Post by Bas_ta »

Njih izgleda svi znaju. I to dobro:D :-)

Prica ce uvijek biti, to nije nista novo. Ali, svaka prica ima razne strane. Ja, slucajno, znam jos jednu stranu nekih dijelova tvoje "price" (to fido1). Iako znam i tog "naseg covjeka" cije se ime ne pominje (i ne treba se spominjati!) nikad nisam ulazila, ni ti imam namjeru, u njihovu, donedavnu svadju...Momci ludilo sviraju i rade to sa srcem. Ja sam "ne-muzicki" tip, ali me njihova muzika....bas "nadje".
Dragonfly

Post by Dragonfly »

SDO je jedna od rijetkih grupa koje ista rade u dobrobit drustva , ciji su clanovi....

Izuzetni muzicari,koji su sve naucili i stekli Sami...s vrlo malo pomoci sa strane...

Price iz kuloara, nemaju uticaja na simpatije ljdi kojima sviraju, na zahvalnost djece sa kojima rade i pomazu im i ...zavist je uvijek sama sebe pojela, zna se...

Veca, Roba i Gogo ,mogu kada god to hoce, uzdignuta cela kroz carsiju proci...

...
Wolfheart

Post by Wolfheart »

sta god se pricalo o njima, burazeri (drum orch.) su jedna vrlo pozitivna stvar u gradu sarajevu i tu nema sta da se kaze. da ima vise ljudi poput njih, sa takvim duhom i zeljom za borbu, bilo bi nam sigurno bolje.

nisu ucmali poput vecine nego se bave necim konkretnim i aktivni su u pomaganju sebi ali i drugima.

ja im kapu skidam i podrzavam njihov rad!
Dragonfly

Post by Dragonfly »

Tacno tako :)
Tisina

Post by Tisina »

preksinoc je Gogo svirao u Labirintu :) ma ne pamtim da sam ikada ikoga vidjela da zaista toliko uziva da svira:) tacno vidis da bi jednako dobro svirao da je pred njim jedna ili sto i jedna osoba :)

divni su
marimahunar

Post by marimahunar »

da li ovi momci jos rade ?!?
ima li netko kakav zvucni zapis da cujem o cemu se radi ?!?
Post Reply